Νέα 46/47" LED/LCD

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Ενδιαφέρομαι για αγορά νέας τηλεόρασης LED/LCD στις 46" ή 47". Κριτήριο η καλύτερη επίδοση στην εικόνα 2D, HD και SD, ενώ θα προτιμηθεί τηλεόραση με παθητικό 3D αν είναι στα προηγούμενα κριτήρια καλή. Τιμή ως 1500 ευρώ ή λίγο παραπάνω. Χρήση οικογένειας - πολλά παιδικά, πολύ επίγειο, λιγότερο αθλητικά και ταινίες. Για τα τελευταία υπάρχει και ο προβολέας. Ουσιαστικά η νέα τηλεόραση θα αντικαταστήσει την Samy 40A656 που δούλεψε 4+ χρόνια τώρα. Χρήσιμο το να υποστηρίζει Skype με κάμερα (built-in ή add-on), για να βλέπουν οι παππούδες τα εγγόνια χωρίς να συνδέουμε laptop κτλ.

Έχω διαβάσει για αρκετά μοντέλα και κλείνω προς τα:
Panasonic L47ET50E ή L47ET5E
Samsung 46ES7000 ή 46ES6710
LG 47LM860V
Sony 46HX850

Πως τις κρίνεται ή τι άλλο υπάρχει;

Last edited:
Sony 46HX850 -> H καλύτερη κατ 'εμε σε εικόνα , δεν έχει καλό media player και τα μενού ειναι αρκετά μπερδεμένα
Samsung 46ES7000 -> Δεύτερη καλύτερη σαν εικόνα και με τα καλύτερα gadget/μενού/media player/σχεδιασμό
LG 47LM860 -> To καλύτερο 3D , σε 2D είναι πιο πίσω από τις παραπάνω , τα δευτερα καλύτερα gadget μετά την Samsung
Panasonic 47ET5-> Λίγο καλύτερη σε 2D από την LG και με το ίδιο καλό 3D , υστερεί λίγο σε σχεδιασμό

Ελπίζω να βοήθησα , καλές αγορές.

Άρα LG η χειρότερη σε 2D; Διάβασα και για το πρόβλημα με τα 24p σε κάποια site, τελικά το διόρθωσαν αυτό;

Πόσο υστερεί η 47ET5 σε 2D; Υπάρχει άλλη τηλεόραση στις 46/47 ίντσες με παθητικό 3D εκτός από τις LG και την Panasonic;

Τα media player κτλ δε με απασχολούν, μόνο το Skype θα μου είναι χρήσιμο απ' όλα αυτά τα διαδικτυακά features.

Re: Απάντηση: Νέα 46/47" LED/LCD

Κάποιες Toshiba και Philips έχουν παθητικό 3D (με πάνελ IPS και τεχνολογία FPR - Film type Patterned Retarder της LG όπως και η Panasonic) αλλά οι πρώτες είναι δύσκολο να βρεθούν στην αγορά και οι δεύτερες σαν εικόνα είναι στα επίπεδα της LG και ίσως και πιο κάτω.

Τηλεοράσεις με πάνελ IPS έχουν καλύτερη γωνία θέασης αλλά υστερούν σε μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό χωρο.

Η 860 γενικά έχει διάφορα features όπως 200 Hz πραγματικά αλλά δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα όπως πχ. στην Sony και την Samsung.

Για να μην ανοιγω καινουριο νημα ποσταρω εδω.Εχω σχεδον καταληξει στην αγορα της sony 46 hx850 μετα απο πολυ διαβασμα στο forum.
Επειδη βλεπω οτι προτεινεται αρκετα και η panasonic 47et5 ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να δωσω 450 ευρω παραπανω για τη sony.Η τηλεοραση προοριζεται περισσοτερο για θεαση καναλιων οτε tv (κινηματογραφικα και αθλητικα) και περιορισμενο gaming.Αποσταση θεασης 3.5-4 μετρα.

Αν έχω καταλάβει καλά, η 47et5 σαν 100Hz είναι στην ίδια κλάση με 46HX750, αλλά με το παθητικό 3D. Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι, πόσο χειρότερο είναι συνολικά το IQ της 47et5 (σε 2D) σε σχέση με τις κορυφαίες 200Hz της κατηγορίας. Θα προσπαθήσω να τις δω όλες από Δευτέρα, αν και στην Ηλεκτρονική στην Πάτρα που πήγα το Σάββατο δεν είχε κανένα από τα μοντέλα που με ενδιαφέρουν (είχε την HX850 αλλά στις 40" και από Samsung μόνο την ES6710 στις 37").

Η Sony HX750 είναι 200 Hz , η Panasonic ΕΤ5 είναι 100 Hz.

Για να μην ανοιγω καινουριο νημα ποσταρω εδω.Εχω σχεδον καταληξει στην αγορα της sony 46 hx850 μετα απο πολυ διαβασμα στο forum.
Επειδη βλεπω οτι προτεινεται αρκετα και η panasonic 47et5 ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να δωσω 450 ευρω παραπανω για τη sony.Η τηλεοραση προοριζεται περισσοτερο για θεαση καναλιων οτε tv (κινηματογραφικα και αθλητικα) και περιορισμενο gaming.Αποσταση θεασης 3.5-4 μετρα.

Η πιο σωστή σύγκριση είναι ET5 με HX750. Η 850 είναι ανώτερο μοντέλο.

Οπότε μπορείς να δεις και την ΗΧ750 εκτός της ΕΤ5 σαν πιο φτηνές εναλλακτικές αν ψάχνεις το καλύτερο value for money.

Last edited:
Γνωριζω οτι ειναι ανωτερο μοντελο απλως θελω να ξερω αν υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα εικονας που να αξιζει να δωσω περισσοτερα χρηματα.Εαν τελικα παω σε πιο οικονομικη λυση πανασονικ ΕΤ5 η ΗΧ 750?

Θα έδινα λίγο παραπάνω για να πάω στην 55hx750, έχεις μεγάλη απόσταση θέασης για 46άρα.

Για τοσα μετρα και μεγαλυτερη απο 55 να υπηρχε (και να ειχα λεφτα) εκει θα πηγαινα... Αρα συμφωνω και εγω με την 55ΗΧ750

Φίλε Yperion (ή όποιος άλλος θέλει να απαντήσει), αν η κατάταξη σε ποιότητα SD είναι:
1. Sony 850, 2. Samsung ES7000, 3. Panasonic ET5 και LG 860v τελευταία, μπορείς να διευκρινήσεις που έγκειται η διαφορά και πόσο μεγάλη είναι;

Η αλήθεια είναι ότι είδα τη Sony (στις 40") και είναι πολύ καλή, αλλά από την άλλη θα προτιμούσα το παθητικό 3D σαν feature να υπάρχει. Είμαι αυτή τη στιγμή μεταξύ της Sony HX850 και της Panasonic ή LG - αν και πρώτα θέλω να προσπαθήσω να τις δω και τις δύο.

Τελικά πήρα την Panasonic 47ΕΤ5. Η διαφορά στην τιμή έπαιξε το σημαντικότερο λόγο, συν ότι ήθελα Passive 3D και οι LG δεν δικαιολογούν την τιμή τους.

Γιατί οι κάμερες Skype είναι τόσο ακριβές; (150 ευρώ)

Last edited: