Ακούω συνεχώς τελευταία την φράση κάθε πέρσι και καλύτερα . Ακούω επίσης και το Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά αλλά αυτό είναι άσχετο με αυτό που θέλω να σας γράψω παρακάτω. Και όταν λέμε πως κάθε χρόνο και χειρότερα στον κινηματογράφο εννοούμε πως οι καλές ταινίες λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο . Ποιες όμως είναι οι υποτιθέμενες καλές ταινίες και γιατί εγώ έχω την εντύπωση πως κάθε χρόνο είναι και καλύτερα ? Και ποιο είναι το κριτήριο που θα κάνει μια ταινία καλή για τον πολύ κόσμο? Μήπως το πόσο στοίχισε? Μήπως η ποσότητα των starπου πρωταγωνιστούν σε αυτή? Μήπως το ότι βλέπουμε 50 – 60 ταινίες το χρόνο στο σινεμά και ουσιαστικά έχουμε δει 3 η 4 ? Αυτό το τελευταίο πιστεύω πως είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα . Τα σενάρια φίλοι μου . Δεν υπάρχουν σενάρια κα έχουμε βαρεθεί να αναμασάμε ταινίες με καλούς μπάτσους , κακούς τρομοκράτες , καραγκιόζες να ξερνάνε, κοριτσάκια που αγαπάν , αγοράκια που αγαπιούνται κλπ. Θα μου πείτε υπάρχει και η λύση του ευρωπαϊκού η του μη αμερικανικού κινηματογράφου . Το πρόβλημα όμως είναι ότι θα μου το πείτε εμένα που το ξέρω και όχι στον εαυτό σας , στις εταιρίες διανομής , στους αιθουσάρχες , στα κανάλια κλπ. Έτσι δεν κάνουμε επανάσταση
, αλλά τι μ έπιασε πάλι και γκρινιάζω καταμεσής των αλκυονίδων ? .
Πάμε τώρα να δούμε μερικές αμερικανίες και όχι μόνο να έρθουμε στα ίσια μας .
Πάμε τώρα να δούμε μερικές αμερικανίες και όχι μόνο να έρθουμε στα ίσια μας .