Γειά σας κι από εμένα!
Μόλις διάβασα ολόκληρο το thread και ως νέος στα δορυφορικά ζητήματα θα ήθελα να πω δυο πράγματα για να δω αν έχω καταλάβει καλά το τι έχει γίνει τώρα και τα προηγούμενα χρόνια με τη nova.
Απ'ότι έχω καταλάβει μέχρι πριν μερικά χρόνια η nova διέθετε σκέτες κάρτες και ο υποψήφιος συνδρομητής μπορούσε είτε να πάρει ιδιοκτησιακό δέκτη της εταιρείας,είτε να πάρει κάποιον δέκτη του εμπορίου της επιλογής του,με την ανάλογη μοντούλα (CAM) irdeto αν αυτό ήταν απαραίτητο (δηλαδή αν η κάρτα δεν μπορούσε να παίξει απευθείας στο card reader του δέκτη της αγοράς).Επίσης δεν υπήρχε κανενός είδους πάντρεμα κάρτας με δέκτη.Έχω καταλάβει σωστά μέχρι εδώ?
Σωστά!
Η κάρτα αυτή που έπαιρνε αρχικά είχε υψηλό surf lock
απεριόριστο
οπότε ο χρήστης μπορούσε να αγοράσει επιπλέον δέκτες της αγοράς και να μοιράσει την κάρτα του στους δέκτες του σπιτιού του (οικιακό card sharing).Εδώ θέλω να ρωτήσω:Στη δυνατότητα μοιράσματος που υπήρχε, είχαμε ανεξάρτητη θέαση σε κάθε δέκτη του χρήστη?
Ναι εφόσον υπήρχε διαφορετικό καλώδιο τροφοδοσίας του κάθε δέκτη από το LNB.
Δηλαδή ταυτόχρονα μπορούσες από κάθε δέκτη να έχεις διαφορετικό κανάλι?
Ναι
Στη συνέχεια το επίπεδο του surf lock μειώθηκε στο 3.Στην περίπτωση αυτή μπορούσες να έχεις συνολικά 3 δέκτες ή το δέκτη που έχει την κάρτα + ακόμα 3 δέκτες?
συνολικά όσους θέλεις, αλλά όλοι μαζί δεν μπορούν να δουν πάνω από 3 κανάλια
Τέλος τώρα το surf lock μειώθηκε στο 1 οπότε δεν μπορείς καθόλου να μοιράσεις την κάρτα σε επιπλέον δέκτη της αγοράς.
Είναι κάπως έτσι η ιστορία,όπως την έχετε παρακολουθήσει εσείς τόσα χρόνια που έχετε ασχοληθεί?
Τώρα μερικά σχόλια από εμένα:Κι εγώ πιστεύω πως η nova πρέπει να το έκανε για να χτυπήσει τους λεγόμενους σερβεράδες,αλλά ως γνωστόν αυτοί θα έχουν κάνει τα κουμάντα τους...την νύφη πλήρωσε (ως συνήθως) ο απλός νόμιμος συνδρομητής όπως βλέπω!
Επίσης πιστεύω ότι η κίνηση αυτή μάλλον έγινε τη δεδομένη χρονική στιγμή επειδή τώρα μόλις η nova έβγαλε την υπηρεσία multiview.Πιστεύω όμως ότι είναι δίκαιο στους παλιούς συνδρομητές να μπορεί να αναβαθμιστεί το surf lock από 1 σε 3 για παράδειγμα,ίσως με κάποιο μικρό επιπλέον κόστος.Δηλαδή αυτό που λέω είναι ουσιαστικά να υπάρξει μια υπηρεσία "multiview για τους συνδρομητές με σκέτη κάρτα" όπως αντίστοιχα έβγαλε τώρα το multiview στους νέους δέκτες.Συμφωνώ με το συνάδελφο malakudi που ανέφερε κάτι αντίστοιχο σε προηγούμενο post του νομίζω.
Αν μπορείτε παιδιά διορθώστε με ως προς την ιστορία του τι έχει γίνει, ειδικά όλοι εσείς που χρόνια τώρα έχετε παρακολουθήσει τα σχετικά θέματα.Να μάθουμε κι εμείς οι νεώτεροι τι ακριβώς έχει γίνει!Έτσι για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι!