Nas - Qnap, Synology, eTrayz

Εννοείται ότι όταν έχουμε ένα μόνο μηχάνημα για Raid και δεν υπάρχει backup, η φυσική του προστασία είναι must. Μέσα σε ντουλάπι ή έστω πάνω σε ένα ράφι, ή σε δωμάτιο που έχουμε μόνο εμείς πρόσβαση ώστε να εξαλείψουμε τον παράγοντα παιδί/γυναίκα.
Τώρα εάν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του καούνε όλα, να λες την υγεία μου να έχω και δεν πα να γα..

Εγώ λέω να κάνετε αίτηση να σας παραχωρήσει έναν χώρο η Τράπεζα Της Ελλάδος στο υπόγειο στο θησαυροφυλάκιο.... :flipout:

Ρε παιδιά χαλαρώστε......για ταινίες και μουσική μιλάμε, ότι και να πάθει αποκλείεται να μην έχετε γνωστούς και φίλους να τα ξαναβρείτε.
Ολος ο καημός είναι όσον αφορά τα οικογενειακά βίντεο και φωτογραφίες βάλτε τα σε έναν passport και ξεμπερδέψατε....Πόσα προσωπικά δεδομένα έχετε πιά; 100 tera;;;; :flipout::flipout::flipout:

Ε τώρα όπως λέει και ο pontios αν γίνουν 15 ρίχτερ και ισοπεδωθούν όλα , ε δεν νομίζω να σας νοιάξει το NAS......

με την εγγυηση αν αγοραστη απο amazon.co.uk ή απο ebay τι γινεται ξερει κανεις;

λογικα δεν ειναι πανευρωπαικη;

H παραγγελια εγινε απο το αγγλικο amazon, ειχα βρει και εναν απο ebay στο hong αλλα λογικα θα εκανε κανα 2-3 βδομαδες για να μου ερθει κ δεν ασχοληθηκα. Μολις παραλαβω και παιξω λιγο μαζι του θα σας πω εντυπωσεις. Λογικα αυριο θα πρεπει να μου ερθει το squeezebox touch για να δουμε.

Απάντηση: Re: Nas - Qnap, Synology, eTrayz

H παραγγελια εγινε απο το αγγλικο amazon, ειχα βρει και εναν απο ebay στο hong αλλα λογικα θα εκανε κανα 2-3 βδομαδες για να μου ερθει κ δεν ασχοληθηκα. Μολις παραλαβω και παιξω λιγο μαζι του θα σας πω εντυπωσεις. Λογικα αυριο θα πρεπει να μου ερθει το squeezebox touch για να δουμε.

Μεγειές αλλά τελικά ποιό πήρες;

α ναι ξεχασα να αναφερω, αυτο με τους 4 σκληρους, Synology DS411j. ελπιζω μονο να μην κανει πολυ θορυβο γιατι θα ειναι διπλα απο τον υπολογιστη μου...

τωρα θελω και ενα ups για να εχω προστασια..οποιος θελει ας μου απαντηση εδω γιατι δεν ξερω αν κανω την δουλεια μου με 1000VA ή πρεπει να παω στο πιο μεγαλο 15000VA

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Nas - Qnap, Synology, eTrayz

Μεγειές αλλά τελικά ποιό πήρες;

Tάσο εσύ ποιο Qnap έχεις ? (Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να καταργήσω όλους τους σκληρούς ...και να πάω σε ένα μεγάλο NAS server. Τουλάχιστον 8 Τ. ) Τι προτείνεις από Qnap ?

Tάσο εσύ ποιο Qnap έχεις ? (Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να καταργήσω όλους τους σκληρούς ...και να πάω σε ένα μεγάλο NAS server. Τουλάχιστον 8 Τ. ) Τι προτείνεις από Qnap ?

Απο αυτα που έβλεπα Εγώ είναι τα Qnap 419+ (500 ) Synology ds410 (420 ), ds411+ (κοντά στα 500 ) και αν θες την κορυφή ds1511+ (780 )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nas - Qnap, Synology, eTrayz

Αυτό έχω: http://www.qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=109

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51052

Κι αν ξαναγόραζα τώρα, ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο θα ξανάπαιρνα. Οχι τα καινούργια με Atom.... ;)
Βέβαια ρουφάει 125 watt με 8 σκληρούς, αλλά αδιάφορο....

Απάντηση: Re: Nas - Qnap, Synology, eTrayz

α ναι ξεχασα να αναφερω, αυτο με τους 4 σκληρους, Synology DS411j. ελπιζω μονο να μην κανει πολυ θορυβο γιατι θα ειναι διπλα απο τον υπολογιστη μου...

τωρα θελω και ενα ups για να εχω προστασια..οποιος θελει ας μου απαντηση εδω γιατι δεν ξερω αν κανω την δουλεια μου με 1000VA ή πρεπει να παω στο πιο μεγαλο 15000VA

αν θες ΜΟΝΟ για το NAS υπερβολή και το 1000 και βέβαια και το 1500. Με 600VA είσαι υπεράνετος.

αν θες ΜΟΝΟ για το NAS υπερβολή και το 1000 και βέβαια και το 1500. Με 600VA είσαι υπεράνετος.
Όχι βέβαια Μόνο για το ΝΑS. Αλλα για όλα αυτα που αναφέρω στο λινκ
εδω

Αλήθεια απο που και πόσο πήρες το 8απλο Qnap, αν δεν γινομαι αδιακριτος;Το λινκ στην 1 σελίδα δεν λειτουργεί..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nas - Qnap, Synology, eTrayz

Κι αν ξαναγόραζα τώρα, ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο θα ξανάπαιρνα. Οχι τα καινούργια με Atom.... ;)
Βέβαια ρουφάει 125 watt με 8 σκληρούς, αλλά αδιάφορο....

Αν και off-topic, γιατί όχι με Atom?

Αν θες Top performance ο core 2 duo είναι σαφέστατα ταχύτερος από Atom. Οχι ότι δεν θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου και με Atom.
Δες στο φόρουμ της Qnap, ψάξε στο internet για best NAS benchmark και θα καταλάβεις. (για 8απλό μιλάω πάντα).

Όχι βέβαια Μόνο για το ΝΑS. Αλλα για όλα αυτα που αναφέρω στο λινκ
εδω

Αλήθεια απο που και πόσο πήρες το 8απλο Qnap, αν δεν γινομαι αδιακριτος;Το λινκ στην 1 σελίδα δεν λειτουργεί..

H ..σημερινή του τιμή είναι γύρω στα 1500 (με το ΦΠΑ) . Είναι επένδυση ....πως να το κάνουμε....Αλλά αξίζει ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nas - Qnap, Synology, eTrayz

Από την αντιπροσωπεία εδώ.
http://www.datanoesis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=111&Itemid=179&lang=el

Περίμενα μεγάλες διαφορές στα χρήματα απ' έξω ειδικά σε τέτοια εξειδικευμένα μηχανήματα αλλά μετά μεγάλης μου έκπληξης η διαφορά ήταν αστεία....μόνο νια στραβή να καθόταν και να έπρεπε να το στείλεις έξω, τέλος.

Εκτός αυτού δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή αφού αποδείχθηκε ότι όχι μόνο είναι εξυπηρετικοί αλλά και γνώστες του αντικειμένου! ομολογώ ότι δεν το περίμενα ειδικά για τέτοιου είδους μηχάνημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Nas - Qnap, Synology, eTrayz

Αν θες Top performance ο core 2 duo είναι σαφέστατα ταχύτερος από Atom. Οχι ότι δεν θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου και με Atom.
Δες στο φόρουμ της Qnap, ψάξε στο internet για best NAS benchmark και θα καταλάβεις. (για 8απλό μιλάω πάντα).

Πάντως στο SmallNetBuilder (το οποίο θεωρώ και αρκετά αξιόπιστο) το 4πλο NAS με τους νέους Dual Core Atom από την Qnap είναι οριακά πιο γρήγορο από το 809 σε Read και Write Performance (http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-charts).

Αναμένω με ενδιαφέρον και τα αντίστοιχα νούμερα για το 859 το οποίο και έχω :ears:

off-topic θα μας δείρουν !

Μολις ηρθε το Synolgy Ds411j αλλα διαβασα αυτο και ξενερωσα τα μάλα!!

Warning! If you use a hard disk with data on it to install, system will format the hard disk and erase all data in some cases. Please back up the data if you need it in the future.

Πρεπει να ειναι αδειοι οι δισκοι οταν τους τοποθετουμε για πρωτη φορα στο NAS;
με προβληματιζει το in some cases...

θελω απλα να το θεσω σε λειτουργια να δω ποσο θορυβο κανει; μπορω να το εκκινησω χωρις σκληρους μεσα;

Last edited: