Νεα 40-42αρα max 550 ευρω

snik38

New member
10 September 2006
29
Καλησπερα παιδια το ξερω οτι το θεμα εχει χιλιοειπωθει αλλα ζηταω προκαταβοληκα συγνωμη που θα ανοιξω ακομα ενα.
Ο πατερας μου ζηταει καινουρια tv γυρω στις 40 ιντσες (προτιμαει 42). Η χρηση της θα ειναι κυριως για τηλεοπτικο σημα αλλα σκεφτομαι να συνδεσω εκει ενα media center που θα τρεχει το xbmc και θα παιρνει τα αρχεια απο εναν server που εχω. Αρα μεχρι στιγμης εχουμε τηλεοπτικο σημα, ταινιες (κανονικες και hd) και ισως καποια στιγμη στο μελλον καποιο παιχνιδι (μπορει να μην γινει και ποτε).
Μεχρι τωρα ειδα οτι προτεινετε την Panasonic TX-P42U30E 42 αλλα προσφατα επεσε το ματι μου στην προσφορα του κοτσοβολου με την Panasonic TX-P42S30 42.
Επειδη δεν εχω ξαναπαρει plasma και εχω ακουσει διαφορα περι burn in, αν της κανω σωστο στρωσιμο θα με καλυψει για την χρηση που θελω η να παω καπου αλλου;

Είσαι σε καλό δρόμο, τα έχεις ξεδιαλύνει αρκετά τα πράγματα. Αν προλάβεις την Panasonic S30 στην τιμή της προσφοράς είναι η καλύτερη δυνατή λύση μέσα στο budget σου. Περισσότερα για το στρώσιμο στις plasma θα βρεις εδώ.

είναι οι καλύτερες επιλογές στα χρήματα αυτά. από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το πολύωρο gaming και η χρήση σαν monitor προχώρα άφοβα. αν μπορέσεις να βρείς την s30 της προσφοράς - αλλιώς την u30.
σε lcd αν δεν θές πλάσμα υπάρχει η 42lk530 με 100hz και οι samsung 40d5000 (50hz/100hz cmr) αν και κατά την ταπεινή μου υστερούν σε σχέση με τις 2 παραπάνω.

Last edited:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι? Αφού οι D5000 δεν έχουν πραγματικά 100Hz γιατί δεν προτείνετε την D550 που απλά δεν είναι LED-LCD? Δε συμφέρει? Θα πείτε ο καθένας προτείνει ό,τι θέλει. By the way η D5003 ξεκινά απ'τα 630 Ευρώ ενώ η D5000 στα 550.

Καταρχην σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις! Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσο προσοχη θελει μετα το 200ωρο στρωσιμο η tv για να μην εμφανισει το προβλημα του burn in η καποιο αλλο;
Αν ηταν για μενα η τηλεοραση θα ηξερα να την χειριστω και πως να την προσεχω αλλα απο την στιγμη που απευθυνεται στους γονεις μου δεν θελω να εκτεθω και να μου πει πχ καποια στιγμη μετα απο 2-3 βδομαδες το λογοτυπο του καναλιου φενεται παντου.
Σε περιπτωση που χρησιμοποιω τον υπολογιστη σε αυτην για 1-2 ωρες μετα απο κανενα μηνα λειτουργειας θα αντιμετωπισω προβλημα;

Τον υπολογιστή για ταινίες καλώς, αλλά για χρήση σαν monitor όχι. Για ενδεχόμενο burn in, μπορείς να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισής του με το καλό στρώσιμο στην αρχή. Φυσικά μπορεί να μην την προσέχεις καθόλου και να μην εμφανίσει ποτέ ούτε image retention ούτε burn in. Οι τελευταίες γενιές είναι ούτως ή άλλως λιγότερο ευαίσθητες σε τέτοια ενδεχόμενα.