NAS - Qnap

ΟΚ, το έχω παρατηρήσει αυτό, αργεί μάλιστα μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω να ανοίξει το web interface ώσπου να "ξυπνήσουν" οι δίσκοι, αλλά έτσι δεν είναι απαραίτητη η επιλογή Wake on Lan. Οποιαδήποτε στιγμή χτυπάς την IP και μπαίνεις. Και στο off που είχα την επιλογή αυτή, πάλι "ξύπναγε" το μηχάνημα.

Με άλλα λόγια, το Wake on Lan που χρειάζεται;

απο μια πρόχειρη ματιά που έριξα το WOL είναι για να παίρνει μπρος το μηχάνημα απομακρυσμένα κι όχι όταν μπαίνει σε sleep.

εδώ υπάρχει μια σχετική συζήτηση αλλά δεν ξέρω αν μιλάμε για το μοντέλο που έχεις Τάσο..

Υπαρχει επισης μια επιλογη για shutdown σε συγκεκριμένη ωρα που οριζεις εσυ. Το ειχα ορισει για τις 1 το βραδυ και ειχα τικαρει και ενα πεδιο που ελεγε οτι αμα υπαρχει κίνηση να γινει cancel το shutdown. Παρολα αυτα τις προαλες που εβλεπα μια ταινια εκλεισε και με αφησε στα κρυα του λουτρου. Δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι.

Στο WOL χρειάζεται ένα λεγόμενο "magic packet" για να ξεκινήσει το μηχάνημα. Αυτό το "magic packet" δεν το στέλνουν τα windows από μόνα τους, π.χ. όταν πηγαίνεις να ανοίξεις κάποιο share. Χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα..

Προφανως εαν υπαρχει επιλογη για να ανοιγει απομακρυσμένα θα γινεται με αλλο τροπο και οχι μεσω του web interface διοτι το web interface δουλευει μονο οταν το μηχανημα ειναι ανοιχτο.

απο μια πρόχειρη ματιά που έριξα το WOL είναι για να παίρνει μπρος το μηχάνημα απομακρυσμένα κι όχι όταν μπαίνει σε sleep.

εδώ υπάρχει μια σχετική συζήτηση αλλά δεν ξέρω αν μιλάμε για το μοντέλο που έχεις Τάσο..

Ευχαριστώ αλλά τα έχω διαβάσει ήδη αυτά. Αυτοί έχουν μπλέξει με το ρεύμα αν του κλείνουν το ρεύμα ή όχι και προτείνουν μια μεσοβέζικη λύση να του κλείνουν το ρεύμα με χρονοδιακόπτη και να του το ξανανοίγουν με τσεκαρισμένη την επιλογή να ανοίγει στην προηγούμενη κατάσταση μετά από power failure.
Εγώ ποτέ δεν του κλείνω το ρεύμα.

Σε κάποιο θέμα είχα διαβάσει ότι ανοίγει με SSH. Δοκίμασα όμως και με το winScp, Filezilla κλπ αλλά δεν έγινε και πάλι τίποτα.

Κι όμως το μηχάνημα "ξυπνάει" από τελείως OFF κατάσταση.

Υπάρχουν λύσεις για το WOL και μάλιστα για όσους θέλουν να ανοίγουν το μηχάνημα από PC και για όσους από το iPhone

1) Από άλλο PC σε τοπικό δίκτυο:
Κατεβάζετε το Qfinder από εδώ: http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=57&t=26869
Κάνετε εγκατάσταση το πρόγραμμα, και πάτε Tools-Remote Wake Up και εισάγετε μία εκ των δύο MAC address που έχει το μηχάνημα. Το Mac address είναι κολλημένο σε αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του μηχανήματος.

2) Από iPhone πάλι σε τοπικό δίκτυο:
Κατεβάζετε την εφαρμογή iWol από εδώ: http://www.sk4.co.uk/
Οπωσδήποτε εισάγετε την Mac address με : κάθε δύο ψηφία, το IP address του μηχανήματος, στο Port γράφετε 8080 και κάνετε ΟΝ το LAN broadcast. Στο Name βάλτε ότι θέλετε π.χ. Qnap. Με το που πατάτε σύνδεση βγάζει μήνυμα Packet sent και βουαλά!

Και με τους δύο τρόπους, σε μένα δούλεψε άριστα.

Εννοείται ότι για όλα αυτά δεν μου ήρθε θεία επιφώτιση, απλά είναι η απάντηση του support team της ελληνικής αντιπροσωπείας DataNoesis την οποία ευχαριστώ και δημόσια η οποία όχι μόνο ανταποκρίθηκε άμεσα στις απορίες μου αλλά ΚΥΡΙΩΣ εύστοχα :award:

Υ.Γ. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το Wake On Lan από τις ρυθμίσεις στο Pοwer Management.

Last edited:
Παιδιά μπορεί να μου κάποιος με απλά λόγια τι είναι αυτό το vmware που διαφημίζουν; Καταρχήν είναι κάτι που έχει νόημα για σπιτική χρήση ή είναι για επαγγελματική;

Δυστυχως αυτοι οι τροποι λειτουργουν σε τοπικο δικτυο... σ εμενα που το δοκιμασα απο το ιντερνετ (απο μακρια δηλ.) δεν δουλεψε γιατι το router δεν περναει τα magic packs !!!

"The Turbo NAS is certified as compatible with VMware® vSphere4 (ESX 4.0 and above) virtualization platform. The NAS can be utilized as the networked shared storage of VMware virtualization environments and Windows cluster servers. Comparing with traditional SAN (Storage Area Network), the Turbo NAS is a competitive alternative with much lower setup and maintenance costs in an IP SAN."

Δεν αφορά οικιακό περιβάλλον.. Προσπεράστε..

Οποιος δεν το έχει πάρει χαμπάρι έβγαλαν προχθές το νέο 3.3 firmware που μεταξύ άλλων συνεργάζεται πλέον με το Qmobile application του iPhone που μέχρι και streaming βίντεο, μουσική , φωτογραφίες μπορείτε να κάνετε από το Qnap.

Στο RAID πρέπει να είναι ιδιοι χωρητικότητας οι δίσκοι αλλίως φτιάχννει το raid με βάση τον μικρότερο!Και γενικά πρέπει να είναι και το ίδιο μοντέλο - μάρκα!

Για τους πιο "παρανοϊκούς" με την ασφάλεια , έχω να προτείνω το αντίθετο!!!
Δίσκοι διαφορετικής μάρκας ή έστω μοντέλο!!!
Ο λόγος είναι πως αν τύχετε σε ελλατωματική παρτίδα δίσκων θα είναι απίθανο να τύχει ταυτόχρονα και στις 2-3 μάρκες που επιλέξατε.....

Θα σου πω. Εγω πριν ειχα ενα Lacie Netowrk Space 1TB Ethernet δηλαδη 1 δισκος και εκανε την απιστευτη φασαρια. Τωρα με το qnap η φασαρια ειναι στο 1/10 δεν κανω πλακα. Δεν ειναι εντελως αθορυβο αλλα και δεν σε ενοχλει σε αποσταση του 1,5μ που το εχω εγω τουλαχιστον. Εχω 3 δισκους πανω βεβαια οχι 5.

Απάντηση: Re: NAS - Qnap

Από θόρυβο/θερμοκρασίες, πώς τα πηγαίνει; Ακούγεται;

Από θερμοκρασίες ούτε καν ασχολείσαι.
Για θόρυβο για να καταλάβεις ένα θα σου πω: οι 12άριδες ανεμιστήρες (το 809 έχει δύο, το 509 έχει έναν) δουλεύουν στις 650 στροφές (το βλέπεις realtime απότο webiterface). Ο μόνος θόρυβος που ακούγεται είναι από το μικρό 4άρι φανάκι του τροφοδοτικού και φυσικά εκ των πραγμάτων το "φύσημα" που κάνουν οι σκληροί.