Napoleon

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    13
Παγκόσμια πρεμιέρα στο Apple TV+ την 1η Μαρτίου 2024

Napoleon_Feature_Big_Image_01_big_image_post.jpg.large.jpg

Κυκλοφορισε το Director’s Cut διαρκείας 3:24h.
Άντε να δούμε μήπως δούμε κάτι καλύτερο από το αρχικό νερόβραστο Theater’s cut

• Like
Reactions: king2009
Και εγώ την original δεν την άντεξα κάκιστη ταινία. Εδω τώρα έχουμε κοντά 30% παραπάνω ταινία ελπίζω σε κάτι αξιόλογο αντε να δούμε.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι έτσι ξέραμε αλλά τελικά την κόψανε και αυτήν.
Ισως τελικά να μην άξιζε και παραπάνω και να παρά γίνονταν κουραστική ..🫤

IMG_5031.jpeg

Last edited by a moderator:
Πολύ πιο στρωτό το Directors cut. Αυτό έπρεπε να είχε βγει από την αρχή. Δεν ξέρω αν έχουν ιστορική ακρίβεια οι μάχες, αλλά πλέον μπαίνουν όλα σε μια σειρά στο μυαλό του θεατή.
Οπωσδήποτε δείτε το Directors cut.

Δεν ειχα δει το αφιερωμα στην ταινια και το δημοψηφισμα.
Οποτε ας πω την γνωμη μου αν και εχω αφιερωσει ουκ ολιγον χρονο απο την ζωη μου για τον Ναπολεοντα και θεωρω τον εαυτον μου Βοναπαρτιστη.

Θα ψηφιζα Εξαιρετικη... Μνημειωδης ! εαν ειχε διαρκεια 3 ωρες παραπανω τουλαχιστον.

Δεν μπορεις να βαλεις την μεγαλυτερη εποποιια της μετα Ρωμαϊκης περιοδου σε μια ταινια τοσο χρονικα περιορισμενη.

Πρεπει και αλλοι χαρακτηρες τριγυρω να αναπτυχθουν, να καταλαβει ο κοσμος ποιος ειναι ποιος και τι ρολο παιζει στον κυκλο του και στην εξελιξη του Ευρωπαίκου δραματος.

Ισα ισα που υποψιαζομαστε ποιος ειναι ο Νταβουτ, ποια η Ορτανς και ο ευγενιος κλπ....ισως με μια δυο λεξεις και αυτες να περνουν απαρατηρητες.

Αλλα τι λεω τωρα. τι 3 ωρες παραπανω. 10ωρη επρεπε να ηταν η ταινια. Να μην εχει την εξτρατεια στην Ιταλια, να μην εχει Φριντλαντ, να μην εχει Βαγκραμ να μην εχει την επινοηση του Πολιτικου Δικαιου. Να μην εχει εστω λιγο την αποβαλτωση στην Ισπανια και τον Ιβηρικο φανατισμο...

Αλλα ενταξει παλι καλα. Εγινε αυτη που εγινε με ενα ηθοποιο που για μενα ειναι πλεον Η εικονα του Βοναπαρτη.

Αν εκανα εγω ενα φιλμ ας πουμε την εξτρατεια στην Ιταλια αυτον θα ξαναπαιρνα για τον ρολο.

Η σκηνη με τον "βομβαρδισμο" της πυραμιδας ενταξει... πολυ κακο για το τιποτα. Δεν δειχνει και οτι το εκανε επιτηδες. Αλλα για μια διανοια του πυροβολικου οπως ηταν ο Αυτοκρατορας. τον ασσο του Πολυγωνου οπου εβγαλε την σχολη τρια τεσσερα χρονια νωριτερα οντας ακομα εφηβος, και που επεβλεπε αυστηροτατα τον κλαδο... δυσκολακι να ξεφευγε βολη στην πυραμιδα.

Αλλα ενταξει... σε σε φιλμ θα παραβλεψεις καποιες λεπτομεριες. Εγω βρηκα το βασιλειο των Ουρανων πολυ πιο λανθασμενο και καπως στραβα κατευθυνομενο

Αυτο ηταν ορθο. Καποιοι σχολιασαν το παθος του για την Ιωσηφηνα και τον δειχνει σαν... να σερνει καραβι. Δυδτυχως ετσι ηταν, ακομα και οταν πια η Ιωσηφηνα δεν του εκανε καμμια διαθεση σαν γυναικα. Αλλα ισως και αυτο να τον ενεπνεε.

Λοιπον αντε θα ψηφισω εξαιρετικη ακομα και αν δεν αναπτυσσονται διαφοροι χαρακτηρες ( Να βλεπαμε Μυρατ, να βλεπαμε Λασσαλ η Μασσενα στην εξελιξη τους, να βλεπαμε εστω ενα δειγμα επιθεωρησης των στρατευματων που εκανε σχεδον εβδομαδιαια). Αλλα τι να κανεις.

Ακομα και το Χολλυγουντ εχει τα ορια του μπροστα σε τετοια προσωπα και τετοιες ιστοριες.

Για ενα φιλο που ρωτα εαν οι τακτικες που δειχνει ηταν ετσι η ειναι της φαντασιας του σκηνοθετη, εκτος απο την μαχη του Καϊρου, που ουσιαστικα δεν δειχνει τιποτα _(Εκει επρεπε να δειξει και την πορεια του μεχρι την Γαζα και τι εκανε και την σαιν Ζαν ντ'Ακρ (την μονη πολιορκια που δεν τελειωσε εξ αιτιας του τυφου και της χολερας)... απιστευτες στιγμες,_ σκοπος του ηταν να φτασει κωνσταντινουπολη, _ οι αλλες μαχες με αυτη την τακτικη ηταν οπως δειχνει.

Αντε θα ψηφισω εξαιρετικη. Αν και η κορυφωση για μενα ειναι Οι Μονομαχοι. Πιο μικρο καδρο οπου χωραει ενα δυωρο φιλμ. Εκει θελουμε δεκαωρο.

Πολύ πιο στρωτό το Directors cut. Αυτό έπρεπε να είχε βγει από την αρχή. Δεν ξέρω αν έχουν ιστορική ακρίβεια οι μάχες, αλλά πλέον μπαίνουν όλα σε μια σειρά στο μυαλό του θεατή.

Δεν εχουν .

η συγκεκριμενη μαχη πχ που παιζει και στο τρειλερ δεν εγινε ποτε πανω σε παγο, ηταν ιδεα του σκηνοθετη ως πιο πιασιαρικο για τα γυρισματα ιδεα που εχει αποκομισει απο ταινιες οπως το King Arthur

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ή το κλασικοτατο Alexander Nevsky του 1938

Δεν εχουν .

η συγκεκριμενη μαχη πχ που παιζει και στο τρειλερ δεν εγινε ποτε πανω σε παγο, ηταν ιδεα του σκηνοθετη ως πιο πιασιαρικο για τα γυρισματα ιδεα που εχει αποκομισει απο ταινιες οπως το King Arthur

ή το κλασικοτατο Alexander Nevsky του 1938

Εαν εννοεις τθν μαχη του Αουστερλιτς κανεις λαθος.

Οντως το πυροβολικο ανοιξε πυρ σε βαλτωδη και λιμνωδη περιοχη οπου διεφευγε ο εχθρος ανοιξε ο παγος και πνιγηκαν η πεθαναν απο υποθερμια παρα πολλοι.

Οπως επισης σε αλλη μαχη που δεν ειναι καν στο φιλμ, στο Εσσλινγκ το πυροβολικο ανοιξε πυρ σε πεδια με σιτηρα που δεν ειχαν μαζευτει λογω του πολεμου και δημιουργησαν πυρκαγιες οπου εκει οι Αυστριακοι καηκαν και μυριζε καμενη σαρκα επι 2 μερες.

Μην βγαζετε εντυπωσεις απο ποντκαστακια του ΥΤ.

Aυτα που περιγραφει η ταινια δεν εγιναν. Το αν πεθαναν απο υποθερμια καποιοι ή πνιγηκαν τραυματισμενοι σε 10 ποντους νερο ειναι αλλο θεμα παντως το σκηνικο με τους παγους ειναι φανταστικο.

Aυτα που περιγραφει η ταινια δεν εγιναν. Το αν πεθαναν απο υποθερμια καποιοι ή πνιγηκαν τραυματισμενοι σε 10 ποντους νερο ειναι αλλο θεμα παντως το σκηνικο με τους παγους ειναι φανταστικο.

Τι ειναι αυτα που "περιγραφει η ταινια" απ'ολα οσα περιγραφει που δεν εγιναν ;

Μας βαζεις δυο βιντεο απο μαχες σε παγωμενες λιμνες η μια τελειως παραμυθι εξ αλλου που δεν εχει σχεση με ιστορια. για να πεις οτι δεν συνεβηκαν οι τακτικες που δειχνει στην ταινια. Δηλαδη με τα βιντεο που εβαλες σκεφτεται ο αναγνωστης τον βομβαρδισμο των παγωμενων λιμνων οπου αποχωρουσαν Ρωσσο'Αυστριακοι.

Ε αυτο ετσι εγινε. Και οι λιμνες αυτες εχουν και ονομα : Σατσαν και Μευνιτζ.

Οπως και η σκηνογραφια ολη των τοποθεσιων κλπ, Τοθλον, Μποροντινο, Μοσχα, Βατερλο. Απολυτα σωστα.

Θα προτεινα να μην ακουτε βλακειουλες δημοσιογραφισκων, κριτικων και γιουτουμπερς, και εαν ενδιαφερεστε να βιαβασετε ενα βιβλιο ειδικο περι αυτων.

Μας βαζεις δυο βιντεο απο μαχες σε παγωμενες λιμνες η μια τελειως παραμυθι εξ αλλου που δεν εχει σχεση με ιστορια. για να πεις οτι δεν συνεβηκαν οι τακτικες που δειχνει στην ταινια

Ναι και αυτο το κανω για να δειξω απο που εμπνευστηκε ο Ριντλευ Σκοτ πιθανον την σκηνη στην μαχη του Αουστερλιτζ οπου δεν εγινε κατι τετοιο οπως το περιγραφει ο σκηνοθετης .

Τωρα αν θες να παμε να μετρησουμε το βαθος της λιμνης και το αν οντως τους επνιξαν μεσα στους σπασμενους παγους be my guest ;) .

Δεν εγινε ποτε κατι τετοιο

Ναι και αυτο το κανω για να δειξω απο που εμπνευστηκε ο Ριντλευ Σκοτ πιθανον την σκηνη στην μαχη του Αουστερλιτζ οπου δεν εγινε κατι τετοιο οπως το περιγραφει ο σκηνοθετης .

Τωρα αν θες να παμε να μετρησουμε το βαθος της λιμνης και το αν οντως τους επνιξαν μεσα στους σπασμενους παγους be my guest ;) .

Δεν εγινε ποτε κατι τετοιο

Μ΄αρεσει που επιμενεις κιολας. Εννοω προφανως καπου ακουσες κατι απο καποιον ανιδεο και το επαναλαμβανεις. Προφανως δεν γνωριζεις και επιμενεις στο λαθος σου.