Νέα εγκατάσταση

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,467
Γλυφάδα
Σε εξοχικό με δύο ορόφους και δύο πρίζες (μία σε κάθε όροφο)
θέλω να βλέπω NOVA.

Χρειάζομαι ένα δέκτη, μια συνδρομή, ένα πιάτο. Επιπλέον θέλω να μπορώ να αλλάζω κανάλια και από τα δύο σημεία.Δεν με πειράζει να βλέπω το ίδιο κανάλι.
Επιπλέον θα ήθελα να μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα και στην Αθήνα σε ήδη αγορασμένο δέκτη.
Οι προσφορές που έχω είναι οι εξής δύο:
Α) πακέτο της Nova με συμβόλαιο για ένα χρόνο στο πακέτο των 20€, συν να αλλά ζω τα κανάλια και από τα δύο σημεία με αρνητικό το γεγονός οτι δεν θα μπορώ να μεταφέρω την κάρτα στο δικό μου δέκτη, γιατί θα είναι "δεμένη" με τον δέκτη της Nova, άρα θα πρέπει να μεταφέρω όλον το δέκτη. Κόστος 320€ συν μηνιαία συνδρομή 20€.

Β) εγκατάσταση με άλλο δέκτη, με προπληρωμένη κάρτα 269€ , έχοντας έτσι τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ την κάρτα στην Αθήνα στο δικό μου δέκτη. Κόστος 450€ συν τα 269€ της προπληρωμένης κάρτας (περίπου για ένα χρόνο).

Υπάρχει λύση άλλη από τις παραπάνω? θα με βόλευε η Α λύση, εαν μπορούσα να χρησιμοποιώ την κάρτα (μόνη της χωρίς τον δέκτη) και στο δέκτη της Αθήνας.

φίλε teomad στα 450 περιλαμβάνονται το πιάτο, modulator, ένας δέκτης (τέτοιος ώστε να μπορεί να πάρει την κάρτα της Nova και η κάρτα να μην είναι "παντρεμένη" με αυτόν και να μπορεί να μπει και σε άλλο δέκτη), το σύστημα για να αλλάζεις κανάλια και από τις δύο πριζες (όχι μόνο από αυτή που θα έχει το δέκτη) και όλη η δουλειά για την εγκατάσταση.
Στη Β λύση θα πρέπει να προσθέσω και το κόστος της κάρτας 269 (προπληρωμένη για ένα χρόνο, στη συνδρομή των 20 )

εγω σου συνιστω την Β λυση λοιπον την οποια ανετα μπορεις να την ψαξεις
και να μη φτασεις στα 450euro εκτος αν ειναι μια συγκεκριμενη παριπτωση
τα 450 euro δηλαδη εχεις κανει καποια επιλογη πακετου(πιατο lnb δεκτης εργατικα ) σε αυτα τα χρηματα

Last edited:
εννοείται πως η Β λύση είναι η καλύτερη. Είναι όμως και ακριβότερη...
επειδή πρέπει να αποφασίσω άμεσα (αύριο-μεθαύριο), δεν έχω χρόνο να το ψάξω και μάλλον με βλέπω για την Α λύση (λόγω οικονομικών).

Αυτό που με παραξενεύει είναι πώς να είναι δεμένη μια κάρτα με το δέκτη?
απορώ πώς δεν μπορεί να δουλέψει η κάρτα με τον "καλό" ή τον "κακό" τρόπο και με άλλους δέκτες.

Κανένα σχόλιο επ αυτού?

λύση Βου Σεραφειμ, μην πάρεις τον δέκτη της Νοβα.......

Απλά φρόντισε να βρεις κάποιο καλό και φθηνό δέκτη, υπάρχουν πολλοί....

Ανέλυσε λίγο τις τιμές της Β λύσης, κάτι δε μου πάει καλά......

δλδ, δέκτης, lnb, πιατο, εγκατάσταση και το σύστημα για να βλέπεις σε δύο ορόφους....

εννοείται πως η Β λύση είναι η καλύτερη. Είναι όμως και ακριβότερη...
επειδή πρέπει να αποφασίσω άμεσα (αύριο-μεθαύριο), δεν έχω χρόνο να το ψάξω και μάλλον με βλέπω για την Α λύση (λόγω οικονομικών).

Αυτό που με παραξενεύει είναι πώς να είναι δεμένη μια κάρτα με το δέκτη?
απορώ πώς δεν μπορεί να δουλέψει η κάρτα με τον "καλό" ή τον "κακό" τρόπο και με άλλους δέκτες.

Κανένα σχόλιο επ αυτού?

Λεπτομέρειες δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι κάτι γράφεται μέσα στην κάρτα από τον δέκτη, που την κάνει να λειτουργεί μόνο στον δέκτη που μπήκε πρώτη φορά. Το σίγουρο είναι για να ξεκλειδώσει η κάρτα, πρέπει να γίνει τροποποίησή της με ειδική συσκευή. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από την διαδικασία...

Είχα αγοράσει και εγώ την προσφορά με τον κλειδωμένο δέκτη. Για καλή μου τύχη στο κατάστημα αγοράς υπέγραψα λάθος συμβόλαιο, οπότε μου "άνοιξαν" την κάρτα, αλλά μου έδωσαν τον παλαιό δέκτη (910), γιατί αν την έβαζα πάλι στον νέο (1100) θα ξανακλείδωνε με τον δέκτη.

οι καινούριες κάρτες της NOVA είναι δεμένες με δέκτες.

Νομίζω δεν είναι :blush: Νομίζω δένονται μόλις τις βάλεις στον νέο δέκτη IRD 1100...
Αν δεν την βάλεις, ίσως να λειτουργεί κανονικά. Πάντως εμένα άλλαξαν δέκτη και κάτι στην κάρτα. Η κάρτα παρέμεινε η ίδια...
Αν αγοράσεις όμως μόνο την κάρτα δεν υπάρχει πρόβλημα (μάλλον αφού δεν θα την βάλεις στον 1100...)

με δύο τεχνικούς που μίλησα μου είπαν τα ίδια πράγματα. Ίσως να είναι δεμένες οι κάρτες του πακέτου που προσφέρει η NOVA.Ασφαλώς η κάρτα με τον προπληρωμένο χρόνο δεν είναι δεμένη γι αυτό και παίζει σε άλλους δέκτες.

Παιδιά, υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με τις κάρτες της NOVA? Είναι δεμένες ? Υπάρχουν ακόμα κάρτες που δεν είναι δεμένες?

Στα μεγάλα καταστήματα απ' όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν πλέον ελεύθερες κάρτες. Μόνο στους μικρούς εγκαταστάτες και στα μικρά μαγαζιά ίσως βρεις καμμία ελεύθερη.

Οι κάρτες του PVR πακέτου εξακολουθούν να είναι ανύπαντρες! ;-)

Αλλά και οι παντρεμένες μπορούν να πάρουν διαζύγιο αν επιμείνετε αρκετά στην επικοινωνία σας με τη nova.