Nad 326Bee

Για να το καταλάβεις,χοντρικά ο ολοκληρωμένος περιέχει έναν προενισχυτή και έναν τελικό.Μαζί.Δύο σε ένα.

α οκ. οποτε που ειναι το κακο να εχεις εναν ολοκληρωμενο και εναν τελικο ακομα;!

Απάντηση: Re: Nad 326Bee

α οκ. οποτε που ειναι το κακο να εχεις εναν ολοκληρωμενο και εναν τελικο ακομα;!

Πουθενά αν δεν σε νοιάζει να πληρώσεις ένα τελικό στάδιο (αυτό που είναι μέσα στον ολοκληρωμένο ) που θα σου είναι άχρηστο.
Πιο λιανά,σου χρειάζεται ένας προενισχυτής κι ένας τελικός.
Το αν θα τα πάρεις χωριστά ή στο ίδιο πακέτο (ολοκληρωμένος) είναι δική σου επιλογή.
Ένα τέτοιο πακέτο το έχεις ήδη (τον Νad εννοώ).

Ή λοιπόν δίνεις τον Nad και παίρνεις προ και τελικό,ή τον δίνεις και παίρνεις άλλον ολοκληρωμένο.
Ή στην τελική παίρνεις και τώρα ένα τελικό κι αργότερα δίνεις τον Nad και παίρνεις έναν προενισχυτή αφού τα τελικά του στάδια θα σου είναι άχρηστα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχεις μόνο μια πηγή (dac πχ ) με δική του καλή ρύθμιση έντασης που να μπορεί να οδηγεί τελικό.
Εκεί δεν χρειάζεσαι ούτε τον προενισχυτή,με έναν τελικό είσαι μια χαρά.

σε επιασα :)

τωρα...ο ολοκληρωμενος απο ενα συστημα που τα χει τα εχει χωριστα τι διαφορες έχει;υπαρχουν μειωνεκτιματα;

σε επιασα :)

τωρα...ο ολοκληρωμενος απο ενα συστημα που τα χει τα εχει χωριστα τι διαφορες έχει;υπαρχουν μειωνεκτιματα;

Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.
Υπάρχουν ολοκληρωμένοι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από σετ προ-τελικών.

Στην θέση σου για τέτοιον θα έψαχνα,θα σε γλιτώσει από πολύ ψάξιμο για ματσαρίσματα σε ήχο,αντιστάσεις εισόδου-εξόδου,κλπ σε περίπτωση μη-ομόσταυλων.

τωρα καταλαβα αρκετα πραγματα που ειχα διαβασει στο παρελθον....οποτε ξεχναω την εκδοχη προ και τελικου γτ δεν θελω να μπω σε τετοια διαδικασια.
και εαν μπορεις να μου απαντησεις σε 2 τελευταια θεματα

1)εγω τωρα μου εχω τον nad 326bee εαν παρω της nad τον τελικο....θα αλλαξει η τονικότητα;και παλι πρεπει να μπω στην διαδικασια ματσαρισματος που αναφερεις;

2)και τελικα οσο αφορα την εταιρια naim ειπα να κατσω στα αυγα μου γτ παει μακρια η βαλιτσα.οποτε....
α)εαν παω σε τελικο θα παω στον 375bee o οποιος ειναι 2χ150watt και κοστιζει 1400ευρο αλλα εαν πουλησω τον ενισχυτη που εχω θα παω στα 1100ευρο περιπου...(εχει και dac εσωτερικα; )

b)εαν παρω τον nad c275bee και τον κουμπωσω στον nad 326bee θα μου κοστισει 1180ευρο.
o c275 λεει
Continuous average power output into: 8ohms >150 W (ref. rated THD, 20 Hz – 20 kHz)
Rated distortion (THD 20Hz-20kHz): <0.008 ref=»» 20=»» hz=»» -=»» khz=»» td=»»>
Clipping power (max cont. power/channel): >170 W (ref. 1 kHz 1% THD)
IHF dynamic power: 8 ohms 250 W, 4 ohms 410 W, 2 ohms 600 W
Damping factor: >180 (ref. 8 Ω, 50 Hz and 1 kHz)

άρα ειναι 150watt?!δλδ συνολο θα έχω 200watt?!.....εαν τα λεω σωστα θα χω παραπανω 50watt για τα b&w 865 s2 που θελω να παρω.

τα φωτα σου :)

Μια χαρά είναι ο 275.
Για τα watt τώρα.Ναι,θα έχεις 150 watt (ας υποθέσουμε για χάρη της συζήτησης πως τα ηχεία σου θα είναι καρφωμένα στα 8Ohm-που δεν θα είναι,αλλά τέλος πάντων,ξέχνα το αυτό προς το παρόν. )
Τα υπόλοιπα 50 που τα βρήκες;Αυτά που έχεις ήδη στον Nad σου;Αυτά ξέχνα τα,δεν θα τα χρησιμοποιείς πια.

ωραια

δλδ καλυτερα αυτον που εχω και μετα παιρνω τον c275 έτσι;....δεν αλλαζει τπτ σε τονικότητα σωστα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ούτε χρειαζεται το ματσαρισμα που ειπες πριν σωστα; (λογικα αναφερθηκες σε περιπτωση που ειχα δυο ανωμιες εταιριες ετσι; )

Τα ακούς με αυτόν που είσαι προσωρινά,ναι.
Κι αν δεν σε ικανοποιήσει,όταν θα έχεις την δυνατότητα παίρνεις ένα πιο δυνατό ολοκληρωμένο και δίνεις αυτόν που έχεις.
Δεύτερη εκδοχή,παίρνεις έναν τελικό όπως τον 275 και κρατάς αυτόν που έχεις για προ.
Τρίτη εκδοχή,παίρνεις προ όπως τον C165 πχ και τελικό όπως τον 275 που έχεις δει,και δίνεις αυτόν που έχεις.

Η απόφαση δική σου.

ναι οκ ... αλλα το θεμα ειναι το ηχητικο αποτελεσμα πιο ειναι πιο σωστο;

ναι οκ ... αλλα το θεμα ειναι το ηχητικο αποτελεσμα πιο ειναι πιο σωστο;

Το σωστό αποτέλεσμα είναι να πας να ακούσεις live αυτό που σου αρέσει.
Από την στιγμή που ακούς από μηχανάκια είναι από λιγότερο έως πολύ λιγότερο σωστό κι αυτό αν είναι όλα σωστά στην αλυσίδα.
Το θέμα σου είναι να είσαι τεχνικά εντάξει (ρωτάς λοιπόν ότι δεν ξέρεις ) και να σου αρέσει το αποτέλεσμα που θα πάρεις.

Σωστό τεχνικά λοιπόν είναι είτε να πάρεις προ και τελικό (ομόσταυλο για αρχή,μέχρι να μάθεις να ταιριάζεις),είτε ολοκληρωμένο.
Για την τονικότητα που λες να μην ανησυχείς,γι' αυτήν έχεις καιρό να ανησυχήσεις πολύ αργότερα.
Αν σου αρέσει ο Nad που έχεις τώρα,το πιο πιθανό είναι να σου αρέσουν και τα υπόλοιπα της εταιρίας.

Πληροφοριακά πάντως τον δικο μου 275 τον είχα μετρήσει σε παλμογράφο στα 190 watt στα 8ohm. Οδηγικά απο ισχύ και ρεύματα θα σε καλυψει σε κάθε περιπτωση. Απο θέμα ηχητικής απόδοσης επιβάλλεται δοκιμή πρωτα όπως και να χει.

σας ευχαριστω για τις απαντησεις... αλλα θα επιμεινω και παλι....

το ηχητικο αποτελεσμα ποιος το οριζει;ο τελικος; ή ο προ; ή και οι δυο;

δλδ εγω τωρα με τον 326bee θα εχω το ιδιο ηχητικο αποτελεσμα εαν βαλω και τον c375bee ή θα υπαρχει μια μικρη αλλαγη;αναφερομαι ηχητικο αποτελεσμα και οχι στην δυναμη.

Λοιπόν ο 375 είναι ολοκληρωμένος οπότε τον ξεχνάς.... Ο 275 είναι ο τελικός της εταιρίας. Τον ήχο τον καθορίζει στο μεγαλύτερο ποσοστό ο προενισχυτής. Όπως σου είπα αν βαρέθηκες τον ήχο του nad πρέπει να κοιτάξεις αλλού. Σε περίπτωση που βάλεις τον 275 θα κερδίσεις σε βατ, οδήγηση κ.λ.π. αλλά μην περιμένεις δραματικές αλλαγές στον ήχο. Αν ήμουν στη θέση σου θα άκουγα πρώτα ηχεία και αφού κατέληγα μετά θα έψαχνα για τον κατάλληλο ενισχυτή

Οντως το να οδηγεις εναν τελικο των 1200 ευρω οπως ο 275 με τον εισαγωγικο 326 μαλλον θα τον χαντακωσεις. Εφοσον θες αναβαθμιση κοιτας για νεο ολοκληρωμενο η νεο σετακι προ τελικου.
Οπως κεει και ο φιλος Georgesod:
1) Καταληγεις στα ηχεια που σου αρεσουν περισσοτερο μετα απο πολλες ακροασεις
2) Εφοσον δε σε ικανοποιησουν με τον 326 τα παιρνεις παραμασχαλα εφοσον ειναι εφικτο και βρισκεις τον ενισχυτη που θα βγαλει τον καλυτερο εαυτο τους.