Nέα Cosmote IP TV - OTT

Το ζουμ σε κάθε υπηρεσία μειώνει ελαχιστα την εικόνα, ιδίως όταν δεν streamάρει σε 1080 (που είναι και η ανάλυση των περισσότερων φορητών συσκευών), αφού για να καλύψει όλο το πλάτος πρέπει να κόψει από πάνω και κάτω.

Για τους υπότιτλους, δυστυχώς ακόμα τα κανάλια (συνδρομητικά) στη χώρα μας περνάνε μέσα στην ροη τους τους υπότιτλους, δεν είναι όπως στο εξωτερικό όπου η ροη έρχεται χωρίς υπότιτλους και ο κάθε συνδρομητής μπορεί να επιλέξει την γλώσσα που επιθυμεί από τις ρυθμίσεις.
Το ίδιο συμβαίνει και στο on demand, για αυτό βλέπουμε πχ ελληνικές παραγωγές όπως το Έτερος εγώ να εμφανίζονται 3-4 φορές στον κατάλογο (μια με αγγλικούς υπότιτλους, μια με ελληνικούς, μια με ελληνικούς cc και μια χωρίς), ενώ πολύ απλά θα μπορούσαν όλα αυτά να τα καταφέρουν πιο συμμαζευμένα με επιλογές υπότιτλων και ήχου στο ίδιο βίντεο.

Ε ναι θελουμε κανονικο streching της εικονας οχι ζουμ. Αληθεια ποιος βλεπει σε ζουμ; Το σκεφτηκαν πολυ αυτο το feature;

Δεν είναι εφεύρεση της Cosmote. Το stretching θα χαλούσε τις αναλογίες της εικόνας, δεν νομίζω ότι θα φαίνονταν όμορφα τα περισσότερα πλάνα.

Της Vodafone η εφαρμογή δίνει κατά πολύ καλύτερη εικόνα στην τηλεόραση από αυτή της cosmote τόσο στα κανάλια αλλά και στο on demand. Νόμιζα ότι επειδή παίζει από app ήταν οκ μέχρι που δοκίμασα την εφαρμογή της Vodafone και διαπίστωσα τεράστια διαφορά στην εικόνα. Γιατί έτσι;

επίσης βλέπω άλλο περιεχομενο πχ το national geographic είναι διαφορετικό στη vf απ' ότι στη cosmote διαφορετικά trailers κλπ και HD όπως και το MTV είναι HD. Πώς γίνεται αυτό;

Το National Geographic και στη Cosmote είναι HD. Πιθανολογώ ότι η Cosmote έχει την ελληνική έκδοση ενώ η Vodafone όχι, αλλά από όσο ξέρω όλες οι πλατφόρμες στην Ελλάδα έχουν τις ελληνικές εκδόσεις των Fox/Fox Life και National Geographic.

Το National Geographic και στη Cosmote είναι HD. Πιθανολογώ ότι η Cosmote έχει την ελληνική έκδοση ενώ η Vodafone όχι, αλλά από όσο ξέρω όλες οι πλατφόρμες στην Ελλάδα έχουν τις ελληνικές εκδόσεις των Fox/Fox Life και National Geographic.
Πολύ κακό το HD της Cosmote. Σα να βλέπεις άλλο κανάλι, πάντως τα trailers είναι στα ελληνικά, απλα εχουν αλλα γραφικά κλπ. Στα κανάλια ντοκυμαντερ national, wild, animal κλπ εχουν φοβερό hd δεν το περιμενα. Και στις ταινιες βλεπω διαφορά στην ποιότητα παντως. Επισης γτ οχι MTV HD στη cosmote?

Επειδή τυχαίνει να έχω πρόσβαση και στη Vodafone, και σε Cosmote δορυφορικό και σε ΟΤΤ στην ίδια τηλεόραση, δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές. Σίγουρα η εικόνα του ΟΤΤ είναι καλύτερη από το δορυφορικό λόγω συμπίεσης, ομως μεταξύ ΟΤΤ/IPTV υπηρεσιών βλέπω αντίστοιχη εικόνα στα κανάλια.

Αν το Nat Geo δεν έχει πάνω δεξιά σήμα καταλληλότητας μόνιμα, σημαίνει ότι η Vodafone δεν παίρνει την ελληνική ροή, πράγμα απίθανο.

Επειδή τυχαίνει να έχω πρόσβαση και στη Vodafone, και σε Cosmote δορυφορικό και σε ΟΤΤ στην ίδια τηλεόραση, δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές. Σίγουρα η εικόνα του ΟΤΤ είναι καλύτερη από το δορυφορικό λόγω συμπίεσης, ομως μεταξύ ΟΤΤ/IPTV υπηρεσιών βλέπω αντίστοιχη εικόνα στα κανάλια.

Αν το Nat Geo δεν έχει πάνω δεξιά σήμα καταλληλότητας μόνιμα, σημαίνει ότι η Vodafone δεν παίρνει την ελληνική ροή, πράγμα απίθανο.
Η εικόνα στη vf δεν σου φαινεται καλυτερη; Μιλαω για OTT μονο τόσο στα hd οσο και στα on demand. Επισης προσεξε τα frames. Στη cosmote σπανε πιο ευκολα...

Ε ναι θελουμε κανονικο streching της εικονας οχι ζουμ. Αληθεια ποιος βλεπει σε ζουμ; Το σκεφτηκαν πολυ αυτο το feature;
Όποιος έχει κινητό με οθόνη 20:9 σε κάποιες ταινίες που έχει μαύρο δεξιά αριστερά, αλλά και πάνω κάτω, είναι επιβεβλημένο το ζουμ!

Γιατί οποίες ταινίες δεν είναι 16:9, τότε στο κινητό έχουμε μαύρες μπάρες παντού γύρω!

Καλησπερα παιδες. Εχω μεινει πολυ πισω στο θεμα του ΟΤΤ και θα χρειαστω τη βοηθεια σας αν μπορει καποιος να απαντησει. Ξερω οτι καπου βρισκεται η απαντηση αλλα ειναι τοσα πολλα τα μνματα που δε μου φτανει μια μερα για να βρω την πληροφορια που θελω.
Εχει ενας ξαδερφος το Cosmote TV δορυφορικο. Εχει δικαιωμα να εχει και το ΟΤΤ εγκατεστημενο αλλου. Το αλλου μπορει να ειναι σε ενα απλο android tv box οπως ας πουμε το mi box? Θελει να βλεπει αυτος μπαλα στην tv που εχει το δορυφορικο δεκτη συνδεδεμενο και να μπορουν τα παιδια να βλεπουν στην αλλη tv παιδικα.
Το εχω κι εγω το ιδιο(δορυφορικο εννοω) αλλα δεν εχω δευτερη tv σπιτι και η μικρη βλεπει cosmote tv στο windows pc που ξερω οτι παιζει.
Σπιτι απο android εχω μονο το Fire TV στο οποιο δε βρισκω το Cosmote TV αλλα δεν εχει και gplay να το δω αν παιζει.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δορυφορικό δικαιούται δωρεάν μια ακόμη συσκευή που θα μπορεί να δει ποδόσφαιρο και δουλεύει σε Xiaomi mi box. Δορυφορικό + επιπλέον συσκευές δικαιούται περισσότερες συσκευές αλλά μόνο 1 (μία) συνολικά (εκτός του δορυφορικού δέκτη) μπορεί να παίξει αθλητικά (εδώ πληρώνεις τις επιπλέον συσκευές).
Δεν ισχύει σε Cosmote ott tv , εκεί έχεις μόνο μία (1) συσκευή με αθλητικά.

• Like
Reactions: Geoav75
Δορυφορικό δικαιούται δωρεάν μια ακόμη συσκευή που θα μπορεί να δει ποδόσφαιρο και δουλεύει σε Xiaomi mi box. Δορυφορικό + επιπλέον συσκευές δικαιούται περισσότερες συσκευές αλλά μόνο 1 (μία) συνολικά (εκτός του δορυφορικού δέκτη) μπορεί να παίξει αθλητικά (εδώ πληρώνεις τις επιπλέον συσκευές).
Δεν ισχύει σε Cosmote ott tv , εκεί έχεις μόνο μία (1) συσκευή με αθλητικά.
Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου.
Δορυφορικο εχει κι αυτος και δε νομιζω οτι τον νοιαζουν τα αθλητικα μιας και το θελει για τις μικρες αλλα οκ θα τον βολεψει κι αυτο.

Στα καινούργια firestick του 2020 παίζει το cosmote tv μέσω aurora store η εγκατασταση

Στα καινούργια firestick του 2020 παίζει το cosmote tv μέσω aurora store η εγκατασταση
Σκεφτομαι να το ψαξω κυριως για να το εχω μαζι στις διακοπες. Ευχαριστω φιλε μου.

Σκεφτομαι να το ψαξω κυριως για να το εχω μαζι στις διακοπες. Ευχαριστω φιλε μου.
Δες και το mi tv stick, παίζει σίγουρα ,κάνα 30 βγαίνει και φορητό!

Δες και το mi tv stick, παίζει σίγουρα ,κάνα 30 βγαίνει και φορητό!
Καλα, δεν παιζει να παω να παρω κι αλλο tv box που μετα θα μου ειναι τερμα αχρηστο. θα εχω το λαπτοπ μαζι κι αν θελω να δω κατι θα το δω απο αυτο αν δεν παιξει στο Amazon FireTV
Thnx παντως

Απαραδεκτη εικονα στο αγγλικο λιγκ καπ λεστερ-σιτυ. Τι παιζεται;