Νέα 77"-85" τηλεόραση για φωτεινό χώρο-70% σειρές,15% ταινίες ,15% gaming,OLED ή QLED LCD;

zanat0s

Established Member
24 May 2010
159
new zimbabwe
Γειά σας,

ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω την τηλέοραση μου στο σαλόνι. Σαν νέος πατέρας δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε ή ενέργεια για να χαίρομαι ταίνιες τα βράδια/απογέυματα...

Στο θέμα μας. Αλλάζω την κεντρική μου τηλέοραση SONY XD9405 μετά από 5 χρόνια 75 ίντσες! η τηλεοράση για όταν βγήκε με έχει αφήσει πάρα πόλυ ικανοποιημένο στο θέμα του χρώματος, απλώς έχει μείνει πίσω σε πολλά θέματα. Φέτος πιστεύω είναι καλό timing για αλλάγη.

Τηλεόραση βλέπω το πρώι 6.30 με 7.30 που κάνω baby sitting και το βράδυ μετά τις 22.00 που κοιμάται η μικρή. Επίσης το σαλόνι είναι πολύ φωτεινό και ειδικά το πρώι πέφτει αρεκτό φως. Gaming ΔΕΝ μπορώ να χαίρομαι πια στο σαλόνι (έφτιαξα μια μικρή σκοτεινή τρύπα όπου έχω την ηρεμία μου). Έχω στα άλλα δωμάτια OLED της LG που εκεί καταλάβα τι σημαίνει ΜΑΥΡΟ, αλλά ταυτόρονα όχι τόσο ζωντανό χρώμα (μου αρέσει)

Θέλω να διαλέξω μοντέλο άνω των 75 ιντσών! Δυστυχώς με το ΖΟΡΙ μπορεί να βάλω μοντέλο 85 ιντσών, πραγματικά για ένα έκατοστο με παίρνει... Είμαι ανάμεσα σε

SONY A80J 77 ιντσες
το φτηνό μοντέλο της σόνυ σε OLED

SAMSUNG QLED 900A 75 ίντσες
*εάν μπορέσω να το πάρω στα 85 το σκέφτομαι, αρκεί να σιγουρευτώ ότι χωράει

LG C1 83 ίντσες
Προτιμώ τη ΣΟΝΥ, αλλά πάντα το μέγεθος κερδίζει τα πάντα. δεν τρελλαίνομαι με τα χρώματα της LG!

θα έγραφα περισσότερα θέματα για τις τηλοεράσεις και θα ρωτόυσα περισσότερα, αλλά με περιμένει η γυναίκα μου

ΥΓ εάν είχε καλή τιμή θα έπαιρνα της SONY A90J αλλά πιστεύω ότι είναι πανακριβή!!

ΧΡΗΣΗ: όπως έιπα κυρίως σειρές και ταινίες και εάν μου αρέσει gaming (αλλά δύσκολα με τα παιδία)

(1) Με βάση όσα αναφέρονται πιο πάνω, μάλλον δεν υπάρχει ανάγκη για αγορά τηλεόρασης.
(2) Οι 83" LG C1 και Sony A90J (θα) έχουν παραπλήσια τιμή.
(3) Αν δεν είναι ικανοποιητικά τα "χρώματα" ή γενικότερα η εικόνα σε μια τηλεόραση, μπορείς να αφιερώσεις αρκετό χρόνο και να τη ρυθμίσεις -με όσες γνώσεις διαθέτεις- μόνος σου ή να προσλάβεις κάποιον επαγγελματία. Στη δεύτερη περίπτωση, θα έχεις σωστή εικόνα, αλλά πιθανώς όχι ακριβώς στα γούστα σου.