Νεα εγκατάσταση

dimitris74

New member
22 December 2006
94
Αθηνα
καλησπέρα

ψηνόμουν πολύ καιρο και ήρθε έπιτέλους η ώρα να μπω και εγώ στον κόσμο των δορυφορικών.

Περιοχή μοσχάτο.

γνώσεις περι δορυφορικών αμοιβαδας.

απο συζητήσεις με διαφόρους φίλους που έχουν μπει στον χώρο μου έχουν πεί οτι σχεδόν όλοι ξεκινάνε με astra και hotbird.

αφου διάβασα αρκέτα έχω βάλει σε μία τάξη την σκέψη μου.

λόγω περιοχής (αυξημένη υγρασία) κλίνω προς αλουμινιένο πιάτο. από ότι είδα το καλύτερο πιάτο είναι το gibertini.

ψάχνοντας στο νετ για τιμές με εγκατάσταση (γνώσεις αμοιβάδας οπότε δεν θα μπορέσω να το κάνω μόνος μου) είδα ότι η διαφορά μεταξύ wave frontier και gibertini ειναι καμια 30αρια ευρώ τοποθετημένα χωρίς το καλώδιο*

έτσι μου έχει μείνει το εξής δίλημμα

gibertini 105 η wave frontier?

για αρχη θα έχω ενα dreambox 500 με προοπτική σε επόμενο βήμα ενα hd δεκτη

ερωτήσεις τώρα....

το wave frontier είναι ουσιαστικά ενα 90αρι πιατο. σε σχεση με το gibertini Θα χάσω αρκετά κανάλια απο astra και hotbird λογω μειωμένης διαμέτρου η ότι θα κατεβάσει το gibertini θα κατεβάσει και το wave frontier?

το wave frontier το βλέπω σε πακέτο με 4 lnb. σε αυτα τα δύο επιπλέον Lnb τι δορυφόρους αξίζει να βάλω?

στο gibertini θα μπορώ να βάλω και τρίτο lnb έτσι ώστε να πιάσω και connex όταν και εαν βγεί? θα εχει μειωμένη απόδοση σε σχέση με το wave frontier?

για πείτε καμμια γνωμη μπας και καταλήξω κάπου.

* απο θέμα καλωδίου, χρειαζεται κάτι ειδικό? γιατί βλέπω παντου οτι το καλώδιο είναι εξτρα και κοστίζει 1 ευρώ το μέτρο

Δημήτρη καλωσήρθες στα δορυφορικά...
Τα θέματα/ερωτήσεις που θίγεις είναι για κάποιους (σχεδόν) θρησκείες. Άλλος πιστεύει στο wave και άλλος στο κινητό (θα καταλάβεις τι θέλω να πω με το "κινητό" - ΞΕΡΩ οτι δεν το είπες).

Κατ' αρχήν καλό είναι να διαβάσεις λίγο παλαιότερα θέματα εδώ μέσα. Αν και (λογικά) θα μπερδευτείς αρκετά, τουλάχιστο για αρχή κάποιες πληροφορίες θα πάρεις, και απλά θα έχεις καινούριες ερωτήσεις. Σε ΟΛΟΥΣ έτσι γίνεται.

Στο θέμα μας. Εγώ wave ΔΕΝ έχω και συνεπώς για την ποιότητα λήψης με wave θα πρέπει να σου πούνε άλλα παιδιά. Όταν βρέθηκα στη θέση σου, μετά από ΑΡΚΕΤΟ καιρό παρακολούθησης και ερωτήσεων κατέληξα στο ότι το βασικό θέμα στην αρχή είναι ΠΑΝΤΑ το εξής : Wave ή κινητό (και όχι wave ή σταθερό). Για μένα το wave εναντίον σταθερού ΔΕΝ υπάρχει ως δίλημμα εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου κάποιος θέλει κάτι ΠΟΛΥ συγκεκριμένο και δεν νοιάζεται για παραπέρα.
Σύγκριση
Wave : είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ δυνατότητας λήψης (το καλύτερό του είναι να λειτουργεί ως 90άρι), αλλά οτι έχεις σετάρει τα πιάνεις ΑΜΕΣΑ. Κάνεις δλδ ζάπινγκ.
Κινητό : ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ (άρα καλύτερο σε δυνατότητα λήψης) αλλά πρέπει να περιμένεις. Το πόσο μεγαλύτερο είναι εξαρτάται από το πόσα θα δώσεις. Το πόσο περιμένεις ; άκρη με άκρη (30W-45E) περίπου 40''. Συνεπώς το σύνηθες ~10''

Εγώ κατέληξα στην δεύτερη λύση (αν ψάξεις παλαιότερα θέματα όπου συμμετέχω θα το βρεις). Έδωσα ~150 Ε για Tecatel offset 125x140 (δλδ 1,25) + ~70 Ε για Positioner/actuator/LNB (+κάτι λίγα μεταφορικά από Γερμανία) + 100 Ε εγκατάσταση = 320 ευρώ. ΝΟΜΙΖΩ οτι ένα wave με 4 LNB κτλ κάπου στα 250 θα σου βγει. Πάντως ΠΟΛΥ φθηνότερα όχι.

Συμβουλές
1 Πάρε ΚΑΙ HD δέκτη. Άσε τον 500 για τίποτα άλλο. Έχει και μεταχειρισμένους εδώ στις αγγελίες με λιγότερα από 100 Ε.
2 ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις σε βάθος ~1 με 1,5 χρόνο. Αλλιώς είναι αν αυτά που θα πάρεις τώρα είναι και τα μοναδικά που θα έχεις και αλλιώς αν πεις οτι "βάζω τώρα το wave και σε 6 μήνες βάζω και κινητό". Πάντως μια ΚΑΛΗ εγκατάσταση ΜΕ HD δέκτη γύρω στα 400 (+/- 50) θα σου βγει.
3 ΑΝ έχεις λεφτά για μια από τις δύο λύσεις, για μένα, πάνε σε κινητό.
4 ΤΣΕΚΑΡΙΣΕ πριν πάρεις οτιδήποτε οτι δεν έχεις πρόβλημα με την πολυκατοικία, το σπίτι κτλ και οτι ΕΧΕΙΣ ανοικτό ορίζοντα που βλέπει νότο.
5 Δεν νομίζω οτι με σταθερό 1,05 σε Astra/hotbird θα πιάνεις το ConnexTV. ΔΕΝ το ξέρω όμως σίγουρα. Για wave είπα οτι δεν το ξέρω καθόλου.
6 ΜΗΝ αγχώνεσαι με το καλώδιο. Μια κουλούρα (100 μέτρα) edision 120db έχει ~25 ευρώ. ΝΑΣΑ θα την κάνεις την ταράτσα με 100 μέτρα καλώδιο.

Σίμος

ΥΓ : Αν η διαφορά στα υλικά (LNB, actuator κτλ) είναι μικρή (ο καθένας το πορτοφόλι του το ξέρει ο ίδιος, συνεπώς ΔΕΝ λέω πόσο μικρή) τότε προτίμησε να τα πάρεις όλα από αυτόν που θα σου κάνει την εγκατάσταση. Αλλιώς πρώτα συμφωνείς τιμή για πιάτο+εγκατάσταση και τα υπόλοιπα τα αγοράζεις όπου βρεις φθηνότερα.