Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την συγκεκριμένη άποψη παιδιά. Αν ο Νταλάρας ακούγετε Ρουβάς και ακούγοντάς το κάποιος αυτό θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος ήχος έχει φυσικές χρειές τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν ηχογραφήσω την φωνή μου την βάλω να ακουστεί σε ένα σύστημα και ακούγομαι σαν την αδερφή μου και κάποιος αυτό το θεωρεί φυσικό, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το θεμα όμως είναι ότι αυτός που θα το θεωρήσει αυτό είναι ημίκουφος ή δεν μπορεί να ξεχωρίσει μεταξύ 2 διαφορετικών ήχων. Αλλά ο ημίκουφος και αυτός που δεν έχει αυτί για να ξεχωρίσει, αποτελεί πολύ μικρό ποσοστό των ενσυνήδητων αγοραστών του Hi-Fi, αυτών που έχουν σαν χόμπυ τους δηλαδή το Hi-Fi.
Για την κατηγορία των ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται για τον ήχο, υπάρχουν τα συστήματα combo όλα σε ένα με 100 Ευρώ και ποιό ακριβά ανάλογα με το πορτοφόλι που διατήθεται.
Αυτό που έχετε μπερδέψει, είναι ότι
τα πάντα σε έναν συγκεκριμένο χώρο είναι υποκειμενικά και αντικειμενικά είναι
μόνο αυτά που αποδέχονται οι περισσότεροι άνθρωποι του συγκεκριμένου χώρου ως αντικειμενικά. Αυτό μπορεί να είναι κάτι μετρήσημο όπως λέτε, με συγκεκριμένο τρόπο μέτρησης όμως ή κάτι του στιλ όπως το ποιό σύστημα θα αναπαράξει Νταλάρα και θα ακούγετε Νταλάρας και όχι Ρουβάς ή Δούκισα.
Πολλά από τα μετρήσημα μεγέθη λοιπόν θεωρούνται υποκειμενικά όσον αφορά την ηχιτική απόδοση ενός συστήματος, από το μεγαλύτερο ποσοστό των ενσυνήδιτων αγοραστών του Hi-Fi , παρ' όλο που μπορεί να είναι όντως αντικειμενικά. Διότι με βάση την ηχιτική απόδοση επιλέγουν οι περισσότεροι που έχουν το συγκεκριμένο χόμπυ.
Το σύστημα του κατασκευαστή που έχει ποιό φυσικό ήχο, ποιό καθαρό, ποιό λεπτομερή, αναπαράγει την μουσική σκηνή καλύτερα κτλ κτλ κτλ.... είναι και ποιό ακριβό και γι' αυτό και βγαίνει αντίστοιχα καλό στα review των περιοδικών ανά τον κόσμο, με μικρές αποκλίσεις. Με βάση τα μεγέθη που δεν μετριούνται, τα "υποκειμενικά" όπως λέτε. Σε αυτά τα "υποκειμενικά" μεγέθη λοιπόν στηρίζονται οι κατασκευαστές για να φτιάξουν και να πουλήσουν ένα μηχάνιμα και κυρίως στην "υποκειμενική" άποψη των υποψήφιων αγοραστών για να το αγοράσουν και να το πληρώσουν. Μόνο που αυτά τα μη μετρήσημα μεγέθη επιδή τα αποδέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν σαν χόμπυ τους το Hi-Fi ή το Hi-End είναι αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά. Διότι πολλά από τα μετρήσημα μεγέθη δεν μπορουν να πουν τίποτα για την ηχιτική ποιότητα ένός συστήματος, που αυτός είναι και ο στόχος, στους περισσότερους τουλάχιστον. Η ηχιτική ποιότητα.
Αυτή είναι για 'μένα η ουσία.
Προσωπικά δεν συμφωνώ με την άποψή σας ότι οι "φυσικές χρειές" είναι κάτι υποκειμενικό για τον άνθρωπο που έχει σαν χόμπυ του το Hi-Fi. Αν δεν σας έπεισα με την επιχειριματολογία μου, κρατάτε την άποψή σας κι εγω την δική μου και συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία και ότι καλύτερο για τον καθ' ένα