έχω ακούσει τον πρώτο , είχα τον δεύτερο.
αν και μου φαίνεται χωρίς νόημα να συγκρίνω διαφορετικών κατηγοριών μηχανήματα,ο NAD εξακολουθεί να έχει μια Α μουσικότητα, ένα ζεστό χαρακτήρα , που ξεχωρίζει στην κατηγορία τιμής του. όμως ο Μ2 είναι ΓΡΗΓΟΡΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΣ (καμία σχέση με τον NAD) και ιδιαίτερα ΦΙΝΕΤΣΑΤΟΣ (είχα και τον Κ2 τον kandy επίσης πριν τον Μ2 , ο οποίος έχει περισσότερη δύναμη , λιγότερη όμως αισθητά φινέτσα από τον caspian) .
εννοείται ότι μετρά σαν κατασκευή ο Roksan . ΤΑΝΚ με τρομερό τηλεκοντρόλ (προγραμματιζόμενο/φωτιζόμενο) και βέβαια made in england.
αν έχεις τα χρήματα , δεν θα μπορούσα να φανταστώ γιατί να μην πας στον M2 (δεν ξέρουμε καν τα ηχεία που θα οδηγείς) .
επαναλαμβάνω είναι μια μικρή "ιεροσυλία" η σύγκριση των 2 .
καταλήγω πάλι σε τρεις λέξεις για τον Μ2 , ΓΡΗΓΟΡΟΣ , ΑΝΟΙΧΤΟΣ, ΦΙΝΕΤΣΑΤΟΣ .
Λοιπον, τα πραγματα ειναι απλα. Για τα ηχεια σου ο 356 ειναι υπερ το δεον ικανος, θα βγαλει ολες τις αρετες τους. Με το βλεμμα στο μελλον και μια μελλοντικη αναβαθμιση ηχειων στην κατηγορια 2000+, παιρνεις τον Μ2 που ειναι παντου καλυτερος ενισχυτης απο τον Nadακο που στα λεφτα του ειναι απο τα καλυτερα μηχανακια.
Αν και δεν έχω ακούσει τους ενισχυτές του τίτλου του νήματος αυτού και άρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, θα πω ότι ο πιο refined ήχος των ενισχυτών κοστίζει περισσότερο να τον αποκτήσουμε.
Επιπλέον δεν υιοθετώ πλήρως τον όρο giant killers απλά πιστεύω ότι κάποιες συσκευές παίζουν απλά καλύτερα από τις άλλες της κατηγορίας τους. Δέχομαι όμως τον όρο value for money για συσκευές.
Σαν προσέγγιση, συμφωνώ μαζί σου: και οι δύο θα οδηγήσουν μια χαρά τα Chario, και αν αλλάξω ηχεία μέχρι 3000 χοντρικά, ο Caspian θα τα οδηγήσει (ίσως υπό προϋποθέσεις, π.χ αν δεν είναι εντελώς αναίσθητα)
Άπό την άλλη διαφωνώ στο εξής: Το ότι ο Μ2 είναι παντού καλύτερος δεν είναι μια γενίκευση;
Είναι καλύτερος πού;
Στο power output; Και οι δύο είναι 2x80.
Στην ποιότητα κατασκευής; Πώς είναι μετρήσιμη; Από τα υλικά κατασκευής; Από τα βουρτσισμένα αλουμίνια; Από ποιά μετρήσιμη ποσότητα;
Μήπως στα ρεύματα; Έχουμε ξανά στοιχεία;
Να ένα ακόμα παράδειγμα: Musical Fidelity M6i vs Anthem Integrated 225.
Τους βάζω μαζί γιατί είναι 2x200 Watt ο πρώτος, 2x225 Watt ο δεύτερος.
Αλλά είναι και 2900 ευρώ ο πρώτος, 1800 ο δεύτερος.
Επειδή ο πρώτος είναι πολύ ακριβότερος είναι και πολύ καλύτερος;
Μπορούμε να γενικεύσουμε; Όμως κάπου δεν έχουμε κι ένα sticky για giant killers;
Άνοιξα το thread ρωτώντας κάτι πολύ συγκεκριμένο:
"Καθαρά με βάση τα ηχητικά τους χαρακτηριστικά, ποιά είναι τα υπέρ και ποιά τα κατά του καθενός;"
Δεν συμφωνεις εχοντας ακουσει τους 2 ενισχυτες ή δεν συμφωνεις με την φιλοσοφια ακριβοτερο=καλυτερο που περιγραφεις.
Είμαι από το 2009 μέλος, άρα ξέρω ότι συνεισφέρεις και βοηθάς. Δεν σου κάνω επίθεση ούτε σε κατηγορώ για κάτι. Αντίθετα, για τους παραπάνω λόγους μου είσαι πολύ συμπαθής. Όμως ορμώμενος από την φράση σου, κάνω ένα σχόλιο, το οποίο θεωρώ βάσιμο.Δεν γενικευω ποτε, σε οτι γραφω σε αυτο το φορουμ ειμαι παντα ακριβης και σαφης.
[...]
Γιατι τη 2η φιλοσοφια εγω δεν την ασπαστηκα ποτε, ουτε σε αυτη την περιπτωση ουτε γενικα στα γραφωμενα μου στην κατηγορια του δικαναλου πραγμα που γνωριζουν οι θαμωνες και παλαιοτεροι. Γραφω μονο για αυτο που ακουω και πολλες φορες εχω γινει και αιρετικος.
Ο Roksan ειναι καλυτερος παντου. Καθαροτητα σε ολο το φασμα, ταχυτητα κ αναλυση χαμηλου, διαυγεια και αναλυση στα μεσαια, απειρως μεγαλυτερη εκταση και αναλυση στα μεσουψηλα και υψηλα. Αυτο στο ειπε και ο Χαρης παραπανω, οτι ο ενισχυτης ειναι πιο "ανοιχτος". Στη σωστη δοσολογια εχει και το smooth χαρακτηριστικο. Το χαρακτηριστικο του οτι ειναι "ανοιχτος" θα ηταν αυτο που θα τον διαφοροποιουσε σαφως σε ενα blind test που ανεφερες. Σε οδηγηση οδηγει τουλαχιστον το ιδιο καλα τα ηχεια που θα οδηγησει ενας 356 και ισως καλυτερα κ καποια αλλα. Ο Nad ειναι πιο "σκοτεινος" μεσουψηλα και υψηλα, βαρυς κ εκτεταμενος χαμηλα κ οχι τοσο γρηγορος, με τη γνωστη smoothιλα της εταιριας σε ενα βαθμο, οχι τοσο μεγαλο οσο στα μοντελα της μεχρι το 2004.
Οταν εχεις ακουσει τα μηχανηματα, ολα αυτα ειναι εμφανη, οταν ψαχνεις μονο απο specs εικαζεις. Δεν εχω κανενα λογο να υποστηριζω κανενα απο τα δυο μηχανηματα, απλα ηχητικα διαφερουν μια κατηγορια. Υπαρχουν αλλα που μπορει να διαφερουν μια κατηγορια στην τιμη αλλα δεν ακουγονται τοσο διαφορετικα, ενα τετοιο παραδειγμα ειναι ο Yamaha A-S2000 ο οποιος μπορει να σταθει διπλα σε μοντελα και 1000 ευρω παραπανω απο την τιμη του, με αξιωσεις.
Το παραδειγμα που ανεφερες με τον anthem και τον MF δεν ειναι τετοια περιπτωση. Αν ακουσεις πχ τον anthem σε καμια περιπτωση δεν σου μοιαζει για ενισχυτη των 225 βατ στο καναλι, και ειναι φυσικο γιατι αν τον δεις ανοιχτο θα δεις οτι στους πυκνωτες τροφοδοσιας εχει 2 μικρους των 10000 μf που θυμιζουν entry level ενισχυτικα, και καποια αλλα στοιχεια που μπορεις να διαπιστωσεις στο κυκλωμα που σε προιδεαζουν στο οτι η ικανοτητα παροχης στιγμιαιου ρευματος του ενισχυτη ειναι περιορισμενη σε σχεση με την ισχυ του. Η ισχυς δεν ειναι ενδεικτικο του ποσο ικανος ειναι ενας ενισχυτης και στη συγκεκριμμενη περιπτωση η διαφορα στην τιμη ανταποκρινεται και σε ουσιαστικη διαφορα.
Με λιγα λογια και για να επανελθω στο θεμα σου, εαν ψαχνεις για ενισχυτη για το ηχειο σου, ο 356 θα σε βγαλει ασπροπροσωπο, θα παρεις σχεδον ολο το potential του ηχειου. Νομιζω οτι πλεον σου περιεγραψα τις διαφορες τους ηχητικα και δεν την γλιτωσα με ενα απλο "παντου". Αν εχεις τους ενδοιασμους που περιγραφεις τοτε ενας λογος παραπανω να πας σε αυτον γιατι στα χρηματα του δεν θα σε απογοητευσει.
αφού είσαι στον Πειραιά, γιατί δεν κανονίζεις καμία ακρόαση να σου λυθεί η απορία?
Αν και δεν έχω ακούσει τους ενισχυτές του τίτλου του νήματος αυτού και άρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, θα πω ότι ο πιο refined ήχος των ενισχυτών κοστίζει περισσότερο να τον αποκτήσουμε.
Επιπλέον δεν υιοθετώ πλήρως τον όρο giant killers απλά πιστεύω ότι κάποιες συσκευές παίζουν απλά καλύτερα από τις άλλες της κατηγορίας τους. Δέχομαι όμως τον όρο value for money για συσκευές.
όχι συγκεκριμένα. Αλλά αν αφιερώσεις ένα Σάββατο πρωί και δύο τρία τηλέφωνα πιο πρίν θα μπορέσεις να καταλήξεις σε πιο σημαντικά συμπεράσματα.
Η οπτική σου είναι σωστή και με βρίσκει σύμφωνο σε μεγάλο βαθμό.
Δεν γράφω πουθενά ότι το φθηνότερο είναι πάντα καλύτερο. Το αντίθετο συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιστάσεων.
Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις.
Αν "refined costs more", θέλω αυτό το refinement να οφείλεται σε καλύτερα υλικά, και σε καλύτερη αρχιτεκτονική.
Θα 'πρεπε να γίνονται Α-Β τυφλά τεστ, όπως τα blind shoot outs του Stereomojo, και να κρίνεται αποκλειστικά το performance και όχι το hype που περιβάλλει ένα μηχάνημα ή έναν κατασκευαστή. Δύο σέντσια και από μένα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.