NAS και PS3

Drbak

New member
18 October 2008
19
Σα πρωταρχικος μου σκοπος ειναι να εχω αντιγραφα απο ολα τα αρχεια μουσικης, φωτογραφιες, ταινιες, βιντεο του υπολογιστη μου για σφαλεια. Ακομη χρησιμοποιω το PS3 σε τοπικο διστυο (μεσω Playstation Media Server) για να βλεπω ταινιες, φωτογραφιες, μουσικη κλπ. Σκεφτομουν να αγορασω ενα NAS που σιγουρα καλύπτει την πρωτη αναγκη αλλα ταυτοχρονα να χρησιμοποιηθει σαν media server για το PS3. Βλεπω οτι αρκετοι κατασκευαστες λένε οτι υποστηριζουν αυτη τι λειτουργια, αλλα μια και δεν ειχα ποτε NAS και αρα ασχετος με το θεμα θα ηθελα τα φωτα σας.
Δουλευει? εχει κανεις εμπειρια?
Εχετε καποιες προτασεις για μοντελλα που υποστηριζουν τις δυο λειτουργιες. Απο θεμα χωρητικοτητας θεωρω οτι τα 2Τ ειναι αρκετα αν και νομιζω οτι καλύτερα θα ηταν να παω σε λύση 2Χ 2Τ.

Ευχαριστω προκαταβολικά για το χρονο σας

Πιστεύω οτι αυτό που ψάχνεις λέγετε Synology DS212j. Μπορείς να το δεις εδώ. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω το μεγαλύτερο αδερφάκι του DS411j αλλά επειδή η ανάγκες μου ήταν μεγαλύτερες πήγα σε Server. Για τις δικές σου ανάγκες όμως είναι ότι πρέπει.
Το μόνο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι η συμβατότητα με τυχόν δίσκους που ίσως έχεις ήδη μιας και τα εν λόγο μηχανάκια έχουν ένα θέμα και δεν δεν γουστάρουν όλους τους δίσκους το ίδιο.

Last edited:
ευχαριστω για την πληροφορια κατι τετοιο ειχα στο μυαλό μου.
απλα δεν ξερω αν θα μπορει να παιξει ολων των ειδων τα αρχεια πχ. MKV Απο οτι θυμαμαι το PS3 δεν μπορει, θα μπορει ο media sever του Synology να τα κανει stream στο PS3? Μπορει να παιξει HD αρχεια?

Αντιγράφω από το site της Synology

• DLNA/UPnP Media Server
  • PS3/Xbox 360 Support
  • Supported Audio Format : AAC, FLAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, PCM, WAV, WMA, WMA VBR, WMA PRO, WMA
  • Supported Video Format : 3GP, 3G2, ASF, AVI, DAT, DivX, DVR-MS, ISO, M2T, M2TS, M4V, MKV, MP4, MPEG1, MPEG2, MPEG4, MTS, MOV, QT, SWF, TP, TRP, TS, VOB, WMV, XviD, RMVB (The actual playback capabilities may vary depending on the DLNA/UPnP client)
  • Supported Image Format : BMP, JPG (jpe, jpeg), GIF, ICO, PNG, PSD, TIF (tiff), UFO

Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα αλλά περίμενε μήπως κάποιος κάτοχος σου δώσει τα φώτα του.

Αποκλειστικός παράγοντας που επιτρέπει την αναπαραγωγή όλων των mkv δεν είναι η αναφορά της συματότητάς του στα χαρακτηριστικά του NAS server, αλλά η επαρκής επεξεργαστική ισχύς του.
Με άλλα λόγια πρέπει να αναζητηθεί αν υπάρχει επάρκεια του επεξεργαστή για την αναπαραγωγή mkv (μέσω transcoding) κυρίως των ΗD αρχείων σε αυτό το container.
Αυτό μάλιστο το
(The actual playback capabilities may vary depending on the DLNA/UPnP client)
δημιουργεί κάποιον προβληματισμό και δεν ξέρω 100% αν και κατά πόσο και το ίδιο το PS3 ως DLNA/UPnP client μπορεί να συνεργαστεί. Το πιθανότερο πάντως είναι να μπορεί να ανταπεξέλθει για αναπαραγωγή SD υλικού και κάποιων HD αλλά όχι όλων των περιπτώσεων, ειδικά αν μιλάμε για 1080p με υψηλό bitrate, και όχι λόγο αδυναμίας μεταφοράς με επαρκή ρυθμό αλλά λόγω αδυναμίας επεξεργαστικής ισχύος του NAS.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα μπορείς να δεις όλα τα άλλα media (φωτογραφίες, μουσική κλπ)
Τα παραπάνω τα παραθέτω ως σκέψεις, τις οποίες μπορεί να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει κάποιος κάτοχος ενός τέτοιου μηχανήματος. Προσωπικά επίσης πιστέυω πως μόνο ένα πολύ ακριβό και ισχυρό standalone NAS server ή ένα custom PC NAS server με κατάλληλα χαρακτηριστικά, θα σε καλύψει σε όλα.

Last edited: