Nagaoka JT555

Επανέρχομαι μετά από μερικούς μήνες με νέες εντυπώσεις! Λοιπόν η κεφαλή έστρωσε τώρα και παίζει ε-ξαι-ρε-τι-κά. Γύρω στις 50 ώρες λειτουργίας ήρθαν και η ανάλυση και η στερεοφωνική εικόνα, και οι χροιές. Και πάλι, όχι όπως η Benz Glider, αλλά η διαφορά στην τιμή είναι χαώδης. Πολλούς δίσκους τους ακούω μόνο με τη JT-555 γιατί απλά με διασκεδάζει και -να την πω την αμαρτία μου- δεν έχω το χτυποκάρδι που έχω όποτε κατεβαίνει η Glider στο αυλάκι του δίσκου επειδή σκέφτομαι πόσο κάνει και πόσο πρέπει να πληρώσω για να την αντικαταστήσω αν πάθει κάτι.Thanks Παναγιώτη!-bye-

Υ.Γ. την έχω ρυθμίσει στα 1.4 γρ. γιατί προτιμώ να ακούω τις κεφαλές μου κοντά στα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Υ.Γ. 2. Βρήκα το σάιτ ενός Ολλανδού εδώ ο οποίος πουλάει γνήσιες βελόνες για την κεφαλή προς 49 ευρώ.

Επανέρχομαι μετά από μερικούς μήνες με νέες εντυπώσεις! Λοιπόν η κεφαλή έστρωσε τώρα και παίζει ε-ξαι-ρε-τι-κά. Γύρω στις 50 ώρες λειτουργίας ήρθαν και η ανάλυση και η στερεοφωνική εικόνα, και οι χροιές. Και πάλι, όχι όπως η Benz Glider, αλλά η διαφορά στην τιμή είναι χαώδης. Πολλούς δίσκους τους ακούω μόνο με τη JT-555 γιατί απλά με διασκεδάζει και -να την πω την αμαρτία μου- δεν έχω το χτυποκάρδι που έχω όποτε κατεβαίνει η Glider στο αυλάκι του δίσκου επειδή σκέφτομαι πόσο κάνει και πόσο πρέπει να πληρώσω για να την αντικαταστήσω αν πάθει κάτι.Thanks Παναγιώτη!-bye-

Υ.Γ. την έχω ρυθμίσει στα 1.4 γρ. γιατί προτιμώ να ακούω τις κεφαλές μου κοντά στα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Υ.Γ. 2. Βρήκα το σάιτ ενός Ολλανδού εδώ ο οποίος πουλάει γνήσιες βελόνες για την κεφαλή προς 49 ευρώ.

Γεια σου Κωστα.Ναι 50 ωρες ειναι αρκετες,απο δω και περα αν αλλαξει θα ειναι μαλλον πολυ λιγο.Ευχαριστουμε για το λινκ με τις βελονες,επισης υπαρχουν στους LP Gear(usa),William Thakker (germany) και ειμαι σιγουρος και αλλου,ισως και τον Ιταλο που πουλαει τις κεφαλες.Δεν θυμαμαι τωρα τιμες αλλα σιγουρα δεν θα ειναι ακριβες.1-2 για ασφαλεια δεν ειναι κακη ιδεα -bye-
Οσο για την Glider ειδικα η ''S'' ειναι απιστευτη :a0210:

Last edited:
Ε, λοιπόν, επιτέλους στήθηκε και η δικιά μου!

Σαν πρώτη εντύπωση, μου πετάει ώρες ώρες κάτι "κορώνες" και σαν να έχουν φύγει λίγο πίσω οι μεσαίες, αλλά κατά τ' άλλα δείχνει απίστευτα καλή για τα λεφτά της.

Ας στρώσει και βλέπουμε (ούτε ώρα δεν παίζει)...

Ε, λοιπόν, επιτέλους στήθηκε και η δικιά μου!

Σαν πρώτη εντύπωση, μου πετάει ώρες ώρες κάτι "κορώνες" και σαν να έχουν φύγει λίγο πίσω οι μεσαίες, αλλά κατά τ' άλλα δείχνει απίστευτα καλή για τα λεφτά της.

Ας στρώσει και βλέπουμε (ούτε ώρα δεν παίζει)...
Δωσε της χρονο.Μην βιαζεσαι -bye-
Δωσε σημασια στο tracking που ειναι απο την αρχη καλο και δες πως θα καταληξει.......οι "κορωνες" και μερικα αλλα μικροπεριεργα θα φυγουν.Και αυτη "σαν ολες τις αλλες ειναι".....χαχαχα

Ακομα και τωρα που δεν παιζει,βοηθα να την αφησεις να καθεται στο τελος ενος δισκου στο μαξιμουμ βαρος αναγνωσης.Ασε την εκει μεχρι να την δουλεψεις.Αυτο βοηθα στο στρωσιμο και "σχηματισμο"του suspension rubber.Η βελονα στρωνει με το παιξιμο.Καθ'ολη την διαρκεια του στρωσιματος ειναι καλο να εχεις το μεγιστο βαρος αναγνωσης που λεει ο κατασκευαστης.
Και οταν στρωσει πειραματισου λιγο με την χωρητικοτητα στην εισοδο του φονο σου αν μπορεις.
Με ποια κεφαλη την συγκρινεις;

Last edited:
Έτσι κι αλλιώς, τις βάζω όλες στο μέγιστο βάρος ανάγνωσης, δεν τίθεται θέμα.
Όσο για το στρώσιμο, εξυπακούεται φυσικά.

Πάντως, σε σύγκριση με μια δανεική Lyra Lydian, είναι πολύ κοντά!
Τελικά το τι μπορεί να βρει κανείς με τόσο λίγα λεφτά είναι απίστευτο... με βλέπω να παίρνω κι άλλη μια, για καβάτζα.

Κι όμως, είναι πολύ κοντά και στη δική μου Benz Glider, όπως έγραψα και πιό πάνω.
για να καταλαβω αντικατεστησες την Benz Glider με αυτη?
δηλαδη αν το μεγιστο που μπορουσες να δωσεις για μια κεφαλη ειναι 700€ δεν θα κανεις καμια κινηση να παρεις καμια dynavectir-benz -shellter-lyra-zyx
αλλα ακομη μια Nagaoka
επικινδυνα πραγματα το θαυμα εγινε

δηλαδη αν το μεγιστο που μπορουσες να δωσεις για μια κεφαλη ειναι 700 δεν θα κανεις καμια κινηση να παρεις καμια dynavectir-benz -shellter-lyra-zyx
αλλα ακομη μια Nagaoka

αγαπητέ
ποιό είναι το πρόβλημά σου?
ότι κάποιοι εδώ μέσα βρήκαν κάτι αξιόλογο σε μιά εξευτελιστική τιμή?
Αν η ναγκαόκα έκανε δηλαδή 400 ευρώ θα την ενέκρινες?

έλεος πιά με τα pricetags.

Εσύ έτσι κρίνεις.
Οι άλλοι κρίνουν - έκριναν διαφορετικά και μάλιστα με τα ίδια τους τα αυτιά.

Κι ύστερα, παίζουν κι άλλοι παράγοντες.

Η Lydian πχ, έχει βάρος 13 γραμμάρια και νομίζω πολύ χαμηλότερη ενδοτικότητα από τη Nagaoka. Σου φαίνεται περίεργο δηλαδή να είχε απλώς καλύτερη συνεργεία με το βραχίονα και να υπερκάλυψε αυτό όλα τ' άλλα;

Συγκεκριμένα, όταν την έβαλα, άλλαξα το αντίβαρο (tecnoweight) με το μικρότερο.

Κι ύστερα, παίζουν κι άλλοι παράγοντες.

Η Lydian πχ, έχει βάρος 13 γραμμάρια και νομίζω πολύ χαμηλότερη ενδοτικότητα από τη Nagaoka. Σου φαίνεται περίεργο δηλαδή να είχε απλώς καλύτερη συνεργεία με το βραχίονα και να υπερκάλυψε αυτό όλα τ' άλλα;

ποιός μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις ρε Στέργιο?
50 κάνει. Αρα....είναι σκουπίδι.
Δεν κάνει 700... Αρα....γιατί μας ενοχλείτε στον ύπνο μας...

ποιός μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις ρε Στέργιο?
50 κάνει. Αρα....είναι σκουπίδι.
Δεν κάνει 700... Αρα....γιατί μας ενοχλείτε στον ύπνο μας...

:SFGSFGSF:

Είναι κι αυτό...

Μήτσο, άμα κρίνω πάντως από τις προδιαγραφές της, θα κάτσει πολύ καλά στον Series 3 σου...

θεωρητικά θα κάτσει.
το θέμα όμως είναι ότι το phono μου πού ήταν mm/mc το χέριασε για τα καλά ο Λαζάρου γιά μόνο mc.
και τώρα δεν θα ταιριάξει μ αυτό.

Είναι κι αυτό...

Μήτσο, άμα κρίνω πάντως από τις προδιαγραφές της, θα κάτσει πολύ καλά στον Series 3 σου...

ναι....
και να βγάλω την D3 ...

άσε γιατί θα έρθει ο φίλος μας και θα με μαλώσει....:shot:

δηλαδη αν το μεγιστο που μπορουσες να δωσεις για μια κεφαλη ειναι 700 δεν θα κανεις καμια κινηση να παρεις καμια dynavectir-benz -shellter-lyra-zyx
αλλα ακομη μια Nagaoka

Δες το ποστ 141. Εκεί περιγράφω σαφώς ποιές είναι οι εντυπώσεις μου από την κεφαλή και τι έκανα. Ξαναλέω, η Nagaoka ΔΕΝ είναι τόσο καλή όσο η Benz Glider, αλλά πλησιάζει αρκετά. Σε διπλανό νήμα γίνεται ένας ατελείωτος καυγάς επειδή ένας συμφορουμίτης δεν εννοεί να καταλάβει ότι το Technics MKII δεν είναι το καλύτερο πικάπ στον κόσμο, παρόλο που τα τεχνικά του χαρακτηριστικά στο χαρτί είναι καλύτερα από άλλα, ακριβότερα. Ο άνθρωπος δεν εννοεί να καταλάβει ότι άλλα γράφει το χαρτί κι άλλα ακούει το αυτί. Ελπίζω να μη χρειαστεί να κάνουμε κι εδώ καυγάδες για να αποδείξουμε ότι η JT-555 είναι πολύ καλή παρόλο που είναι φτηνή. Εγώ ακούω με τα αυτιά και όχι με το πορτοφόλι μου.

Είναι κι αυτό...

Aν εννοεις τον SME III νομιζω θα ειναι "οριακος" ο συνδιασμος.Η 555 εχει βαρος γυρω στα 6γρ(την ζυγισα 5.8γρ) και ενδοτικοτητα(dynamic) 10. Ο 3 εχει μαζα περιπου 5γρ; αν δεν κανω λαθος.Αν οντως ειναι ετσι,ο συνδιασμος θα δωσει μια συχνοτητα συντονισμου περιπου κοντα στα 13-14 Hz αν υπολογισουμε 1-1.5γρ για τις βιδες που ειναι αρκετα υψηλη.Ιδανικα θα παει καλυτερα με ενα πιο βαρυ βραχιωνα.Αν εχει το εξτρα βαριδι του ΙΙΙ καλο θα ηταν να το χρησιμοποιησει.Αυτο ζυγιζει περιπου 4.5γρ και χρησιμοποιωντας το η συχνοτητα συντονισμου θα πεσει κοντα στα 12 Hz.

Last edited:
αγαπητέ
ποιό είναι το πρόβλημά σου?
ότι κάποιοι εδώ μέσα βρήκαν κάτι αξιόλογο σε μιά εξευτελιστική τιμή?
Αν η ναγκαόκα έκανε δηλαδή 400 ευρώ θα την ενέκρινες?

έλεος πιά με τα pricetags.

Εσύ έτσι κρίνεις.
Οι άλλοι κρίνουν - έκριναν διαφορετικά και μάλιστα με τα ίδια τους τα αυτιά.
πρωτα απο ολα δεν εχω προβλημα και δεν μιλησα ειρωνικα
δηλαδη αν καποιος ειναι δυσπιστος και εχει αντιδραση για κατι που νομιζει οτι καποιες συγκισεις ειναι υπερβολικες παει να πει οτι εχει προβλημα η μεγαλομανια αν ειναι για εσας ετσι οκ απλα εκανα μια ερωτηση και δεν εχει απαντηθει ακομα
αν ειχατε 700 στην τσεπη nagaoka θα περνατε ???
ειναι value for money μεχρι αυτο το ποσο ?
η ειναι καλυτερη μια denon103 με 60 ακομα

Last edited: