NBA TV

Με 4,5 μέτρα παραβολικό και quatro LNB της Swedish, ( http://www.smw.se/quattro.htm )το κατέβασα με C/N=14.5dB
Μιλάω για αττική

Πολυ σπεσιαλ αναφορα Γιαννη !! Θα μ' ενδιαφερανε - οπως και τους συναδελφους σιγουρα - κι αλλες ληψεις σου απο Amos 1 Israel, Sirius 2/3 Nordic, Astra 1D/3A/2D, EW4 Russia. Τετοια μεγεθη στην Ελλαδα συνηθως τα βλεπεις σε τουριστικα μερη για τους Εγγλεζους. Γι' αυτο 4.5μ και 27.5W ειναι ενας σπανιος συνδιασμος.

Φιλε Γιαννη θα μπορουσες σε χιλιοπαρακαλω να μας κανεις μερικες αναφορες ληψεις για τον 28.2 σε παρακαλω. Απο οσο εχω καταλαβει, εισαι στην Αττικη.

Ειμαι περιεργος εαν με τετοιο πιατο που αναφερεις ανοιγουνε τα καναλια απο Αττικη αυτης της δεσμης.

Εχω τρελλα να δω με τι πιατο μπορουνε να ανοιξουνε τα BBC, ITV και καποια HD καναλια που δεν μπορω να κατεβασω εγω με το πιατο μου.

Ευχαριστω

Αν και δεν ηταν λεπτομερως οι αναφορες που ειχα διαβασει πριν μερικα χρονια στην Αττικη (που ακριβως επισης αγνωστο) με 3.70μ τσιμπουσε ενας καποιες συχνοτητες. Αλλος καταστηματαρχης με ειχε πει πως 5μ ειναι το ελαχιστο που θα βαζε. Η πιο λεπτομερη αναφορα που γνωριζω ειναι απο τη Λαμια με Patriot 3.70μ επισης και κει δεν βγαιναν ολες οι συχνοτητες επισης. Αν ενδιαφερει να ψαξω το link. Μιλαμε ομως για 200χλμ αποσταση και σε τοσο out of footprint μπορει να αλλαζει η κατασταση καθε 5χλμ.

Λοιπόν, μερικές διευκρινίσεις!

Μιλάω για Intelsat 901 (18West),
10975V
SR 14571
FEC 7/8

Το πιάτο βρίσκεται σε τηλεοπτικό κανάλι, και είναι σταθερό, για να κατεβάζει feeds.
Με μια γρήγορη ματιά στα footprint o 901 πρέπει να είναι πιο εύκολος από τον 907.

Δυστυχώς δεν μπορώ να το γυρίσω για δοκιμές.
Θα δω όμως μήπως μπορέσω να ανεβάσω φωτό κάποια στιγμή έστω για οφθαλμόλουτρο!

Πάντως, ακόμη και αν το footprint κάποιου δορυφόρου δείχνει απαισιόδοξο, οι έχοντες μεγάλα πιατα (πάνω από 1.8) αξίζει να δοκιμάζουν την τύχη τους.
Χαρακτηριστικά, να σας θυμίσω τον Οκτώβριο του 2005 οταν στον Astra από τις 19 μοίρες, άλλαξαν κάποια transponders.
Μέσα σε αυτά, ήταν και το 11778V (Cnn, Travel).
Ενώ είχαν πανομοιότυπο footprint και δεν είχα κανένα πρόβλημα με ένα prodelin 1.8m, με τον καινούργιο δεν κατέβαινε (σταθερά) ούτε με 7μετρο.
Τελικά ευτυχώς, το ξαναέβαλαν στον παλοιό.

Λοιπόν, μερικές διευκρινίσεις!

Μιλάω για Intelsat 901 (18West),
10975V
SR 14571
FEC 7/8

Το πιάτο βρίσκεται σε τηλεοπτικό κανάλι, και είναι σταθερό, για να κατεβάζει feeds.
Με μια γρήγορη ματιά στα footprint o 901 πρέπει να είναι πιο εύκολος από τον 907.

Από σήμα ο 901 έχει πολύ δυνατό (με κάτοπτρο 1.10), αλλά τα nba δεν ανοίγουν, είναι κλειδωμένα σε videoguard...

nba2.png

nba.png

Last edited:
O 901 εκτός απο την 10975 καθετα έχει και άλλη συχνότητα με το ίδιο περιεχόμενο, την 11677Η -28571 - 7/8 η οποία είναι ισχυρή στα Βορεια αλλά...πεισματικά black screen!

Χωρις επιβεβαιωση μιας και δεν εχω τα μεσα τωρα να το δοκιμασω:
Στις 27.5W αναφερθηκε σημερα πως και κει κλειδωσε οριστικα σε Videoguard το ΝΒΑ.

Οσο για τη ληψη: Περυσι ειχα κανει μια δοκιμη εδω στα ΝΔ της Γερμανιας και με 65εκ η ληψη ηταν οριακη αλλα υπαρκτη και των δυο 18W/27.5W.

Παντως Γιαννη, η 11778V αν θυμαμαι καλα παλια εβγαινε απ τον Astra 1B. Νομιζω μετα τον 1D ηταν ο πιο δυσκολος απ τους παλιους A/B/C/D στην Αθηνα, η κανω λαθος ?

Κριμα που ειναι σταθερο το τερας αλλα με το 7μ τι γινεται ? Ειναι κι αυτο fix ?