ΝΕΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Qpis

New member
9 June 2008
5
ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΟΥ!!!
ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ!!!
ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
  • ΑΓΟΡΑ ΠΙΑΤΟΥ OFFSET 100*110 ΝΟΝΑΜΕ
  • 2 LNB ΓΙΑ 2 ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ (ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ)
  • TECVIEW 2050 FAE ή TECVIEW 2051 FAE ή DREAMBOX 700? ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ETHERNET!!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ!!!
ΘΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ!!!

ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ:
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ LNB
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!

Καταρχήν, καλώς ήρθες στο Avclub!
Κατα δεύτερον, γράφε πεζά και όχι κεφαλαία.

Αν και δεν αναφέρεις σε ποια περιοχή είσαι, το πιθανότερο είναι να σε καλύψει το κάτοπτρο του 1.00Χ1.10 για την λήψη των δορυφόρων Astra και Hotbird. Συνεπώς ορθά χρειάζεσαι 2 lnb.

Το κόστος εγκατάστασης ποικίλει. Ξεκινάει από 60 και μπορεί να συναντήσεις απίθανα νούμερα.

Η επιλογή δέκτη είναι πολύ υποκειμενικό στοιχείο. Ο Tecview ξέρεις τι κάνει..

Καλώς ήρθες Qpis, ελπίζω οι απορίες σου να λύθηκαν ....

φιλε Afam σε ευχαριστω!
με τα πρωτα νεα θα σε ενημερωσω :a0210:

:furious3:
λοιπόν παιδιά διαβάστε τα νέα:
μου έφυγε το "καφάσι" πάνω στην ταρατσα δύο ημέρες!
δέκτης και τηλεόραση παραμάσκαλα και καλώδια για ενώσεις!
έπιανα AGC 84-85% και 13μοίρες ανατολικά (δηλ 180 + 13) αλλα αυτό το BER πάνω από 42% με τίποτα!!!
ενεργοποίησα τάση lnb τρισχειρότερα
τελικά θα πάρω κάποιον τεχνικό γιατί αρρώστησα κιόλας
και πολύ βρίσιμο!!!
τελικό αποτέλεσμα: μου την έχει δώσει που φτιάχνω "παπάδες" και δ'εν μπόρεσα να πιάσω 1 οχι 2 , έναν δορυφόρο! έλεος δηλαδη

Ο Hotbird είναι πολύ εύκολος στον εντοπισμό του,βασικά δοκίμασε αν έχεις όρεξη ακόμα,με ένα Lnb και κοίταξε περίπου που στοχεύουν τα γειτονικά κάτοπτρα, με απαλές κινήσεις δεξιά-αριστερά,πάνω-κάτω σίγουρα θα τον εντοπίσεις.

Qpis, να μην σου σπάνε τα νεύρα τόσο εύκολα. Το άθλημα αυτό θέλει υπομονή και επιμονή και προπάντων αγάπη. Λάθος εποχή διάλεξες για παιχνίδι στην ταράτσα. Αυτές οι δουλειές γίνονται καλοκαιράκι με χαλαρότητα. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον ... στόχο σου.

Ο Παναγιώτης τελικά τα κατάφερε, είχε σκοπεύσει μία μοίρα λάθος.

Αν και θα έπρεπε να τον μαλώσω γιατί δεν ενημέρωσε το thread....... τες πα χαλάλι του...

Φίλοι μου φίλοι μου!
Άκουσον για να καταλάβετε τί γκαντεμιά με ακολουθεί!

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω πολύ και δημόσια :adore:τον φίλο afam (γεία σου μαστρο-αντώνη:adore:)που χωρίς την βοήθειά του δέν υπήρχε
περίπτωση να είχα φτιάξει τίποτα αλλά και ούτε κάν να είχα μπεί στον κόπο να αγοράσω τίποτα καθώς είμαι τελείως στραβάδι στον τομέα δορυφορικά!
τον τελευταίο μήνα βέβαια έχω αρχίζει και σκαμπάζω κάμποσα μετά απο αρκετό διάβασμα! ( αυτό ήταν μία παρένθεση που έπρεπε να είχα κάνει)

διαβάστε λοιπόν τί είχε γίνει:
φωνάζω λοιπόν τον τεχνικό που ήταν και φίλος και δέν ήξερα οτι έχει ασχοληθεί με τα δορυφορικά και ανεβαίνουμε στην ταράτσα με το πεδιόμετρό του (φοβερό μηχάνημα πλήρως επαγγελματικό) και το κουμπώνει στο LNB, χωρίς να πειράξει τίποτα! Μού λέει οτι έχει κάργα σήμα και το γυρίζει 1 μοίρα όπως είπε παραπάνω και ο afam!
τον αρχίζω στην ειρωνία , γιατι την περιοχή που έσφιξε την είχα λιανίσει όχι μόνο με μοιρες αλλα με δέκατα της μοίρας!
κατεβαίνουμε στον δέκτη ενώνω καλώδια κ.λ.π και ανάβουμε!
κουφάθηκε και ο ίδιος!! AGC 83% και BER 26%
αποκλείεται λέει και βάζει το πεδιόμετρο στο καλώδιο του δέκτη!!! τέλειο σήμα το είδα και εγώ και το ξαναβάζει στον δέκτη!!!
Το σήμα το ίδιο! αρχίζει λοιπόν να κάνει ρυθμίσεις στον δέκτη! τάση lnb κ.λ.π και μετά απο 10-15 λεπτά του λέω να τον κλείσει και να τον ανάψει!
το κάνει και οι απολαβές πλέον ήταν AGC 84-85% και BER 96-97% (τέλειο σήμα όπως με πληροφόρησε μετέπειτα και ο φίλος αντώνης)!
τελίκά η δική του άποψη ήταν οτι είχε κομπλάρει ο δέκτης!!! μου ακούγεται λογικό κι εμένα αυτο αλλα ήθελα να διαβάσω και τις δικές σας γνώμες!
αυτή ήταν η ιστορία της δικής μου φάσης παίδες!
ακόμη έχω να ρωτήσω ακόμα κάτι για τον δέκτη αλλά θα διαβάσω κάποι προηγούμενο thread και άν δέν απαντηθούν οι ερωτήσεις μου θα σας ενοχλήσω ξανά! ( αντώνη σού ρχομαι!!!:grinning-smiley-043 κατάλαβες ε?) μήν κάνεις ωχ!!!

λοιπόν παιδιά άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι:
ενώ είμαι συνδεδεμένος στο internet explorer και σερφάρω,
αλλάζοντας κανάλι ανοίγει στον υπολογιστή νέα σελίδα σάν να κάνω 'ανανέωση' ακόμη και ανοίγοντας την φωνή!:hmmmm:

δηλ: όποια εντολή στέλνεις στον δέκτη ανοίγει καινούργια σελίδα στον internet explorer!:bang:

επίσης κάθε 20 περίπου δευτερόλεπτα ανοίγει ξανά άλλη σελίδα!

παιδιά τα φώτα σας please!!!