ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ???ΠΛΑΤΩ????

Re: Απάντηση: ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ???ΠΛΑΤΩ????

1950 ευρω χωρις κεφαλη, 2450 με την μαεστρο. Και τα δυο ερχονται με τον βραχιονα σατισφαι και το μαγνητικο πηγαδι.

Εστω και καθυστερημένα να ευχηθώ
καλές ακροάσεις...

Eυχαριστω φιλε saltis αλλα εγω πηρα το CHAMPION MAGNUM ο PETROULOP πηρε το PERFOMANCE και παλι καλοδεχουμενη η ευχη σου.

Eυχαριστω φιλε saltis αλλα εγω πηρα το CHAMPION MAGNUM ο PETROULOP πηρε το PERFOMANCE και παλι καλοδεχουμενη η ευχη σου.
Οι ευχές ισχύουν οποιο πικάπ και να πήρες αλλά επειδή
δεν ασχολούμαι και ιδιαίτερα με πικάπ
αλλά θέλω την γνώμη σου..
γιά τα
Nottingham spacedeck 294???;ή Sota star???

Φιλε saitis τα SOTA δεν τα εχω ακουσει οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη, οπως και το Nottingham spacedeck 294, Εχω ακουσει ομως το απλο Nottingham spacedeck οπως και το Ace. To 294 διαφερει απο το Ace ως προς το πλατυτερο πλατω-35,5 cm-που του δινει μια επιπλεον σταθεροτητα περιστροφης και τον 12αιντσο βραχιονα που θεωρητικα υπερεχει του απλου. Προσοχη ομως γιατι το συγκεκριμενο πλατω δεν μπορει να δεχτει αλλου ειδους βραχιονα.
Τωρα ως αγορα το θεωρω πολυ καλο στην κατηγορια του, με κορυφαιο λογο τιμης προς αποδοση και ανθεκτικα στην φθορα του χρονου. Λογω της μαζας ταιριαζει καλυτερα με κεφαλες BENZ που εισαγονται απο τον ιδιο αντιπροσωπο-προσωπικη επιλογη η Ace L, αν υπαρχει γλυκητητα η λαμπα στο συστημα, GLIDER, αν το συστημα ειναι λιγο πιο ψυχρο.
Ας σημειωθει οτι τα πλατω της Nottingham spacedeck δεν ειναι τοσο επιλεκτικα στην τοποθετηση τους, ενω η εκινηση του μοτερ γινεται περιστρεφοντας το πλατω
Τελος και παροτι ο ΗΧΟΣ ειχε γραψει στο τεστ του πλατω οτι με την προσφερομενη βαση ο ηχος βελτιονοταν και στις δυο περιπτωσεις που τα ακουσα, κοινη γνωμη με των κατοχων τους, ο ηχος βελτιονοταν οταν τα τοποθετουσαμε σε βαση απο γρανιτη 3 ποντων χωρις αυτην.

Θα αναφερω καποια συστηματα που προσωπικα εγω θα μπορουσα να ζησω, χωρις επιθυμια αλλαγης μεχρις αυτου του οριου τιμης.
Ξεκινω με το πολυ φτηνοτερο ROKSAN Radius 5 με τον πολυ καλο βραχιονα Nima, που το ειδα σε πολυ καλη προσφορα απο τον αντιπροσωπο στα 850 ευρω στο σαιτ, προτεινω με κεφαλη καποια απο τις BENZ. Το παραπανω πλατω θελει απλως μεγαλυτερη προσοχη στο στησιμο για να παιξει σωστα.
Το πλατω της NOTIGHAM που αναφεραμε παραπανω.
Το GYRODECK, ειτε με τον βραχιονα της μανας του, που ειναι ενας βελτιωμενος REGA, ειτε με εναν πολυ φτηνοτερο RB 250 με ελαχιστες απωλειες στην ηχητικη ποιοτητα, με κεφαλη ειτε ORTOFON BRONZE η KARAT D 17 MKIII
Ενα εκ των CLEARAUDIO PERFORMANCE, οπως ειναι, ειτε ενα απο τα απλα CHAMPION η SOLUTION, αυτα ομως με την προοπτικη της μελλοντικης αναβαθμισης, μια και η μαμα εταιρεια προσφερει πολλα επιπεδα μετεπειτα βελτιωσης. Το CHAMPION ακουγεται πολυ καλα απο το βασικο μοντελο, ενω η βασικη εκδοση του SΟLUTION δεν με ικανοποιησε απολυτα, αλλα με τις αναβαθμισεις μπορει να φτασει σε ενα απο τα κορυφαια πλατω που υπαρχουν, ενω το CHAMPION σε μικροτερο σταδιο. Τα πλατω της CLEARAUDIO, δουλευουν καλα με κεφαλες ΒENZ για γλυκο ηχο και με της μανας τους για αναλυτικο και καθαρο.
Επισης υπαρχει το AVID DIVA υπερτιμημενο ομως εδω στην Eλλαδα, το STABI KUZMA και τα PROJECT 9 και το κορυφαιο 10 τα οποια εχουν αποσπασει πολυ καλες κρητικες, αλλα δεν εχει τυχει να τα ακουσω ακομα, μονο το PROJECT 9 που ο ηχος του αν και μαζας διαφερε απο των CLEARAUDIO, αλλα η ακροαση ηταν ευκαιριακη και δεν θεωρω οτι εβγαλα ασφαλη συμπερασματα.
Επισης δεν εχω ακουσει τα TRANSROTOR που ηχητικα πιστευω ειναι παραπλησια με τα CLEARAUDIO και τα ORIGIN LIVE .
Τελος να σου αναφερω οτι για μενα τις βασικες ηχητικες διαφορες στο συστημα τις δινει κατα πρωτο λογο η κεφαλη και μετα το phono stage, οπου εκει θελει προσεκτικη επιλογη.

Τα Performance και Champion τα έχω ακούσει σπίτι μου με τη Denon μου. Άψογη συνεργασία.
Δείτε το σαν μια ακόμα εναλλακτική στις προτάσεις του φίλου thanasis k.
Τις κεφαλές της Clearaudio τις φοβάμαι λίγο, έχω ακούσει ότι οι φτηνές είναι κουραστικές (Πάνο, εσύ ποια κεφαλή έχεις στο Champion; ).

Γιάννη Μιχαηλέ, οι Ortofon πώς τα πάνε με τα Clearaudio;

Φίλε Θανάση έχω ήδη το Gyrodeck SE με τον rega 600 απλά
δεν ξέρω κατά πόσο καλύτερο θα είναι ένα πικάπ γύρω στα 3500χιλιάρικα κα δεν ξερω και ποίο είναι??
ο προενισχτυτής είναι ο carry 302
και η κεφαλή η bobolli se

Last edited:
Τα Performance και Champion τα έχω ακούσει σπίτι μου με τη Denon μου. Άψογη συνεργασία.

Για αυτο λεω οτι τα πλατω μαζας με πιο αυστηρο ηχο ταιριαζουν με μελωδικες κεφαλες, ενω τα αναρτησης με πιο αναλυτικες.

Τωρα στο φιλο SAITIS
Τα μηχανηματα σου ως μοναδες ειναι πολυ καλα μηχανηματα. Βλεπω ομως την εξης ιδιομορφια.
Η κεφαλη boboli που χρησιμοποιεις αποτι θυμαμαι ειναι μια τροποποιημενη BENZ ACE που κατασκευαζεται για λογαριασμο της BLUENOTE με πολυ καλο ογκωδες μπασο και καλη αναλυση και την γλυκητητα των BENZ, με μονο ισως προβλημα για τον βραχιονα σου το πολυ μεγαλο βαρος της.
Το phpno της CARY επισης εξαιρετο, αν θυμαμαι καλα με δυο λυχνιες ανα καναλι, αλλα και αυτο φημιζεται για το ογκωδες μπασο του και τον γλυκο ξεκουραστο χαρακτηρα του.
Το πλατω τωρα GYRODECK εχει επισης ξεκουραστο χαρακτηρα και βαθυ αν και ελαχιστα χαλαρο μπασο.
Αποτελεσμα ολων των παραπανω, θεωρητικα βεβαια γιατι δεν εχω ακουσει το συστημα σου, ουτε ξερω τον χωρο σου, θα πρεπει να εχεις μια τονωση στα χαμηλα με ισως και καποια χαλαρη αισθηση και εναν πολυ ζεστο ηχητικο χαρακτηρα, αν υπολογισεις και οτι ο προενισχυτης σου ειναι λαμπατος-δυο λαμπες στην σειρα ενισχυουν εις διπλουν τον χαρακτηριστικο ηχο της λαμπας.
Δεν ξερω αν κατι τετοιο ισχυει για αυτο περιεγραψε μου τι ακριβως θελεις να βελτιωσεις στον ηχο σου.

Το δικό μου performance με την ταπεινή Dynavector 10x5 πραγματικά "κελάιδησε" με ηχητικά αποτελέσματα πέρα των αναμενόμενων(phono το Creek OBH 15)

Για αυτο λεω οτι τα πλατω μαζας με πιο αυστηρο ηχο ταιριαζουν με μελωδικες κεφαλες, ενω τα αναρτησης με πιο αναλυτικες.

Τωρα στο φιλο SAITIS
Τα μηχανηματα σου ως μοναδες ειναι πολυ καλα μηχανηματα. Βλεπω ομως την εξης ιδιομορφια.
Η κεφαλη boboli που χρησιμοποιεις αποτι θυμαμαι ειναι μια τροποποιημενη BENZ ACE που κατασκευαζεται για λογαριασμο της BLUENOTE με πολυ καλο ογκωδες μπασο και καλη αναλυση και την γλυκητητα των BENZ, με μονο ισως προβλημα για τον βραχιονα σου το πολυ μεγαλο βαρος της.
Το phpno της CARY επισης εξαιρετο, αν θυμαμαι καλα με δυο λυχνιες ανα καναλι, αλλα και αυτο φημιζεται για το ογκωδες μπασο του και τον γλυκο ξεκουραστο χαρακτηρα του.
Το πλατω τωρα GYRODECK εχει επισης ξεκουραστο χαρακτηρα και βαθυ αν και ελαχιστα χαλαρο μπασο.
Αποτελεσμα ολων των παραπανω, θεωρητικα βεβαια γιατι δεν εχω ακουσει το συστημα σου, ουτε ξερω τον χωρο σου, θα πρεπει να εχεις μια τονωση στα χαμηλα με ισως και καποια χαλαρη αισθηση και εναν πολυ ζεστο ηχητικο χαρακτηρα, αν υπολογισεις και οτι ο προενισχυτης σου ειναι λαμπατος-δυο λαμπες στην σειρα ενισχυουν εις διπλουν τον χαρακτηριστικο ηχο της λαμπας.
Δεν ξερω αν κατι τετοιο ισχυει για αυτο περιεγραψε μου τι ακριβως θελεις να βελτιωσεις στον ηχο σου.

Εχεις απόλυτο δίκιο....λάμπα παντόύ
απλά θέλω να ξέρω άν η αγορά του Nottingham 294
θα μου πρσφέρει κάτι περισσότερο σαν ηχητικό αποτέλεσμα ..απο οτι το Gyrodeck
και αν το Nottingham είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία..
Σε ευχαριστώ για όλα...
Σταύρος

Σταυρο θεωρητικα το Spacedeck θα εχει πιο ελεγχομενο ηχο-μη φανταστεις ομως καμμια μεγαλη διαφορα, θεωρω παντως οτι και τα δυο πλατω ειναι περιπου στην ιδια κατηγορια. Εγω προσωπικα δεν θα το αλλαζα. Μεγαλυτερες διαφορες μπορεις να δεις αν αλλαξεις την κεφαλη με μια Ορτοφον μπρονζε η την φτηνοτερη μπλου. Δεν ξερω επειδη ειναι κεφαλη, αν μπορεις να την δοκιμασεις, γι αυτο ρωτησε τον Γιαννη τον Μιχαηλο οπου εκει μπορεις να ακουσεις και τις Clearaudio. Eχε υποψιν σου ομως οτι οι παραπανω κεφαλες ειναι επιλεκτικες με τους δισκους και απαιτουν να ειναι σε καλη κατασταση.
Δευτερη λυση ειναι να αλλαξεις το φονο με ενα πιο αναλυτικο και ψυχρο οπως το PS AUDIO GCPH που ειναι τηλεχειριζομενο, και με μπαλανς και απλες εξοδους και μεταβαλομενο βολουμ- δουλευει σαν προ.
Τελος αν θες να κρατησεις φονο και κεφαλη κυττα στα 3.500 το CHAMPIOM MAGNUM με τον φτηνοτερο σατισφαι που εχει ελεγχομενο χαμηλο και ειναι ανοιχτο ψηλα