Νεα Canon G11 με μειωση των megapixel απο 14.7 σε 10.

Για τοπίο και 24mm δεν είναι κακό.... Ή για μάκρο
Δύσκολα ξεφοντάρεις όμως εάν δεν απέχει πολυ το φόντο από το θέμα σου. Εδώ οι πιο προσιτές πανασόνικ (TZ6 πχ) ξεκινούν από f/3.3, βάλε και τον αισθητήρα 1/2.33'' και τι να λέμε τώρα...

Για μένα το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό των "μικρών" είναι το ατελείωτο βάθος πεδίου.

Ειναι πλεονεκτημα και μειονεκτημα.

Ειναι πλεονεκτημα διοτι αν θες μεγαλο βαθος πεδιου κερδιζεις σε ταχυτητα διοτι δε χρειαζεται να κλεισεις το διαφραγμα πολυ,και μειονεκτημα διοτι δε μπορεις να παιξεις με μικρο βαθος πεδιου οπως στις dslr,οπως ανεφερες.

Σε μια dslr αν κλεισεις το διαφραγμα πχ στο f11 και βαλεις και ενα iso 400 για να πετυχεις μια ταχητητα αλφα,τοτε η ποιοτητα εικονας εχει μεινει σχεδον η ιδια.

Αν χρειαζοταν να το κλεισεις τοσο και στην κομπακτ για να πετυχεις βαθος πεδιου,τοτε με iso 400 η ποιοτητα θα πηγαινε bye bye.

Το τριποδο θα ηταν μια λυση,αλλα τι γινεται αν θες μια σχετικα μεγαλη ταχυτητα για να παγωσεις κατι?

Χανεις ομως τη δυνατοτητα για τα καλλιτεχνικα φλουταρισματα...Γι'αυτο οι dslr ειναι εργαλεια!

Σίγουρα μπορείς να δουλέψεις τη μικρή με τέτοιο τρόπο ώστε το μειονέκτημα να μη φαίνεται, ή να είναι και πλεονέκτημα (πχ τοπίο).
Αλλά κακά τα ψέματα αν αφαιρέσεις από τα χέρια του φωτογράφου τον έλεγχο του βάθους πεδίου του αφαιρείς ένα πολύ σημαντικό εργαλείο.
Το άλλο σπαστικό είναι ο χρόνος απόκρισης, έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στις σύγχρονες κομπακτ;

δικιο εχεις hlias,ετσι ειναι.

Βελτιωνονται οι χρονοι αποκρισης στις κομπακτ αλλα μην περιμενεις πχ ταχυτητα autofocus η συνεχομενες ληψεις σαν μια μεγαλη μηχανη βεβαια.

Καλά, δεν εννοούσα το AF ή τις ριπές,
εκέι ίσως είναι υπερβολικό να έχεις απαιτήσεις από τις κόμπακτ.
Μιλάω για το χρόνο που μεσολαβεί από το πάτημα του κουμπιού μέχρι τη λήψη της φωτογραφία, είναι σημαντική αυτή η καθυστέρηση.

Πρίν λίγο την κοίταξα αναλυτικά στο dpreview και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα.
Θεωρώ πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της lx3 το οφθαλμοσκόπιο. Μου πάει περισσότερο να καδράρω έτσι. Η οθόνη, ειδικά με πολύ ήλιο είναι κουραστική.
Επίσης μου αρέσει πολύ η σπαστή οθόνη. Στο μάκρο κυρίως αλλά και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις είναι πολύ χρήσιμη.

Το μειονέκτημα φαίνεται να είναι το σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος, παράγοντας ουσιαστικότατος για τέτοιες μηχανές.
Και το κόστος βεβαίως βεβαίως...

hlias,

Για το λεγομενο shutter lag που λες,εχω μια απορια.
Η fuji f30 που εχω εχει 0.018 δευτερα απο το χρονο που θα πατηθει το κουμπι μεχρι να τραβηχτει η φωτο(εφοσον εχεις προεστιασει βεβαια),και η canon eos 400d που ειναι dslr εχει 0.105!:confused:

Μπες στο imaging resource να το δεις και μονος σου.(στο review της εκαστοτε μηχανης,στην επιλογη performance,shutter lag/prefocused)

χαζευοντας αλλα review compact & dslr στο ιδιο site,παρατηρησα το ιδιο,δηλαδη πολλες μικρες μηχανες εχουν αστραπιαια αποκριση κλειστρου(εφοσον εχεις ηδη προεστιασει οπως ανεφερα πριν)σε συγκριση με dslr μοντελα.

Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι γινεται αυτο:confused:

εμ, το θέμα είναι ότι για να εστιάσουν πρέπει να κάνεις προσευχές!

Και για την S90 ποια η γνωμη σας?
Καλη δειχνει παντως,ισως και καλητερη της G11 (ειδικα αυτο το f2.....)
Aρχιζω να την καλοβλεπω.

Και εμένα μου αρέσουν πολύ αυτές οι νεες μηχανές της Canon . Aν η S90 ειχε και οπτικο σκοπευτρο θα ηταν η τέλεια (σχεδον) compact μηχανή :grinning-smiley-043

Αν και Nikonian, πιατεύω οτι οι κυριοι της Nikon αντι να βαζουν mini projectors και λοιπές ανοησιες στην σειρά Coolpix, καλο θα ηταν να κανουν reverse engineering μια G11 ή S90 (η μια Panasonic LX3) μπας και καταλάβουν πώς πρέπει να ειναι φτιαγμένη μια σωστή compact μηχανή ..

Και για την S90 ποια η γνωμη σας?
Καλη δειχνει παντως,ισως και καλητερη της G11 (ειδικα αυτο το f2.....)
Aρχιζω να την καλοβλεπω.

δεν την προσεξα αυτη να πω την αληθεια.Παιδια η κανον με εχει εκπληξει.Τα χαρακτηριστικα της ειναι στα χαρτια πολυ καλα.
Τι αλλο να ζητησει κανεις απο μια κομπακτ?Αν η μπαταρια της ειναι καλη,ο φακος
καλης ποιοτητας και μεχρι iso 400 δεινει καλη εικονα,τοτε ειναι οτι πρεπει.Ειδικα με το φωτεινο φακο+το is,θα μπορεις να τραβηξεις σε πιο χαμηλες ευαισθησιες αν θες.Πολυ ωραιο και η ρυθμιση του iso σε βηματα 1/3 στοπ.

Μου φαινεται οτι η f30/31fd θα αντικατασταθει σε λιγο καιρο...(καλα την f31fd μου την εχει παρει η κοπελα μου ουτως η αλλως...:p)

Απάντηση: Re: Νεα Canon G11 με μειωση των megapixel απο 14.7 σε 10.

Απλά ο φωτογράφος δεν λαμβάνει καθόλου μα καθόλου υπόψη του τη λειτουργία βίντεο για την επιλογή μιας μηχανής.

το βίντεο χρειάζεται.... πχ είμαι για σκι στον παρνασσό και ξέρω ότι το άλμα που θα κάνει ο φίλος θα καταλήξει σε υπέροχη χύμα, να μην το βγάλω βίντεο?

o ccd αισθητήρας ενδίκνυται για τράβηγμα βίντεο με κίνηση, ο cmos έχει το μειονέκτημα του ζελέ εφέ

Last edited:
Και εμένα μου αρέσουν πολύ αυτές οι νεες μηχανές της Canon . Aν η S90 ειχε και οπτικο σκοπευτρο θα ηταν η τέλεια (σχεδον) compact μηχανή :grinning-smiley-043

Αν και Nikonian, πιατεύω οτι οι κυριοι της Nikon αντι να βαζουν mini projectors και λοιπές ανοησιες στην σειρά Coolpix, καλο θα ηταν να κανουν reverse engineering μια G11 ή S90 (η μια Panasonic LX3) μπας και καταλάβουν πώς πρέπει να ειναι φτιαγμένη μια σωστή compact μηχανή ..

ας ξεκινησουν απο τις f30/31fd πρωτα...-bye-

απιστευτο, κινηση προς την σωστη κατευθυνση.

παντως προχτες μιλουσα με επιστημονα που ηθελε 12 μεγαπιξελ απο το κινητο.
μαζι με εναν φωτογραφο ηταν αδυνατον να τον πεισουμε οτι ειναι αχρηστα!...

μπραβο στην Canon.
μου αρεσουν και τα μενου της. με το white balance τι γινεται; παλι το γνωστο κοκκινο.

οφφτοπικ με flash η χωρις δεν ξερω και υπερεκθεση σιγουρα, φωτο απο παραλια, για να το παω προς το μωβ περιπου το χρωμα σωματος ποιος ο τροπος;

μεγαλη υποθεση το οφθαλμοσκοπιο, αντιο gf1 και ep1. ενταξει αν καποιος εχει φακούς τηις χρειαζεται.

Πλάκα-πλάκα, οι εταιρείες μετα την megapixel κούρσα, κατάφεραν να μας κάνουν να θεωρούμε σωστή κίνηση και κίνηση μπροστά την μείωση των megapixels...

Καλά φαίνονται, αλλά όχι και τρομερή διαφοροποίηση από την G10, νομίζω. Παρά τα 4,7mp λιγότερα -που φαίνονται τελικά στη λεπτομέρεια, στα χαμηλά iso... Και με 550 ευρώ πρώτη τιμή?

Μην γίνω μάντης κακών, αλλά ...ώδινεν όρος και έτεκε μυν, μου φαίνεται, η Canon.