Φωτιά στο τόπικ :music-smiley-005:
Ήδη έχει χάσει η νόβα κάποιες χιλιάδες πελάτες με την έλευση της Digea....
Αντίθετα, εγώ ακούω ότι η nova έχει αυξήσει την πελατειακή της βάση τους τελευταίους μήνες.
Είδος πολυτελείας είναι έτσι κι αλλιώς εδώ και πολλά χρόνια φίλε μου. Αντέχει όμως αφού δουλεύει κατά κανόνα με καφετέριες, μπαρ, πρακτορεία, ξενοδοχεία κλπ. Απο κει παίρνει τα χοντρά. Αν τώρα κόψει ο έλληνας την καφετέρια, τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα...Μετά τα σημερινά μέτρα η συνδρομητική πλατφόρμα θεωρείται πλέον είδος πολυτελείας για τους πολλούς.
Προμηνύονται δύσκολες μέρες, δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει η επιχείρηση κρατώντας τις σημερινές τιμές και μην επαναδιαπραγματεύοντας συνολικά τα έξοδα της.
Παλι σε αυτο το νημα της επομενες μερες θα εχουμε πολεμο......
Η Digea έχει άμεση σχέση γιατί πολλοί τηλεθεατές στη χώρα μας αναγκαστικά βάζουν νόβα για να βλέπουν τα Ελληνικά κανάλια (γιατί από επίγεια δεν μπορούν). Αυτά τα κανάλια που η η Digea έχει στο πακέτο της.
Ήδη έχει χάσει η νόβα κάποιες χιλιάδες πελάτες με την έλευση της Digea....
Δε νομίζω πως το ποσοστό των χρηστών που έβαλαν Nova για να πιάνουν τα επίγεια ελεύθερα κανάλια είναι σημαντικό, τουλάχιστο εντός Ελλάδας. Ενδεχομένως να είναι αρκετοί έλληνες εξωτερικού. Το σημαντικότερο μερίδιο συνδρομητών πρέπει να είναι καφετέριες κτλ.
Οι συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας έχουν αυξηθεί, οι συνδρομητές της αναλογικής έχουν μειωθεί και συνολικά έχουν παραμείνει σχεδόν στάσιμοι - τουλάχιστο μέχρι τέλους 2009 που έχουν ανακοινωθεί νούμερα. Στις περιοχές που ήδη λειτουργεί η Digea λίγο ως πολύ είχαν σήμα στα επίγεια κανάλια, οπότε δεν υπάρχει θέμα μειώσεων συνδρομητών από εκεί. Όταν η digea εξαπλωθεί σε περιοχές που πραγματικά είχαν πρόβλημα λήψης, θα δούμε.
Η τιμή (για να προλάβω τις κραυγές) θα αυξηθεί και πάλι λόγω του ΦΠΑ. Για να μη ξεχνιόμαστε, για τη Nova πληρώνει κανείς στο full pack 50,33 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα πληρώνει στο κράτος. Τα υπόλοιπα λοιπόν πλέον γίνονται
11,60 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική τιμή στα 62 ευρώ περίπου.
Από τη μία η παράνομη θέαση μέσω των καρτών κλώνων σχεδόν έχει εξαλειφθεί (οπότε μπορεί στη Nova να περιμένουν νέες συνδρομές) από την άλλη η οικονομική δυσχέρεια αυξάνεται και αρκετοί ίσως κόψουν τις συνδρομές τους. Η επαναδιαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων προς τα κάτω, ώστε να μπορέσουν να μειώσουν και τις συνδρομές νομίζω είναι μονόδρομος.
Τι σχέση έχει η digea με τη nova; Θα κόψουνε κάποιοι τη nova για να βλέπουν "σε κρυστάλλινη εικόνα" τις ειδήσεις;
Όταν η digea γίνει συνδρομητική και βάλει νέα κανάλια με premium περιεχόμενο επί πληρωμή και την υπόλοιπη πλέμπα δωρεάν, τότε συζητάμε για ανταγωνισμό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.