Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.10

εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις να το φλασαρης με dream up που είναι η σωτηρία σε δύσκολες καταστάσεις πριν το πας

αν δεν ξέρεις την διαδικασία κατεβάζεις το τελευταίο (όχι απαραίτητα ) από dreamboxworld (me registration) η λες και στο ανεβάζει κάποιος

θα συνδέσεις τον δέκτη με το pc με null cable ( οπωσδήποτε null δεν είναι το ίδιο με το 9pin,το ζητάς null καλώδιο αν δεν έχεις και συνήθως είναι θηλυκό και από τις δυο άκρες)
ανοίγεις το πρόγραμμα
ο δέκτης δεν πρέπει να είναι στην πρίζα
πατάς στο πρόγραμμα conect
βάζεις το δέκτη στο ρεύμα
εδω πρέπει να έχεις συνδεθεί πλέον και του περνάς το ιμαγε
θα κάνει πάνω από μίση ώρα οπτέ δοτού το χρόνο του

*μόνο με null μην βάλεις ethernet

Τον πήγα σήμερα το πρωί φίλε martinoffroad,δεν με πρόλαβες και έχω null mode καλώδιο.
Τεσπα θα ήταν κι αυτή μια διαδικασία,ούτως ή άλλος είναι μέσα σε εγγύηση οπότε ότι και να είναι θα μάθω και θα σας ενημερώσω.Ευχαριστώ.

Λοιπόν επανέρχομαι με νεότερα από τον δέκτη,αν δεν πρέπει να γραφτούν αυτά εδώ επειδή είναι πόστ για το nabilo,ας το μεταφέρουν οι διαχειριστές.
Πριν από λίγο μίλησα με το σέρβις και θα περάσει ένας φίλος μου να τον πάρει και να μου τον φέρει.
Το πρόβλημα εστιάζεται στην θερμοκρασία.
Γνωρίζει κάποιος μια άσπρη κάρτα σαν sim που υπάρχει μέσα στον δέκτη;
Μου είπαν πως αυτή έδειχνε από την ζέστη,σημάδια λιωσίματος.Χωρίς αυτήν ο δέκτης δεν μπουτάρει.Την έβγαλε την καθάρισε και την ξανατοποθέτησε,έβαλε και τον σκληρό που είχε βγάλει μήπως και δημιουργούσε αυτός το πρόβλημα,και 4 ώρες δούλευε ο δέκτης χωρίς κόλλημα και χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει image.
Αν και το rack που τον έχω είναι και από τις 4 πλευρές του ελέυθερο,έχετε να προτείνεται κανένα ανεμιστηράκι να το βάλω από πάνω του,για να τραβάει την ζέστη;

Re: Απάντηση: Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.10

Λοιπόν επανέρχομαι με νεότερα από τον δέκτη,αν δεν πρέπει να γραφτούν αυτά εδώ επειδή είναι πόστ για το nabilo,ας το μεταφέρουν οι διαχειριστές.
Πριν από λίγο μίλησα με το σέρβις και θα περάσει ένας φίλος μου να τον πάρει και να μου τον φέρει.
Το πρόβλημα εστιάζεται στην θερμοκρασία.
Γνωρίζει κάποιος μια άσπρη κάρτα σαν sim που υπάρχει μέσα στον δέκτη;
Μου είπαν πως αυτή έδειχνε από την ζέστη,σημάδια λιωσίματος.Χωρίς αυτήν ο δέκτης δεν μπουτάρει.Την έβγαλε την καθάρισε και την ξανατοποθέτησε,έβαλε και τον σκληρό που είχε βγάλει μήπως και δημιουργούσε αυτός το πρόβλημα,και 4 ώρες δούλευε ο δέκτης χωρίς κόλλημα και χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει image.
Αν και το rack που τον έχω είναι και από τις 4 πλευρές του ελέυθερο,έχετε να προτείνεται κανένα ανεμιστηράκι να το βάλω από πάνω του,για να τραβάει την ζέστη;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805725

Σε ευχαριστώ.Αυτόν leo απλώς τον ακουμπάω από πάνω από τον δέκτη;
Και τι άλλο θα χρειαστώ για να τον συνδέσω;

Σε ευχαριστώ.Αυτόν leo απλώς τον ακουμπάω από πάνω από τον δέκτη;
Και τι άλλο θα χρειαστώ για να τον συνδέσω;
εγω αυτον εχω αλλα σε μαυρο χρωμα,τον εχω βαλει πανω απο τις γριλιες του δεκτη με δυο βιδες για να μην κουνιεται,εχω παρει και ενα τροφοδοτικο με επιλογεα και το ρυθμιζω στο ποιο χαμιλο και δεν ακουγεται τιποτα,αν δω οτι ο δεκτης εχει ζεσταθει πολυ τοτε αυξανω τα βολτ

Ασχετο και περιεργο βεβαια αλλα μηπως το εχει αντιμετωπισει καποιος ....
Σε στικακι μεταξυ των αλλων images εχω και το nabilo το οποιο τεινω να το κανω default....

Το προβλημα που εχω ειναι οτι στο default skin , το ρολοι στην infobar δεξια , δειχνει 5 ωρες πισω ....

Το ποιο περιεργο ειναι οτι η ωρα εχει καθορισθει +2 ATHENS , To δυκτιο δουλευει κανονικα, (συνδεση με pc & internet) kαι το ακομα ποιο περιεργο
το EPG των προγραμματων της NOVA δειχνει σωστα καθε προγραμμα και πληροφορια ...(στην ωρα του) !!!!
Μηπως υπαρχει καποιος τροπος ρυθμισης κρυφος που δεν τον εχω ανακαλυψει ???

Thanks

Nabilo και PLI ξερω κανουν κατι τετοια ισως αν ξανακατευασεις απο το PC το image το ξαναβαλεις στο MBimage και το ξαναεγκαταστησεις στο δεκτη (αφου πρωτα σβυσεις το υπαρχων ισως δουλεψει και εμενα το PLI δεν μου εβρησκε το tuner αλλα μολις το ξαναγραψα ηταν ολα ρολο'ι' τωρα μην σε παρω βεβαια στο λεμο μου συμβουλεψου κι' αλλους!-bye-

Nabilo και PLI ξερω κανουν κατι τετοια ισως αν ξανακατευασεις απο το PC το image το ξαναβαλεις στο MBimage και το ξαναεγκαταστησεις στο δεκτη (αφου πρωτα σβυσεις το υπαρχων ισως δουλεψει και εμενα το PLI δεν μου εβρησκε το tuner αλλα μολις το ξαναγραψα ηταν ολα ρολο'ι' τωρα μην σε παρω βεβαια στο λεμο μου συμβουλεψου κι' αλλους!-bye-

ευχαριστω satnick ... Θα το παλεψω λιγο ακομα το απογευμα , και αν δεν βρω κατι θα δοκιμασω την επαναγκατασταση...

Χαιρετω...

Ok
Gooood luck!-bye-

Τελικα με μια αποσυνδεση απο το ρευμα για 3-4 λεπτα επανηλθε κανονικα η ωρα στον δεκτη ....
αααα ρεεε μαγικα ονειροκουτια !! :devil-smiley-029:!!!

Τελικα με μια αποσυνδεση απο το ρευμα για 3-4 λεπτα επανηλθε κανονικα η ωρα στον δεκτη ....
αααα ρεεε μαγικα ονειροκουτια !! :devil-smiley-029:!!!
θα μπορουσες να κανεις reboot αφου ειχες αποσυνδεση το καλωδιο της κεραιας,και οταν μπουταρει ο δεκτης ξανα συνδεεις το καλωδιο

θα μπορουσες να κανεις reboot αφου ειχες αποσυνδεση το καλωδιο της κεραιας,και οταν μπουταρει ο δεκτης ξανα συνδεεις το καλωδιο

Thanks ...LEO
Eεεε Οσο ζει μαθαινει κανεις !!!
νασαι καλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.10

Λοιπόν μετά από 10+ μέρες με το παραπάνω ανεμιστήρι ο δέκτης λειτουργεί άψογα με όλα τα images και τις νέες λίστες καναλιών που έφτιαξα,ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια και τις προτάσεις σας,και ειδικά τον leo για την πρόταση με τον ανεμιστήρα.!:grinning-smiley-043
Βέβαια βρε παιδιά, μπορεί και να έχει συζητηθεί ξανά αλλά είναι πράμα τώρα αυτό για ένα δέκτη των 500 ,να πρέπει να κάνουμε πατέντες πεντάευρες για να δουλέψει;
Δεν ξέρω, αλλά σκέφτομαι να απευθυνθώ κάπου κάπως, στην αντιπροσωπεία ίσως,γιατί τελικά το πρόβλημα υφίσταται από ότι βλέπω και σε πολλούς άλλους με τον ίδιο δέκτη.
Ποια η γνώμη σας;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.10

...Βέβαια βρε παιδιά, μπορεί και να έχει συζητηθεί ξανά αλλά είναι πράμα τώρα αυτό για ένα δέκτη των 500 ,να πρέπει να κάνουμε πατέντες πεντάευρες για να δουλέψει;
Δεν ξέρω, αλλά σκέφτομαι να απευθυνθώ κάπου κάπως, στην αντιπροσωπεία ίσως,γιατί τελικά το πρόβλημα υφίσταται από ότι βλέπω και σε πολλούς άλλους με τον ίδιο δέκτη.
Ποια η γνώμη σας;

Κοίτα, ο δέκτης όντως ανεβάζει κάποια θερμοκρασία αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Αναφέρεις ότι υπάρχουν σημάδια λιωσήματος στη sim από τη θερμοκρασία, πράγμα το οποίο μου φαίνεται ακραίο! Δεν το έχω ξανακούσει από όσους γνωρίζω με 800άρη.
Προσωπικά δεν έχω βάλει κανένα ανεμιστηράκι, απλά έχω προσέξει που το έχω τοποθετήσει (μόνο του στο ράφι) και δεν έχω αντιμετωπίσει έως τώρα οποιοδήποτε πρόβλημα παρότι έχω και εσωτερικό δίσκο. Ανάλογα με το σημείο που τον τοποθετεί κανείς, ναι, μπορεί να χρειαστεί εξωτερική ψύξη (όπως αυτό που σου πρότεινε ο Leo) αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι κάπως δύσκολο να απαιτηθεί κάτι από την αντιπροσωπεία για ένα πρόβλημα που δεν είναι γενικευμένο και εύκολα μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάγεται σε υποκειμενικά κριτήρια.

@dimfil δεν είχα πρόθεση να τα παρουσιάσω τραγικά, αλλά πραγματικά.
Όταν άνοιξα το καπάκι του δέκτη για να προσαρμόσω τον ανεμιστήρα,είδα την κάρτα και δεν μπορώ να πω πως είχε σημάδια λιωσίματος όπως μου είχαν πει από το σέρβις.Σίγουρα όμως από υψηλή θερμοκρασία είχε κολλήσει η κάρτα με την πλακέτα,γι'αυτό και καθαρίστηκε.
Σε 1-2 μήνες θα ζητήσω να μου αντικαταστήσουν την κάρτα μαζί με την πλακέτα αφού θα είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση.
Το θέμα είναι πως μετά δεν θα ρισκάρω να βγάλω τον ανεμιστήρα κι ας είναι καινούργια τα εξαρτήματα που δημιούργησαν το πρόβλημα,για τον απλό λόγο πως θα πλησιάζω εκτός εγγύησης,και αυτό είναι που μου την δίνει κι έγραψα το παραπάνω πόστ.
Εδώ και φωτο που δείχνει πως είναι πανταχόθεν ελεύθερος

Και μια ακόμη για να φαίνεται πως αριστερά υπάρχει μπαλκονόπορτα και αερίζεται,και πίσω από τον ενισχυτή στον τοίχο τρύπα με κλαπέτο και σίτα,η οποία βέβαια δεν φαίνεται.

Η επόμενη κίνηση είναι να φέρω... και το ψυγείο κοντά.:flipout: