Νέα εγκατάσταση και hdmi extender

michkal91

AVClub Addicted Member
23 May 2011
2,018
Παιδιά καλημέρα. Προσπαθώ τις τελευταίες μέρες να φτιάξω λίγο το σύστημα στο σπίτι. Λοιπόν πάμε.

Σε ένα δωμάτιο υπάρχουν: nova,ote,ps3,και ένα media player. Έχω ένα hdmi matrix 4x2 και αγόρασα ένα hdmi extender over cat6 απο την hdanywhere.

Στο δωμάτιο πο υπάρχουν όλες αυτές οι συσκευές υπάρχει και ένας υπολογιστής.

Η δεύτερη τηλεόραση που θέλω να στείλω εικόνα βρίσκεται στο σαλόνι. Απο εκεί έρχεται ήδη ένα καλώδιο cat5 που συνδέει το router με το δωμάτιο και καταλήγει σε ένα switch. Πέρασα απο το ίδιο σημείο και αλλά 2 cat6 για να συνδέσω τον hdmi extender.
Στην τηλεόραση του δωματίου ειναι όλα οκ.
Παμε τώρα στο πρόβλημα. Οταν βλέπουμε νοβα η ΟΤΕ, η εικόνα κλειδώνει και έχω σπασιματα όταν μιλάμε στο ασύρματο τηλέφωνο. (Η συσκευη ειναι ακριβώς δίπλα στον extender)

Στα 1080p του ps3 και του media player η εικόνα αναβοσβηνει συνέχεια. Δοκίμασα να αποσυνδεσω το ασύρματο αλλά πάλι τα ίδια. Βασικά είμαι σίγουρος ότι φταίει το καλώδιο utp (έχω δοκιμάσει πολλά hdmi) τώρα λογικά οι παρεμβολες γίνονται και απο το αλλο καλώδιο που πηγαίνει στο δωμάτιο και ειναι δίπλα δίπλα; Μπορώ να δοκιμάσω κάτι αλλο;

Φίλε δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον δεν σηκώνει το bandwidth του 1080p. ΓΙα να το επιβεβαιώσεις δοκίμασε να ρίξεις την ανάλυση στα 720p 1080ι και ακόμα πιο κάτω. αν δεις ότι σε χαμηλότερη αναλυση δουλεύει κανονικά την έκατσες! Εϊχα το ίδιο πρόβλημα και παιδευόμουν πολύ καιρό δοκιμάζοντας καλώδια ακόμα και cat7. Δεν πέτυχα καμμιά βελτίωση.

Δεν δουλεύει σε χαμηλότερη. Το έχω δοκιμάσει. Σίγουρα παίζει κάτι με παρεμβολες αφού κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο χάνεται το σήμα.

Κοιταξα σημερα το θεμα με τις παρεμβολές. Είδα οτι στα 1080i σταμάτησαν και επίσης είδα οτι και το ps3 πλεον δουλευει στα 1080i. Μόλις το εβαλα σε 1080p είχα σπασίματα. Μήπως παιζει κανενα ρολο και το καλωδιο τελικα?

http://support.hdconnectivity.com/2012/11/hdmi-over-cat5-wiring-guidance/

αυτο μου εστειλαν για να δω...