ΝΑD C315BEE

sakis65

Senior Member
4 May 2007
336
Χαιρετω

Σκεφτομαι να κανω ενα δευτερευων σετ με τον NAD C315BEE, και ηχεια τα QUAD 11L. Ταιριαζει σαν cd player το Yamaha CDX-397;

Καταρχας εχει ακουσει καποιος τον NAD C315BEE;

Σε συνδιασμο με τα QUAD 11L;

H μουσικη που ακουω ειναι εντεχνο, ορχηστικη, κλασικη.

Εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα;

Ακουω σε χαμηλες εντασεις και ο χωρος ειναι 15 τετραγωνικα.

Οι γνωμες θα ειναι πολυτιμες.

Δεν ξέρω αν έχεις δει το τελευταίο τεύχος του HiFi News αλλά το review που κάνει στον 315 είναι τουλάχιστον ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΟ. Εγώ πάντως δεν τον έχω ακούσει.
Για άκου και τον Rotel RA-04 που είναι στην ίδια κατηγορία τιμής και κέρδισε το βραβείο του What Hi-Fi για φέτος.

Ο ROTEL RA-04 δεν εχει τηλεχειρισμο,εχει ομως ο RA-05 αλλα κοστιζει αρκετα παραπανω (480 περιπου σε σχεση με τα 300-330 που θα κοστιζει ο 315).
Για cdplayer κοιτα και το 515BEE της NAD,θα ειναι αψογο σετακι με τον 315.
Tα 15 τετραγωνικα ειναι μικρος χωρος αλλα λαβε υποψη σου και τη χαμηλη ευαισθησια των QUAD.Γραφεις οτι ακους σε χαμηλες εντασεις αλλα αυτο ειναι κατι σχετικο.

Last edited:
Χαιρετω

Σκεφτομαι να κανω ενα δευτερευων σετ με τον NAD C315BEE, και ηχεια τα QUAD 11L. Ταιριαζει σαν cd player το Yamaha CDX-397;

Καταρχας εχει ακουσει καποιος τον NAD C315BEE;

Σε συνδιασμο με τα QUAD 11L;

H μουσικη που ακουω ειναι εντεχνο, ορχηστικη, κλασικη.

Εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα;

Ακουω σε χαμηλες εντασεις και ο χωρος ειναι 15 τετραγωνικα.

Οι γνωμες θα ειναι πολυτιμες.

Φιλε μου που τον βρηκες τον 315 και ποσο αν επιτρεπεται...γιατι εγω μεχρι προσφατα που εψαχνα δεν τον εβρισκα να παιζει σε ελληνικα μαγαζια/σαιτ...ουτε ο Νακας που ρωτησα τον εφερνε...

Αγαπητε meletov τον ειδα σε ενα διαφημιστικο εντυπο του ΝΑΚΑ που μεσα εχει και αλλες εταιριες, του ετους 2007-2008.
Η τιμη του ειναι στα 361 ευρω.
Δεν τον ακουσα και γι αυτο και ρωταω. Ειμαι απο επαρχιακη πολη της Μακεδονιας. Δεν ηξερα οτι δεν εχει ερθει στην Ελλαδα ακομη.
Πηρα τηλεφωνο στον ΝΑΚΑ και μου ειπαν οτι θα τον εχουν σε 15 ημερες.
Αναμενουμε.

Aγαπητε Busoni ειδα οτι εχεις τον C 320BEE.
Ποιες οι εντυπωσεις σου απο τον ηχο της NAD.
Ποια τα ηχητικα χαρακτηριστικα της NAD;
Θελησα να ψαξω για τον C 315BEE γιατι ακουσα οτι φερνει σε ηχο απο ενα παλιο πετυχημενο μοντελο της εταιριας το 3020 αν θυμαμαι καλα.
Εχω ειδη σαν λυση και τον YAMAHA AX590, τον εχω στο γραφειο.
Δεν ξερω κατα ποσο θα παρω καλυτερο ηχο απο NAD.
Προβληματιζομε.

Όταν είχα διαλέξει τον NAD, είχα ακούσει μεταξύ άλλων και δικάναλους Yamaha. Oι ΑΧ-396/496 που είχα ακούσει ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον ΝAD. Για τον 590 δεν ξέρω...δικάναλος ειναι;

O ήχος του 320 είναι ουδέτερος, γρήγορος και με αρκετά ρεύματα για τα 50 Watts του. Αυτό για τον ήχο του 3020 το έλεγαν και στην προώθηση του 320... Όπως και να 'χει, πήγαινε να τον ακούσεις με τα Quad.

Πιστεύω όμως οτι τους ταιριάζει καλύτερα ο 320ΒΕΕ λόγω μεγαλύτερης ισχύος, μια και τα Quad δεν ειναι ευκολο φορτίο(6Ω, 86dB). Kάποτε είχα ακούσει τα δικά μου ηχεία(8Ω, 89dB) με ενα παλιότερο 320 στα 40W, κι ενώ οι μεσαίες ήταν ικανοποιητικές, οι χαμηλές ήταν σαφως πλαδαρές σε σχέση με τον 320ΒΕΕ.

Όταν είχα διαλέξει τον NAD, είχα ακούσει μεταξύ άλλων και δικάναλους Yamaha. Oι ΑΧ-396/496 που είχα ακούσει ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον ΝAD. Για τον 590 δεν ξέρω...δικάναλος ειναι;

O ήχος του 320 είναι ουδέτερος, γρήγορος και με αρκετά ρεύματα για τα 50 Watts του. Αυτό για τον ήχο του 3020 το έλεγαν και στην προώθηση του 320... Όπως και να 'χει, πήγαινε να τον ακούσεις με τα Quad.

Πιστεύω όμως οτι τους ταιριάζει καλύτερα ο 320ΒΕΕ λόγω μεγαλύτερης ισχύος, μια και τα Quad δεν ειναι ευκολο φορτίο(6Ω, 86dB). Kάποτε είχα ακούσει τα δικά μου ηχεία(8Ω, 89dB) με ενα παλιότερο 320 στα 40W, κι ενώ οι μεσαίες ήταν ικανοποιητικές, οι χαμηλές ήταν σαφως πλαδαρές σε σχέση με τον 320ΒΕΕ.

Με τι ηχεια τον ακουγες ? Σκοπευω να τον αγορασω και λεω να τον συνδυασω η με warfedale 9.2/3 η με τα b&w 686/5...τι λες για αυτο τον συνδυασμο ? Τον ακουσα με τα wharfedale και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο...ισως θα ηθελα λιγο πιο ατσαλινα πριμα (μου φανηκαν λιγο μπερδεμενα)..αλλα αυτο υποθετω ειναι χαρακτηριστικο των wharfedale ? Μηπως καποιος αλλος ενισχυτης θα τονιζε τα πριμα ?

Νad και b&w εχεις ακουσει ?Και αν ναι πως σου φανηκε ? Εσυ με τι ηχεια τον εχεις ?

Υ.Γ Σορρυ για τις σφηνα ερωτησεις....

Mε Mordaunt Short 904i. Δεν τον εχω ακούσει με B&W. Τα wharfedale έχουν καλή εικόνα και μεσαίες, αλλά οι χαμηλές τους δεν με ικανοποιούν καθόλου, σε αυτη την κατηγορία τιμής. Οι τελίτσες δεν καταλαβα τι σημαίνουν...

ΑΚΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ....

CD : DENON DCD 500AE 210-200 EURO

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ :MA 6P1 ( 15 WATT CLASS A ME EL84 ) το πολυ 350euro με μεταφορικα και τελωνειο
απο e-bay.co.uk

ΗΧΕΙΑ : ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑ 90db

κοιτα και cd ακι στο studio 17 εχει καποια MUSICAL FIDELITY ME 200 - 250 EURO

http://cgi.ebay.co.uk/MA-6P1-Push-P...oryZ3280QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem

Attachments

• TOA26-photo_02_resize.jpg
    TOA26-photo_02_resize.jpg
    30.1 KB · Views: 18
ΞΑΝΑΛΕΩ

ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΟΜΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΑΞΗ "Α"

ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΝΝΟΥ REVEAL 280 EURO !!!!

ΚΟΥΒΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ( 1200 ΕΥΡΟ ΜΑΖΙ ΚΑΛΟΔΙΑ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ RACK ) :grinning-smiley-043

ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ...:twoguns:ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ

Mε Mordaunt Short 904i. Δεν τον εχω ακούσει με B&W. Τα wharfedale έχουν καλή εικόνα και μεσαίες, αλλά οι χαμηλές τους δεν με ικανοποιούν καθόλου, σε αυτη την κατηγορία τιμής. Οι τελίτσες δεν καταλαβα τι σημαίνουν...

Καποια αλλα ηχεια στην ιδια περιπου τιμη με τα wharfedale που να εχουν πολυ καλυτερα πριμα ?

Y.Γ Ειχα γραψει ενα ποστ που σε ρωταγα κατι αλλα μετα ειδα οτι ελυνες την απορια μου με κατι που ειχες γραψει πιο πανω και το οποιο δεν ειχα προσεξει...ετσι εκανα edit και εβαλα τελιτσες..για να μην καθεσαι να εξηγεις παλι τα ιδια ...

Ειχα και εγω λιγο πιο παλια Warfedale 9.1 και τα ακουγα στο γραφειο με τον YAMAHA AX-590. Tα πριμα του ηταν αρκετα μαλακα και οχι αναλυτικα. Γενικα το ακουσμα ηταν ξεκουραστο, αλλα δεν με ικανοποιησε στο συνολο. Ετσι πηγα στα SPENDOR S3/5, εκει ειναι το τελος για εμενα. Σκεφτομαι να τα παω στο σπιτι για το δευτερο συστημα, και στο γραφειο να παρω κατι φτηνο, οπως τα παλια Warfedale Diamond 8.1 που ειναι στα 180 ευρω.

Αγαπητε EL84 για τον ενισχυτη που αναφερεις η αγορα γινεται με δημοπρασια; η ειναι αμεση αγορα;
Εισαι ικανοποιημενος;
Τι μουσικη ακους;
Συγκριτικα με αλλους επωνυμους ενισχυτες τι λεει;

sakis65

ναι ειναι δημοπρασια αλλα ...
στο ΕΒΑΥ ανεβενουν αρκετα τετοια μηχανακια καθε εβδομαδα και η τιμη τους σπανια ανεβενει πανω απο τις 50 λιρες ( εγω το πηρα 68 λιρες , βιαζομουνα )

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ

τι μουσικη ακους ? μου ειναι δυσκολο να απαντησω ....

τι να πω απο jazz - blues μεχρι post, electronica και κλασικη ...
η μουσικη ειναι μερος της δουλειας μου αλλα κυριος jazz

συγκιτικα με αλλους ...
απο τον παλιο μου ROTEL 931 (μεγαλο χαλι) καμια σχεση

απο τον προηγουμενο που ακουγα 3 χρονια ( τσακιριδης αρτεμης el34 )
τεραστια διαφορα παντου !!!! αναλυση , ταχυτητα , εκταση , εικονα ......και μπασα μπασαααααααααααααααααα

..............................................ταξη Α.................................................