Νεα 46-47 μεχρι 1500 (τιμη Σκρουτζ)

lagosn

New member
19 August 2006
7
Καλησπερα
Οπως λεει ο τιτλος ειμαι ετοιμος να αγορασω μια νεα 46-47 ιn τηλεοραση. Ενδιαφερωμαι απολειστικα για lcd και απορριπτω τις plasma.

Τα χαρακτηριστικα που με ενδιαφερει να εχει περα απο την καλυτερη ποιοτητα εικονας ειναι
1) Καλος ηχος αφου δεν θα συνδεθει σε home theater.
2) Nα συνδεεται στο ιντερνετ (me dongle η χωρις) και να περιλαμβανει το συστημα internet@tv
3) Να εχει media player που να παιζει ολα τα αρχεια απο flash η σκληρο απευθειας (κυριως mkv).
4) Να μην εχει πολυ γυαλιστερη επιφανεια ωστε να δημιουργει αντανακλασεις

Τεχνολογιες οπως 3d δεν με ενδιαφερουνε καν και επισης δεν με απασχολει αν ειναι η δεν ειναι LED. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να εχει καλη εικονα.

Η χρηση της θα ειναι κατα 80% τηλεοραση και το υπολοιπο ταινιες και ps3

Περιμενω με αγωνια τις προτασεις σας

Που θα την βρεις την καλη LCD χωρις ανακλαστικη επιφανεια?

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα πλεον , ματ επιφανεια εχουν μονο φθηνα μοντελα...

Καλησπερα
Οπως λεει ο τιτλος ειμαι ετοιμος να αγορασω μια νεα 46-47 ιn τηλεοραση. Ενδιαφερωμαι απολειστικα για lcd και απορριπτω τις plasma.

Τα χαρακτηριστικα που με ενδιαφερει να εχει περα απο την καλυτερη ποιοτητα εικονας ειναι
1) Καλος ηχος αφου δεν θα συνδεθει σε home theater.
2) Nα συνδεεται στο ιντερνετ (me dongle η χωρις) και να περιλαμβανει το συστημα internet@tv
3) Να εχει media player που να παιζει ολα τα αρχεια απο flash η σκληρο απευθειας (κυριως mkv).
4) Να μην εχει πολυ γυαλιστερη επιφανεια ωστε να δημιουργει αντανακλασεις

Τεχνολογιες οπως 3d δεν με ενδιαφερουνε καν και επισης δεν με απασχολει αν ειναι η δεν ειναι LED. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να εχει καλη εικονα.

Περιμενω με αγωνια τις προτασεις σας

καλησπέρα, εύχομαι να προτιμήσεις κάποια που θα σε δικαιώσει για την επιλογή σου.
Ό,τι και να σου προτείνουν εδώ ο πλεόν ενδεδειγμένος τρόπος είναι να την δεις και ο ίδιος σε συνθήκες που να προσιδιάζουν σε οικιακό περιβάλλον (σπίτι φίλου ή σε κατάστημα με χαμηλό φωτισμό)

Απο πλευράς εικόνας η αναφορά στο forum πάει στην Panasonic 46G20
http://www.skroutz.gr/s/260432/Panasonic-TX-P46G20E-46".html

Δεν συνοδεύεται όμως από τα περιφερειακά καλούδια που έχουν οι Samsung και Sony.
αν επιλέξεις LED (με τα υπερ και κατά της τεχνολογίας) θα σου πρότεινα να πας για την Sony 46 ΗΧ 700
http://www.skroutz.gr/s/253544/Sony-KDL-46HX700-46''.html
το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι το clouding και το μαύρο της οθόνης, τα υπερ η συνδεσιμότητα, άψογο motionflow σε κίνηση, και χαμηλό lag για ps3

για LCD πας στην Samsung (διάδοχος δοκιμασμένα πολύ καλής σειράς) LE46C750
http://www.skroutz.gr/s/264891/Samsung-LE46C750-46".html
με μεγαλύτερο κατά τον ελέγχο φωτεινότητας

για εικόνα - συνδεσιμότητα - περιφερειακά καλούδια
Samsung PS50c7000
http://www.skroutz.gr/s/264711/Samsung-PS50C7000-50%27%27.html?keyphrase=Samsung+PS50c7000
με πιθανά κατά (είναι καινούρια και δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε)
buzzing (νομίζω θαναι και αυξημένο λόγω λεπτού πάχους) και ιδιαίτερη προσοχή τις πρώτες 100-200 ώρες λειτουργίας σε στατικές εικόνες - μπάρες αποπαιχνίδια κλπ. μετά θασαι οκ.. .

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σε ενδιαφέρει η τεχνολογία 3d. Η τηλεόραση είναι για να μας προσφέρει απόλαυση. Το 3d προσφέρει μια πρόσθετη ευχαρίστηση στη θέαση, γιατί να μην τη χαρεις κι εσύ αφού διαθέτεις τα χρήματα; Δεν λέω η sony είναι πολύ καλή τηλεόραση, αλλά η samsung είναι το ίδιο καλή και έχει και το συν του 3d. To 3d βέβαια δεν είναι απαραίτητο για να βλέπεις τις ειδήσεις των οκτώ, αλλά όταν παρακολουθείς μια ταινία έστω και από μετατροπή από 2d σε 3d τότε το θέαμα είναι απολαυστικό και δεν θα το μετανιώσεις αν διαλέξεις την τρισδιάστατη τηλεόραση

Το 3d προσφέρει μια πρόσθετη ευχαρίστηση στη θέαση, γιατί να μην τη χαρεις κι εσύ αφού διαθέτεις τα χρήματα;

Ειναι σιγουρο αυτο? Γιατι στα manual των 3D τηλεορασεων αναφερονται παρενεργειες οπως ζαλαδα, πονοκεφαλος , οπτικες διαταραχες και ακομη και πιθανοτητα επιληπτικών κρισεων...

Το 3d ειναι μια τεχνολογια που την θεωρω τελειως μαρκετιστικη. Δεν λειτουργει για την ωρα και ειναι απλα ενας νεος τροπος να πουληθουνε νεες τν. Γνωμη μου παντα και να σου πω την αληθεια αν χρειαζεται γυαλια για να δεις τν αστο καλυτερα.
Παντα οι περιπλοκες τεχνολογιες δεν δουλεβουνε.
Αν καποτε καθεσαι μπροστα στην τν και μπορεις να ριξεις σφαλιαρα στον εκασθοτε newscaster το ξανασυζηταμε

Αγόρασε ένα οποιοδήποτε φάρμακο που δεν πωλείται με συνταγή γιατρού π.χ. depon, δες τις οδηγίες χρήσης, θα διαβάσεις ότι μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό παρενέργειες, αλλά όλος ο κόσμος το παίρνει και στην συντριπτική πλειοψηφία τίποτα δεν συμβαίνει.Το σκεπτικό μου είναι το εξής:Οι 3d τηλεοράσεις για να παίξουν πρέπει να είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, είναι δηλαδή ακόμα και ως 2d εφάμιλλες με τις πιο καλές κοινές τηλεοράσεις γιατί δηλαδή να μη δώσεις τα ίδια λεφτά ή το πολύ τριακόσια ευρώ παραπάνω και να πάρεις ένα πολύ καλό έξτρα. Όσο για τα γυαλιά που θεωρείται ως μεγάλο μείον σε πληροφορώ ότι είναι πολύ ελαφρά και δεν νομίζω ότι και είναι τόσο φοβερό να τα φορέσεις για να απολαύσεις μια ταινία για μιάμιση ώρα. Εδώ άλλοι φοράνε όλη μέρα γυαλιά ηλίου, πολλές φορές και όταν έχει συνεφιά γιατί προφανώς θεωρούν ότι τους ομορφαίνει το πρόσωπο. Εγώ προσωπικά πριν να βγει η samsung 3d είχα πάει σε μαγαζί έτοιμος να αγοράσω τη sony hx 700, αλλά δεν είχε ετοιμοπαράδοτες εκτός από το δείγμα κι έτσι το ανέβαλα, αφού είχα σκοπό να πάω και στην Αθήνα. Λοιπόν γύρισα ένα σωρό μαγαζιά αλλά από τη στιγμή που είδα τη 3d δεν άντεξα και την αγόρασα. Επαναλαμβάνω ότι η τηλεόραση πάρα πόλύ καλή και ως 2d οπότε δεν χρειάζεται να φοράς γυαλιά και ούτε νομίζω αξίζει να τα βάζεις για να δεις επίγειο αναλογικό σήμα. Θα τα φοράς μόνο για να δεις μια ταινία από δισκάκι ή αν έχεις nova.Ακόμα και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες είναι ομορφότεροι πλην όμως υπάρχει ένα μειονέκτημα για μένα ότι φορώντας τα γυαλιά μου φαίνεται σαν να σκοτεινιάζει λίγο η οθόνη αλλά πιστευω ότι θα το συνηθίσω. Σημειωτέον ότι ένας λόγος που την πήρα ότι έρχεται μουντιάλ και με τριακόσια ευρώ το χρόνο είμαι συνδρομητής του αλβανικού δορυφορικού πακέτου που θα δείξει όλους τους αγώνες σε hd.

Αγόρασε ένα οποιοδήποτε φάρμακο που δεν πωλείται με συνταγή γιατρού π.χ. depon, δες τις οδηγίες χρήσης, θα διαβάσεις ότι μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό παρενέργειες, αλλά όλος ο κόσμος το παίρνει και στην συντριπτική πλειοψηφία τίποτα δεν συμβαίνει.

Μην μπερδευουμε το depon που ειναι φαρμακο και το παιρνει υποχρεωτικα καποιος για συγκεκριμενο λογο με τις παρενεργειες που μπορει να εχει ενα καταναλωτικο αγαθο το οποιο δεν υπαρχει αναγκαιοτητα να χρησιμοποιειται...

Μπορεις να δεις αυτα για τα οποια μιλαω παραπανω εδω...

http://www.televisions.com/tv-news/Samsung-warns-of-3D-side-effects-050.php

Βεβαια συμφωνω με την λογικη σου εως ενα σημειο οτι με 300 ευρω ακομη και 3D να μην βλεπει καποιος τουλαχιστον αγοραζει μια πολυ καλη 2D τηλεοραση...

Φίλε Yperion όμως τα ίδια πάνω-κάτω αναφέρονται στα manuals παιχνιδομηχανών, όπως το PS3 αλλά όποιος το ήθελε πραγματικά δεν αποθαρρύνθηκε και το αγόρασε. Καλό βέβαια είναι να προσέχει κάποιος αν έχει ιατρικό ιστορικό.
Από εκεί και πέρα ΑΝ δύο τηλεοράσεις είναι στην ίδια τιμή, με ίδιες δυνατότητες και εικόνα σε 2D, προσωπικά θα διάλεγα την 3D ready για μελλοντική χρήση 3D, γιατί έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα δεν έχουν όλοι την δυνατότητα και την διάθεση να αλλάζουν tv των 1500-2000 ευρώ κάθε 1-2 χρόνια.

Δεν λεω οτι εχεις αδικο αλλα αν βγει σε ενα χρονο το "super 3D" η το "stereoscopic 3d" (χωρις γυαλια) τα λεφτα που εδωσες παραπανω ουσιαστικα πεταχτηκαν...

Το θεωρω σιγουρο οτι θα υπαρχει εξελιξη στο ζητημα...ηδη εχει ανακοινωθει το BR XL...

Καλησπερα

επισης δεν με απασχολει αν ειναι η δεν ειναι LED. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να εχει καλη εικονα.

Αφου δεν σε απασχολει αν θα ειναι Led και 3d, οι προηγουμενες απαντησεις περι 3d ειναι off topic... :P

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι καποιος που ενδιαφερεται για 80% τηλεοραση και τα υπολοιπα ταινιες και ps3, αποκλειει τις πλασμα....
Ειδικοτερα οταν τονιζει ξανα και ξανα το θεμα ΚΑΛΗ ποιοτητα...

Το αν θα παιζει η οχι mkv απο τη usb ειναι τελειως δευτερευον, και στη πραξη ενα media player ειναι απειρως καλυτερο απο οτιδηποτε ενσωματωμενο.
Για την internet tv τι να πω?... Οτι πιο αχρηστο εχουν σκεφτει οι κατασκευαστες τηλεορασεων ever..

Και με τα λεφτα που περισσεουν απο τη πλασμα περνεις πολυ καλο media player.....

Δεν λεω οτι εχεις αδικο αλλα αν βγει σε ενα χρονο το "super 3D" η το "stereoscopic 3d" (χωρις γυαλια) τα λεφτα που εδωσες παραπανω ουσιαστικα πεταχτηκαν...

Ούτε εσύ έχεις άδικο σε αυτό που λες, αυτό είναι "ιστορικά" και τεχνολογικά αποδεδειγμένο :Banane0:

Αφου δεν σε απασχολει αν θα ειναι Led και 3d, οι προηγουμενες απαντησεις περι 3d ειναι off topic... :P

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι καποιος που ενδιαφερεται για 80% τηλεοραση και τα υπολοιπα ταινιες και ps3, αποκλειει τις πλασμα....
Ειδικοτερα οταν τονιζει ξανα και ξανα το θεμα ΚΑΛΗ ποιοτητα...

Το αν θα παιζει η οχι mkv απο τη usb ειναι τελειως δευτερευον, και στη πραξη ενα media player ειναι απειρως καλυτερο απο οτιδηποτε ενσωματωμενο.
Για την internet tv τι να πω?... Οτι πιο αχρηστο εχουν σκεφτει οι κατασκευαστες τηλεορασεων ever..

Και με τα λεφτα που περισσεουν απο τη πλασμα περνεις πολυ καλο media player.....

Oι απόψεις περί off-topic ή μη διίστανται, π.χ. δεν είπε ότι δεν ενδιάφερεται για 3d, ενώ είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για Plasma, οπότε εσύ είσαι πιο πολύ off-topic :P

_____

Τώρα για τον φίλο σύμφωνα με κριτήρια του θα πρότεινα κατά σειρά:

1) Samsung 46C750
2) Sony 46HX700
3) LG 47LE8500

Τώρα βέβαια αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις την υπέρβαση στα κριτήρια σου περί plasma, ένα είναι το σίγουρο, ότι με μια Panasonic P50G20 θα μείνεις αρκετά πιο ευχαριστημένος από την εικόνα της σε σχέση με τις παραπάνω...

Καλησπερα
Ενδιαφερωμαι απολειστικα για lcd και απορριπτω τις plasma.
Τεχνολογιες οπως 3d δεν με ενδιαφερουνε καν

:P

Αφου τελικα συμφωνουμε οτι για τις χρησεις που αναφερει η p50g20 ειναι φαβορι...:D

:P

Αφου τελικα συμφωνουμε οτι για τις χρησεις που αναφερει η p50g20 ειναι φαβορι...:D

Δεν το είχα δει ότι δεν ενδιαφέρεται για 3D... :beee:
Ε, ναι εντάξει τα φαβορί δεν κρύβονται :P

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.
Τελικα ειμαι αναμεσα σε μερικα μοντελα της Samsung και εξηγω γιατι

Θεωρητικα η τελεια tv για τις αναγκες μου ειναι η LG46LE8500
Πρακτικα απορριπτεται λογω της σχεδιασης της. Το γυαλι που εχει σε ολη την επιφανεια της δημιουργει πολυ μεγαλες αντανακλασεις κατι που τονιζεται και στα διαφορα reviews που κυκλοφορουνε. Το ιδιο ισχυει και για την SONY HX700
η οποια δεν παιζει αρχεια mkv απο το media player.

Τελικα ειμαι αναμεσα στις εξης 2 Samsung που μπορει να εχουν γυαλιστερη οθονη αλλα δεν ειναι γυαλι οποτε υποθετω οτι εχουν λιγοτερες αντανακλασεις

1) 46c650 η 46c750 (εκτος απο 3d και PVR που μου ειναι αδιαφορα εχουν αλλες διαφορες?)

2) UE46C6500

Ποια μου συστηνετε?

1) Η διαφορά είναι ότι η μια έχει 100 hz και η άλλη 200
2) Αυτή είναι edge led
Άποψή μου είναι ότι από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το 3d να πάρεις τη sony γιατί από αντανακλάσεις και οι samsung είναι άστα να πάνε. Αφού να σκεφτείς από τη στιγμή που αγόρασα τη samsung σκέφτομαι να πετάξω τον καθρέφτη μου. Όσο για το media player με ογδόντα ευρώ παίρνεις ένα εξωτερικό media player και κάνεις άνετα τη δουλειά σου. Ειλικρινά η εικόνα της sony μου φαίνεται καταπληκτική αλλά ως όψεται το 3d που με έκανε να πάρω τη samsung χωρίς να λέω ότι έχω κάποιο παράπονο αλλά έχω την εντύπωση ότι στο 2d η sony είναι ένα τσακ καλύτερη.

Μερικες απο τις νεες Sony εχουν περισσοτερες ανακλασεις απο τις Samsung...

tv_sony.jpg