Nabucco 26-29/7/2011 ΕΛΣ-Ηρωδειο

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,802
Αθήνα
ο δημητρης ειναι εξαιρετικο παιδι και η καριερα του εχει σταθερα ανοδικη πορεια. αν τα καταφερω θα ειμαι εκει

Είναι ωραία όπερα. Πάντως όλος o Nabucco του Verdi με τον Mutti και την Dimitrova είναι στο youtube. H Dimitrova είναι απίστευτη...

Έχω την ηχογράφηση με τον Sinopoli με την Dimitrova ως Abigaile και σε μια φωτογραφία από τα sessions, η Dimitrova ήταν αρκετά μέτρα πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Το μέγεθος και το volume της φωνής της ήταν μοναδικό. Δεν νομίζω να υπήρξε κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με απίστευτη τεχνική και φωνή. Δεν την χωρούσε την φωνή της δυστυχώς το "μικρόφωνο" να μας αφήσει μεγαλύτερη παρακαταθήκη. Εκτός από τον Nabucco την έχω δει ζωντανά στην Θεσσαλονίκη ως Turandot. Τι μεγάλη τύχη!

Abigaile ποια θα είναι στην Αθήνα;

παραθετω την διανομη. προσωπικα εαν τα καταφερω θα ειμαι εκει στις 26

Διανομή
Ναμπούκο Δημήτρης Πλατανιάς (26, 28 / 7), Αλεξάντρου Αγκάκε (27, 29 / 7)
Αμπιγκαΐλλε Αμαρίλλι Νίτσα (26, 28 / 7), Άντα Λουΐζ Μπόγκτζα (27, 29 / 7 )
Ζαχαρίας Παάτα Μπουρτζουλάτζε (26, 28 , 29 /7 ), Λουίζ – Οττάβιο Φαρία (27 /7 )
Φενένα Χαρίκλεια Μαυροπούλου (26 ,27, 28, 29 / 7)
Ισμαήλ Αντώνης Κορωναίος (26, 27, 28, 29 / 7)
Αρχιερέας του Βάαλ Δημήτρης Κασιούμης (26, 28 / 7), Κωνσταντίνος Σφυρής (27, 29 / 7)
Αμπντάλλο Δημήτρης Σιγαλός (26, 27, 28, 29 / 7)
Άννα Γεωργία Ηλιοπούλου (26, 28, 29 / 7), Αντωνία Καλογήρου (27 / 7)

ειναι οριστικο, αυριο στον ναμπουκο. κανεις αλλος της μουσικης κατηγοριας ?

και οι δυο Αμπιγκαϊλε είναι πολύ καλές.. εννοείται οτι Ντιμιτροβα ειναι μόνο μια (πραγματικό φαινομενο φωνης-τεχνικης.. συμφωνω απολυτα αγαπητε Brucknerian) αλλά και οι εν λόγω δυο τραγουδίστριες είναι αξιοπρεπέστατες τουλάχιστον!!

Θα πρότεινα πάντως την πρώτη διανομή σε γενικές γραμμές...

εχθες λοιπον ηταν πολυ καλα. ο μπουρτζουλατζε επιβλιτικος και ο πλατανιας, του οποιου η σκηνικη παρουσια ηταν μοναδικη, σταθηκε ανετα διπλα του.

δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα εισητηρια, εχθες κυριολεκτικα καταμεστο το θεατρο, αλλα η παρασταση προτεινετε ανεπιφυλακτα.

Πραγματικά ήταν μια πολύ καλή παράσταση με το τριο Πλατανια, Μπουρσουλάτζε, Νιτσα να αποδίδει εξαιρετικά...

Για να δουμε κ σήμερα την 2ρη διανομή...

@Dr Pan K.. για πες κ τιποτα για την χορωδία... :)) Νομίζω οτι πήγαμε καλά!

Χθες ήταν ισως το πιο κατάμεστο Ηρωδειο απο όλες τις παραγωγές που εχω συμμετάσχει

Last edited:
Πραγματικά ήταν μια πολύ καλή παράσταση με το τριο Πλατανια, Μπουρσουλάτζε, Νιτσα να αποδίδει εξαιρετικά...

Για να δουμε κ σήμερα την 2ρη διανομή...

@Dr Pan K.. για πες κ τιποτα για την χορωδία... :)) Νομίζω οτι πήγαμε καλά!

Χθες ήταν ισως το πιο κατάμεστο Ηρωδειο απο όλες τις παραγωγές που εχω συμμετάσχει

πραγματι δεν εχω ξαναδει το ηρωδειο τοσο ασφικτικα γεματο. το κοινο βεβαια πολυ αλλα οχι διαβασμενο και τα χειροκροτηματα a scena aperta παραεγιναν..

η χορωδια απολυτα ικανοποιητικη, σε ρυθμο και ενταση. ισως το μονο ψεγαδι, αν θελουμε να ειμαστε απαιτητικοι, μια μικρη ελειψη συντονισμου στο tutti. μιλαμε για πολυ μικρες λεπτομεριες, που σε συνδιασμο με το μαραθωνα σαλαμις με εκαναν να επαναθεωρησω προς τα πανω την λυρικη σκηνη.

το ξαναλεω, αξιολογοτατη παραγωγη, αξιζει με το παραπανο το εισητηριο.

Διόρθωση: η Αμπιγκαϊλ της πρώτης διανομής είναι η Μαριαν Κορνέτι.
(Η Α. Νίτσα αντικαταστάθηκε λόγω ασθένειας)

...
η χορωδια απολυτα ικανοποιητικη, σε ρυθμο και ενταση. ισως το μονο ψεγαδι, αν θελουμε να ειμαστε απαιτητικοι, μια μικρη ελειψη συντονισμου στο tutti. μιλαμε για πολυ μικρες λεπτομεριες, που σε συνδιασμο με το μαραθωνα σαλαμις με εκαναν να επαναθεωρησω προς τα πανω την λυρικη σκηνη..
Ευχαριστούμε πολύ!
Αυτή η έλειψη συντονισμού που λες ωφειλόταν στο οτι κάποιοι απο εμας λόγω του οτι τα κοστουμια είναι πολύ ογκώδη με πολύ ψηλά καπέλα κάποιες στιγμές δεν μπορουμε να δουμε καθόλου τον μαέστρο... ουτε τα πλαϊνα μόνιτορς!

...και η 2ρη διανομή στάθηκε επάξια στο υψος των περιστάσεων.. ξεχωρισε η Αμπικγαϊλ (Α.Λ. Μπογκτζα) αλλά και ο μεγάλος Α. Αγκακε ως Ναμπουκο αν και αρκετά συχνά η ενρινη χρεια που έδινε στην φωνη του σε συνδυασμό με την όχι τόσο καλή αρθρωση εννοιοτε σου αποσπουσαν την προσοχή... παρ' όλα αυτά κατα την γνωμη μου ειχε εξαιρετικές στιγμες.. !!

Μετά και απο την χθεσινή τελευταία παράσταση θέλω να πω οτι ο Α. Αγκάκε είναι μεγας τραγουδιστής και δεν είναι καθόλου τυχαία η καριέρα που έχει κάνει...
Ειχαμε την τυχη να απολαύσουμε δυο εντελώς διαφορετικους αλλά κορυφαίους Ναμπουκο!!

Αντε κ του χρόνου... νομίζω Τροβατόρε!

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι σε όλους!!!