είδα ότι λέγατε ότι από Γερμανία είναι πολύ καλύτερες οι τιμές.
κανένα link έχουμε ?
Ναι όντως. Εγώ νόμιζα ότι απλά ήταν εξέλιξη του μοντέλου 409 -> 439 -> 459.
Γειά σας παιδιά.
Λέω να πάρω ένα QNAP για το γραφείο αλλά επειδή έχω και σύνδεση με το σπίτι θα το χρησιμοποιώ κι από εκεί. Είδα οτι έχει κάτι νέα μοντέλα που έχουν αυξημένη απόδοση. Είμαι μεταξύ μοντέλων 4 ή 5 δίσκων. Νομίζω θα με καλύψουν. Και 6 δεν έχω πρόβλημα αλλά δεν είδα κανένα νέο βελτιωμένο μοντέλο στους 6 δίσκους. Έλεγα λοιπόν για το 419P+ ή 459 Pro+ ή 439 Pro II+ ή 559 Pro+.
Έχω κάποιες ερωτήσεις.
1. Τι από τα παραπάνω προτείνετε; Με ενδιαφερει η ταχύτητα αλλά και ο χαμηλός θόρυβος και κατανάλωση. Ποιά μοντέλα παίρνουν παραπάνω ram από αυτά;
2. Από πού τα αγοράζουμε εδώ στην Ελλάδα; Τιμές ενδεικτικές ξέρετε; Δεν με ενδιαφέρει αγορά από εξωτερικό έστω κι αν είναι στις μισές τιμές, γιατί θα μπει σ' επενδυτικό πρόγραμμα.
3. Τί δίσκους τους βάζουμε (κυρίως μοντέλο γιατί χωρητικότητα μάλλον θα βάλω στα 1,5 με 2 TB.
4. Έχω ήδη 2 δίσκους από 1,5 ΤΒ σε home made NAS με freeNAS. Υπάρχει περίπτωση να τους περάσω στο qnap χωρίς να χαθούν τα δεδομένα; Είναι φορμαρισμένοι σε UFS. Αλλιώς πέρνω καινούριους και τα μεταφέρω δικτυακά τα δεδομένα, αλλά θα αργήσει λόγω του παλιού μηχανήματος.
5. Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω;
Και κάτι άλλο που μου δημιουργήθηκε σαν απορία τώρα που το ψάχνω. Ένας φίλος έβαλε σε διπλανό thread τον παρακάτω πίνακα για τα raid options. Ποιό raid λέτε να βάλω δεδομένου οτι θα έχω 6 δίσκους και θα ήθελα την μέγιστη χωρητικότητα αλλά και με καλό επίπεδο ασφάλειας; Βλέπω οτι με 6 δίσκους μπορεί να εφαρμοστεί raid 50 που έχει capacity utilization 67% - 94%. Υποστηρίζεται από το qnap ή πρέπει να πάω σε κάτι πιο γήινο;
αν χαλασει καποιος δισκος πως θα το μαθεις οτι χαλασε ωστε να τον αλλαξεις
αμεσως ?
εμενα στο δικο μου nas με debian testing το εχω φτιαξει να μου ερχεται
mail μολις αλλαξει κατι προς το κακο στις τιμες smart.
βλεπω εξωφρενικες τιμες παντως σε σχεση με handmade atomd525/8 sata/debian nas
που ειναι ακριβος ισαξιο και με πολλες εξτρα δυνατοτητες που δεν εχει το qnap.
Ερωτηση στο qnap μπορω να τρεξω debian testing ?
ποσο ρευμα καιει συνολικα με 8 δισκους 7200 rpm απανω ?
κανει καθολου θορυβο ?
Το λεντ γίνεται κόκκινο από πράσινο.
Χτυπάει buzzer.
Βγαίνει μήνυμα στην οθόνη.
Στέλνει email.
Και επειδω το έχω συνδέσει στον otenet με connx tools, έρχεται και SMS που είναι πιο άμεσο ώσπου να δεις τα email.
Αν μετά από όλα αυτά δεν το πάρεις χαμπάρι
τι να πω.....
120 watt μετρημενο μαζί και ένα 800VA UPS που του χω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.