Naim DAC

μια άλλη ενδιαφέρουσα αγγουριά της naim (εκτός της ethernet) είναι ότι δεν έχει xlr...αλλά...........din...
(πως λέμε alladin ?)

Αν εχω καταλαβει καλα, το Naim των 2500 ειναι καλυτερο του Benchmark των 1500 , αλλα και τα δυο ειναι χειροτερα απο το Buffalo των 250 ?

Re: Απάντηση: Naim DAC

Αν εχω καταλαβει καλα, το Naim των 2500 ειναι καλυτερο του Benchmark των 1500 , αλλα και τα δυο ειναι χειροτερα απο το Buffalo των 250 ?

όχι
δεν κατάλαβες καλά...

Απάντηση: Re: Naim DAC

μια άλλη ενδιαφέρουσα αγγουριά της naim (εκτός της ethernet) είναι ότι δεν έχει xlr...αλλά...........din...
(πως λέμε alladin ?)

din έχουν όλα τα προϊόντα της naim, όπως επίσης κ rca, λίγες βέβαια.

Μάλιστα, το din των 5 pin, που χρησιμοποιείται για σύνδεση προ & τελικού, μεταφέρει σήμα αλλά κ ρεύμα...!!

Re: Απάντηση: Naim DAC

ωραιο αστειο (οσον αφορα το Naim τουλαχιστον) :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: Naim DAC

din έχουν όλα τα προϊόντα της naim, όπως επίσης κ rca, λίγες βέβαια.

Μάλιστα, το din των 5 pin, που χρησιμοποιείται για σύνδεση προ & τελικού, μεταφέρει σήμα αλλά κ ρεύμα...!!

ό,τι καλύτερο...:7SFGSFG:

αν και δεν φαίνεται στη φωτογραφία να είναι έτσι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Naim DAC

ό,τι καλύτερο...:7SFGSFG:

K όμως...η πατέντα αυτή της naim, παίζει πολύ καλά !

Βέβαια, η ίδια εταιρεία αναφέρει για αναβάθμιση να αγοραστούν τα εξωτερικά τροφοδοτικά.

υγ: δες το θέμα μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Naim DAC

K όμως...η πατέντα αυτή της naim, παίζει πολύ καλά !

Βέβαια, η ίδια εταιρεία αναφέρει για αναβάθμιση να αγοραστούν τα εξωτερικά τροφοδοτικά.

υγ: δες το θέμα μου.

πως παίζει καλά ένα ρεύμα ελάχιστων mV που ταξιδεύει παράλληλα με ένα ρεύμα 220 V σε απόσταση .5 mm δίπλα του?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Naim DAC

αν και δεν φαίνεται στη φωτογραφία να είναι έτσι...

Το dac έχει μόνο 1 din με 4 pin, δεν μεταφέρει ρεύμα.

Αυτό που έγραψα παραπάνω, είναι το din των 5 pin, όπως είπα, που μεταφέρει ρεύμα κ αφορά σύνδεση προ & τελικού naim.

Last edited:
στο din που είναι τέρμα δεξιά στην πλάτη όπως την βλέπουμε δεν βλέπω εγώ πάντως ρεύμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Naim DAC

πως παίζει καλά ένα ρεύμα ελάχιστων mV που ταξιδεύει παράλληλα με ένα ρεύμα 220 V σε απόσταση .5 mm δίπλα του?

Στα αυτιά μου έπαιζε πολύ καλά.

Μετρητικά μπορεί να ήταν/είναι σούπα !!

Αν ακολουθήσεις όμως τις οδηγίες της naim, για τροφοδοσία του προ πχ με εξωτερικό τροφοδοτικό, τότε το 5 pin καλώδιο σταματά να στέλνει ρεύμα.

βρε συ Μιχάλη όταν λέμε din σε υποδοχές συσκευής παραδοσιακά μιλάμε γιά σήματα. Αλλο εκείνο που έχει γιά τροφοδοσία.
Απλά είπα εξ αρχής ότι η naim έχει κολλήσει στο απώτερο παρελθόν, προφανώς γιά λόγους εσωτερικής συμβατότητας με το απαρχαιωμένο (αν και όχι άχρηστο) πρωτόκολλο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Naim DAC

Στα αυτιά μου έπαιζε πολύ καλά.

Μετρητικά μπορεί να ήταν/είναι σούπα !!

Αν ακολουθήσεις όμως τις οδηγίες της naim, για τροφοδοσία του προ πχ με εξωτερικό τροφοδοτικό, τότε το 5 pin καλώδιο σταματά να στέλνει ρεύμα.

και τότε πως τροφοδοτείται?

βρε συ Μιχάλη όταν λέμε din σε υποδοχές συσκευής παραδοσιακά μιλάμε γιά σήματα. Αλλο εκείνο που έχει γιά τροφοδοσία.
Απλά είπα εξ αρχής ότι η naim έχει κολλήσει στο απώτερο παρελθόν, προφανώς γιά λόγους εσωτερικής συμβατότητας με το απαρχαιωμένο (αν και όχι άχρηστο) πρωτόκολλο.

Ναι μπορεί σε αυτό να έχεις δίκιο.

Να το χρησιμοποιεί δλδ για λόγους συμβατότητας.

Για αυτό άλλωστε να λέει για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείστε εξωτερικό τροφοδοτικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Naim DAC

και τότε πως τροφοδοτείται?

Αφού το έγραψα ήδη 1-2 φορές...

Με εξωτερικό τροφοδοτικό στον προ.

Κ με το δικό του ρεύμα ο τελικός, από "μαμά".

πάντως επειδή μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε.
εγώ λέω για αυτά που βλέπω.
Εσύ προφανώς για αυτά που ξέρεις γιά την naim.. που προφανώς δεν ξέρω εγώ.
Εγώ λοιπόν βλέπω ένα τύπου din (κάποιου τέλοσπάντων) που προφανώς είναι γιά εξωτερική τροφοδοσία (ugrade και τέτοια). Εχει και ένα din παραδοσιακό στα δεξιά. Αυτό στη φωτό φαίνεται να παίρνει καλωδιάκια σήματος.
Τώρα, θα μου φαινόταν θεόκουφο να βάλουν στο din αυτό και 220. Είναι τόσο κοντά που μπορεί και σπινθήρα να βγάλει.
Τώρα στο άλλο βαρβάτο din αν έχουν εκεί και σήμα....ίσως ...

πάντως πέρα από οποιοδήποτε αποτέλεσμα, το καλό όνομα της εταιρείας, το ΒΒ1704 που είναι εποχής austin 1100 είναι πραγματικά οι εγγλέζοι ώρες ώρες στην κοσμάρα τους.
Αυτό φυσικά δεν αποκλείει την πιθανότητα να είναι ένα εξαιρετικό dac που δεν αμφισβητώ

πάντως επειδή μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε.
εγώ λέω για αυτά που βλέπω.
Εσύ προφανώς για αυτά που ξέρεις γιά την naim.. που προφανώς δεν ξέρω εγώ.
Εγώ λοιπόν βλέπω ένα τύπου din (κάποιου τέλοσπάντων) που προφανώς είναι γιά εξωτερική τροφοδοσία (ugrade και τέτοια). Εχει και ένα din παραδοσιακό στα δεξιά. Αυτό στη φωτό φαίνεται να παίρνει καλωδιάκια σήματος.
Τώρα, θα μου φαινόταν θεόκουφο να βάλουν στο din αυτό και 220. Είναι τόσο κοντά που μπορεί και σπινθήρα να βγάλει.
Τώρα στο άλλο βαρβάτο din αν έχουν εκεί και σήμα....ίσως ...

πάντως πέρα από οποιοδήποτε αποτέλεσμα, το καλό όνομα της εταιρείας, το ΒΒ1704 που είναι εποχής austin 1100 είναι πραγματικά οι εγγλέζοι ώρες ώρες στην κοσμάρα τους.
Αυτό φυσικά δεν αποκλείει την πιθανότητα να είναι ένα εξαιρετικό dac που δεν αμφισβητώ

Πράγματι είναι δύσκολο να το δώσω να το καταλάβεις, γιατί η naim τα έχει αρκετά μπερδεμένα.

Μάλιστα οι μεγάλες σειρές της, πάνε πακέτο προ & τελικός.

Στις μεσαίες σειρές της, τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα, όπου ταιριάζουν αρκετοί προ με αρκετούς τελικούς.

Παράδειγμα εδώ ενός din με ρεύμα, όπου μάλιστα έκανα κ λάθος, νόμιζα κ εγώ ότι έχει 5 ποδαράκια, αλλά έχει μόνο 4 (αυτό είναι από τον τελικό μου nap 200) :
attachment.php

Attachments

• 4pin_power.JPG
    4pin_power.JPG
    10.5 KB · Views: 178