supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,660
ΗΡΘΕΕ!!!!
Respect στον Ιταλό!!!!
Αλλά μάλλον θα την πουλήσω μιας και λόγω compilation δεν ταιριάζει στον βραχίωνα του dual και καινουριο πικαπ δυστυχως δεν θα αγοράσω συντομα...
Αν σε βοηθα εχω μερικα βαριδια για κεφαλες που ζυγιζουν 2.2 γρ το καθενα,που μπορω να σου στειλω αμεσως
Στειλε μου σε ΠΜ την διευθυνση σου,να σου στειλω δυο η περισσοτερα αν θελεις,να τα εχεις εκει για καθε ενδεχομενο.Αυτα τα εδιδε η ortofon με τις κεφαλες της,ακριβως γι αυτο τον λογο,για να ταιριαζουν με διαφορους βραχιωνες.Κανονικα η 555 που αγορασες επρεπε να ειχε μαζι ενα βαριδιΕυχαριστώ πολύ Παναγιώτη αλλά πρώτα πρέπει να κάνω service στο πικαπ... θα προτιμήσω οταν το κάνω να πάρω μια κεφαλή που να ειναι φτιαγμενη για βραχιωνες χαμηλης ενεργου μαζας ... οταν και αν φυγει η 555!
Ευχαριστώ πολύ πάντως!!![]()
Στειλε μου σε ΠΜ την διευθυνση σου,να σου στειλω δυο η περισσοτερα αν θελεις,να τα εχεις εκει για καθε ενδεχομενο.Αυτα τα εδιδε η ortofon με τις κεφαλες της,ακριβως γι αυτο τον λογο,για να ταιριαζουν με διαφορους βραχιωνες.Κανονικα η 555 που αγορασες επρεπε να ειχε μαζι ενα βαριδι
Είναι πιστεύω στρωμένη.Αλλά τα συμπεράσματά μου για την exact τα δημοσιεύω αφού την έχω δοκιμάσει σε τρία πλατώ.Πάντως αυτό το 'μπασάτη' έχει και θετικά,όπως το ότι δεν τονίζει τα συριστικά μέτριας ηχογράφησης δίσκων,όπως η beta και οι υπόλοιπες που ανέφερα.Η 1042 είναι μουσική αν και όχι τόσο αναλυτική όπως οι clearaudio ,αλλά ισοροπημένη.Σε μερικά ξένα περιοδικά και καταστήματα ισχυρίζοντε ότι δεν ταιριάζει με Rega βραχίωνες.Είναι στρωμένη;
Πόσες ώρες έχει παίξει;
Από Goldring δεν έχω εμπειρία, ούτε από clearaudio beta, sigma, shure, οπότε δέχομαι την άποψη σου....
Έχοντας καταστρέψει την Grado Master επέστρεψα στις ακροάσεις της Nagaoka j555. Επιστρέφω λοιπόν στο παρόν νήμα για τελικές εντυπώσεις.
Ξαναλέω ότι έχει φοβερή στρεοφωνική εικόνα, αλλά...
1) Τα πρίμα της εξακολουθούν να γρατζουνάνε, ειδικά σε μέτριες ηχογραφήσεις.
2) Η μεσουψηλή περιοχή παραμένει (για τα δικά μου γούστα) τονισμένη και σκληρή. Ναι έχει διάυγεια - υπερβολική θα έλεγα - η οποία σε κορυφέες εγγραφές εντυπωσιάζει ,αλλά σε συνυθυσμένους δίσκους μετά από πολύωρες ακροάσεις με κούρασε. Έπειτα από πολλές ώρες στρώσιμο και ακροάσεις, χρησιμοποίησα και τον δίσκο του Kardas για να την στρώσω καλά αλλά, δεν μαλάκωσε όσο θα ήθελα.
3) Τα πράγματα μετριάστηκαν λίγο όταν έβαλα το αφρώδες μαξιλαράκι του Arezzo, αλλά όχι όσο θα ήθελα. Βελτιώθηκε το μπάσο ηρέμησαν λίγο τα πρίμα αλλά η μεταλλική και σκληρή χροιά στις μεσο-υψηλές δεν βελτιώθηκε όσο θα ήθελα. Βελτιώθηκε μεν αλλά παρέμεινε κουραστική σε πολύωρες ακροάσεις.
4) Κάνει καταπληκτική δουλειά στα κρουστά (όσο δεν έχουν χαμηλόσυχνο περιεχόμενο) αλλά γενικά μέχρι εκεί.
5) Έχει, ξαναλέω, διαύγεια και προβολική υψηλο-μεσαία περιοχή, η οποία κουράζει.
6) Ο θόρυβος, ειδικά σε παλαιούς δίσκους που έχω αρκετούς, είναι ένα θέμα.
Έτσι μέχρι να μπορέσω να επιστρέψω στην Grado Master (αν τα καταφέρω) ακούω με την Grado Gold που, και πρίμα απαλά έχει, και καλό μπάσο, και μια διακριτική διαύγεια διαθέτει.
Το θέμα είναι ότι εντυπωσιασμένος από τις πρώτες ακροάσεις προχώρησα στην αγορά και άλλης μίας βελόνας (tonar555) μπας και εξαντληθεί το εν λόγω προιόν και ξωμείνω....
Αν είχε λίγο μπάσο παραπάνω ίσως να είχα καλύτερη κριτική.
Θα πειραματιστώ με το phono σε αυτόν τον τομέα.
Μέχρι τότε τα ξαναλέμε.
Η δική μου εμπειρία από την Tonar 555, είναι άριστη...
Είναι πιο πριμαρισμένη από τις MC μου και λιγότερο ας το πω "εκλεπτησμένη", έχει θαυμάσια στερεοφωνική εικόνα, και πολύ καλή έκταση στα χαμηλά...τελικά παίζω πάντα στο μέγιστο VTF...(1,5γρ.)
Πράγματι έχω ακούσει παράπονα τόσο από συμφωρουμίτες, όσο και κάποια που διαβάζω στο διαδίκτυο... τι να πω...
Το εύλογο πάντως είναι ότι μπορεί η πολυκαιρία να έχει παίξει άσχημο παιχνίδι στις NOS Nagaoka...(στην ανάρτηση και μήπως(?) οξείδωση μέσα ? λέω τώρα...
Αν και είναι off topic, πρόκειται επίσης να πειραματιστώ με Acutex... τις ξέρει κανείς εδώ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.