Nέα Cosmote IP TV - OTT

Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα γραμμής. Θα πω την άποψη μου. Τα της Cosmote router εκπέμπουν σε 2.4 και 5 ghz αλλά έχουν το ίδιο όνομα στο WiFi με αποτέλεσμα να μην γνωρίζεις με ποιο δίκτυο είσαι συνδεδεμένος. Μπείτε στο router αλλάξτε το όνομα του 5 ghz και στην συνέχεια διαγράψτε από την συσκευή που βλέπετε τα υπόλοιπα δίκτυα και συνδεθείτε με το 5 ghz WiFi δίκτυο. Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Τουλάχιστον έτσι το έλυσα εγώ.

Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα γραμμής. Θα πω την άποψη μου. Τα της Cosmote router εκπέμπουν σε 2.4 και 5 ghz αλλά έχουν το ίδιο όνομα στο WiFi με αποτέλεσμα να μην γνωρίζεις με ποιο δίκτυο είσαι συνδεδεμένος. Μπείτε στο router αλλάξτε το όνομα του 5 ghz και στην συνέχεια διαγράψτε από την συσκευή που βλέπετε τα υπόλοιπα δίκτυα και συνδεθείτε με το 5 ghz WiFi δίκτυο. Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Τουλάχιστον έτσι το έλυσα εγώ.
Ομοιως είμαι συνδεδεμένος και εγώ. Cosmote 100αρα

Εμένα τελείωνε το συμβόλαιο και μαζί με την ανανέωση του μου στείλανε ένα καινούργιο ρούτερ(ZTE 1600)με καλύτερο υποτίθεται wi fi..πάντως μια εβδομάδα που το έχω όλο κολλήματα επανακινησεις κάνει...Σήμερα με το τηλέφωνο να χρησιμοποιώ χάνετε η γραμμή μετά από λίγο και το internet παγώνει...του έκανα reset να του επαναφέρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις μήπως ξεμπλοκαρει...μια συμβουλή?Αν δεν σας κάνει νερά το ρούτερ μην το αλλάξετε!!Και ας έχει τα χρονακια του!

Εμένα τελείωνε το συμβόλαιο και μαζί με την ανανέωση του μου στείλανε ένα καινούργιο ρούτερ(ZTE 1600)με καλύτερο υποτίθεται wi fi..πάντως μια εβδομάδα που το έχω όλο κολλήματα επανακινησεις κάνει...Σήμερα με το τηλέφωνο να χρησιμοποιώ χάνετε η γραμμή μετά από λίγο και το internet παγώνει...του έκανα reset να του επαναφέρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις μήπως ξεμπλοκαρει...μια συμβουλή?Αν δεν σας κάνει νερά το ρούτερ μην το αλλάξετε!!Και ας έχει τα χρονακια του!
Συγνώμη, η Cosmote σου έστειλε ZTE; Αν ναι μου κάνει τρομερή εντύπωση.

Οι xDSL πάντως, έχετε κατά νου ότι δεν θέλουν και πολύ για να μην λειτουργούν καλά.
Ακριβώς από έξω να υπάρχει νέα καμπίνα, στα καλά του καθουμένου μπορεί να προκύψει πρόβλημα -οι περισσότερες βλάβες, ξαφνικά προκύπτουν.

Ελέγξτε τις εσωτερικές εγκαταστάσεις, την κάθετη έστω πως πρόκειται για πολυκατοικία, δείτε εάν φτάνουν errors (fec & crc), και κυρίως, ελέγξτε το SNR της γραμμής μέσα στην ημέρα. Εάν έχετε αποσυνδέσεις και το βλέπετε κάτω από το target που είναι 9, τότε υπάρχει πρόβλημα και καλό είναι να το δηλώσετε βλάβη. Επίσης ελέγξτε πως έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή του SRA (seamless rate adaptation).

Στην περίπτωση του modem, ακόμη και αυτό, διαφορετικά ταιριάζει με το εκάστοτε dslam το καθένα και μπορεί να έχει διαφορές τόσο στο κλείδωμα όσο και στο SNR. Για το δε ασύρματο, δεν το συζητώ, μπορεί να σας φαίνεται πως όλα έχουν καλώς, να έχετε κάνει τα speedtest σας, να έχετε μετρήσει και τα utilization των καναλιών πριν διαλέξετε και να τυγχάνει, έστω πως μένετε σε πολυκατοικία, γείτονας σας που εκπέμπει στο ίδιο κανάλι, να κάνει ένα βαρύ utilization -που σε οικιακό περιβάλλον, συνήθως έτσι γίνεται, spikes έχει η κίνηση- και να κολλήσουν τα πάντα.

Κατά συνέπεια και για την υπηρεσία, εκτός και εάν είστε απόλυτα σίγουροι για το κατά πόσο καθαρό είναι το κανάλι-α που χρησιμοποιείτε στο ασύρματο, προτιμήστε την ενσύρματη σύνδεση, ακόμη και εάν αυτή έχει μια δυσκολία.

Τα παραπάνω πάντα έστω πως έχετε ΟΤΕ και στο σταθερό σας. Εάν βάλουμε στην εξίσωση και το δίκτυο ενός εναλλακτικού παρόχου, ειδικά σε ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές, δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση να υπάρχουν ξεχασμένες διασυνδέσεις με link speed από άλλη εποχή ή στην περίπτωση της νησιωτικής χώρας, να υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα overbooking.

Συγνώμη, η Cosmote σου έστειλε ZTE; Αν ναι μου κάνει τρομερή εντύπωση.
Γιατί εντύπωση?Ήδη από ότι έμαθα αυτό τώρα στέλνουν σε καινούργια συμβόλαια σε fiber σύνδεσεις...απλά επειδή είναι καινούργιο μέχρι να πάρει τα update του θα δούμε λίγο κολλήματα....σήμερα ήταν πιο ήρεμη μερα...

Γιατί εντύπωση?Ήδη από ότι έμαθα αυτό τώρα στέλνουν σε καινούργια συμβόλαια σε fiber σύνδεσεις...απλά επειδή είναι καινούργιο μέχρι να πάρει τα update του θα δούμε λίγο κολλήματα....σήμερα ήταν πιο ήρεμη μερα...
Έχεις δίκιο. Δεν γνώριζα ότι για συνδέσεις FTH δίνουν ZTE modem. Αφορά 100 ή 200 ταχύτητα;

Το νέο μας router ΖΤΕ Η1600 δεν είναι συμβατό στην ταχύτητα 200Mbps, αυτήν την απάντηση πήρα από την cosmote σε κάποια ερώτηση που έκανα

Εμπορικά μπορεί να μην είναι "συμβατά". Τεχνικά δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Στα 200 βέβαια, παίρνει κανείς το smart, με ενσωματωμένο dect, vpn κλπ.

Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής το ZTE H1600 είναι σκουπιδάκι (φουλ στα προβλήματα).
Αν έχετε το Plus αράξτε.

Γιατί;
Τι προβληματα υπάρχουν;
Σκέφτομαι να το αλλάξω γι αυτό ρωτάω

Διάφορα κουφά, από restart στα καλά καθούμενα, αρκετά χαμηλότερους συγχρονισμούς σε αρκετές γραμμές, κλπ κλπ.

Το android box που δίνει τώρα η cosmote πως μπορεί να συνδεθεί με ενισχυτή?
Βλέπω ότι ούτε optical έχει,ούτε θύρα για ακουστικά για να βάλω ανταπτορα για οπτική.

Και εμένα μου άλλαξαν το ρουτερ σε 50αρα γραμμή λόγω το ότι έγινε 100αρα μου στείλανε το μαυρο αυτό το Zte που είναι σαν βιβλίο.Μεχρι τώρα εδώ και έναν μήνα βλέπω τεράστια διαφορά στο wifi είναι πολυ καλυτερο απο το παλιο το άσπρο που είχα.Κανένα κόλλημα καμια επανεκκίνηση έχω συνδεδεμένα Cosmote tv box,2 κινητά, 1 tablet και ένα Λάπτοπ παει τέλεια το wifi.

Και εμένα μου άλλαξαν το ρουτερ σε 50αρα γραμμή λόγω το ότι έγινε 100αρα μου στείλανε το μαυρο αυτό το Zte που είναι σαν βιβλίο.Μεχρι τώρα εδώ και έναν μήνα βλέπω τεράστια διαφορά στο wifi είναι πολυ καλυτερο απο το παλιο το άσπρο που είχα.Κανένα κόλλημα καμια επανεκκίνηση έχω συνδεδεμένα Cosmote tv box,2 κινητά, 1 tablet και ένα Λάπτοπ παει τέλεια το wifi.
Σε ενημέρωσαν οτι θα σου στείλουν καινούριο ρουτερ ;
Εμενα πάντως στην αναβάθμιση που μου έκαναν απο 50 σε 100 δεν έστειλαν τιποτα
προς το παρόν..

Σε ενημέρωσαν οτι θα σου στείλουν καινούριο ρουτερ ;
Εμενα πάντως στην αναβάθμιση που μου έκαναν απο 50 σε 100 δεν έστειλαν τιποτα
προς το παρόν..
Πάρε τηλέφωνο στο 13888 και πες τους ότι έγινε αναβάθμιση σε 100αρα και ότι θέλεις το ρουτερ που δίνετε στην 100αρα.Θα σε περάσουν αίτημα και θα πας σε ένα κατάστημα Cosmote η Γερμανός για να το πάρεις εάν δεν θέλεις να περιμένεις να στο στείλουν.

• Like
Reactions: NIKOS13CRETE