ne5534 ως ενισχυτής...ισχύς?

o πινακας ισχυος για το κυκλμα που αναφερω ειναι καπως ετσι
Impedance Power (Direct) /120 Ohm Feed
8 Ohms 1.5 W / 35 mW
32 Ohms 2.2 W/ 99 mW
65 Ohms 1.1 W / 136 mW
120 Ohms 595 mW/ 149 mW
300 Ohms 238 mW / 121 mW
600 Ohms 119 mW / 82 mW
Η πρωτη τιμη ισχυος ειναι χωρις χρηση αντιστασης 120Ω σε σειρα
η δευτερη τιμη ειναι με χρηση αντιστασης 120 Ω σε σειρα με τα ακουστικα

η τροφοδοσια ειναι στα 15 +15 βολτ σταθεροπιημενη ( φυσικα η κατασκευη εξωτικου τροφοδοτικου θα ανεβασει το κοστος )

Τωρα το κυκλωμα ειναι βασισμενο σε ενα 5532 ενω τα τρανσιστορ εξοδου ειναι BD 829 BD830....

πραγματι μπορει να γινει και χρηση καποιου πιο audiophile ΟΡΑ αλλα λογω του οτι η εξοδος ειναι CFP /sziklai πολλα παιζονται σε οτι αφορα την σταθεροτητα του κυκλωματος

Σε καποιους αρεσε 5532 με "αργα ταρανσιτορ στην εξοδο" το οποιο οπως ειπα προσφερει μια ιδιαιτερη μουσικοτητα και μια λαμπατη χροια

ενω για χρηση με ΟΡΑ η οτιδηποτε αλλο πενταγρηγορο ειναι ασφαλεστερα να υλοποιηθει ως EFP οπου μπορει να μην εχει την ιδια μουσικοτητα αλλα παρεχει ακριβεια ταχυτητα και πολυ πληροφοριακο ηχο ...

Σαν συνοψη θα ελεγα οτι και οι δυο σχολες εχουν τους οπαδους τους και να προσθεσω οτι και εγω ανοικω στα CFP αλλα μονο οταν αυτα προοριζονται για casual listening και σε κορυφαια ισχυ οχι πανω απο 75 W ...

καλης ποιοτητας υλικα , σοβαρο τροφοδοτικο , πενταγρηγορα ντριβερ , σχετικα υψηλη πολωση , και παταει οτι θες !!!

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

εγω παντως εχω προχωρησει να το κατασκευασω για δικια μου χρηση και αν θελεις να στο δωσω να το δοκιμασεις πολυ ευχαριστως .

το κυκλωμα του ενισχυτη ειναι ετοιμο ακολουθει και το τροφοδοτικο μαλλον την αλλη βδομαδα ...
headhone%20amp.jpg

όμορφη και τακτοποιημένη δουλειά.

Δεν θα έλεγα όχι για μια δοκιμή...:a0210:

ετοιμο και απο πλευρας τροφοδοσιας ....

εχω και ενα ομορφο σασσακι να το βαλω και σε μερικες μερες θα ειναι ετοιμο.... για αποστολη και ακροαση

100_1931.jpg

100_1930.jpg

Εχω την προθεση να το βαλω σε ενα πολυ ομορφο σασσι και αν σου αρεσει να το κρατησεις θα πρεπει να ξερω αν θελεις να εχει ποτενσιομετρο στην εισοδο για να ρυθμιζεις την ενταση

Το ετοιμαζω με δυο εξοδους μια κανονικη και μια μεσω αντιστασης 120Ω και για το volume εχω να βαλω και ενα piher cermet 47K

kind regards
sakis petropoulos

μπαίνεις θα έλεγα σε μεγάλο κόπο για να ικανοποιήσεις μια περιέργεια....:award:

πάντως χρησιμοποιώ προ ούτως ή άλλως.
δεν νομίζω να δοκιμαστεί χωρίς προ.

ειναι μερος της χαρας του diy ... απο την αλλη θελω να εχω και εγω ενα τετοιο αν καταφερω καποια στιγμη να αποκτησω ακουστικα της προκοπης ...

οποτε το προχωραω χωρις ποτ ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

οκ λοιπον ...ειμαστε ετοιμοι ...

χαρη στο 5532 εχουμε ενα bandwidth το οποιο ειναι αστρονομικο το οποιο ειναι τυπου 200 ΚΗΖ ...γενικα οι ακροασεις εδειξαν ενα πολυ καλο μηχανημα και οι δυο εξοδοι επαιξαν παρα πολυ ομορφα η κατευθειαν εχει τρελλη οδηγηση ενω η αλλη μεσω 100 Ω αντισατσεων ειναι προφανως πιο μαζεμενη .

αποθεματα ισχυος για να οδηγησει οτιδηποτε δοκιμες εγιναν με AKG Κ140 Κ140 με SENHEISER 414 /616 και koss A55 σε γενικες γραμμες εμεινα πολυ ευχαριστημενος ...

Αν θελεις μου κανεις ενα ΠΜ και θα το βαλω σε μια κουριερ για να φυγει ....το ακους και ποσταρεις τις εντυπωσεις σου ... in between enjoy some photo ....

100_2037.jpg

100_2038.jpg

100_2039.jpg

100_2040.jpg