Nas Server,Help!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

dreq98

New member
1 April 2014
12
Γεια σας παιδιά, εδώ και 2-3 μέρες έμαθα για τους Nas Servers, θέλω έναν απλό για να μπορώ να κάνω share files σε όλο το σπίτι και για να κατεβάζω αρχεία από torrent. (Χωρίς HDD)

Τιμή γύρο στα 50-100, να είναι 2Bay και να είναι αθορυβο όσο το δυνατόν περισσότερο..

Ερώτηση: Μπορώ να εγκαταστήσω τα Windows Home Server
σε Νas Server? Η είναι απλά και μονο για File Sharing?

Σε περίπτωση που κάποιος έχει κάποιον μεταχειρισμένο Server και τον δίνη σε αρκετά καλή τιμή ας μου στείλει μήνυμα!

Ακούω πρότασης, δεν θέλω να πάρο έναν και να μου μείνει στο χέρι!
confusion.png

Last edited:

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
50-100 και να παίρνει και win server δε θα βρεις
Πρόσεχε τα μεταχειρισμένα, ειδικά το τι λέει ο καθένας server , δεν είναι απαραίτητα ότι θες, εσύ μάλλον θες κάτι που να μη κάνει φασαρία (όπως οι περισσότεροι server) και να έχει μικρή κατανάλωση. Για οικιακή χρήση δηλαδή αυτό που λέμε home server.
Δες τα νήματα για zyxel, microserver, synology, qnap για μια πρώτη γεύση
http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/172-Συστήματα-Αποθήκευσης-Home-Servers

dreq98

New member
1 April 2014
12
Ρώτησα και αλλου και μου είπαν πως δεν γίνετε να προσθέσω windows home server σε Nas Server. Όσο για τον θόρυβο διάβασα σε αλλα posts και λένε πως οι περισσότερη είναι σχεδόν αθόρυβη :|

dreq98

New member
1 April 2014
12
Nas Server-Home Server?

Καλησπέρα παιδιά,
Σκέφτομαι να αγοράσω έναν Server, μπορείτε να μου εξηγήσετε τις διαφορες μεταξύ Nas Server και Home Server?
Ο λόγος για τον οποιο θέλω να αγοράσω τον Server είναι για να κάνω share όλα τα προγράμματα και τα αρχεία σε όλο το σπίτι.

Last edited:

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Re: Nas Server-Home Server?

δε χρειαζεται νέο Thread,
σου απαντώ δίπλα στο χθεσινό ...

dreq98

New member
1 April 2014
12
Re: Nas Server-Home Server?

θέλω κι άλλες γνώμες και θέλω να ξέρω τις διαφορες ανάμεσα τους :p

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
NAS = Network Attached Storage

Γενικά πάντως ενα server μπορείς να τον έχεις μονό για αυτή τη δουλειά ή να κάνει και άλλες.

Διάβασε και πάλι λίγο προσεκτικά στην κατηγορία που σου έδειξα τα threads που αφορούν qnap/zyxel/microserver etc.
Για να καταλάβεις λίγο καλύτερα
Τι επιλογές έχεις
Και σε τι τιμή βρίσκονται
Στα 50-100 όπως σου είπα δεν υπάρχει κάτι που να παίρνει windows. Λ.χ. zyxel/qnap δεν παίρνουν windows. Έχουν δικό τους λειτουργικό σύστημα, που σου επιτρέπει να μοιραστείς εύκολα τα αρχεία σου (σα nas) αλλα και έξτρα πράγματα όπως Torrent.
Απο την άλλη πλευρά, μπορείς να πάρεις ένα PC, και να το κάνεις nas και ότι άλλο θές περνώντας του μόνος σου λειτουργικό σύστημα.

dreq98

New member
1 April 2014
12
αυτό με το pc που είπες φαίνεται καλή ιδέα, γνωρίζεις μήπως τι ακριβώς χρειάζεται?

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
αυτό με το pc που είπες φαίνεται καλή ιδέα, γνωρίζεις μήπως τι ακριβώς χρειάζεται?

Ένα pc ένα δίσκο και όποιο λειτουργικό προτιμάς για να διαμοιράζεις τα αρχεία σου.
Λ.χ τσέκαρε τι κάνει ο κόσμος με το Microserver, καθένας τη δική του λύση που τον βολεύει
Ενώ ψάχνοντας εδώ στην κατηγορία storage, θα βρεις και πολλές ειδικευόμενες κατασκευές σε μεγάλα κουτιά με πολλούς δίσκους, ή και απλά επαναχρησιμοποίηση ενός παλιού pc που καθόταν στη γωνία και έπιανε σκόνη.