Nέα Cosmote IP TV - OTT

Re: Απάντηση: Nέα Cosmote IP TV - OTT

#Didimos GR το πρώτο λινκ δεν ανοίγει.... Ξαναβάλτο σε παρακαλώ....

Ανοίγει και κατεβαίνει κανονικά !
Δες μήπως έχεις κάποιο firewall/antivirus και το σταματά.

Αν σου γράψει : Προειδοποίηση: Πιθανός κίνδυνος ασφαλείας πάτα εκεί που λέει Για προχωρημένους και μετά αποδοχή ρίσκου και συνέχεια !

Screen.Rotation.Android.TV-7.9.apk
//cloud.tapatalk.com/s/5a71258a02a34/Screen.Rotation.Android.TV-7.9.apk

Στις δικές μου δοκιμές έχω παρατηρήσει ότι με γύρω στα 8 Mbps ταχύτητα γραμμής, τα κανάλια της cosmote μου κλειδώνουν σε 720p και όχι σε 1080p ! Επίσης νομίζω πως πρέπει να θέλει κατ'ελάχιστο γύρω στα 10 Mbps γραμμή για να κλειδώσει στα 1080p.Για το 4Κ δεν έχω δοκιμάσει αλλά έχει αναφερθεί στο νήμα ότι με σταθερά 19 Mbps τουλάχιστον έχεις και το 4Κ.

Προφανώς αναφέρομαι σε ταχύτητα γραμμής με την προυπόθεση ότι η γραμμή δεν απασχολείται με απολύτως τίποτα άλλο εκτός από το streaming του cosmote tv.Wi-fi του ρούτερ επίσης κλειστό (αυτό δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο).Οι ταχύτητες που αναφέρω είναι αυτό που βλέπω από τις ρυθμίσεις που ανοίγουν στο κάτω μέρος.Συνδεσμολογία με ethernet καλώδιο σε xiaomi mi box s.
Φτάνω στα 20 Mbps, αλλά δεν έχω 4Κ ποτέ

Φτάνω στα 20 Mbps, αλλά δεν έχω 4Κ ποτέ

Άρα μόνο το Netflix 4k που είναι 15-16 , πιανειοταν φτάνεις ταχυτητα 20(οπως κι εγώ). Παρατηρώ ποσο πιο ευκολο και ποσο πιο ωραίο να βλέπω cosmote ott στο κινητό από ότι στο λαπτοπ κι ας είναι μικρότερη η οθόνη. Μένει να δουμε και ποτε θα βγει η εφαρμογή σε LG. για να κρίνουμε.

Απάντηση: NovaGO στο Box της Cosmote !

Κατεβάζουμε τις τρεις εφαρμογές σε ένα usb stick :

Screen Rotation Android TV 7.9 APK
//cloud.tapatalk.com/s/5a71258a02a34/Screen.Rotation.Android.TV-7.9.apk
( Πρέπει να επιλέξεις το Landscape και να διαλέξεις επίσης να φορτώνει πάντα κατά την έναρξη ! )

NovaGo 3.6.5 APK
https://apkpure.com/nova-go/com.huawei.phone.nova
( Η εφαρμογή που παίζει μια χαρά , εγώ την χειρίζομαι με το ασύρματο ποντικάκι για την επιλογή των καναλιών )

Tv App Repo (Android TV) 1.1.4
https://www.apkmirror.com/apk/felke...roid-tv-1-1-4-playstore-android-apk-download/
( Τρέχεις αυτό το πρόγραμμα για να μπορέσεις να βγάλεις έξω στο menu το εικονίδιο του NovaGo να κάνεις συντόμευση δηλαδή )

Πρώτα θα κάνεις εγκατάσταση το Screen Rotation Android TV-7.9 και μετά το Nova Go APK 3.6.5
Για το user-pass αναγκαστικά βάζεις ποντίκι στο boxάκι (στην USB) και αυτόματα ανοίγει το πληκτρολόγιο της εφαρμογής.
Κωδικούς βάζεις με το control του box ή της TV σου.

καλησπερα..δεν εχω το box του οτε αλλα το Xiaomi Mi Box S. καταρχας τα βηματα που αναφερεις ειναι ολοιδια κ σε αυτο για την εγκατασταση του novago? δευτερον αν μπορεις στειλε μου που μπορω να παρακολουθησω την συζητηση πανω σε αυτο. ευχαριστω

Re: Απάντηση: NovaGO στο Box της Cosmote !

καλησπερα..δεν εχω το box του οτε αλλα το Xiaomi Mi Box S. καταρχας τα βηματα που αναφερεις ειναι ολοιδια κ σε αυτο για την εγκατασταση του novago? δευτερον αν μπορεις στειλε μου που μπορω να παρακολουθησω την συζητηση πανω σε αυτο. ευχαριστω

Το είχα πει και νωρίτερα πως ναι είναι ακριβώς τα ίδια βήματα με του Xiaomi Mi Box S

Xiaomi Mi Box S thread :
https://avclub.gr/forum/showthread.php/166751-Xiaomi-Mi-Box-S

Με το αυτοματο hdr αλλαζει αυτοματα η ρυθμιση εικονας της τηλεορασης (πχ απο eco-cinema κλπ) και πηγαινει σε υποτιθεμενη καλυτερη για hdr στην οποια ειναι τερματισμενα τα χρωματα και φαινεται χαλια
πρεπει να αλλαζεις την ρυθμιση της τηλεορασης για να φτιαξει καπως

Με το αυτοματο hdr αλλαζει αυτοματα η ρυθμιση εικονας της τηλεορασης (πχ απο eco-cinema κλπ) και πηγαινει σε υποτιθεμενη καλυτερη για hdr στην οποια ειναι τερματισμενα τα χρωματα και φαινεται χαλια
πρεπει να αλλαζεις την ρυθμιση της τηλεορασης για να φτιαξει καπως

Κατά κανόνα είναι εντελώς χάλια, όπως το λες. Ο, τι μπορείς να κάνεις με τις ρυθμίσεις.

Μπορει κάποιος να κάνει αγορά το box του ΟΤΕ; Χωρίς συνδρομή .για να εγκαταστήσει την εφαρμογή από το δορυφόρικο ;από το go .ελπίζω να μην είπα κάτι εντελώς άσχετο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 9S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορει κάποιος να κάνει αγορά το box του ΟΤΕ; Χωρίς συνδρομή .για να εγκαταστήσει την εφαρμογή από το δορυφόρικο ;από το go .ελπίζω να μην είπα κάτι εντελώς άσχετο.

Γιατί να πας στο μποξάκι του OTE αφού υπάρχει το mi box s στα 40 περίπου;

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατί να πας στο μποξάκι του OTE αφού υπάρχει το mi box s στα 40 περίπου;

Και σε αναβάθμιση ίσως να μην παίζει κάτι .για αυτό .

Και σε αναβάθμιση ίσως να μην παίζει κάτι .για αυτό .

Ειναι android πλατφόρμα, δε θα έχεις κανένα θέμα..

Μετα απο μερικες μερες:
- το xiaomi mi box3 εχει πολυ καλυτερη εικονα
- το 4Κ ειναι χαλια αλλα δεν εχω τιβι με 4Κ -1080 ειναι! 100mbps γραμμη...
- επιλογη αναλυσης υπαρχει σε ταμπλετ Samsung μα οχι στα xiaomi, kaon! Χθες σε αγωνες χανοταν για αρκετα δευτερολεπτα η"καλη" αναλυση στο
Xiaomi.
- σε pc προ ολιγου, με 4-5 αλλαγες σε καναλια με ειδοποιησε πως ... βλεπουμε πολλοι και πρεπει να κλεισω καποια συσκευη!
Γενικα ευχαριστημενος - αν κατι μου τη "σπαει" ειναι αυτοι οι περιορισμοι απο την google στο λειτουργικο των android tv box που δεν επιτρεπουν εγκατασταση κι αλλων προγραμματων απ' ευθειας κι οχι με sideloader. Ας οψεται το οτι το xiaomiακι εχει πολυ καλυτερη εικονα στο netflix απο το zidoo 10!

Επανέρχομαι σε αυτά που έλεγα για το 4K κανάλι..

Είχα συνδέσει το mibox s τόσο καιρό στο hdmi in slot της Jbl 9.1 soundbar και από εκεί στο eArc της TV..

Η ηχομπάρα έχει κανονικά 4K HDR PASS-THROUGH..

Σήμερα το κούμπωσα κανονικά στην tv και παρατήρησα ότι το HDR στο 4K κανάλι είναι HLG και όχι απλό..

Έπαιξα αρκετά με τις ρυθμίσεις και η εικόνα σουλουπώθηκε πάρα πολύ..

Περιμένω με ανυπομονησία το City - Ολυμπιακός..

Σχεδόν όλα ( μιας και υποτίθεται έχει γίνει αποδεχτό σαν το standard στο broadcast ) τα κανάλια HDR σε δορυφόρο/IPTV είναι HLG :)
Κακό αν κόβει η μπάρα τα metadata του HLG ( πιθανόν να υπάρξει firmware update αν όντως ήταν αυτό και όχι κάτι άλλο )

Σχεδόν όλα ( μιας και υποτίθεται έχει γίνει αποδεχτό σαν το standard στο broadcast ) τα κανάλια HDR σε δορυφόρο/IPTV είναι HLG :)
Κακό αν κόβει η μπάρα τα metadata του HLG ( πιθανόν να υπάρξει firmware update αν όντως ήταν αυτό και όχι κάτι άλλο )
Δεν γνώριζα προσωπικά για το HLG HDR σε IPTV..

Έιναι πολύ καλύτερη πλέον η εικόνα με κάποιες ρυθμίσεις οφείλω να ομολογήσω..

Επί της ουσίας πρίν είχες διαφορετικές φωτεινότητες από τις "επιθυμητές" ( που στις υψηλές φωτεινότητες έχανες κορεσμό χρωμάτων, και στις χαμηλές είχες περισσότερο κορεσμό ) αν δεν αναγνώριζε ότι είναι HLG το εισερχόμενο σήμα.

Επί της ουσίας πρίν είχες διαφορετικές φωτεινότητες από τις "επιθυμητές" ( που στις υψηλές φωτεινότητες έχανες κορεσμό χρωμάτων, και στις χαμηλές είχες περισσότερο κορεσμό ) αν δεν αναγνώριζε ότι είναι HLG το εισερχόμενο σήμα.
Κάπως έτσι..

Το θέμα είναι όμως ότι ήθελε ακόμα δουλειά με τις ρυθμίσεις για να μου δώσει ορθότερο αποτέλεσμα..

Εννοείται.
Κάτι πρέπει να γίνει όταν σου ζητάει η ταινία να δείξεις 80% saturated cyan στα 1000 nits και εσύ σαν συσκευή σε αυτό φτάνεις με το ζόρι τα 650nits για συγκεκριμένο μέγεθος απεικόνισης και διάστημα.