Nagaoka JT555

Απαντηση στην ερωτηση του Audiolytic σε άλλο νημα για το τι εγινε τελικά με την προβληματική μου 555...

ΤΙΠΟΤΑ!!!! Ο Ιταλός με εγραψε κανονικά... του ξαναέστειλα μεσω e-bay δευτερο μνμ αλλά δεν μου απάντησε...:furious3::furious3:
Μπορώ αραγε να αναφερω την σταση του στο e-bay ή λόγω του οτι εχει περάσει τόσοσς καιρος πλέον δεν μπορω να κάνω τιποτα;

Προς ώρας θα κρατήσω την παλια κεφαλή του dual (στο οποιο λέω να κανω και ενα σερβις) και αν τυχων μπορεσω σχετικά συντομα να πάρω ανα καλυτερο πικαπ με βραχιονα που να μπορει να δεχτει την 555 χωρις προβλημα (γιατι στο dual ουτως ή άλλως δεν ταίριαζε η 555) θα δω να αγορασω μια καινουρια βελόνα απο το site που αναφερθηκε πιο πάνω...

Μετά την ακρόαση 100 δίσκων να κάνω κι εγώ την υποκειμενική κριτική μου.
Διευκρινίζω, εξ αρχής, ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε κεφαλές και βελόνες.
Μήπως δεν πρέπει να βρίσκομαι εδώ;
Τέλος πάντων, ζητώ συγνώμη και συνεχίζω.
Μου έκανε εντύπωση ότι, όντως η Nagaoka jt555 διαβάζει σχεδόν τα πάντα. Εξαίρεση αποτέλεσε το Wish You Were Here, που δεν ξέρω γιατί, αλλά μου το διάβασε πολύ μουντά.
Σε όλους τους άλλους δίσκους εισέπραξα υπερβολικά (κατά τα γούστα μου πάντα) πρίμα, που ναι μεν στην αρχή εντυπωσιάζουν, αλλά σε πολύωρη ακρόαση με κουράζουν. Το μπάσο ποτέ δεν κατέβηκε αρκετά χαμηλά και κάπου εκεί στην μεσοχαμηλή περιοχή τα πράγματα είναι λίγο αποκομμένα. Οι μεσαία περιοχή ουδέτερη. Έχει όμως πολύ ευρεία και εκτεταμένη στερεοφωνία, πράγμα που (κατά την γνώμη μου πάντα) οφείλεται στην υπερτονισμένη υψηλή περιοχή.
Την τοποθετώ κοντά στις Rega Exact και Grado Prestige Gold. Η αλήθεια είναι ότι στο ένα άκρο βρίσκεται η Nagaoka και στο άλλο η Grado ενώ στη μέση μπαίνει η Rega.
Βάση λοιπόν του γούστου μου θα προτιμούσα την Grado μιας και αυτήν έβαλα αμέσως μετά την Nagaoka και κατάλαβα γιατί χαρακτηρίζουν γλυκές τις Grado. Ναι, στα πρώτα δευτερόλεπτα μου φάνηκε μουντή η Grado αλλά σχεδόν αμέσως τα αυτιά μου ηρέμησαν και μετά από λίγο ξέχασα την Nagaoka.
Η διαφορά τιμής δεν είναι μεγάλη μιας και αφού ψωνίζετε από το internet θα την βρείτε και με 180 ευρώ ή και λιγότερο άμα ψαχτείτε. Κάπου τόσο θα έκανε και η Nagaoka αν παραγόταν ακόμα και δεν ήθελαν να ξεστοκάρουν κάποιοι.
Όσον αφορά την Rega Exact (κάνει γύρω στα 200 ευρώ – από το internet πάντα) θα την προτιμούσα από την Nagaoka γιατί, ενώ έχει παρόμοια πρίμα δεν γρατζουνάει τόσο και ούτε έχει τόσο θόρυβο επιφάνειας.
Ούτε συζήτηση για σύγκριση με την Sonata που είχα ή με την Master που έχω.

@eliaselias.Γιατί να μη βρίσκεσαι εδώ;Μέτρησα 5 κεφαλές στο πόστ σου, πόσες ακόμη πρέπει να ακούσει κάποιος για να εκφέρει γνώμη;

Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου, κάποιες συμπίπτουν με δικές μου παρατηρήσεις, κάποιες όχι. Τα πρίμα του Nagaoka στο δικό μου σύστημα ακούγονται εκτεταμένα αλλά όχι υπερτονισμένα, οι μεσαίες όντως ουδέτερες σε σύγκριση με τη Grado, αλλά τα μπάσα φτάνουν αρκετά χαμηλά. Ποιό βραχίονα χρησιμοποιείς;

'Εχω τον rb300.
Έχω καλομάθει με τα μπάσα των ξύλινων grado.
Το ίδο και με τα πρίμα.
Θα έλεγα καλύτερα ότι είναι τραχιά η μεσουψηλή περιοχή της nagaoka.
Κακώς που κάνω τέτοια σύγκριση, αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά.

Re: Απάντηση: Nagaoka JT555

'Εχω τον rb300.
Έχω καλομάθει με τα μπάσα των ξύλινων grado.
Το ίδο και με τα πρίμα.
Θα έλεγα καλύτερα ότι είναι τραχιά η μεσουψηλή περιοχή της nagaoka.
Κακώς που κάνω τέτοια σύγκριση, αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά.
Σε ενα RB300/CARDAS/PETE RIGGLE πανω σε Τhorens TD160HD και μετα απο 60-70 ωρες στρωσιμο,δεν ακουω τετοιο προβλημα στις ψηλομεσαιες και τα μπασα της εχουν πολυ καλο βαθος και ογκο.Στην αρχη του στρωσιματος ισως να ακουγοταν καπως ισχνη στις ψηλομεσαιες και με μαζεμενα μπασα οπως λες αλλα οχι πλεον.Με Mullard ecc83 & ecc81 στην θεση των GE & JJ μεσα στο Sheer Audio mm-77 phono stage,ο ηχος ειναι εξαιρετικα ισορροπημενος και ανετος.Τι πικαπ & phono παιζεις;

Last edited:
Είπα και στην αρχή ότι όλα είναι θέμα γούστου.
Δεν θέλω να είμαι απόλυτος.
Ότι είναι, οξύ στα δικά μου αυτιά, δεν είναι απαραίτητο να είναι και σε άλλων τα αυτιά.
Το μπάσο δεν το θεωρώ καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το θεωρό και υποδεέστερο, από αυτό της Grado Gold. ok?
Είναι περίπου το ίδιο θα έλεγα.
Η διαφορά με την Gold είναι στις υψηλές που ναι το παραδέχομαι υπερτερεί η Nagaoka και στις μεσαίες που υπερτερεί η Gold.
Αν τώρα πρέπει να διαλέξω, προς το παρόν, θα προτιμούσα την Grado Gold.
Θα την ξανακούσω όμως με το diy phono που θα ετοιμάσω με ΟΡΑ637.
Προς το παρόν την έπαιξα με το Grado ph-1 που όπως καταλαβαίνετε είναι κομμένο και ραμμένο για κεφαλές Grado.
Για παρόμοιους λόγους προτιμώ και την Rega.
Επιπλέον ο θόρυβος επιφάνειας (μιας και έχω πολλούς ταλαιπωρημένους δίσκους) είναι ένα πρόβλημα, όταν έχω καλομάθει. Ειδικά ή Rega είναι πολύ καλύτερη σ' αυτόν τον τομέα.
Αλλά πραγματικά η στερεοφωνική εικόνα μου έμεινε.
Είναι ανώτερη όλων.
Θα ξαναπαίξει στο σύστημα μου, αυτό είναι σίγουρο.
Το σύστημα είναι:
Pick up: Arezzo
Tonearm: RB300 Igognito rewired
Phono pre: Grado ph-1 (Με παταρίες τροφοδοσία)
Pre: Cairn 4810
Amplif: Hypex 400GT
Speakers: Chario Syntar 200T

Last edited:

Είπα και στην αρχή ότι όλα είναι θέμα γούστου.
Δεν θέλω να είμαι απόλυτος.
Ότι είναι, οξύ στα δικά μου αυτιά, δεν είναι απαραίτητο να είναι και σε άλλων τα αυτιά.
Το μπάσο δεν το θεωρώ καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το θεωρό και υποδεέστερο, από αυτό της Grado Gold. ok?
Είναι περίπου το ίδιο θα έλεγα.
Η διαφορά με την Gold είναι στις υψηλές που ναι το παραδέχομαι υπερτερεί η Nagaoka και στις μεσαίες που υπερτερεί η Gold.
Αν τώρα πρέπει να διαλέξω, προς το παρόν, θα προτιμούσα την Grado Gold.
Θα την ξανακούσω όμως με το diy phono που θα ετοιμάσω με ΟΡΑ637.
Προς το παρόν την έπαιξα με το Grado ph-1 που όπως καταλαβαίνετε είναι κομμένο και ραμμένο για κεφαλές Grado.
Για παρόμοιους λόγους προτιμώ και την Rega.
Επιπλέον ο θόρυβος επιφάνειας (μιας και έχω πολλούς ταλαιπωρημένους δίσκους) είναι ένα πρόβλημα, όταν έχω καλομάθει. Ειδικά ή Rega είναι πολύ καλύτερη σ' αυτόν τον τομέα.
Αλλά πραγματικά η στερεοφωνική εικόνα μου έμεινε.
Είναι ανώτερη όλων.
Θα ξαναπαίξει στο σύστημα μου, αυτό είναι σίγουρο.
Το σύστημα είναι:
Ναι,αυτες οι ξυλινες εχουν συνηθως αυτη την ζεστασια.Δεν ειχα πολλες εμπειριες με Grado,δεν θα ηταν κακη ιδεα να εκανα καμια δοκιμη:smile:...λες;

Πολύ ψαγμένο σύστημα :SFGSFGSF:

Το σύστημα είναι:

Ναι,αυτες οι ξυλινες εχουν συνηθως αυτη την ζεστασια.Δεν ειχα πολλες εμπειριες με Grado,δεν θα ηταν κακη ιδεα να εκανα καμια δοκιμη:smile:...λες;

Γιατί όχι. Αν και οι ξύλινες είναι ακριβούτσικες πλέον...

Πολύ ψαγμένο σύστημα :SFGSFGSF:

Το σύστημα είναι:

Ευχαριστώ

Βρε λες;;;
Πριν λίγο μου την έδωσε και ξαναέστειλα, έτσι για να δω αν θα αντιδράσει, ενα ψιλοξεχ...ικό mail στον Ιταλό και έλαβα μόλις την παρακάτω απάντηση!!!

"scusa, mi sono dimanticato, senza cercare , mi dai il tuo indirizzo che ti spedisco gratis un altra JT 555, attendo lunedì mattina spedisco, ciao e scusa tanto "

και ενα μερος μεταφρασμένο...

"send me your address, I send you free Monday the new JT-555 "

Βρε λες;;;
Πριν λίγο μου την έδωσε και ξαναέστειλα, έτσι για να δω αν θα αντιδράσει, ενα ψιλοξεχ...ικό mail στον Ιταλό και έλαβα μόλις την παρακάτω απάντηση!!!

"scusa, mi sono dimanticato, senza cercare , mi dai il tuo indirizzo che ti spedisco gratis un altra JT 555, attendo lunedì mattina spedisco, ciao e scusa tanto "

και ενα μερος μεταφρασμένο...

"send me your address, I send you free Monday the new JT-555 "

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Παιδιά ήδη την έχει πακετάρει... μου έστειλε φωτο με τον φάκελο και την κεφαλή έτοιμη προς αναχώρηση...

Απίστευτο...

:grinning-smiley-043

Μετά την ακρόαση 100 δίσκων να κάνω κι εγώ την υποκειμενική κριτική μου.
Διευκρινίζω, εξ αρχής, ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε κεφαλές και βελόνες.
Μήπως δεν πρέπει να βρίσκομαι εδώ;
Τέλος πάντων, ζητώ συγνώμη και συνεχίζω.
Μου έκανε εντύπωση ότι, όντως η Nagaoka jt555 διαβάζει σχεδόν τα πάντα. Εξαίρεση αποτέλεσε το Wish You Were Here, που δεν ξέρω γιατί, αλλά μου το διάβασε πολύ μουντά.
Σε όλους τους άλλους δίσκους εισέπραξα υπερβολικά (κατά τα γούστα μου πάντα) πρίμα, που ναι μεν στην αρχή εντυπωσιάζουν, αλλά σε πολύωρη ακρόαση με κουράζουν. Το μπάσο ποτέ δεν κατέβηκε αρκετά χαμηλά και κάπου εκεί στην μεσοχαμηλή περιοχή τα πράγματα είναι λίγο αποκομμένα. Οι μεσαία περιοχή ουδέτερη. Έχει όμως πολύ ευρεία και εκτεταμένη στερεοφωνία, πράγμα που (κατά την γνώμη μου πάντα) οφείλεται στην υπερτονισμένη υψηλή περιοχή.
Την τοποθετώ κοντά στις Rega Exact και Grado Prestige Gold. Η αλήθεια είναι ότι στο ένα άκρο βρίσκεται η Nagaoka και στο άλλο η Grado ενώ στη μέση μπαίνει η Rega.
Βάση λοιπόν του γούστου μου θα προτιμούσα την Grado μιας και αυτήν έβαλα αμέσως μετά την Nagaoka και κατάλαβα γιατί χαρακτηρίζουν γλυκές τις Grado. Ναι, στα πρώτα δευτερόλεπτα μου φάνηκε μουντή η Grado αλλά σχεδόν αμέσως τα αυτιά μου ηρέμησαν και μετά από λίγο ξέχασα την Nagaoka.
Η διαφορά τιμής δεν είναι μεγάλη μιας και αφού ψωνίζετε από το internet θα την βρείτε και με 180 ευρώ ή και λιγότερο άμα ψαχτείτε. Κάπου τόσο θα έκανε και η Nagaoka αν παραγόταν ακόμα και δεν ήθελαν να ξεστοκάρουν κάποιοι.
Όσον αφορά την Rega Exact (κάνει γύρω στα 200 ευρώ – από το internet πάντα) θα την προτιμούσα από την Nagaoka γιατί, ενώ έχει παρόμοια πρίμα δεν γρατζουνάει τόσο και ούτε έχει τόσο θόρυβο επιφάνειας.
Ούτε συζήτηση για σύγκριση με την Sonata που είχα ή με την Master που έχω.
Tην exact ακούω τελευταίες μέρες και τη βρίσκω πολύ ´μπασάτη'´,σε σύγκριση με την clearaudio beta ,sigma και shure ,όταν συγκρίνω τις τρεις αυτές κεφαλές,κε rb 300 kai champion πλατώ.Καμιά σχέση βέβαια συγκρινόμενη με frog kai karma.Πάντως στην κατηγορία αυτή η 1042 της Goldring μ αρέσει περισσότερο.ακόμα δε περισσότερο η erroica.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nagaoka JT555

Tην exact ακούω τελευταίες μέρες και τη βρίσκω πολύ ´μπασάτη'´,σε σύγκριση με την clearaudio beta ,sigma και shure ,όταν συγκρίνω τις τρεις αυτές κεφαλές,κε rb 300 kai champion πλατώ.Καμιά σχέση βέβαια συγκρινόμενη με frog kai karma.Πάντως στην κατηγορία αυτή η 1042 της Goldring μ αρέσει περισσότερο.ακόμα δε περισσότερο η erroica.

Είναι στρωμένη;
Πόσες ώρες έχει παίξει;
Από Goldring δεν έχω εμπειρία, ούτε από clearaudio beta, sigma, shure, οπότε δέχομαι την άποψη σου....

ΗΡΘΕΕ!!!!
Respect στον Ιταλό!!!!

Αλλά μάλλον θα την πουλήσω μιας και λόγω compliance δεν ταιριάζει στον βραχίωνα του dual και καινουριο πικαπ δυστυχως δεν θα αγοράσω συντομα...

Last edited by a moderator:
ΗΡΘΕΕ!!!!
Respect στον Ιταλό!!!!

Αλλά μάλλον θα την πουλήσω μιας και λόγω compilation δεν ταιριάζει στον βραχίωνα του dual και καινουριο πικαπ δυστυχως δεν θα αγοράσω συντομα...

δεν ταιριάζει ΜΜ σε βραχίονα σχολής dual?
λίγο παράξενο ....

μήπως εννοείς compliance?

χα χα χα ακριβως... ειδες πόσο σχετικός ειμαι με τα πικαπ αν μπορει κάπποιος διαχειριστής ας το διορθώσει.... εγραφα και βιαστικά.... ασε που αυτή η λεξη που εγραψα μάλλον δεν υπάρχει έτσι κ αλλιώς.....

:damnyou::damnyou::damnyou:

δεν ταιριάζει ΜΜ σε βραχίονα σχολής dual?
λίγο παράξενο ....

Ναι είναι πολύ ελαφρυς για την ενδοτικότητα (δεν το ξαναγράφω Αγγλικά γιατι έγινα ρομπα πιο πάνω) της 555 που ειναι 10 ενω ο βραχίωνας θελει καφαλες απο 15 κ πάνω ... ε και οι λύσεις τυπου "κολάω κερματα στο headshell" δεν νομίζω οτι είναι οτι καλύτερο τελικά!!