ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Μια χαρά είμαστε.
Από 59,90 πήγαμε στο 60,91. Αύξηση 1,7%, ή 1,01 ευρώ/μήνα
Καπνίζετε?
Από 3,50 (Dunhill) πήγαμε στο 4,00. Αύξηση 14,29%, ή 15,00 ευρώ/μήνα (υποθέτοντας 1 πακέτο/ημέρα).
Συμπέρασμα:
Κόβουμε το κάπνισμα, κρατάμε τη Nova! (και έχουμε και υγεία)

Last edited:
Αυτό το thread θα μπορούσε να μετωνομαστεί σε "η διύλιση του κώνωπα"!
Δεν βλέπετε τι γίνεται με τη διύλιση των καυσίμων?
Για βάλτε βενζίνη και πείτε μου!
Έχω φτάσει να "γεμίζω" με 90+ ευρώ τα 65 λίτρα...

Ξανά συμπέρασμα:
Η Nova είναι αυτή που είναι και έχει γίνει μέλος της οικογενείας μας (!) όπως λέει και στο διαφημιστικό spot της τελευταία...
Όταν δεν βλέπεις ούτε τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια σωστά, παίρνεις Nova. Τί άλλο να κάνεις?
Όμως, μέχρι τώρα δεν έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός σ' αυτό το χώρο. Ας περιμένουμε τη Digea (για Αθήνα μιλάω) και βλέπουμε...
Πάντως για κάποιες περιοχές (έστω και στην Αττική), η Nova είναι μέλος της οικογενείας εδώ και 10 χρόνια!

Last edited:
Έρχεται νέα αύξηση ΦΠΑ με το νέο πακέτο μέτρων από το ΔΝΤ.

Έλα, ετοιμαστείτε για άλλο ένα thread :-)

πραγματικά τώρα που έρχονται τα σκούρα, και αφού θα περπατήσει και η DIgea, βλέπω μαύρες μέρες για τη NOVA

Τι σχέση έχει η digea με τη nova; Θα κόψουνε κάποιοι τη nova για να βλέπουν "σε κρυστάλλινη εικόνα" τις ειδήσεις;

Όταν η digea γίνει συνδρομητική και βάλει νέα κανάλια με premium περιεχόμενο επί πληρωμή και την υπόλοιπη πλέμπα δωρεάν, τότε συζητάμε για ανταγωνισμό.

Last edited:
Η Digea έχει άμεση σχέση γιατί πολλοί τηλεθεατές στη χώρα μας αναγκαστικά βάζουν νόβα για να βλέπουν τα Ελληνικά κανάλια (γιατί από επίγεια δεν μπορούν). Αυτά τα κανάλια που η η Digea έχει στο πακέτο της.

Ήδη έχει χάσει η νόβα κάποιες χιλιάδες πελάτες με την έλευση της Digea....

Μετά τα σημερινά μέτρα η συνδρομητική πλατφόρμα θεωρείται πλέον είδος πολυτελείας για τους πολλούς.
Προμηνύονται δύσκολες μέρες, δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει η επιχείρηση κρατώντας τις σημερινές τιμές και μην επαναδιαπραγματεύοντας συνολικά τα έξοδα της.

Αντίθετα, εγώ ακούω ότι η nova έχει αυξήσει την πελατειακή της βάση τους τελευταίους μήνες.

Έτσι θέλουν να λένε, άλλη είναι όμως η πραγματικότητα.....

Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Μετά τα σημερινά μέτρα η συνδρομητική πλατφόρμα θεωρείται πλέον είδος πολυτελείας για τους πολλούς.
Προμηνύονται δύσκολες μέρες, δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει η επιχείρηση κρατώντας τις σημερινές τιμές και μην επαναδιαπραγματεύοντας συνολικά τα έξοδα της.
Είδος πολυτελείας είναι έτσι κι αλλιώς εδώ και πολλά χρόνια φίλε μου. Αντέχει όμως αφού δουλεύει κατά κανόνα με καφετέριες, μπαρ, πρακτορεία, ξενοδοχεία κλπ. Απο κει παίρνει τα χοντρά. Αν τώρα κόψει ο έλληνας την καφετέρια, τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα...

Η Digea έχει άμεση σχέση γιατί πολλοί τηλεθεατές στη χώρα μας αναγκαστικά βάζουν νόβα για να βλέπουν τα Ελληνικά κανάλια (γιατί από επίγεια δεν μπορούν). Αυτά τα κανάλια που η η Digea έχει στο πακέτο της.

Ήδη έχει χάσει η νόβα κάποιες χιλιάδες πελάτες με την έλευση της Digea....

Δε νομίζω πως το ποσοστό των χρηστών που έβαλαν Nova για να πιάνουν τα επίγεια ελεύθερα κανάλια είναι σημαντικό, τουλάχιστο εντός Ελλάδας. Ενδεχομένως να είναι αρκετοί έλληνες εξωτερικού. Το σημαντικότερο μερίδιο συνδρομητών πρέπει να είναι καφετέριες κτλ.

Οι συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας έχουν αυξηθεί, οι συνδρομητές της αναλογικής έχουν μειωθεί και συνολικά έχουν παραμείνει σχεδόν στάσιμοι - τουλάχιστο μέχρι τέλους 2009 που έχουν ανακοινωθεί νούμερα. Στις περιοχές που ήδη λειτουργεί η Digea λίγο ως πολύ είχαν σήμα στα επίγεια κανάλια, οπότε δεν υπάρχει θέμα μειώσεων συνδρομητών από εκεί. Όταν η digea εξαπλωθεί σε περιοχές που πραγματικά είχαν πρόβλημα λήψης, θα δούμε.

Η τιμή (για να προλάβω τις κραυγές) θα αυξηθεί και πάλι λόγω του ΦΠΑ. Για να μη ξεχνιόμαστε, για τη Nova πληρώνει κανείς στο full pack 50,33 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα πληρώνει στο κράτος. Τα υπόλοιπα λοιπόν πλέον γίνονται
11,60 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική τιμή στα 62 ευρώ περίπου.

Από τη μία η παράνομη θέαση μέσω των καρτών κλώνων σχεδόν έχει εξαλειφθεί (οπότε μπορεί στη Nova να περιμένουν νέες συνδρομές) από την άλλη η οικονομική δυσχέρεια αυξάνεται και αρκετοί ίσως κόψουν τις συνδρομές τους. Η επαναδιαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων προς τα κάτω, ώστε να μπορέσουν να μειώσουν και τις συνδρομές νομίζω είναι μονόδρομος.

Δε νομίζω πως το ποσοστό των χρηστών που έβαλαν Nova για να πιάνουν τα επίγεια ελεύθερα κανάλια είναι σημαντικό, τουλάχιστο εντός Ελλάδας. Ενδεχομένως να είναι αρκετοί έλληνες εξωτερικού. Το σημαντικότερο μερίδιο συνδρομητών πρέπει να είναι καφετέριες κτλ.

Οι συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας έχουν αυξηθεί, οι συνδρομητές της αναλογικής έχουν μειωθεί και συνολικά έχουν παραμείνει σχεδόν στάσιμοι - τουλάχιστο μέχρι τέλους 2009 που έχουν ανακοινωθεί νούμερα. Στις περιοχές που ήδη λειτουργεί η Digea λίγο ως πολύ είχαν σήμα στα επίγεια κανάλια, οπότε δεν υπάρχει θέμα μειώσεων συνδρομητών από εκεί. Όταν η digea εξαπλωθεί σε περιοχές που πραγματικά είχαν πρόβλημα λήψης, θα δούμε.

Η τιμή (για να προλάβω τις κραυγές) θα αυξηθεί και πάλι λόγω του ΦΠΑ. Για να μη ξεχνιόμαστε, για τη Nova πληρώνει κανείς στο full pack 50,33 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα πληρώνει στο κράτος. Τα υπόλοιπα λοιπόν πλέον γίνονται
11,60 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική τιμή στα 62 ευρώ περίπου.

Από τη μία η παράνομη θέαση μέσω των καρτών κλώνων σχεδόν έχει εξαλειφθεί (οπότε μπορεί στη Nova να περιμένουν νέες συνδρομές) από την άλλη η οικονομική δυσχέρεια αυξάνεται και αρκετοί ίσως κόψουν τις συνδρομές τους. Η επαναδιαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων προς τα κάτω, ώστε να μπορέσουν να μειώσουν και τις συνδρομές νομίζω είναι μονόδρομος.

Πάνο, χωρίς να διαφωνώ επι της αρχής, απλά προσθέτω και μια παράμετρο που πιστεύω οτι θα "παίξει" πολύ στο άμεσο μέλλον.

Προβλέπω οτι το Κράτος, μόλις συνειδητοποιήσει οτι μπορεί να βγάλει σοβαρά λεφτά απο την μίσθωση των επίγειων συχνοτήτων, θα ζητήσει απο τα κανάλια να πληρώνουν για την χρήση.
Εκεί θα γίνουν οι αλλαγές, και η Nova θα μπεί στο παιχνίδι ως πιο cost-effective λύση ....

Τι σχέση έχει η digea με τη nova; Θα κόψουνε κάποιοι τη nova για να βλέπουν "σε κρυστάλλινη εικόνα" τις ειδήσεις;

Όταν η digea γίνει συνδρομητική και βάλει νέα κανάλια με premium περιεχόμενο επί πληρωμή και την υπόλοιπη πλέμπα δωρεάν, τότε συζητάμε για ανταγωνισμό.

έχει και πάρα πολύ μεγάλη σχέση.
και θα δεις πόσο θα μειωθεί η βάση συνδρομητών της όσο επεκτείνεται η digea.

@malakudi
Κάνεις μια πολύ θεωρητική προσέγγιση, αλλά ξεχνάς τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.
Κατ'αρχάς σε πολλά αστικά κέντρα, το αναλογικό σήμα είναι κάκιστο (λόγω πολυκατοικιών, κακών κεντρικών κεραιών, ή λόγω απόστασης πομπών) με αποτέλεσμα πολλοί να βάζουν το start pack /value pack για να έχουν καλή εικόνα (να ένα ωραίο στατιστικό να μας πεις: Πόσοί έχουν το start pack?)
ΤΟ κόστος της nova γίνεται δυσβάστακτο για ένα νοικοκυριό, και αν είναι να το έχει για το value pack (που το έχω εγώ), λόγω ελεύθερων καναλιών/Mezzo/και documentary, υπάρχει η πολύ φτηνότερη εκδοχή του conn-x tv

Παρεπιμπτόντως, τα Novacinema με την άνοδο του διαδικτυακού downloading (δεν πιστεύω κάποις αφελής να πιστεύει ότι μπορεί να καταπολεμηθεί - ένα θα κλείνουν, δέκα θα ανοίγουν), και το novasports με το υποβαθμισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο δε νομίζω να αποτελέσoyn πια την ναυαρχίδα των συνδρομητών.

H NOVA πρέπει να αρχίσει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Μοναδική λύση για μένα είναι να προσφέρει HD κανάλια, να φέρει δηλαδή κάτι, που κανείς άλλος δεν το προσφέρει τώρα. Δες πως φαίνεται να σώζονται οι συνοικιακοί κινηματογράφοι με τoys 3d προβολείς.

Last edited: