Nagaoka JT555

Η συσκευασια Nagaoka & Tonar 555 , ηταν διαφορετικη,αλλα και στις δυο περιλαμβανονταν βιδες,παξιμαδια,ναυλον ροδελες και κατσαβιδακι.
Φαουλ απο τον συγκεκριμενο πωλητη και την φημη του !!!!!
Ενα σετ βιδες θα εχει και 10 ευρω.

Μετα από 80 ωρες παιξιματος ο αρχικος απαραδεκτος ηχος εστρωσε αρκετα.
μεγαλη στερεοφωνικη εικονα , λεπτομερεια αλλα και λιγο σκληρος .μου θυμισε εντονα τον ηχο του πρωτου μου στερεο , οταν ανοιγα τερμα τα πριμα . επισης κατι ελειπε από το ολο σκηνικο . δεν ειχε βαθος . λες και ηταν καρφωμενα τα οργανα στον τοιχο πισω από ατα ηχεια .
Τοποθετησα στο πικαπ την pickering xv15 / 625 . ο ηχος είναι πιο καθαρος με μεγαλυτερο ογκο και η εικονα ολοζωντανη
Σε συγκριση με την pickering ο ηχος της nagaoka μοιαζει τενεκεδενιος . βεβαια υπαρχει και η διαφορα τιμης .
θα παραμεινει στα αζητητα σαν λυση αναγκης

Υ.Γ. το συστημα αποτελειται απο
πικαπ : nottinham analoque horizon με βραχιονα rb 250 ανακαλωδιωμενο με van den hul
phono stage : trichord dino
ενισχυτης : audia flight three
ηχεια : audio spectrum xanadu

Απο οσα δειγματα της 555 ακουσα ως τωρα,δεν μπορω να πω οτι ακουσα κατι το "απαραδεκτο" ακομα και στο αρχικο σταδιο πριν στρωσει.

Βεβαια επειδη ειναι παλια στοκ,πιθανον αρκετες να εχουν προβληματικες αναρτησεις.

Οι νεοτερες 555 ειναι αυτες που γραφουν TONAR και οχι Nagaoka

Μετα από 80 ωρες παιξιματος ο αρχικος απαραδεκτος ηχος εστρωσε αρκετα.
μεγαλη στερεοφωνικη εικονα , λεπτομερεια αλλα και λιγο σκληρος .μου θυμισε εντονα τον ηχο του πρωτου μου στερεο , οταν ανοιγα τερμα τα πριμα . επισης κατι ελειπε από το ολο σκηνικο . δεν ειχε βαθος . λες και ηταν καρφωμενα τα οργανα στον τοιχο πισω από ατα ηχεια .
Τοποθετησα στο πικαπ την pickering xv15 / 625 . ο ηχος είναι πιο καθαρος με μεγαλυτερο ογκο και η εικονα ολοζωντανη
Σε συγκριση με την pickering ο ηχος της nagaoka μοιαζει τενεκεδενιος . βεβαια υπαρχει και η διαφορα τιμης .
θα παραμεινει στα αζητητα σαν λυση αναγκης

η περιγραφη σου απεχει αρκετα απο την δικια μου εμπειρια. αναρωτιεμαι γιατι.. το συστημα σου φαινετε σωστο και ο βραχιωνας ταιριαζει. δεν λεω πως ειναι η καλυτερη κεφαλη αλλα τενεκεδενια και σκληρη δεν θα το ελεγα.

απο περιεργια και μονο, εαν βρεις χρονο ανεβαζεις μια φωτο της κεφαλης-βελονας?

παρηγγειλα μια nagaoka 555 και μου στειλαν αυτην
64019954.jpg

http://imageshack.us/a/img99/765/64019954.jpg

http://imageshack.us/a/img545/3018/88349299.jpg

http://imageshack.us/a/img13/227/98930628.jpg

εδω ειναι

οι χαρακτηρισμοι ειναι σε συγκριση με την pickering

Last edited:
το σωμα της κεφαλης φαινετε σωστο, η βελονα "δειχνει" να ειναι αυτη απο ανθρακονημα αλλα το οτι δεν εχει ονομα (ουτε ναγκαοκα ουτε και τοναρ) με βαζει λιγο σε σκεψεις.. το γερμανικο μαγαζι που την πηρες ειναι παντως απο τα γνωστα (εχω παρει και εγω μια κεφαλη απο εκει).

κριμα που δεν σου εχει κατσει σαν επιλογη γιατι σε αρκετους αρεσε πολυ και ολη συμφωνουν οτι ειναι τιμια για τα χρηματα της (αν οχι κατι παραπανω)

και μένα έτσι είναι... το έχω πει αρκετά ποστ πιο πάνω... έχω αγοράσει αρκετά πράγμτα από το κατάστημα αυτό και δεν κάνει μαιμουδιές

κριμα που δεν σου εχει κατσει σαν επιλογη γιατι σε αρκετους αρεσε πολυ και ολη συμφωνουν οτι ειναι τιμια για τα χρηματα της (αν οχι κατι παραπανω)

οτι αξιζει τα λεφτα της συμφωνω .
ισως εγω να περιμενα κατι περισσοτερο με αυτα που διαβαζα . και παλι η κριτικη μου ειναι σε συγκριση με την pickering η οποια πρεπει να ταιριαζει ιδανικα με τον βραχιονα , γιατι ο ηχος της μοιαζει πολυ με μια κινητου πηνιου κατα πολυ ακριβοτερη. ( ισως καποια στιγμη στο μελλον να κανω συγκριτικο τεστ μεταξυ τους )

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/L/T/1/0/LT1028.shtml.
Στο λίνκ αυτό υπάρχει το datasheet για το lt1028. Στην σελίδα 15 πάνω-πάνω έχει ένα κυκλωματάκι με ενεργή ισοστάθμιση για κεφαλές ΜΜ.
Εγώ έβαλα το ΟΡΑ637 είσοδο 50ΚΩ και κάτι μικροβελτιώσεις και το έφτιαξα.
Το αποτέλεσμα που παίρνω με την Nagaoka jt555 είναι αρκετά καλό για τα γούστα μου. Μόνη ένσταση τα όχι πολύ χαμηλά μπάσα.
Η αληθεια είναι ότι δεν κατεβαίνει πολύ χαμηλά αυτή η κεφαλή. Αλλά το υπόλοιπο φάσμα είναι το κάτι άλλο. Πολύ ομαλό, ισοροπημένο, ακριβές.
Σκέτη Απόλαυση...
ΥΓ
Και ο θόρυβος επιφάνειας πολύ χαμηλός σε σχέση με τα άλλα προ που την δοκίμασα.

λοιπον, αποψε στο "καινουργιο" πικαπ εβαλα την nagaoka για δοκιμη (με βελονα tonar)

ειναι πραγματικα καλη κεφαλη, δεν εχει να ζηλεψει τπτ απο πολλες ακριβοτερες. μαλιστα σε καποιες επωνυμες ΜΜ τους κανει την κηδεια.. οποιος θελει καλη κεφαλη κατω απο τα 150 ευρω πρεπει να την λαμβανει σοβαρα υποψην.

tracking 1.5 gr, 200 pF loading, 47Kohm.

εάν η nakaoga είναι θέμα στο hi end η koetsu που θα έπρεπε να είναι???
μην πω τίποτε άλλο χρονιάρες μέρες
εχουμε τρελαθεί όλοι????

Οσο πέφτει η αγοραστική μας ικανότητα τόσο ανεβαίνουν κατηγορία
τα προιόντα..Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν γι αυτό..

Και φυσικά καλύτερα να μην πεις τίποτε άλλο, Σταύρο..Χρονιάρες μέρες...

Όσο κι αν στεναχωρήσω κάποιους η αλήθεια είναι ότι αυτός ο συνδυασμός ανήκει στον αστερισμό του Hi End:
DSC00604_zpsa9f80745.jpg

Κεφαλή Nagaoka jt555
Βελόνα Jico MM-1
DSC00596_zps8b6fc73b.jpg

Αντίσταση 100ΚΩ
Χωρητικότητα (μαζί με καλώδια) 150pf
DSC00597_zps541d628e.jpg

VTA ελαφρά κλίση προς τα πάνω (το πίσω μέρος ελαφρά χαμηλότερο από το μπροστά)
Συνολικό κόστος <200,00$

Last edited:
Re: Απάντηση: Nagaoka JT555

tonar by Thanasis Tzioymakas, on Flickr

tonar 1 by Thanasis Tzioymakas, on Flickr

παιζοντας με τις βελονες , εβαλα και αυτην στο dual απο το lidl . η αποσταση απο τον δισκο μεγαλη . ο ηχος ομως ζεστος , ευχαριστος καμια σχεση με τον ηχο που ειχα ακουσει οταν την πρωτοπηρα . εσεις που εχετε την ιδια βελονα σε τετοια αποσταση την τοποθετησατε ;