Nad 326Bee

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,014
καλησπέρα για ακομα μια φορα :)

Οπως αρκει θα θυμαστε έχω τον nad 326bee,ifi micro. και λέω να πάρω τα b&w 685 s2 μιας και τα ακουσα και μου άρεσαν.....

βεβαια απο κει γεννιουνται πολλα ερωτηματα και εδω θέλω την βοηθεια σας.

1)Η πρωτη ερωτηση ειναι η ασχετη.....αλλα θελω να μου φυγει απο το μυαλο.εχω παιξει τον ενισχυτη στο 75% και 3-4 τραγουδια στα τερματα για συνολικη ωρα 3ωρες. Εαν έχει παθει ζημια θα το καταλάβαινα; υπαρχει η περιπτωση να έχει χάσει ποιοτητα σε ηχο η οποια να μην ειναι τοσο ευδιακριτη στο αυτι ;κατα τα αλλα τον προσεχω σαν τα ματια μου. μεχρι 50% του ποντεσιομετρου.

2)τωρα απο κει και περα θελω να παρω τα συγκεκριμενα ηχεια...βεβαια ονειρο ειναι τα 683 s2...αλλα το ονειρο της τσεπης σταματησε εκει.και παλι έκανα πολλες θυσιες για να παρω αυτην την αποφαση στους στειρους καιρους που ζουμε.
πολυ φοβαμαι οτι δεν θα μπορεσει να τα οδηγησει σωστα...εσεις τι λέτε;έχω ηδη παρει καλωδιο ρευματος....αλλα κ παλι νομιζω οτι θα ειναι μικρος...!!!οποτε σε περιπτωση που δεν μου κανει....τον πουλαω (εαν βρω αγοραστη) και παιρνω κατι άλλο ή η αλλη λυση ειναι να τον βαλω χερι....οποτε θελω εδω λεπτομεριες...στην ουσια αλλαζω πηνιο;...θα χασω σε ποιοτητα ηχου;...θα κανω ζημια στο μελλον μειωνοντας την ζωη του ενισχυτη;επι ευκαιριες υπαρχει κατι αλλο που μπορω να αλλαξω στον ενισχυτη για να παρω τα μεγιστα ;..βεβαια το να παρω κατι αλλο προδιαθετει και αλλα χρηματα που πως το παρον ειναι αδυνατο....και σιγουρα εαν γινει κινηση στο πολυ μελλον και σιγουρα πολυ καλο ωστε να μεινω ησυχος απο τα ενισχυτικα μια και καλη.τελος βλεπω πολλους βαζουν και 2 ενισχυτες μαζι για παραπανω δυναμη...αυτο ειναι το λεγομενο γεφυρωμα; στην δικη περιπτωση γινεται κατι τετοιο;και εαν ναι....ποιον μου προτεινεται; :)

3)απο κει και περα τα HPM-60 που εχω λέω να τα κουμπώσω με έναν αλλο ενισχυτη πχ εναν που ειδα pa-amp6000 konig οπου έχω και αλλο καλωδιο ρευματος...και καλωδια ηχου (που μου περισεψαν απο το αρχικο ηχοσυστημα μεχρι να καταληξω) και με την καρατα ηχου creative x-fi usb να τα έχω για πιο δυνατες εντασεις...για παρτη χωρις να με νοιαζει εαν χαλασει κατι.

4)τελος παλι μια ασχετη ερωτηση αλλα δεν παυει να απασχολει το μυαλο μου σαν μελλοντικη κινηση.εκει περιπου στο 1200ευρο....nad ή naim?!?!έχει κανεις τετοια εμπειρια;

ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων :) :) :)

Να βαλεις χερι οπως λες το ξεχνάς γιατι αν κρινω απο αυτα που γράφεις δεν το εχεις το άθλημα. Αλλαγη πηνίου δεν υφίσταται, μαλλον μετασχηματιστη εννοεις αλλα και παλι σύνθετο θεμα.. Καλώδιο ρευματος που βοηθαει στην οδηγηση ειναι καλο για ανέκδοτο, αστο καλύτερα.

Το καλο νεο ειναι οτι ο ενισχυτης σου εχει pre out εξοδο όποτε στο μελλον και εφόσον δεν σου αρκει η ισχυ μπορείς να πάρεις εναν NAD C275 power amp και θα εισαι κομπλέ.

δεν εννοουσα εγω να βαλω...αλλα καποιος ο οποιος ειναι η δουλεια του :)

απο κει και περα στο pre out μπαινουν συγκεκριμενοι ενισχυτες; και εαν ναι πως ονομαζονται;...βλεπω ο nad 275 bee ειναι 150w...κατι πιο φθηνο στα 100w παλι σε nad υπάρχει ;

Αστο γενικα, οι εμπορικοί ενισχυτες δεν ειναι για μοντες. Υπαρχει εύκολη λυση, παίρνεις τον τελικό και κλείνεις.

Φυσικα, δεκάδες μοντελα. Εγω θα έψαχνα τον ομοσταυλο μετ/σμενο.

επιρρεάζουν την ποιοτητα του ήχου;ή απλα μονο στην ένταση;
προτεινε μου 2-3 μοντελα περιπου στα 500-600 ευρο εαν εχεις την καλοσυνη.

Ο καθε ενισχυτής, ποσο μάλλον των μικρων κατηγοριών, εχει τον χαρακτήρα του οποτε ναι, θα αλλάξει σε τονικότητα κτλ.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω καλα τα hifi μοντελλα, εναλλακτικά θα κοίταζα σε Rotel ή Parasound που λογικα θα βρεις στις τιμες που θες.

ωραια θα περιμενω και αλλες γνωμες για ολα οσα ειπα στο αρχικο ποστ.

σε ευχαριστω :)

το εχω ξαναγράψει σε παλιότερα ποστ αλλά ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός τα B&W θέλουν watt αρκετά,min 2*100 από δική μου εμπειρία στο λέω- ο Rotel RB - 980 BX τα καταφέρνει πολύ καλά μέχρι και 30 τμ (σημαντικό)γιατί έχει καλό έλεγχο στα μπάσα (damping factor)τον naim δεν τον έχω ακούσει αλλά με 50-60 βατ που βγάζει ...ίσως σε μικρότερο δωμάτιο ,το what hifi ωστόσο γράφει καλά αποτελέσματα και συνεργασία άριστη με τα 683 S2s
διαβασε εδώ :http://www.whathifi.com/naim/nait-5si/review

κοιτα οτι θα παρω εναν τελικο θα παρω......

απλα έλεγα για να δω εαν θα υπαρξει ουσιαστικη διαφορα με εναν ολοκληρωμενο naim ώστε να παρω εναν τελικο naim και βλεπω...

αν το θέτεις έτσι καλύτερα ο προ και ο τελικός να είναι ίδια μάρκα για εγγυημένο ματσάρισμα οπότε nad-nad ,ή naim-naim .Θα σου προτείνω ωστόσο έναν ακόμη ολοκληρωμένο εν/τη πασπαρτού σαν best buy hegel H100 :operator:

Αυτο σου λεω φιλος...
Αν αξιζει τον κοπο...να παρω ναιμ τελικο κ προσωρινα να ειμσι με τον nad...κ μετα να βαρω κ εναν naim ολοκληρωμενο

Το θεμα ειναι εαν εχει κάποιος ακουσει κ τους δυο να μου πει μια γνωμη

Kαι γιατί μετά να βάλεις ολοκληρωμένο και όχι προ? Η καλύτερη περίπτωση πάντως είναι να πάρεις τον τελικό της nad έτσι ώστε να μην έχεις θέμα με ηλεκτρικά και ηχητικά ματσαρίσματα. Και απ' ότι ξέρω ο συγκεκριμένος είναι τερατάκι από ρεύματα οπότε δεν θα σου λείψει κάτι. Εκτός αν έχεις βαρεθεί τον ηχητικό χαρακτήρα των nad οπότε κοιτάς για άλλη λύση

γιατι ο προ θα κοστισει ενα καρο χρηματα σε naim και στα watt που θελω.οποτε χρηματικα αμα παρω 2 κομματια θα μπορεσω να το αγορασω αλλιως δυσκολα...δλδ πρωτα να παρω τον τελικο naim και μετα πουλαω τον nad και παιρνω εναν Naim ενισχυτη.απλα προσωρινα θα χω 2 διαφορετικα...

απο κει και περα...εαν παρω τον τελικο της nad οπως το ειπες τελειωσα.οποτε μαλλον για εκει γτ δεν ξερω εαν θα το αντεξει η τσεπη.

αυτο που ρωτησα ειναι πως ακουγεται ο naim σε σχεση με τον nad :)

Κατ´αρχήν όπως το βλέπω πρέπει να καθίσεις να διαβάσεις τι είναι ο κάθε ενισχυτής.
Τι είναι ο τελικός,τι είναι ο ολοκληρωμένος και τι είναι ο προενισχυτής.

Έτσι όπως το σχεδιάζεις,στο τέλος θα καταλήξεις με έναν ολοκληρωμένο κι έναν τελικό.
Ο ολοκληρωμένος θα είναι δηλαδή ο μισός άχρηστος ουσιαστικά αφού δεν θα χρησιμοποιείς τα τελικά του στάδια.

βασικα δεν ξερω τι ειναι προενισχυτης :) και δεν καταλαβα ποτε την χρησιμοτητα του.

γιατι θα ειναι ο μισος αχρηστος;απο θεμα εντασης εννοεις;