NAD 3030 (1974) Γνωμες-αποψεις

Μακης1

New member
28 September 2014
55
Καλησπερα,βρηκα ενα nad3030 σε αριστη κατασταση και σκεφτομαι να αντικαταστησω τον 316bee .
Δεν εχω κανενα προβλημα με τον 316 και μου αρεσει,απλα σκεφτομουν (soundwise) αν ο 3030 θα ηταν καλυτερος.
Το μονο που ξερω και με κραταει πισω ειναι τα 30 watt του 3030 εναντι τα 40 του 316 (οκ μικρη διαφορα θα μου πεις ...αλλα....)
Τα ηχεια μου ειναι zensor3.
Να τον ακουσω δε μπορω μας χωριζουν πολλα χλμ.
Εσεις τι λετε να κανω?Τι γνωριζεται για τον 3030?
Ευχαριστω.

Να την κάνεις,με την προυπόθεση ότι θα τον αναβαθμίσεις με καλώδιο ρεύματος και πυκνωτές μεγαλύτερης χωρητικότητας.
Καλύτερος από τον 316

Φοιτητής ειχα τον 3020, πολυ κάλος ηχος (για τα χρήματα του) αλλα 40 ετων μηχάνημα δεν θα αγόραζα. Πέραν των πυκνωτών ολόκληρη η κατασκευή θα εχει υποστεί το βαρος του χρονου (τρανζίστορ, κολλήσεις, ποτενσιομετρα).

Και αν μπεις στην διαδικασία να αλλάξεις τα πάντα (που δεν ξερω ποσα θα βρεθούν) τι θα μείνει απο το αρχικό μηχάνημα? Εγω θα έμενα μακρυά.

Μείνε έτη φωτός μακριά από μηχάνημα 40 ετίας. Δεν αξίζει τον κόπο και το χρόνο και τα χρήματα να ασχοληθείς με αυτό. Ό,τι λεει ο PanΚ παραπάνω.

εχεις τον 316 και θελεις να τον δωσεις για τον 3030?????????? ακομα και εναν καινουργιο να εβρισκες (αν μπορουσε να γινει αυτο φυσικα) δεν θα ηταν σωστη κινηση.Ημουν κατοχος και αρκετα χρονια ενος 7030 (η εκδοση του 3030 με ραδιοφωνο) και οταν καποια στιγμη αγορασα εναν 3020i (εκει γυρω στο 1990) ο ηχος βελτιωθηκε σημαντικα. Δεν ηταν απο τις πετυχημενες συσκευες της εταρειας.Αν εβρισκες βεβαια κανεναν 3080,το συζητουσαμε,αλλα και παλι με οσο ρισκο κρυβει η αγορα μιας συσκευης 40 ετων.
(παντως ο 3030 δεν ειναι μοντελο του 1974,αυτη σειρα βγηκε απο την εταιρεια περιπου το 1978).

Last edited:
παντως ο 3030 δεν ειναι μοντελο του 1974,αυτη σειρα βγηκε απο την εταιρεια περιπου το 1978
Μαλιστα ,ο πωλητης λεει οτι ειναι του 1974.Να σε καλα για την διευκρινιση.
Επειδη ειμαι ικανοποιημενος με τον 316 ,θα μεινει.
Οντως τα 40 χρονια ειναι πολλα (πιο μεγαλος απο μενα ειναι κατα 3 χρονακια :grandpa: ) και αντε ενα καλωδιο που εχω να αλλαξω ....αντε με το ζορι να βαλω και κανα πυκνωτη,μεχρι εκει ομως ,στο λιγο χρονο που εχω θελω να απολαμβανω τη μουσικη μου.Καλυτερα τα 150 περιπου που εχει ο 3030 να τα δωσω για βινυλιακια.(`η τελος παντων σε κανενα που τα`χει αναγκη βρε αδελφε)
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Απάντηση: Re: NAD 3030 (1974) Γνωμες-αποψεις

Φοιτητής ειχα τον 3020, πολυ κάλος ηχος (για τα χρήματα του) αλλα 40 ετων μηχάνημα δεν θα αγόραζα. Πέραν των πυκνωτών ολόκληρη η κατασκευή θα εχει υποστεί το βαρος του χρονου (τρανζίστορ, κολλήσεις, ποτενσιομετρα).

Και αν μπεις στην διαδικασία να αλλάξεις τα πάντα (που δεν ξερω ποσα θα βρεθούν) τι θα μείνει απο το αρχικό μηχάνημα? Εγω θα έμενα μακρυά.

Πάνο,μαζί με φίλους έχουμε αναβαθμίσει τουλάχιστον καμμιά 20αριά nad.
Κανένες εξ'αυτών δεν έχει δημιουργήσει ή παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.
Στο κάτω κάτω,πυκνωτές αλλάζονται,βρίσκονται τα πάντα

για να το πούμε αλλιώς,και μόνο το εσωτερικό των δύο ενισχυτών να συγκρίνεις, καταλαβαινεις πόσο έχει εξελιχθεί η τεχνολογία από τότε.
Σωστα μιλας ,αλλα ανηκω στην κατηγορια των ξεροκεφαλων κιθαριστων που εμποδιζουν την τεχνολογικη αναπτυξη......μας αρεσει να παιζουμε με λαμπατους ενισχυτες και ψαχνουμε οσο πιο παλιες λυχνιες μπορουμε να βρουμε για να αναβαθμισουμε(:huh2:) τον ενισχυτη :stupid:, θελουμε ηλεκτρικες κουτσουρα των `60s γιατι λεει εχουν καλυτερο ηχο απο τις πλεον προηγμενες κατασκευαστικα ,που κυκλοφορουν σημερα (και πιο φθηνες) και παλι :stupid:

Σωστα μιλας ,αλλα ανηκω στην κατηγορια των ξεροκεφαλων κιθαριστων που εμποδιζουν την τεχνολογικη αναπτυξη......μας αρεσει να παιζουμε με λαμπατους ενισχυτες και ψαχνουμε οσο πιο παλιες λυχνιες μπορουμε να βρουμε για να αναβαθμισουμε(:huh2:) τον ενισχυτη :stupid:, θελουμε ηλεκτρικες κουτσουρα των `60s γιατι λεει εχουν καλυτερο ηχο απο τις πλεον προηγμενες κατασκευαστικα ,που κυκλοφορουν σημερα (και πιο φθηνες) και παλι :stupid:

(Σταμάτα,δεν τα λέμε έξω αυτά :flipout:)

Re: Απάντηση: Re: NAD 3030 (1974) Γνωμες-αποψεις

Πάνο,μαζί με φίλους έχουμε αναβαθμίσει τουλάχιστον καμμιά 20αριά nad.
Κανένες εξ'αυτών δεν έχει δημιουργήσει ή παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.
Στο κάτω κάτω,πυκνωτές αλλάζονται,βρίσκονται τα πάντα

Ναι, πυκνωτές αλλάζεις, ποτ+τρανζιστορ αλλάζεις? Τα ματσαρεις (αν τα βρεις)? Τις κολλήσεις τις ξαναγαζώνεις?

Δεν λεω οτι δεν θα παίζει αλλα ειμαι βέβαιος οτι δεν ειναι στο 100% του. Εχω ενα σετ προ τελικου vintage και νομιζω οτι ειναι μια χαρα, αλλα δεν πιστεύω οτι ειναι σαν καινούργιο σε επιδόσεις. Ασε που τα τρανζίστορ εχουν κανει άλματα σε ποιότητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NAD 3030 (1974) Γνωμες-αποψεις

Ναι, πυκνωτές αλλάζεις, ποτ+τρανζιστορ αλλάζεις? Τα ματσαρεις (αν τα βρεις)? Τις κολλήσεις τις ξαναγαζώνεις?

Δεν λεω οτι δεν θα παίζει αλλα ειμαι βέβαιος οτι δεν ειναι στο 100% του. Εχω ενα σετ προ τελικου vintage και νομιζω οτι ειναι μια χαρα, αλλα δεν πιστεύω οτι ειναι σαν καινούργιο σε επιδόσεις. Ασε που τα τρανζίστορ εχουν κανει άλματα σε ποιότητα.

Τα τρανζίστορ για να τα κάψει κάποιος.......τεσπα,θεωρώ τους 3020,3120 τους πιο μουσικούs nad

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NAD 3030 (1974) Γνωμες-αποψεις

Τα τρανζίστορ για να τα κάψει κάποιος.......τεσπα,θεωρώ τους 3020,3120 τους πιο μουσικούs nad

Και εγώ νομίζω οτι είναι. Αλλά μετά από τέτοια εκτεταμένη αναβάθμιση ο χαρακτήρας του ενισχυτή θα είναι ο ίδιος??? Μιλάμε για υλικά 40 χρόνια μετά. Να τον έχεις καινούργιο να τον έχεις ακούσει και να αξιολογήσεις την επισκευή / αναβάθμιση έχει καλώς. Έτσι βαδίζεις λίγο στα τυφλά.

Να υποθέσω ότι προτιμάς και τα vintage ψυγεία πάγου καθώς και τις λάμπες πετρελαίου;Πέρα από το (καλοπροαίρετο) χιουμοράκι ,σε αυτά τα χρήματα σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι πολύ καλύτερο.

Δεν ειπα να τα κάψεις (που μπορει και να γινει) αλλα μιλησα για την φθορα που εχουν (η οποια ειναι σημαντικη μετα απο 40 χρονια)

Δεν ειπα να τα κάψεις (που μπορει και να γινει) αλλα μιλησα για την φθορα που εχουν (η οποια ειναι σημαντικη μετα απο 40 χρονια)

Μα απ'ότι έχω διαβάσει ο χαρακτήρας των τρανζίστορ παραμένει αναλλοίωτος στο χρόνο.

Κανε μια γρήγορη έρευνα στον γουγλη Transistor aging, deterioration κτλ..

150 ευρω? ποιος αθεοφοβος σου ζηταει 150 ευρω για τον 3030???????

οσο για την ηλικια του,κοιτα το παρακατω λινκ,το μηχανημα εβγαινε απο το 1978-1981......α

http://www.audiovintage.fr/leforum/viewtopic.php?p=92776

τελος παντων,αν θελεις να ψαχτεις με κατι απο εκεινη την περιοδο,βρες εναν 3020 και ριξε καποια χρηματα για να τον "αναστησεις".

οσο για την ηλικια του,κοιτα το παρακατω λινκ,το μηχανημα εβγαινε απο το 1978-1981......α

http://www.audiovintage.fr/leforum/viewtopic.php?p=92776

τελος παντων,αν θελεις να ψαχτεις με κατι απο εκεινη την περιοδο,βρες εναν 3020 και ριξε καποια χρηματα για να τον "αναστησεις".

Καλά,αυτό δεν είναι τίποτα,ένας στο κέντρο της Αθήνας μου είχε ζητήσει 300 ευρά!!!
Τελικά τον έφτιαξα στα βόρεια προάστια με 60

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κανε μια γρήγορη έρευνα στον γουγλη Transistor aging, deterioration κτλ..

THANKS Πάνο

(Σταμάτα,δεν τα λέμε έξω αυτά )
Σωκρατη καμια σκονισμενη 6v6 για twin reverb παιζει ? ;););)
Να υποθέσω ότι προτιμάς και τα vintage ψυγεία πάγου καθώς και τις λάμπες πετρελαίου;
Λαμπες πετρελαιου εχω (τις γιαγιας),ενα ψυγειακι δε θα με χαλουσε....με ειδικα διαμορφωμενο εσωτερικο για να βαζω cd δισκακια :smile:
.Ευχαριστω για τη συμβουλη Κιμων.

http://www.audiovintage.fr/leforum/v...ic.php?p=92776

Tasanto ,its ok ο καθενας μπορει να ζηταει οτι του καπνισει για αυτο που πουλαει το θεμα ειναι αν θα το δωσει `η θα μεινει στις "αγγελιες" για παντα,γιαυτο και "εριξα" στην κουβεντα και την τιμη(στις φωτο ο ενισχυτης εξωτερικα ειναι "βιτρινας" και ισως παταει εκει ο πωλητης).
Ευχαριστω για το λινκ ...... για τον 3020 εχω τις κεραιες ανοικτες.