ΝΕΑ ΒΟΜΠΑ 10 Φορες ισχυροτερη .......

16 July 2006
7,530
HAMBURG
Νεα βομπα 10 φορες ισχυροτερη εχουν ετοιμη οι Αμερικανοι κατα των πυρηνικων εγκαταστασεων ( απο Μπετο και Σιδερο ) του ΙΡΑΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

σημερα στο ΕΘΝΟΣ ενα ενδιαφερον αρθρο ....

παμε ολοταχως για ενα .... νεο ΙΡΑΚ !!!

διαβαστε ....





Πρόβα πολέμου
«E» 31/3
Πρόβα πολέμου

Της Μαρίας Αδαμίδου


Επικίνδυνα ανεβαίνει ο διπλωματικός «πυρετός» μεταξύ Ιράν και Δύσης, που με αφορμή τη σύλληψη των 15 Βρετανών από την Τεχεράνη, πραγματοποιούν μια άτυπη «πρόβα» πολέμου.

Η άνευ προηγουμένου διεθνής πίεση που ασκείται στο Ιράν λόγω του πυρηνικού του προγράμματος, συνθέτει εδώ και αρκετό καιρό ένα σχεδόν πολεμικό σκηνικό, το οποίο συμπληρώνεται πλέον από έναν πόλεμο εντυπώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, που προκαλεί έντονη ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση.

Για την Τεχεράνη, η οποία βρίσκεται σε στενό κλοιό, η σύλληψη των Βρετανών σε ιρανικά χωρικά ύδατα, όπως υποστηρίζει, είναι η απόδειξη πως τελεί σε κατάσταση πολιορκίας.

Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι το αμερικανικό ναυτικό πραγματοποιεί σειρά ασκήσεων στην περιοχή του Κόλπου το τελευταίο διάστημα -τις μεγαλύτερες μετά την εισβολή στο Ιράκ- και ουδείς μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι τα αμερικανικά στρατεύματα σταθμεύουν σε όλες τις γειτονικές χώρες, δηλαδή το Ιράκ, την Τουρκία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι επανειλημμένες κατηγορίες από πλευράς Ουάσιγκτον ότι η Τεχεράνη υποστηρίζει τους αντάρτες στο Ιράκ, κορυφώθηκαν επίσης με τη σύλληψη πέντε Ιρανών τον περασμένο Ιανουάριο σε ιρακινό έδαφος, σε συνδυασμό με την εξαφάνιση του Ιρανού πρώην υφυπουργού Αμυνας. Η ιρανική ηγεσία, λοιπόν, αντιδρά στις πιέσεις προσπαθώντας, από τη δική της πλευρά να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι οι Βρετανοί, οι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμμετέχουν στις μεθοδεύσεις εναντίον της.

Εξάλλου, λίγες μόλις ώρες πριν γίνει γνωστή η σύλληψη των Βρετανών πεζοναυτών, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεϊ, είχε δηλώσει ότι ήρθε η ώρα και η χώρα του να μεταχειριστεί ανάλογες μεθόδους με αυτές της Δύσης για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται τη χρήση «αθέμιτων μέσων».

Η δήλωση αυτή ερμηνεύτηκε από αρκετούς πολιτικούς αναλυτές ως το «πράσινο φως» προς την Επαναστατική Φρουρά να προχωρήσει σε ανάλογες συλλήψεις.

Ανησυχεί βαθύτατα το ΣΑ του ΟΗΕ
Η διεθνής κοινότητα, πάντως, η οποία έχει καταδικάσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης, ήταν αρκετά πολύ προσεκτική στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τη Βρετανία, προφανώς φοβούμενη μια κλιμάκωση της έντασης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε απλώς τη «βαθύτατη ανησυχία» του. Είναι, προφανώς, νωπές οι μνήμες της εισβολής στο Ιράκ, κατόπιν της οποίας, άλλωστε, βρίσκονται Βρετανοί στρατιώτες στην περιοχή.

Η ανακοίνωση δεν κάνει καμιά αναφορά στην απόφαση του ΣΑ, που εξουσιοδοτεί την παρουσία των στρατευμάτων στο Ιράκ. Επιπλέον, καλεί για την εξεύρεση λύσης, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης των 15, υπονοώντας δηλαδή ότι η σύλληψη των Βρετανών είναι μόνο ένα σκέλος του προβλήματος, όπως ακριβώς υποστηρίζει και η Τεχεράνη.

Αντιθέτως, η ΕΕ εμφανίστηκε σκληρότερη, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και απειλώντας με κυρώσεις, χωρίς, ωστόσο, να φτάσει μέχρι τη διευκρίνιση αυτών.

Οι κορώνες σαφέστατα δεν έλειψαν τόσο από την Τεχεράνη, με τον πρόεδρο Αχμαντινετζάντ να απαιτεί μια δημόσια συγνώμη από το Λονδίνο αλλά και τον Τόνι Μπλερ να επιμένει ότι το Ιράν θα απομονωθεί διεθνώς για να συμμορφωθεί. Ούτε βέβαια και τα «παιχνίδια», με τους Ιρανούς να αποσύρουν την απόφασή τους να αφήσουν ελεύθερη τη μοναδική γυναίκα μεταξύ των συλληφθέντων και να εμφανίζουν βίντεο πεζοναυτών που ομολογούν ότι παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα και τους Βρετανούς από την άλλη να κάνουν λόγο για «ομήρους» αντί για συλληφθέντες, και να παρουσιάζουν συσκευές GPS βάσει των οποίων υποστηρίζουν ότι αποδεικνύεται η αθωότητα των υπηκόων τους.

Στην επίσημη διακοίνωσή της, η ιρανική κυβέρνηση διαμαρτύρεται έντονα, «επιμένει στον σεβασμό των κανόνων και των αρχών των διεθνών νόμων που αφορούν στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών» και ζητεί «εγγυήσεις για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων πράξεων».

Ούτε κουβέντα, δηλαδή, για δημόσια συγνώμη, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι ότι η Τεχεράνη δεν θέλει να οξύνει την ήδη υφιστάμενη αντιπαράθεση.

Ωστόσο, το Λονδίνο δεν εμφανίζεται, επισήμως τουλάχιστον, εξίσου διαλλακτικό.

10 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ
Με νέα «βόμβα διείσδυσης» θα προσβάλουν οι ΗΠΑ το Ιράν

Μόσχα: Δ. Λιάτσος

Στην έρημο της Τσιχουάνα, στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού, στις αρχές Μαρτίου έγινε, με επιτυχία, δοκιμή της νέας υπερμεγέθους κατευθυνόμενης βόμβας των ΗΠΑ. Η βόμβα αυτή έχει ισχύ 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνες που διαθέτει σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ αλλά και από τις βόμβες «καταφυγίων» του ισραηλινού στρατού με την κωδική ονομασία BLU-109. Για τη δοκιμή έγραψε ο αμερικανικός Τύπος. Η είδηση αποτελεί σημαντικότατο γεγονός στο φόντο της συνεχούς συσσώρευσης έντασης γύρω από το Ιράν, εκτιμά ο Ρώσος στρατηγός, Λεονίτ Ιβάσοφ.

Σήμερα, εξηγεί ο Ρώσος ειδικός σε θέματα πολέμου, υπάρχουν όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν τη ραγδαία προ%
 
Last edited:
Ρε σύ Βαγγέλη, γιατί πίστευες ότι δεν θα είχαν κάτι ισχυρό οι φίλοι - σύμμαχοί μας?
Θα έμεναν άπραγοι, άλλωστε είχε περάσει αρκετός καιρός από τότε που μπουκάρανε για τελευταία φορά φορά σε κράτος, και όπως και να το κάνουμε οι άνθρωποι έχουν ανάγκες ,που θα πρέπει με τον ένα ή τον άλλον τρόπο να καλύψουν.
Τώρα λοιπόν ο νέος κακός είναι το ΙΡΑΝ, ο προστάτης λοιπόν του πλανήτη μας θέλει για μια ακόμη φορά να "αποτρέψει ", τους λαούς από τους "κινδύνους ", του κακού ( ΙΡΑΝ:flipout: :flipout:), μήπως αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί?-bye-
 
σε λιγο καιρο θα δουμε ενα ακομα μακελιο !!

και αυτο το μακελιο θα ειναι χειροτερο απο τα αλλα ....

διοτι το ΙΡΑΝ δεν ειναι ΙΡΑΚ !!

να ελπισω να μην συμβει τιποτα ;;;;;; δεν υπαρχει περιπτωση να μη συμβει οταν τουλαχιστον 5 γειτονικες χωρες εχουν στρατο Αμερικανικο που εχει σχεδον κυκλωσει το ΙΡΑΝ αλλα και τα Αεροπλανοφορα που ηδη ειναι κοντα με 450 αεροπλανα ....
 
Συνονόματε, μήπως πιστευεις ότι εμείς δεν αγοράζουμε εφημερίδες; για ποιό λόγο η αναδημοσίευση; και οι tv το έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες, είναι ένα προδιαγραμμένο γεγονός, απλά θέμα timing.
Βέβαια οι Πακιστανοί και οι Ινδοί είναι καλοί και μπορούν να έχουν πυρηνικά ενώ οι Ιρανοί και οι Ιρακινοί όχι.
 
Συνονόματε, μήπως πιστευεις ότι εμείς δεν αγοράζουμε εφημερίδες; για ποιό λόγο η αναδημοσίευση; και οι tv το έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες, είναι ένα προδιαγραμμένο γεγονός, απλά θέμα timing.
Βέβαια οι Πακιστανοί και οι Ινδοί είναι καλοί και μπορούν να έχουν πυρηνικά ενώ οι Ιρανοί και οι Ιρακινοί όχι.
Εγω δεν αγοραζω εφημεριδες. Μπορει να το κανει για μενα. Ειμαστε και κοντοχωριανοι.
 
πεστα ρε Πανο !!!!!!!! ακου γιατι το βαλα ......

δηλ, αμα γινει πολεμος επειδη τον βλεπουμε στις ειδησεις να μη το συζητησουμε ;;;;



......
 
H αναδημοσίευση έγραψα και όχι η συζήτηση. Αν το θέμα σε ενδιέφερε θα είχες αγοράσει εφημερίδα και θα ενημερωνώσουνα κι φυσικά για να μην αγοράζεις εφημερίδα σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει.
 
H αναδημοσίευση έγραψα και όχι η συζήτηση. Αν το θέμα σε ενδιέφερε θα είχες αγοράσει εφημερίδα και θα ενημερωνώσουνα κι φυσικά για να μην αγοράζεις εφημερίδα σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει.
Ενδιαφέρον...
 
Απάντηση: Re: ΝΕΑ ΒΟΜΠΑ 10 Φορες ισχυροτερη .......

H αναδημοσίευση έγραψα και όχι η συζήτηση. Αν το θέμα σε ενδιέφερε θα είχες αγοράσει εφημερίδα και θα ενημερωνώσουνα κι φυσικά για να μην αγοράζεις εφημερίδα σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει.

καθε μερα ριχνω μια ματια στο ιντερνετ στις εφημεριδες ....

το θεμα περναει στα ψιλα αφου ολοι ασχολουνται :
με τα Λαμογια με τους Χουλιγκανς με την Ψαλιδα των κοματων με το ποσο εχει το Κατσικι του πασχα ........κτλ,



και εδω που ειμαι ελαχιστες εφημεριδες το συζητουν ...


ο σκοπος μου ηταν η συζητηση και το εβαλα το αρθρο για κραχτη !


με ενδιαφερει και μενα το θεμα λιγακι παντως .... αφου ετσι και αλλιως αλλοι θα φανε τις μπομπες ...:BDGBGDB55: γιατι να χαλασουμε την ψυχολογια μας
 
Απάντηση: Re: ΝΕΑ ΒΟΜΠΑ 10 Φορες ισχυροτερη .......

καθε μερα ριχνω μια ματια στο ιντερνετ στις εφημεριδες ....

το θεμα περναει στα ψιλα αφου ολοι ασχολουνται :
με τα Λαμογια με τους Χουλιγκανς με την Ψαλιδα των κοματων με το ποσο εχει το Κατσικι του πασχα ........κτλ,



και εδω που ειμαι ελαχιστες εφημεριδες το συζητουν ...


ο σκοπος μου ηταν η συζητηση και το εβαλα το αρθρο για κραχτη !


με ενδιαφερει και μενα το θεμα λιγακι παντως .... αφου ετσι και αλλιως αλλοι θα φανε τις μπομπες ...:BDGBGDB55: γιατι να χαλασουμε την ψυχολογια μας

Βαγγέλη, -bye- το θέμα είναι σοβαρό, οι περισσότεροι σε καταλαβαίνουμε, ανησυχούμε πολύ για όλα αυτά και εμείς, ωστόσο όπως έγραψε ένας φίλος´, όλα είναι θέμα timing, σε ότι αφορά το ποτε θα επιλέξουν να κτυπήσουν.
 
Last edited by a moderator: