naim cdx2 ερώτημα

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
γειά σας. γράφω εκ μέρους φίλου που ΔΕΝ έχει σύνδεση ούτε ιδέα σχετικά με το ιντερνετ.

στο εν λόγω cd-player (το έχει απ' ότι μου είπε μια 5ετία σχεδόν) του παρουσιάζει και στα εμπορικά αλλά και στα αντίγραφα (ακόμα εντονότερα) πρόβλημα με μικροπηδηματάκια (δεν το άκουσα με τα αυτιά μου, μου είπε πως πηδάει σε διάφορα τρακς ειδικά όταν το σι ντι είναι μεγάλης διάρκειας).

επειδή το πλέιερ είναι μιας τάξης χιλιάδων ευρώ θα ήθελα και τη δική σας γνώμη σχετικά με το πως να πράξει.

ευχαριστώ..

To πλέιερ πηδάει μόνο σε συγκεκριμένα δισκάκια; Μήπως είναι φθαρμένα βρώμικα ή cdr δεκαετίας;
Aν oχι.
Nα του καθαρίσει το ματάκι με ισοπροπυλική αλκοόλη και μπατονέτα και άν δεν φτιάξει μετά να πάει για service.

όχι, πηδάει σε τυχαία δισκάκια (σε άριστη κατάσταση όλα απότι μου λεει ο φίλος).

θα του πω να δοκιμάσει με μπατονέτα και μετά πάμε για service αν χρειαστεί..

Nα του καθαρίσει το ματάκι με ισοπροπυλική αλκοόλη και μπατονέτα και άν δεν φτιάξει μετά να πάει για service.
Προς θεού,μην το κάνεις

Simply - do not.

If the lens is dusty you might consider using a bulb style camera lens blower and, using this, lightly blow across the lens to lift surface dust. The compressed gas blowers are too vigorous.

Any attempt to clean the lens with cotton bud or similar is likely to result in scratches and possibly push the laser from proper alignment.
http://forums.naimaudio.com/displayForumTopic/content/1566878604361258

Συγνώμη φίλε, εσύ δηλαδή το έκανες και σου χάλασε το CD;
Γιατι εγώ που το έχω κάνει πολλές φορές πάντα τα αποτελέσματα ήταν απο ευεργετικά εςως εντυπωσιακά, το ίδιο και πολοί φίλοι μου ιδιοκτήτες ακριβών CD.

Εκτός και αν αυτός που πάειο να το κάνει είναι τελείως αρναούτης η τρέμουν τα χερια του (κάτι τέτοιο θα φανταζόταν αυτός που έγραψε το topic poy Quotάρεις) και το ματάκι φάει ξύλο, με ένα δύο απαλά χάδια δεν παθαίνει τίποτα.

Αν ο φίλος σου καπνίζει, να βάλει φίλτρο καθαρισμού αέρα στο δωμάτιο ή να το κόψει αν καταφέρει να το φέρει στα ίσα του το player..

Θυμάμαι στο πρώτο player που είχα, το mission pcm7000 ότι όταν το καθάρισα (προσεκτικά!) ξαναάκουσα τα δισκάκια μου!
Δεν είχε πρόβλημα σεξουαλικό (να ..πηδάει!) αλλά το έκανα προληπτικά.

Προσωπικά, τη πάτησα με το επόμενο cd player της Teac, το vrds25x όπου δεν υπάρχει πλέον ανταλλακτικό 'μάτι' όπου έπαθε ..αναιμία.. Δεν ήταν θέμα καθαρίσματος.

Η sony αποφάσισε (εκείνης είναι το μάτι) να σταματήσει τη παραγωγή αχρηστεύοντας πολλά teac, wadia και όσα άλλα το φοράνε,
και αποφάσισα να μην ξαναεμπιστευτώ ποτέ ξανά cd player ή transport.

Πήρα ένα pc μαζί με το dac8 της Arc και ξεμπέρδεψα.
Και ξεμπέρδεψα με το ποιο ποιοτικό τρόπο.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά, ένα cd rom υπολογιστή των 10 διαβάζει με την απόλυτη ακρίβεια δισκάκια που τα χιλιάδων ευρώ transport τη παλεύουν ακόμα..
Και αν λερωθεί, παίρνεις άλλο με 5 ευρώ.. (πάντα φτηναίνουν!) ;)

Συγνώμη φίλε, εσύ δηλαδή το έκανες και σου χάλασε το CD;
Οταν ο κατασκευαστής σου λέει επίσημα να μην το κάνεις γιατί να πας γυρεύοντας;

Γιατι εγώ που το έχω κάνει πολλές φορές πάντα τα αποτελέσματα ήταν απο ευεργετικά εςως εντυπωσιακά, το ίδιο και πολοί φίλοι μου ιδιοκτήτες ακριβών CD.
δηλαδή το cd σου ή τα ακριβά των φίλων σου (προφανώς μη naim) έπαιζαν καλά και πριν χρειαστούν καθάρισμα? :flipout:

Σχετικά με το θέμα μας: ο φίλος μπορεί να εξετάσει μήπως θέλει αλλαγή το puck

Last edited: