Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.7

καποιος ειχε πει οτι η νοβα χρησιμοποιει το ιδιο ειδος epg με τα sky και θα μπορουσαμε καπως να εχουμε εβδομαδιαιο..ισχυει?

εχει εβδομαδας η νοβα αλλα το τρεχει με open tv στους πατατασατ μονο δεν παιζει δυστυχως

εμενα παντως με ενοχλει το οτι δεν μπορω με τα νουμερα 1234 να ψαχνω αλφαβητικά τα καναλια ενω αυτο εχει το EPG και αν δεν μπορεσω να το βγαλω θα παω πισω στο newenigma

danos

Καλημερα παιδια.Δεν μπορω να δω καναλια απο τους δορυφορους thor,astra28,2,hispasat γιατι ειναι λαθος γραμμενα στο sattelite.xml οι μνημες τους.Τι πρεπει να κανω στο αρχειο για να ειναι ok;

Καλημερα παιδια.Δεν μπορω να δω καναλια απο τους δορυφορους thor,astra28,2,hispasat γιατι ειναι λαθος γραμμενα στο sattelite.xml οι μνημες τους.Τι πρεπει να κανω στο αρχειο για να ειναι ok;
Θα μπεις με ftp στον dreambox στο φάκελο etc/tuxbox και θα βρεις το αρχείο satellite.xml

Εκεί θα αλλάξεις την τιμή στο position ανάλογα με τις μοιρες που έχεις τους αντίστοιχουσ δορυφόρους στα settigns soy.

ΔΗΛ: αν πχ στα setting soy τον thor τον έχεις στα 0.8W θα βάλεις στο position του thor -08 ή πχ για τον hotbird είναι 130 ( - βάζουμε για το west)

Εμένα πάντως δε με πολυπήθει. Ήδη μου έχει κολλήσει δυο-τρεις φορές ενώ έχω και κάποια προβληματάκια με το βασικό skin (δεν εμφανίζονται κάποιες γραμμές κλπ). Το 0.6 δεν παρουσίαζε τίποτε από αυτά και ήταν κυριολεκτικά "βράχος", μπροστά και από το Newnigma.
Θα συνεχίσω πάντως να το δοκιμάζω αν και προς το παρρόν το 0.7 κατά τη γνώμη μου είναι πίσω από το Newnigma 2.3 το οποίο χρησιμοποιώ και για βασικό.

Απάντηση: Re: Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.7

εμενα παντως με ενοχλει το οτι δεν μπορω με τα νουμερα 1234 να ψαχνω αλφαβητικά τα καναλια ενω αυτο εχει το EPG και αν δεν μπορεσω να το βγαλω θα παω πισω στο newenigma
danos

και εμενα το ιδιο σπαστικο μου φαινεται αυτο με τα νουμερακια....
ευτυχως εχω κρατησει το 0.6 και προς το παρον εκει παραμενω

Κάνω σκόπιμα ένα double post στα δύο thread για το nabilo για να μπορέσουν να το δουν όλοι. Αν δεν είναι σωστό οι moderators ας διαγράψουν το ένα από τα δύο.

Χτες βρέθηκα στο σπίτι ενός φίλου που έχει ISP HOL και δεν μπορούσαμε να συνδεθούμε στο site του nabilo. Μετά από λίγο ψάξιμο διαπίστωσα πως το πρόβλημα είναι πως δεν κάνει resolve το www.nabilosat.info . Είτε έχει πρόβλημα ο dns της HOL είτε ο forwarding DNS του router. Ενδεχομένως έχει πρόβλημα με το γεγονός πως το 1st level domain (.info) έχει 4 χαρακτήρες.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα βάζοντας στο /etc/hosts αρχείο του dreambox την γραμμή
66.96.243.6 www.nabilosat.info

Αντίστοιχα σε pc με windows (για να μπορέσετε να συνδεθείτε στο forum κτλ), την βάζετε στο C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS|ETC\hosts

Σημαντικότατη πληροφορία, ευχαριστούμε.
Ναι όντως, η HoL και λίγοι ακόμα ISPs για λόγο που αδυνατώ να κατανοήσω δεν επιτρέπουν τη σύνδεση με τον server της nabilosat team. Προσωπικά έχω επικοινωνήσει πάρα πολλές φορές μαζί τους διαμαρτυρόμενος. Θα δοκιμάσω τη λύση που αναφέρεις και ελπίζω επιτέλους έστω και με αυτό τον τρόπο να λύνεται το θέμα...

Confirmed...
Με την προσθήκη της γραμμής 66.96.243.6 www.nabilosat.info στο αρχείο /etc/hosts του dreambox, το Nabilo 0.7 συνδέεται πλέον κανονικά στον server για εγκαταστάσεις κλπ.
Επίσης, οι χρήστες mac (όπως εγώ) μπορούν να κάνουν την ίδια προσθήκη στο αρχείο etc/hosts και θα μπορούν πλέον να μπουν στο forum της nabilo team. Επειδή το αρχείο δεν φαίνεται στον finder, την προσθήκη μπορείτε να την κάνετε είτε μέσω terminal είτε με τη χρήση του BBedit επιλέγοντας από το μενού File --> Open Hidden...

Στο φορουμ του nabilo έχει γραφτεί πολλές φορές ότι για να μπαίνετε 100% βάλτε για primary dns είτε στο pc είτε στον dream το open dns: 208.67.222.222 kai θα μπαίνετε ΠΑΝΤΑ...και στο forum τους αλλά και από τον dream στον server τους

Απάντηση: Re: Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.7

Ston Mac που βρισκεται το συγκεκριμενο αρχειο ?
Στο φάκελλο etc/ του σκληρού σου δίσκου.
Ο φάκελλος αυτός ΔΕΝ φαίνεται στον finder. Το αρχείο μπορείς να το δεις με το terminal αλλά ακόμα καλύτερα, όπως ήδη έγραψα, βάλε το BBedit και πήγαινε στο μενού File --> Open hidden... όπου στο παράθυρο που θα ανοίξει θα βλέπεις και τους κρυφούς φακέλλους/αρχεία. Έτσι θα δεις και θα επεξεργαστείς το hosts...

Ενταξει μονο το image πιο πολυ να βρουμε!!

Και να ειναι απο την δικια του σελιδα για bugs και αλλα τετοια!!
Παντος εχω παρατηρησει οτι το forum μετα τις 9.00-9.30 μου μπαίνει!

Το εγκατέστησα κι εγώ μέσω Barry Allen .nfi στον κατάλογο /media/usb/MB_Images. Αφού εγκατασταθεί μετά το .nfi το σβήνουμε?

Εγω το κραταω σε περιπτοση που παθει κατι το image.Το κανω delete και το ξαναγραφω!!

οσοι εχετε το black hole 07 καντε εγκατασταση αυτο το αρχειο dreamboxupdate.com/opendreambox/1.5/dm800/experimental/dreambox-dvb-modules_2.6.12-5.1-brcmstb-dm800-20090124-r0_dm800.ipk βελτιωνει παρα πολυ την ταχυτητα στην εναλαγη καναλιων

οσοι εχετε το black hole 07 καντε εγκατασταση αυτο το αρχειο dreamboxupdate.com/opendreambox/1.5/dm800/experimental/dreambox-dvb-modules_2.6.12-5.1-brcmstb-dm800-20090124-r0_dm800.ipk βελτιωνει παρα πολυ την ταχυτητα στην εναλαγη καναλιων
thanx leo-bye-