nas synology ds1812+ πρόσθεση δίσκων

Che

AVClub Addicted Member
1 September 2008
1,776
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Θυμιστε μου πως μπορω να προσθέσω 2 δίσκους στο nas ?
Τους έχω κουμπωσει πανω 2 wd red και το pc δεν τους βλέπει !
Έχω ανοίξει το πρόγραμμα diskstation με το τελευταιο update αλλά δεν βγάζω άκρη !
Το nas είχε απο πριν αλλους 4 δίσκους τους οποιους τους βλέπει κανονικά.

απο το web interface του synology

Attachments

• ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (7).jpg
    ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (7).jpg
    102.2 KB · Views: 75
  • ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (6).jpg
    ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (6).jpg
    75.9 KB · Views: 75
Οκ μπήκα στο εικονίδιο storage manager βλέπω ολους τους παλιούς μου δίσκους αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως μπορω να προσθέσω τους νέους , με ποιο τροπο γίνετε αυτό?τους wd red απλα τους κουμπωσα επανω και δεν έχω κανει format .θέλουν format?

Απο ότι καταλαβαίνω κάθε δίσκος είναι ένα volume και δεν έχεις κάνει raid, σωστά; αν είναι έτσι, τότε απλα απο το storage manager κανείς create volume

Οκ μπήκα στο εικονίδιο storage manager βλέπω ολους τους παλιούς μου δίσκους αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως μπορω να προσθέσω τους νέους , με ποιο τροπο γίνετε αυτό?τους wd red απλα τους κουμπωσα επανω και δεν έχω κανει format .θέλουν format?

θα πας στο volume και θα επιλέξεις create,δεν ξέρω πως έχεις και τους άλλους,έχεις κάποιου είδους raid ή είναι ο καθένας μόνος του(ξεχωριστώ volume για κάθε δίσκο)?

Κανένα raid ο καθένας μόνος του .ποια απο τις δυο επιλογές μην κάνω καμια μαλάκια , ouick η custom??

Κανένα raid ο καθένας μόνος του .ποια απο τις δυο επιλογές μην κάνω καμια μαλάκια , ouick η custom??

εγώ custom είχα επιλέξει αν θυμάμαι καλα

Τώρα
Choose a raid type
With data protection. Με κλικαρισμενη την επιλογή RAID 1
Without data protection. Basic. JBOD. RAID 0

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!
Δεν μου αφήνει την επιλογή create το άνοιξα το εκλεισα αλλά τίποτα!!!!!!!

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!
Δεν μου αφήνει την επιλογή create το άνοιξα το εκλεισα αλλά τίποτα!!!!!!!

για δοκίμασε να τον αποσυνδέσεις,ξεκίνησε το synology,κλειστό,συνέδεσε τον δίσκο ξανά