NAS - Qnap

Πήρα τηλέφωνο στην Data Νoesis και τους ρώτησα τα εξής :
  1. Το ΣΚ φεύγω για το πατρικό μου. Το NAS το αφήνω ανοιχτό ή κλειστό? Με βάση την εμπειρία σας τί προτείνετε?
  2. Τί προτείνετε ώστε να έχω την μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής στους δίσκους; Να αφήσω το sleep mode ανοιχτό ή όχι?

Απαντήσεις που έλαβα :
  1. Συνήθως οι πελάτες μας το αφήνουν ανοιχτό 24/7. Αν και καλό θα ήταν να το σβήνετε όταν δεν το χρειάζεστε διότι έτσι συντηρείται το μηχάνημα καλύτερα. οπως και με όλα τα ηλεκτρονικά, όσο περισσότερο είναι στο ρεύμα τόσο πιο γρήγορα φτάνουν τις ώρες της ωφέλιμης ζωής τους
  2. Πρακτικά δεν θα παρατηρήσετε κάποια διαφορά στην κατανάλωση του ρεύματος. συνήθως αφήνουμε τις ρυθμίσεις ως έχουν. Βέβαια, απο την στιγμή που οι δίσκοι που έχετε παραλάβει είναι συμβατοί με το μηχάνημα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

1. Το δικό μου δεν το έχω κλείσει ποτε. Ειναι μηχάνημα που έχει σχεδιαστεί να παραμένει ανοικτό. Η διάρκεια ζωής των ηλεκτρονικών του είναι τέτοια που όταν φτάσει στο τέλος της σίγουρα τότε δεν θα έχεις το ίδιο NAS!

2. έχω απενεργοποιήσει κάθετι σχετικό με sleep των δίσκων 1. για πιο άμεση απόκριση του NAS, 2. για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (βάση της δικιάς μου εμπειρίας πάντα).

Ακόμα και αυτή τη στιγμή που έχει τρελή καταιγίδα, θα προστάτευα το nas με ένα καλό UPS.
Δες όποιο προτείνει η εταιρία σαν συμβατό στη ‛σηματοδοσία’ για shutdown.

Από ότι διάβασα με τα μοντέλα της APC είναι συμβατό αλλά δεν μπορώ να βρώ την επίσημη λίστα από το site της Qnap. Μήπως κάποιος άλλος έχει κάποιο άλλο UPS πλην της APC?

Στη λίστα δεν υπάρχει το 569 pro να δω ups συμβατά με 639 pro ?
Αφού υποστηρίζει ποιο μεγάλο nas νομίζω δεν θα έχω πρόβλημα

κατι τετοιο ? Back-UPS RS 800VA TS-509 Pro, TS-639 Pro

Πολύ μεγάλο δεν είναι ? Γιατί δεν πάς στο μικρότερο μοντέλο από το Πλαίσιο στα 135ΕΥΡΩ?

Δεν τραβάνε τίποτα τα NAS.. και 150VA UPS να έβρισκες, μια χαρά θα σε κάλυπτε..

Αν δεν υπάρχει το NAS σου στη λίστα καλύτερα να έρθεις σε επαφή με την Qnap (αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις πρόβλημα..).

Στη λίστα δεν υπάρχει το 569 pro να δω ups συμβατά με 639 pro ?
Αφού υποστηρίζει ποιο μεγάλο nas νομίζω δεν θα έχω πρόβλημα

κατι τετοιο ? Back-UPS RS 800VA TS-509 Pro, TS-639 Pro

έχω 2 τέτοια και είναι πολύ καλά μηχανάκια με μεγάλη αυτονομία. Στο ένα, εκτός απο το qnap, εχω και ps3/popcorn/tv κυρίως για προστασία απο τα peaks/lows.

απο συμβατότητα μην σε ανησυχεί. Ολα τα APC μιλάνε το ίδιο πρωτόκολλο.

Θα κάνω κάνα post στο forum της Qnap
γιατί δεν είμαι πελάτης της Data.Noesis οπότε δεν ξέρω αν θα απαντήσουν για συμβατά ups

Δεν χρειάζεται. Δες στο παρακάτω link είναι συμβατό με firmware 3.8 και πάνω....

Θα το χτυπήσω PLAISIO μπας και σηκώσει και Κανά pc και ησυχάσω γιατί το έχω σε ένα πολύμπριζο
Της MGE και ο Θεος βοηθος

Το τσίμπησα πριν λίγο. Σε σχέση με άλλα UPS που είχα καμία σχέση. Πιο ποιοτικό αυτό. ΠΡΟΣΟΧΗ : θα χρειαστείς καλώδιο ρεύματος από σουκο σε IEC γιατί δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία καθώς επίσης και έναν ανταπτοράκι σε σουκο γιατί πίσω το μηχάνημα δεν Εχει σουκο λήψεις. Τα παιδιά στο Plaisio δεν μου τα είπαν και ευτυχώς που είχα απόθεμα σπίτι γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να.το χρησιμοποιήσεις....

Το τσίμπησα πριν λίγο. Σε σχέση με άλλα UPS που είχα καμία σχέση. Πιο ποιοτικό αυτό. ΠΡΟΣΟΧΗ : θα χρειαστείς καλώδιο ρεύματος από σουκο σε IEC γιατί δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία καθώς επίσης και έναν ανταπτοράκι σε σουκο γιατί πίσω το μηχάνημα δεν Εχει σουκο λήψεις. Τα παιδιά στο Plaisio δεν μου τα είπαν και ευτυχώς που είχα απόθεμα σπίτι γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να.το χρησιμοποιήσεις....

το έχουν Σε απόθεμα από μεταμόρφωση το πείρες ?
γιατί γράφει 1-3 μέρες στο scroytz
θα σημειώσω και τα παρελκόμενα ( καλώδιο ρεύματος από σουκο σε IEC , έναν ανταπτοράκι σε σουκο ) μην πηγαίνω 2 φορές
από Browser Εξωτερική συσκευή--> Ρυθμίσεις UPS --> Πληροφορίες UPS στο αναγνώρισε ?

το έχουν Σε απόθεμα από μεταμόρφωση το πείρες ?
γιατί γράφει 1-3 μέρες στο scroytz
θα σημειώσω και τα παρελκόμενα ( καλώδιο ρεύματος από σουκο σε IEC , έναν ανταπτοράκι σε σουκο ) μην πηγαίνω 2 φορές
από Browser Εξωτερική συσκευή--> Ρυθμίσεις UPS --> Πληροφορίες UPS στο αναγνώρισε ?

To πήρα από την Κηφισσιά, το έχουν στόκ. Με το που το έβαλα στην USB το αναγνώρισε με την καμία, το ρύθμισα κιόλας πότε να σβήσει σε περίπτωση power failure όλα κομπλέ.