NAS - Qnap

Κατι αλλο προσπαθω να του κανω reset το factory default παταω ρεσετ με ρωταει για σιγουριο και οτι πρεπει να παρω backup παταω οκ αλλα δεν κανει...υπαρχει καποιος αλλος τροπος?

Απάντηση: Re: Απάντηση: NAS - Qnap

Δεν το έχω αλλά αν το Qnap έχει web interface τότε σίγουρα μπορείς να μπεις μέσω dyndns και σχετική ρύθμιση port mapping ή virtual server ανάλογα με το router σου!

Προϋπόθεση να φτιάξεις έναν δωρεάν λογαριασμό στην dyndns ή σε άλλη ανάλογη υπηρεσία, ο οποίος θα σου παρέχει σταθερό όνομα π.χ. myservername.homeserver.net. Κατόπιν ρυθμίζεις την εσωτερική θύρα του web interface (ας υποθέσουμε την 8080) να συνδέεται με κάποιο εξωτερική θύρα της επιλογής σου (ας υποθέσουμε την 50000). Απαραιτήτως ορίζεις για λόγους βασικής ασφάλειας , αν δεν το έχεις κάνει ήδη, username και password για το web interface και για να μπείς πλέον από απομακρυσμένο υπολογιστή δίνεις στο browser σου http://myservername.homeserver.net:50000 για να μπεις.

Aν έχεις static ΙP από τον πάροχο τότε η διαδικασία για το dydnds μπορεί να παραληφθεί και αρκεί να γράψεις http://[your_static_ip]:50000.

Αν το Qnap έχει gui ( που εγκαθίσταται σαν ξεχωριστή απομακρυσμένη εφαρμογή) τότε περνάς τις παραπάνω ρυθμίσεις (εννοώ το http://myservername.homeserver.net:50000) για να συνδέσεις το πρόγραμμα με το Qnap.

Y. Γ.
Ψάχνοντας βέβαια εκ των υστέρων βρήκα και τις οδηγίες από την εταιρία

Επειδή τα φοβάμαι αυτά τα σκηνικά για λόγους hacking, μήπως υπάρχει πιό απλός τρόπος; π.χ. καμιά αντίστοιχη εφαρμογή τύπου Team Viewer σε μορφή qpkg application για να μπαίνουμε remotely;

Απάντηση: Re: NAS - Qnap

Κατι αλλο προσπαθω να του κανω reset το factory default παταω ρεσετ με ρωταει για σιγουριο και οτι πρεπει να παρω backup παταω οκ αλλα δεν κανει...υπαρχει καποιος αλλος τροπος?

Για δες από πίσω.....

attachment.php

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    84 KB · Views: 230
Ολα καλα με το ρεσετ....τωρα εχω ενα προβλημα με ενα pc με vista ... αν και στο δικτυο του pc φαινετε το qnap οταν παταω για να δω τους φακελους δεν με βαζει.. επισης απο ie δεν μπορω να μπω στο qnap οταν βαζω την ιπ του..καμια ιδεα?

Και κατι αλλο μπορω με καποιο τροπο να βλεπω με τι ταχυτητα μπαινουν η βφαινουν τα δεδομενα προς η απο καποιο μηχανημα μεσα απο το qnap?

Εχει δουλεψει κανεις το itune server???Πως και απο που οριζω τους φακελους με την μουσικη ???Ενεργοποιησα το itune server αλλα δεν υπαρχει ρυθμιση γιαν να ορισω τους φακελους...

Εχει δουλεψει κανεις το itune server???Πως και απο που οριζω τους φακελους με την μουσικη ???Ενεργοποιησα το itune server αλλα δεν υπαρχει ρυθμιση γιαν να ορισω τους φακελους...

Καλησπερα

Οδηγούς για τις εφαρμογές των NAS της QNAP μπορεις να βρεις

http://www.qnap.com/pro_features.asp

Επισής χρήσιμο how to είναι και αυτό

http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=11&t=10622

Στο τελευταίο μπορείτε να βρείτε και πως να στήσετε σελιδα στον web server του NAS για να μετράτε την ταχύτητα του προς άλλες συσκευές μέσα στο δίκτυο (σελ.50 στον μετρήτη του Acrobat Reader ή αλλιώς 42 στις σελίδες του κειμένου)

Καλή ιδέα θα ήταν να βάζαμε και τις μετρήσεις, για λόγους σύγκρισης, που βγάζει το καθέ NAS προς τις συσκευες του δικτύου (ενσυρματη ή ασυρματη σύνδεση, υπολογιστης ΝΜΤ κλπ)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NAS - Qnap

Επειδή τα φοβάμαι αυτά τα σκηνικά για λόγους hacking, μήπως υπάρχει πιό απλός τρόπος; π.χ. καμιά αντίστοιχη εφαρμογή τύπου Team Viewer σε μορφή qpkg application για να μπαίνουμε remotely;

Νομίζω πως δεν πρέπει να φοβάσαι την σύνδεση μέσω dyndns! Την χρησιμοποιώ τουλάχιστον 3 χρόνια χωρίς πρόβλημα!

Αν παρόλα αυτά πιστεύεις πως κινδυνεύεις τότε θα πρέπει να κοιτάξεις μήπως μπορείς να εγκαταστήσεις ή να ενεργοποιήσεις αν το Qnap έχει την επικοινωνία μέσω SSL. Με αυτή την επικοινωνία εξασφαλίζεις σίγουρη και ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων χωρίς κίνδυνο τα δεδομένα σου να είναι ορατά από έξω! Η επικοινωνία γίνεται πλέον μέσω https και όχι http!
Δυστυχώς δεν γνωρίζω περισσότερα γύρω από αυτό σε σχέση με το Qnap!

Υπάρχει βέβαια και η λύση του OpenVPN μιας opensource εφαρμογής που υπάρχει και μπορεί να εγκατασταθεί στο Qnap. Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να τρέχεις έναν VPN server στο NAS σου έτσι ώστε να έχεις την δυνατότητα να μοιράζεις μέσω intenet (και με απόλυτη ασφάλεια) τους κοινόχρηστους φακέλους σου σε όποιον υπολογιστή και αν βρίσκεσαι και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα χρησιμοποιούσες αν το Qnap ήταν εντός του εσωτερικού δικτύου, δηλαδή θα το βλέπεις στις θέσεις δικτύου και θα βλέπεις τα κοινόχρηστα στοιχεία του ανάμεσα στα κοινόχρηστα στοιχεία του εσωτερικού δικτύου.
Προϋπόθεση για την αρχική εγκατάσταση είναι να εξοικειωθείς με την SSH κονσόλα του Putty και να εξασκηθείς με μερικές ενολές Linux. Ξεκίνα από εδώ! Δυστυχώς απλούστερα δε θα μπορέσεις να το κάνεις!

Ψάξε και το Hamachi (εφαρμογή VPN) μήπως υπάρχει ως εφαρμογή προσαρμοσμένη για το Qnap γιατί κάνει ακριβώς ότι το OpenVPN αλλά πολύ πιο εύκολα και απλά!

Εφαρμογή τύπου Teamviewer δε νομίζω πως έχουν νόημα στην επικοινωνία μεταξύ NAS και PC παρά μόνο στο VPN κομμάτι του. Νομίζω πως έχει κυκλοφορήσει προσφάτως έκδοση tgz για linux του TeamViewer αλλά δεν ξέρω αν είναι προσαρμοσμένη για το Qnap.

Εγώ χρησιμοποιώ και το OpenVPN και το Hamachi VPN και dyndns μέσω WAN, ακόμα και SSH (ασφαλές telnet) σύνδεση με το e-Trayz που είναι παρόμοιο με το Qnap αλλά δυο κλάσεις κάτω (από άποψη hardware) απολύτως ασφαλώς και επιτυχημένα!
Δε βλέπω το λόγο να μη μπορείς να το κάνεις και εσύ με το Qnap!

Last edited:
Re: Απάντηση: NAS - Qnap

Σ' ευχαριστώ. Ναι έχει και htpps το Qnap.

Πρέπει να ενεργοποιήσω και την υπηρεσία WebDav;

Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά νομίζω πως ακριβώς αυτό κάνεις με το WebDav ενεργό δηλαδή μια SSL επικοινωνία μεταξύ του απομακρυσμένου PC σου και των κοινόχρηστων πόρων του Qnap!

Πάντως να ξέρεις πως η σύνδεση μέσω VPN είναι σαφώς πιο διάφανη και απλή και το ίδιο ασφαλής με την παραπάνω σύνδση με την προϋπόθεση του σωστού αρχικού στησίματος του VPN!

Φιλε μου μπορεις να μας βοηθησεις να εγκαταστισμου και να στησουμε το openvpn στο qnap?

Φιλε μου μπορεις να μας βοηθησεις να εγκαταστισμου και να στησουμε το openvpn στο qnap?

Αν δεν είσαι πολύ απαιτητικός χρήστης τότε το WebDav του Qnap θα σου είναι υπεραρκετό!
Αν πάλι θέλεις να "κολυμπήσεις στα βαθιά" αλλά να φτάσεις σε ένα "εξωτικό νησί" τότε διάβασε εδώ , ακολούθησε τις οδηγίες για Qnap και καλή επιτυχία!

Υποστηρίζονται τα ΤS-109 (pro/II),TS-209 (pro/II),TS-409 (pro).

Αφού στήσεις το OpenVPN server στο Qnap σου ακολούθησε τις οδηγίες για εγκατάσταση στο PC από το οποίο θέλεις την απομακρυσμένη VPN σύνδεση.

Η σύνδεση μέσω OpenVPN περιλαμβάνει ένα set από κλειδιά (keys) τόσο για το server (Qnap) όσο και για κάθε client (PC). Αυτό το σημείο πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα τόσο στη δημιουργία των κλειδιών όσο και στην εγκατάστασή τους στο PC.

Αν όλα γίνουν σωστά τότε με τη βοήθεια και το dyndns (Νάτο πάλι αυτό παρών) θα πραγματοποιήσεις τη σύνδεσή σου από όπου και να βρίσκεσαι στον κόσμο έχοντας ασφαλή πρόσβαση στα αρχεία σου, έχοντας πρόχειρο μόνο το client κλειδί σου και τον κωδικό πρόσβασης!

Εγω εχω το 509 δεν μπαινει openvpn εκει?
Με το WebDav πως θα μπω? Χρειαζεται λογαρισμο dyndns ?

Εγω εχω το 509 δεν μπαινει openvpn εκει?
Με το WebDav πως θα μπω? Χρειαζεται λογαρισμο dyndns ?

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπέρα μιας και δεν έχω στην κατοχή μου Qnap!
Για το WebDav διάβασε εδώ! Το dyndns χρειάζεται σε κάθε περίπτωση που δεν έχεις static ip από τον internet provider σου!

Καλή επιτυχία!

Εκανα ολη την διαδικασια για να μπω με το dns ειχα λογαριασμο στο dyndns εφτιαχα host εβαλα τα παντα στο qnap ανοιξα το web ... ανοιξα τις πορτες 80 και 8080 αλλα δεν με βαζει ...το εχει κανει καποιος και του λειτουργει? Χρειαζετε κατι αλλο η κανω κατι λαθος?

Εκανα ολη την διαδικασια για να μπω με το dns ειχα λογαριασμο στο dyndns εφτιαχα host εβαλα τα παντα στο qnap ανοιξα το web ... ανοιξα τις πορτες 80 και 8080 αλλα δεν με βαζει ...το εχει κανει καποιος και του λειτουργει? Χρειαζετε κατι αλλο η κανω κατι λαθος?

Ρίξε μια ματιά και στο software firewall (αν έχεις)! Πολλά firewall "παραφιλτράρουν" τις εισερχόμενες δικτυακές αιτήσεις! Εγώ με το Symantec Endpoint Protection έχω κάνει rule για να μπαίνω απ' έξω!

Παιδιά, έχετε καταφέρει να το ανοίγετε μέσω τοπικού δικτύου;

Εχω τσεκάρει το Wake On Lan αλλά τίποτα. Δεν υποτίθεται ότι χτυπώντας την IP του θα πρεπε να ανοίγει; ή δουλεύει αλλιώς; :nounder:

Τι εννοείς να ειναι κλειστο (off) και να το ανοίγεις? Γιατι αυτο δεν νομιζω οτι γινεται. Το Wake On Lan ειναι για να το ξυπνας οταν μπαινει σε κατάσταση sleep. Εγω δηλαδη αυτη την εντύπωση εχω.