ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Πάνο δεν είναι όπως τα λες ...
Με δεδομένη και γνωστή την τιμή πώλησης της συνδρομής μηνιαία και το βαθμό διείσδυσης και το λόγο συνολικού κέρδους προς σύνολο συνδρομητών ΔΕΝ χρειάζεσαι τον ισολογισμό τους για να εξάγεις ασφαλές συμπέρασμα ...

Οι ισολογισμοί χρειάζονται για να δούμε πχ πόσο κοστίζουν τα δικαιώματα ταινιών και αθλητικών γεγονότων, σε σχέση με τον πληθυσμό, στην μία και στην άλλη πλατφόρμα.

Είμαστε όντως λίγο off topic, οπότε σταματώ κι εγώ.

Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Πολύ ωραία και όμορφα όλα αυτά περί σεβασμού στην άλλη άποψη και όλα αυτά τα "politically correct" που μας έχουν μάθει. Στην πραγματικότητα βέβαια, μόνο μία είναι η σωστή άποψη και οι υπόλοιποι έχουν πρόβλημα αντίληψης, αφού δεν αντιλαμβάνονται ποιο είναι το σωστό. Τυπικό παράδειγμα αυτού του γεγονότος είναι οι θρησκείες, όπου αν μία από τις θρησκείες είναι η αλήθεια, όλες οι υπόλοιπες είναι λάθος και άρα τουλάχιστο ένα 80% του πληθυσμού του πλανήτη έχουν πρόβλημα αντίληψης.

Στο συγκεκριμένο θέμα λοιπόν, θα δεχτώ πως έχω εγώ το πρόβλημα αντίληψης και δεν αντιλαμβάνομαι πως το σωστό θα ήταν η EVIL NOVA να απορροφήσει όχι μόνο την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά όλο το ΦΠΑ (γιατί όχι). Έχετε δίκιο.

Γενικά, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν αποδέχεσαι τις απόψεις των άλλων εγώ συμφωνώ μαζί σου στο συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχουν αλλα ποιο σοβαρά προβλήματα με την Nova για να σχολιάσει κάποιος αλλα εδώ μου τα χαλάς.
Ποιος είπε ότι ντε και καλά μια από τις θρησκείες είναι ορθή?
Δεν σου περνάει καθόλου από το μυαλό ότι υπάρχει και η πιθανότητα καμια να μην είναι ορθή?
Για ένα άτομο ψαγμένο όπως εσύ μου κάνει εντύπωση που χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο παράδειγμα.
Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο τότε έχεις λάθος αντίληψη... (just being sarcastic :D)

Γενικά, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν αποδέχεσαι τις απόψεις των άλλων εγώ συμφωνώ μαζί σου στο συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχουν αλλα ποιο σοβαρά προβλήματα με την Nova για να σχολιάσει κάποιος αλλα εδώ μου τα χαλάς.
Δεν σου περνάει καθόλου από το μυαλό ότι υπάρχει και η πιθανότητα καμια να μην είναι ορθή?
Για ένα άτομο ψαγμένο όπως εσύ μου κάνει εντύπωση που χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Sarcastic or not, παρακάλεσα να ΜΗΝ το συνεχίσουμε, αν μη τι άλλο λόγω του οτι είναι :offtopic:

Μετα λύπης μου διαπιστώνω οτι επιμένετε ...

Πολύ καλά λοιπόν, κι εγώ θα αρχίσω να σβήνω τα off topic μηνύματα, κι αν επιμείνετε θα κλειδώσω και το νήμα να πάει στην ευχή του Θεού...

Για να δούμε τελικά, αν εισακούγονται οι παρακλήσεις !

Αν ξεκινήσεις φιλε μου να σβήνεις off topic μηνύματα στο forum και να κλειδώνεις threads το ένα τρίτο του forum θα το σβήσεις και το το ένα τρίτο θα το κλειδώσεις.
Δεν μπορεί παρα να υπάρξουν και off topic μηνύματα ειδικά σε ένα τέτοιο thread.
Κανε ότι καταλαβαίνεις...

Last edited:

Μα φυσικά και είναι πιθανό να είναι όλες λάθος. Απλώς αν μία είναι σωστή, τότε σίγουρα όλες οι άλλες είναι λάθος. Αν έχουν δίκιο οι Χριστιανοί (το μεγαλύτερο θρησκευτικό ρεύμα σύμφωνα με wikipedia, περί τα 2 δις), το υπόλοιπο 73% του παγκόσμιου πληθυσμού κάνει λάθος. Αν έχουν δίκιο οι Εβραίοι (περί τα 20 εκατομύρια), το 99,9% κάνει λάθος. Οπότε, στην καλύτερη (στατιστικά) των περιπτώσεων , το 73% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόβλημα αντίληψης, που φυσικά δεν πηγάζει από νοητική ή άλλη υστέρηση, αλλά από τον τρόπο που μεγάλωσαν και το πως η κοινωνία τους επέβαλε συγκεκριμένες νοητικές διεργασίες.

Καλημέρες, καφεδάκι δεν έχει σήμερα ?????

Κυριακή είναι !!!! :D

Εσυ καφε το λες τωρα αυτο!!!! ρε ντε και καλα και με το ετσι θελω θα πηδηχτω απο το παραθυρο.......αρε κυρα τι μας κανεις.

Νεα σταση ειναι αυτη;η Νοβα σου την εμαθε;:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Δε καταλαβαίνω πως τον εννοούμε αυτό το σεβασμό. Πχ πρέπει να σέβομαι αυτόν που πιστεύει στο θαυματουργό νερό του Καματερού; Πρέπει να σέβομαι αυτόν που πιστεύει ότι δεν πήγαμε ποτέ στη Σελήνη; Πρέπει να σέβομαι αυτόν που πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα και άρα πρέπει να κρύβουν το σώμα τους με μπούργκα;

Στην αλήθεια δεν υπάρχει δημοκρατία. Η αλήθεια είναι μία.

Αν και είναι γελοίο να συζητάμε αυτά τα θέματα με αφορμή την τιμολογιακή πολιτική της NOVA...
Και εφόσον δεν ενοχλεί το μήνυμά μου τους διαχειριστές περισσότερο από τα υπόλοιπα.
Προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε με πιο τρόπο θα συζητάμε εδώ στο φόρουμ...
ΝΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ να σέβεσαι ΑΥΤΟΝ που εκφράζει μια αντίθετη άποψη από τη δική σου.
Όσο και να διαφωνείς.
Και εγώ θεωρώ λάθος τα παραδείγματα που αναφέρεις, αλλά αν κάποιος δεν αναγκάσει εσένα να πίνεις με το ζόρι θαυματουργό νερό ή να φοράς μπούρκα και είναι απλά η δική του άποψη, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τον σέβεσαι και κυρίως το δικαίωμά του. Δεν είναι θέμα Πολιτικής, απλά είναι η αρχή στην οποία στηρίζεται η συμβίωση των ανθρώπων σε κοινωνίες.
Και εγώ θεωρώ πολύ λάθος και πολύ μακριά από τη ...μοναδική αλήθεια την γνώμη του malakudi για τις τιμές της NOVA, αλλά διαβάζοντας τα επιχειρήματά του, μπορεί να "διορθώσω" τη γνώμη που έχω στο ζήτημα.

Σέβομαι το δικαίωμά του malakudi να έχει αυτή τη γνώμη και του ζητώ να κάνει το ίδιο.
Αν θέλει βέβαια... είναι κι αυτό δικαίωμά του!
Κραυγές ακούγονται από όλες τις κατευθύνσεις, ας μένουμε στα επιχειρήματα και ας σχηματίζει ο καθένας τη δική του γνώμη.

Καλό απόγευμα, καλή ξεκούραση και τα ξαναλέμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Αν και είναι γελοίο να συζητάμε αυτά τα θέματα με αφορμή την τιμολογιακή πολιτική της NOVA...
Και εφόσον δεν ενοχλεί το μήνυμά μου τους διαχειριστές περισσότερο από τα υπόλοιπα.
Προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε με πιο τρόπο θα συζητάμε εδώ στο φόρουμ...
ΝΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ να σέβεσαι ΑΥΤΟΝ που εκφράζει μια αντίθετη άποψη από τη δική σου.
Όσο και να διαφωνείς.
Και εγώ θεωρώ λάθος τα παραδείγματα που αναφέρεις, αλλά αν κάποιος δεν αναγκάσει εσένα να πίνεις με το ζόρι θαυματουργό νερό ή να φοράς μπούρκα και είναι απλά η δική του άποψη, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τον σέβεσαι και κυρίως το δικαίωμά του. Δεν είναι θέμα Πολιτικής, απλά είναι η αρχή στην οποία στηρίζεται η συμβίωση των ανθρώπων σε κοινωνίες.
Και εγώ θεωρώ πολύ λάθος και πολύ μακριά από τη ...μοναδική αλήθεια την γνώμη του malakudi για τις τιμές της NOVA, αλλά διαβάζοντας τα επιχειρήματά του, μπορεί να "διορθώσω" τη γνώμη που έχω στο ζήτημα.

Σέβομαι το δικαίωμά του malakudi να έχει αυτή τη γνώμη και του ζητώ να κάνει το ίδιο.
Αν θέλει βέβαια... είναι κι αυτό δικαίωμά του!
Κραυγές ακούγονται από όλες τις κατευθύνσεις, ας μένουμε στα επιχειρήματα και ας σχηματίζει ο καθένας τη δική του γνώμη.

Καλό απόγευμα, καλή ξεκούραση και τα ξαναλέμε.

Μέχρι ποιου βαθμού φτάνει αυτός ο σεβασμός; Θα σεβαστείς αυτόν που εκφράζει άποψη περί Αρίας Φυλής; Θα σεβαστείς αυτόν που εκφράζει άποψη περί ανθρωποθυσιών; Περί παιδεραστίας;

Μερικά πράγματα δεν είναι θέμα άποψης, είναι απλά λάθος. Το που βάζουμε τη διαχωριστική γραμμή είναι καθαρά θέμα κοινωνικό. Εγώ λοιπόν διαφωνώ και δε σέβομαι αυτόν που θέλει οι γυναίκες να φοράνε μπούργκα, γιατί αυτή η πράξη μειώνει την προσωπικότητα των γυναικών και η κοινωνική μου συνείδηση μου το απαγορεύει να το δεχτώ (το ίδιο συμβαίνει τώρα και στη Γαλλία για το συγκεκριμένο θέμα). Σε πράγματα λοιπόν που η ορθή - αληθής θέση είναι αποδεδειγμένη με επιχειρήματα και επιστημονικές μεθόδους, ναι, δεν σέβομαι την άλλη άποψη. Την χλευάζω.

Επειδή έχω μπερδευτεί με όλα αυτά, για ποιο λόγο η απορρόφηση ή όχι της αύξησης του ΦΠΑ έχει να κάνει με κάτι "σωστό" ή "λάθος"; Όποια απόφαση κι αν έπαιρνε είχε να κάνει με το αν την συμφέρει επιχειρηματικά ή όχι να αναλάβει η ίδια το κόστος των περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως που χοντρικά βγαίνει η αύξηση του ΦΠΑ για το σύνολο των συνδρομητών της. Επέλεξε να μην το αναλάβει, αλλά αυτό ούτε στα πλαίσια του σωστού το βλέπω ούτε του λάθους...

Re: Απάντηση: Re: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Δεν είδα καμία διαμαρτυρία για την ίδια αύξηση σε άλλες υπηρεσίες. Κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία, Internet, ΔΕΗ, ύδρευση κτλ κτλ κτλ. Όλες πέρασαν το ΦΠΑ στα τιμολόγιά τους. Και γιατί να μη το κάνουν;

Και για να τελειώνει αυτό το παραμύθι, η Nova ΔΕΝ αύξησε τις τιμές. Το κράτος αύξησε το ΦΠΑ, και η Nova οφείλει να το παρακρατεί, να κάνει δηλαδή το φοροεισπράκτορα. Οι τιμές (προ ΦΠΑ) είναι ίδιες. Αν δε καταλαβαίνετε τη διαφορά, έχετε πρόβλημα αντίληψης.
Δεν υπαρχει αξιολογη διαμαρτυρια, διοτι:
- Κινητη τηλεφωνια: ανταγωνισμος, πληθωρα πακετων και υπηρεσιων, και επιδοτηση για αγορα κινητου για ανανεωση συμβολαιου.
- Σταθερη τηλεφωνια: ανταγωνισμος, πληθωρα πακετων και υπηρεσιων.
- Ιντερνετ: ανταγωνισμος, πληθωρα πακετων και υπηρεσιων, δωρεαν εξοπλισμος.
- ΔΕΗ: δεν υπαρχει ανταγωνισμος. αναγκαια παροχη. ωστοσο εχουν γινει προσπαθειες απο καποιους το να μην πληρωνουν την συνδρομη της ΕΡΤ.
Υδρευση: δεν υπαρχει ανταγωνισμος. αναγκαια παροχη. ωστοσο το ποσο ειναι μικρο. (τουλαχιστον στην περιοχη μου, ο λογαριασμος ερχεται 33 ευρω το 3μηνο).
Σε ολα τα παραπανω υπαρχει ενα παγιο (σε καποια ειναι στανταρ (ΔΕΗ, Υδρευση) και σε καποια το οριοθετεις εσυ με τις αναγκες σου (κινητη και σταθερη τηλεφωνια σχετικα με τα πακετα επιλογης)) και ο τελικος λογαριασμος ερχεται αναλογα με την καταναλωση.

Η NOVA σαν εταιρεια καλα κανει και δεν απορροφησε την αυξηση του ΦΠΑ. Την τσεπη της κοιταει.
Αλλά πιστευω οτι απο την μια η οικονομικη κριση (και πολυ περισσοτερο εαν υπαρξουν περικοπες στον ιδιωτικο τομεα) και απο την αλλη ο ερχομος της DIGEA πολυ συντομα η NOVA θα τα βρει σκουρα.

Και...ακουσον ακουσον. Μια φιλη εκανε συνδρομη (δουλευει στη forthnet και εχουν φθηνοτερη συνδρομη) στο NOVA και ο αποκωδικοποιητης δεν δουλευει καλα. Δεν δουλευει γρηγορα το EPG, αρκετες φορες χανεται το σημα και τηλεφωνει στη NOVA για να της πουνε τι να κανει. Της ειπαν, να παει σε ενα αντιπροσωπο της NOVA στην περιοχη της, αυτος θα παρει τον αποκωδικοποιητη να τον ελεγξει και θα της δωσει ενα μεταχειρο για να κανει την δουλεια της. Εαν ο αποκωδικοποιητης δεν φτιαχνεται τοτε θα κρατησει τον μεταχειρο !!!! Σπεσιαλ σερβις!

Last edited:

Επειδή έχω μπερδευτεί με όλα αυτά, για ποιο λόγο η απορρόφηση ή όχι της αύξησης του ΦΠΑ έχει να κάνει με κάτι "σωστό" ή "λάθος"; Όποια απόφαση κι αν έπαιρνε είχε να κάνει με το αν την συμφέρει επιχειρηματικά ή όχι να αναλάβει η ίδια το κόστος των περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως που χοντρικά βγαίνει η αύξηση του ΦΠΑ για το σύνολο των συνδρομητών της. Επέλεξε να μην το αναλάβει, αλλά αυτό ούτε στα πλαίσια του σωστού το βλέπω ούτε του λάθους...

Η απορρόφηση του ΦΠΑ σημαίνει να χαρίσει στο κράτος ένα 10% των κερδών της (τα κέρδη της με τον τελευταίο ισολογισμό είναι 46 εκατομμύρια ευρώ).

Είναι λάθος να διαμαρτυρόμαστε στον Χ για κάτι που έκανε ο Ψ. Ελπίζω να μη διαφωνούμε σε αυτή τη γενική αρχή. Άρα, λάθος είναι να κραυγάζουμε στην Χ εταιρεία για μία αύξηση που δεν οφείλεται στην εταιρεία αλλά στο κράτος.

Επειδή τέθηκε και το θέμα των κερδών σε σχέση με τον αριθμό συνδρομητών. Με 46 εκατομμύρια κέρδη και 360.000 συνδρομητές, η εταιρεία στατιστικά κερδίζει 127 ευρώ το χρόνο από τον κάθε συνδρομητή. Συνεπώς, η καλύτερη έκπτωση που μπορεί να κάνει χωρίς να χρεοκοπήσει είναι 10 ευρώ το μήνα. Έκπτωση που έχει ήδη κάνει αν αναλογιστούμε τις συνδυαστικές προσφορές με τηλεφωνία και internet. Αυτά τα απλά μαθηματικά να τα θυμόμαστε όταν ζητάμε να πέσει η τιμή. Δε διαφωνώ πως η υπηρεσία είναι άκριβη για το μέσο ελληνικό εισόδημα. Δε διαφωνώ επίσης πως είναι άδικη η χρέωση, αφού επιδοτούμε όλοι οι συνδρομητές αυτούς που βλέπουν ποδόσφαιρο (τα περισσότερα χρήματα για δικαιώματα δαπανούνται εκεί). Αλλά πριν κραυγάσουμε για τις τιμές, καλό είναι να κοιτάμε λίγο τα νούμερα. Τέλος, το επιχείρημα ότι μειώσεις τιμών θα φέρουν νέους συνδρομητές και άρα θα παραμείνει κερδοφόρα η εταιρεία δεν ευσταθεί, γιατί με τις μειώσεις / προσφορές αλλά και τα υποπακέτα δεν αυξήθηκε ο αριθμός συνδρομητών. Ο κύριος λόγος είναι η θέαση χωρίς άδεια και αν δε λύσουν αυτό το θέμα, δύσκολα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική.

Η απορρόφηση του ΦΠΑ σημαίνει να χαρίσει στο κράτος ένα 10% των κερδών της (τα κέρδη της με τον τελευταίο ισολογισμό είναι 46 εκατομμύρια ευρώ).

Είναι λάθος να διαμαρτυρόμαστε στον Χ για κάτι που έκανε ο Ψ. Ελπίζω να μη διαφωνούμε σε αυτή τη γενική αρχή. Άρα, λάθος είναι να κραυγάζουμε στην Χ εταιρεία για μία αύξηση που δεν οφείλεται στην εταιρεία αλλά στο κράτος.

Επειδή τέθηκε και το θέμα των κερδών σε σχέση με τον αριθμό συνδρομητών. Με 46 εκατομμύρια κέρδη και 360.000 συνδρομητές, η εταιρεία στατιστικά κερδίζει 127 ευρώ το χρόνο από τον κάθε συνδρομητή. Συνεπώς, η καλύτερη έκπτωση που μπορεί να κάνει χωρίς να χρεοκοπήσει είναι 10 ευρώ το μήνα. Έκπτωση που έχει ήδη κάνει αν αναλογιστούμε τις συνδυαστικές προσφορές με τηλεφωνία και internet. Αυτά τα απλά μαθηματικά να τα θυμόμαστε όταν ζητάμε να πέσει η τιμή. Δε διαφωνώ πως η υπηρεσία είναι άκριβη για το μέσο ελληνικό εισόδημα. Δε διαφωνώ επίσης πως είναι άδικη η χρέωση, αφού επιδοτούμε όλοι οι συνδρομητές αυτούς που βλέπουν ποδόσφαιρο (τα περισσότερα χρήματα για δικαιώματα δαπανούνται εκεί). Αλλά πριν κραυγάσουμε για τις τιμές, καλό είναι να κοιτάμε λίγο τα νούμερα. Τέλος, το επιχείρημα ότι μειώσεις τιμών θα φέρουν νέους συνδρομητές και άρα θα παραμείνει κερδοφόρα η εταιρεία δεν ευσταθεί, γιατί με τις μειώσεις / προσφορές αλλά και τα υποπακέτα δεν αυξήθηκε ο αριθμός συνδρομητών. Ο κύριος λόγος είναι η θέαση χωρίς άδεια και αν δε λύσουν αυτό το θέμα, δύσκολα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική.

Τα νούμερα που λες δεν ισχύουν γιατί υπάρχουν και τα επαγγελματικά πακέτα.
Αν και μπορεί να έχω λάθος νομίζω ότι η Nova ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά για τους ιδιώτες.Πολλά ξενοδοχεία και σχεδόν όλες οι καφετέριες,ταβέρνες,προπό κτλ, έχουν nova.Είναι μόνο δική μου εντύπωση ότι από τα 365.000 active πακέτα , η πλειοψηφία είναι επαγγελματικά πακέτα; Αν έριχναν την συνδρομή στα 30 ευρώ με έμμεσο τρόπο θα "υποβάθμιζαν" την υπηρεσία που πουλάνε στους επαγγελματίες και θα έχαναν απο εκεί έσοδα.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι "γκρινιάζουν" για το 1 ευρώ ,όχι επειδή δεν απορρόφησε η Nova το ΦΠΑ αλλά επειδή με αυτήν την κίνηση σε περίοδο κρίσης έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένη να μειώσει την ήδη υπερβολική τιμή της συνδρομή της.Όταν την ίδια ώρα ο ΟΤΕ έριξε την τιμή του connx-tv από 15 ευρώ σε 13 ευρώ έχοντας πολύ πιο πλούσιο περιεχόμενο σε σχέση με το start-pack της nova.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Μέχρι ποιου βαθμού φτάνει αυτός ο σεβασμός; Θα σεβαστείς αυτόν που εκφράζει άποψη περί Αρίας Φυλής; Θα σεβαστείς αυτόν που εκφράζει άποψη περί ανθρωποθυσιών; Περί παιδεραστίας;

Μερικά πράγματα δεν είναι θέμα άποψης, είναι απλά λάθος. Το που βάζουμε τη διαχωριστική γραμμή είναι καθαρά θέμα κοινωνικό. Εγώ λοιπόν διαφωνώ και δε σέβομαι αυτόν που θέλει οι γυναίκες να φοράνε μπούργκα, γιατί αυτή η πράξη μειώνει την προσωπικότητα των γυναικών και η κοινωνική μου συνείδηση μου το απαγορεύει να το δεχτώ (το ίδιο συμβαίνει τώρα και στη Γαλλία για το συγκεκριμένο θέμα). Σε πράγματα λοιπόν που η ορθή - αληθής θέση είναι αποδεδειγμένη με επιχειρήματα και επιστημονικές μεθόδους, ναι, δεν σέβομαι την άλλη άποψη. Την χλευάζω.

Παναγιώτη
Υπάρχει κάποιο όριο. Τα έχεις χάσει.
Εγώ λοιπόν -λέμε τώρα-λέω οτι το να ΜΗΝ φοράνε οι γυναίκες μπούργκα μειώνει την προσωπικότητά τούς.
ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ?
Γιατί έτσι ΕΜΑΘΕΣ ?
Γιατί αυτή είναι η αισθητική που σε βολεύει ?
Είναι δυνατόν να μιλάς και να εκφράζεις άποψη για ένα θέμα που άπτεται της θρησκείας κάποιου άλλου για την οποία (το πιό πιθανό είναι οτι) δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, και αυτό να είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.Έχεις άποψη περί Μωαμεθανισμού ? Γνωρίζεις (ή προσπάθησες να γνωρίσεις) κάποιον πνευματικό τους ταγό ? Ξέρεις πραγματικά ποιά είναι η σημασία αυτού του ρούχου ?

Είπες δλδ ποτέ στην γιαγιά κάποιου φίλου σου να βγάλει τα μαύρα ?

Πήγες ποτέ στην κουζίνα κάποιου πχ Ισπανού για να του πείς πως θα μαγειρέψει ? Διότι μπορεί να μην σου αρέσει η Ισπανική κουζίνα (πχ) αλλά καλώς ή κακώς εκατομμύρια άνθρωποι αυτό το φαγητό τρώνε, αυτό έμαθαν να εκτιμούνε και αυτό ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ στην καθημερινότητά τους. Τι θα τους πείς δλδ αυτούς ? Οτι επειδή εγώ θεωρώ οτι η παέλια είναι σπατάλη πρωτεινών (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ) πρέπει να την κόψετε ? Δέστε ! Την κατήργησαν στην Αυστραλία ! Άρα από αυριο παέλια γιόκ.

ΤΑ ΛΕΣ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?
(Και μην ακούσω εδώ τιποτα περί ορέξεως. Παίρνω την ΔΙΚΗ ΣΟΥ γραμμή λογικής και απλά την βάζω σε άλλη γραμμη επιχειρημάτων)

Δεν είπες ουτε καν "...κατα την άποψή μου..."

Όσον αφορά τα περί παιδεραστίας, ανθρωποθυσιών κτλ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ η απάντηση είναι ΝΑΙ. Έχει και επιχειρήματα (μπρρρρρ...) αλλά δεν μπαίνω εκεί καθότι είμαι ΚΑΡΑ of topic.

Αρκετά. Δεν θα επανέλθω. Για προβληματισμό είναι, όχι για κράξιμο.

Σίμος

Last edited:
Λοιπόν, θα σας εξομολογηθώ και γώ τον καημό μου ....

Κάθε φορά που παρακαλάω να σταματήσετε τις αντεγκλήσεις όταν γράφετε εδώ, αμέσως μετά κλείνω το PC και το ξανανοίγω κάποιες ώρες αργότερα με την ελπίδα οτι - μιας και το ξέρω οτι μιλάω σε νοήμονες ανθρώπους - το φαινόμενο θα έχει σταματήσει.
Και κάθε φορά που πάω στο "προβληματικό" θέμα διαπιστώνω οτι "λιγο καιρό ξαποσταίνει" και μετά ξανα μανα τα ίδια (και κάποιες φορές και χειρότερα).

Απαντήστε μου λοιπόν το εξής (και ΔΕΝ είναι ρητορικό το ερώτημα - περιμένω όντως απάντηση):
Πρέπει κάποιος να σεβαστεί την οντότητά σας και τα γραφόμενά σας και να ΜΗΝ τα σβήσει, όταν την ίδια ώρα εσείς οι ίδιοι τον γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, (για να μην πώ πουθενά αλλού και έχουμε άλλα) ?

Δεν σας ζήτησα κάτι το τραγικά δύσκολο νομίζω ... Επιλέγετε όμως να με γράφετε κανονικότατα. Μέχρι στιγμής δεν νομίζω να σας έχω δώσει την εντύπωση του δρακόντιου συντονιστή ούτε του αυταρχικού δικτατορίσκου. Σεβομαι οτι είστε έξυπνοι άνθρωποι, και σαν τέτοιοι και ιδέες έχετε και απόψεις. Προσπαθώ λοιπόν με παραινέσεις και παρακλήσεις να κεντρίσω την νοημοσύνη σας ή εν τέλει το φιλότιμό σας.
Στο κάτω κάτω της γραφής ανοίξτε ένα θέμα στην "Εκτός" και κάντε εκείνο μπάχαλο. Να προσέξετε όμως γιατί δεν έχουμε όλοι οι συντονιστές την ίδια ανεκτικότητα σε αυτά που γράφετε και ενδέχεται να τρέχετε ...

Προσπάθησα ένας Θεος ξέρει πόσο, ώστε να είμαι υπόδειγμα δημοκρατικότητας. Αλλά εσείς αντι να το σεβαστείτε, θελήσατε να το εκμεταλλευτείτε, εκλαμβάνοντας την στάση μου ως αδυναμία. Επειδή όμως αδυναμία ΔΕΝ είναι, και επειδή απο ότι φαίνεται δεν είστε σε θέση να συμπλεύσετε με ενα άλλο, δημοκρατικότερο τρόπο διαχείρισης, θα προσαρμοστώ με θλίψη μου σε αυτό που καταλαβαίνετε καλύτερα : το σβήσιμο και το ban.

Λυπούμαι που θα γίνει έτσι, αλλά η στάση σας μόνο αυτό μου αφήνει ως περιθώριο δράσης....

Φίλιππος