National Geographic HD στην συχνότητα της Nova

psybill

Established Member
28 June 2007
228
Ρέθυμνο
Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ ή στο sub-forum της Nova.
τυχαία τώρα μόλις σε ένα scan είδα ότι στην συχνότητα 12130H του hotbird, στην συχνότητα δηλαδή που είναι τα δυο HD κανάλια της nova έχει προστεθεί το National Geographic HD!!!
έχετε κάτι υπόψη?

sorry αν έχει αναφερθεί κάπου. δεν το είδα!!!

National Geographic HD στη Nova

Εμφανίστηκε στον αναμεταδότη 12130Η το κανάλι National Geographic HD. Επίσης εμφανίστηκαν σε άλλο αναμεταδότη τα FX/Foxlife οπότε ίσως ετοιμάζεται η 12130 για εκπομπή 8PSK.

Re: National Geographic HD στη Nova

Εμφανίστηκε στον αναμεταδότη 12130Η το κανάλι National Geographic HD. Επίσης εμφανίστηκαν σε άλλο αναμεταδότη τα FX/Foxlife οπότε ίσως ετοιμάζεται η 12130 για εκπομπή 8PSK.

Και όπως ανέφερα, ήδη τα FX/Foxlife μετακόμισαν σε άλλη συχνότητα. Σχετικά πληροφορεί και το EPG.

Ρώτησα την νόβα γι αυτό το κανάλι, και μου είπαν σύντομα θα προστεθεί...
Μπορεί να μου είπαν και μήνα (Γενάρη; ) αλλά δεν το συγκράτησα...

Ξέρουμε ποτέ ακριβώς θα είναι ξεκλειδωτο το nat.geogr hd?
Γιατί δεν έχουμε πληροφορίες για το προγραμμα στο fx/fox life?

Ξέρουμε ποτέ ακριβώς θα είναι ξεκλειδωτο το nat.geogr hd?
Γιατί δεν έχουμε πληροφορίες για το προγραμμα στο fx/fox life?

Τα FX/Foxlife εκπέμπουν πλέον από τη συχνότητα 11938 και εκεί έχουν EPG. Στην 12130 απλώς αναφέρουν στο EPG για τη μεταφορά και λογικά σύντομα θα σταματήσουν να εκπέμπουν. Μόλις σταματήσουν να εκπέμπουν από την 12130 θα ελευθερωθεί bitrate και θα ξεκινήσει το Nat. Geo HD.

Πλέον 11 τηλεοπτικά κανάλια εκπέμπονται από τις συχνότητες 10930, 11938, 12169 και 9 από την 11823. Νομίζω πρέπει να μεταφερθεί και το Disney Channel ώστε να ελευθερωθεί η 12130 από SD προγράμματα και να μεταβεί σε 8PSK μετάδοση ώστε να μπορεί να σηκώσει 5-6 HD κανάλια. Τώρα η συχνότητα εκπέμπει σε QPSK, 27500, 3/4 και άρα αποδίδει περίπου 41Mbit/sec ενώ αν γίνει 8PSK, 27500, 3/4 θα μπορεί να αποδώσει 62Mbit/sec και με στατιστική πολυπλεξία θα μπορεί να υποστηρίξει 6 HD κανάλια. Αν πάλι εκπέμψει σε 8PSK. 27500, 2/3 θα αποδίδει 55Mbit/sec και τα 6 HD κανάλια βγαίνουν πιο δύσκολα.