Τελικές εντυπώσεις:
Όλα είναι θέμα γούστου.
Στα θετικά είναι ότι διαβάζει τα πάντα. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από στραβούς δίσκους. Πολύ καλή ακρίβεια. Πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα.
Στα αρνητικά είναι o επίπεδος ήχος. Δεν έχει το μπάσο που θέλω. Όχι και τόσο φυσικός ήχος. Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στα ηχεία.
Τα συμπεράσματα έρχονται μετά από πολλές δοκιμές και πατέντες.
Το phono (ιδιοκατασκευή) έχει πολλές δυνατότητες όσον αφορά το φορτίο εισόδου. Χωρητικότητα από 50pf έως 1550pf με δυνατότητα ρύθμισης ανά 50pf. Αντίσταση από 120ohm μέχρι 47,5Kohm.
Το καλύτερο αποτέλεσμα το πέτυχα με αντίσταση 22Kohm και χωρητικότητα 150pf.
Μα δεν έφτασε την απόδοση της grado Gold.
Δεν συζητάω για Grado Sonata ή Master.
Έχει τα πλεονεκτήματα που αναφέρω παραπάνω, που, ναι, τα βρίσκεις σε ακριβές πλέον κεφαλές, αλλά ο ήχος δεν...
Καλή η ανάγνωση, η ακρίβεια και η στερεοφωνική εικόνα, αλλά ο ήχος; Ναι για τα δεδομένα της εποχής της ήταν σίγουρα πολύ καλός, αλλά σήμερα;
Χωρίς να έχω δοκιμάσει πιστεύω ότι ο ήχος της θα είναι ανάλογος μιας Grado black1 ή Green1. Πραγματικά μπαίνω στον πειρασμό να αγοράσω μία για να συγκρίνω.
Αλλά ξαναλέω, όλα είναι θέμα ΓΟΥΣΤΟΥ.
Σε άλλους αρέσει ο ήχος των Grado, σε άλλους ο ήχος των κινητών μαγνητών και σε άλλους των κινητών πηνίων.
Εγώ γουστάρω ήχο Grado. Από κινητού μαγνήτη, προτιμώ τις Rega. Ενώ από κινητού πηνίου δεν ξέρω, γιατί δεν είχα ποτέ.
Θέμα γούστου είπαμε...
Πάντως στα λεφτά της είναι κορυφαία.
Γνώμη μου πάντα...
Υ.Γ.
Ο θόρυβος επιφάνειας στους παλιούς δίσκους είναι πρόβλημα. Πολύ έντονο το σκρατς σκρουτς ...