Η παραγγελία έπεσε! Qnap TS-419P II ,τώρα πάμε στα ενδιαφέροντα. Σκληρούς δίσκους. ευχαριστώ τον DrBill για το link με τους συμβατούς δίσκους:a0210:
Πώς ξεκινάω το χτίσιμο του Raid? Τελικό στάδιο θα είναι Raid 5 με 4 δίσκους. Δεδομένου ότι δεν μπορώ να τους πάρω όλους τώρα,
Ποιά χωρητικότητα είναι βέλτιστη στο λόγο τιμής προς GB σήμερα?
Σκεφτόμουν να πάρω έναν 3ΤΒ σκληρό σήμερα, έναν μετά από 3 μήνες και έναν τρίτο μετά από 3 μήνες για να κλείσω το RAID 5. Πώς προτείνετε να κινηθώ? Σκεφτόμουν στην αρχή τους δύο πρώτους να τους έχω JBOD και μόλις βάλω τον τρίτο να κάνω RAID 5.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάω JBOD--> RAID 1--> RAID 5?
Είναι εύκολη η εναλλαγή των RAID ? Το έχει κάνει κανείς?
Σας ευχαριστώ. Αλλά 2 μέρες για το RAID 5??? :speechless-smiley-0 Τί λές τώρα..... :tdown:
Τι δίσκους θα αγοράσεις (και πόσους; )
Το πρόβλημα με τους red είναι ότι οι 4TB θα βγουν τέλος του έτους, και ίσως υστερούν και λίγο σε διαμεταγωγή...
Αρχικά και εγώ τους σκεφτόμουν, αλλά τελικά κέρδισε η μεγαλύτερη χωρητικότητα σε παραπλήσια τιμή...
Δεν χρησιμοποιώ καθόλου torrents. Οι δίσκοι δεν φθείρονται περισσότερο κλειστοί, όταν λειτουργούν φθείρονται περισσότερο.
Μεγάλα αρχεία δεν έχω, αλλά ποτέ δεν είδα ταχύτητα μεγαλύτερη από 50MB/s, ενώ σε πολλά μικρά αρχεία μιλάμε για KB/s.
Γενικά, ένας σέρβερ που έχω που μοιράζει 2 raid-1 δίσκους είναι γρηγορότερος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.