Νεα φορμα ηχου σε htpc

tansap

Established Member
30 June 2008
192
Παιδια θελω να ρωτησω το εξης:
Υπάρχει τροπος με συδεση ενος htpc με ενισχυτη (sony dg 910) να παρω τα νεα forma ηχου;
Δηλαδη μπορει το htpc να κανει τις αποκωδικοποισεις των νεων forma;
Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα η καρτα γραφικων ειναι asus 4770 με hdmi.

για να μην ανοιγω νεο θεμα..
εχω pc που εκτελει κ χρεη htpc με την ati x1900xt...
ενοψει αγορας νεου avr πρεπει να παρω κ νεα καρτα γραφικων(σειρας 5χχχ) για να εχω bitstreaming κ να κανει το decoding των νεων φορμα ηχου ο avr?
αν η απαντηση ειναι ναι...μιας κ δεν παιζω παιχνιδια ωστε να επωφεληθω κ σαυτο το κομματι την αναβαθμιση της καρτας γραφικων,σκεφτομαι την λυση ενος media player(πιθανον του νεου hdx bd-1) κ να αφησω το htpc στην ησυχια του...
τι θα μου "λειψει" σε σχεση με το htpc?

ευχαριστω!

Λοιπόν, αυτή τη στιγμή όσο αφορά το θέμα του HD audio bitstream στα HTPC ισχύουν τα παρακάτω:

Υπάρχουν δυο τρόποι να πάρεις bitstream ήχο στον AVR σου.

1) Όποια κάρτα γραφικών θέλεις και κάρτα ήχου Asus HDAV 1.3 (Slim ή απλή) η οποία περιλαμβάνει και το Total Media Theater.

2) Φρέσκια κάρτα γραφικών Ati (5750+) με PowerDVD ή WinDVD τα οποία πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά.

Οπότε, αν πας στην πρώτη έχεις τα θετικά:
- Δυνατότητα αθόρυβης κάρτα γραφικών (αν πας σε κάποια fanless ή και κάποια από τις λίγες onboard που δουλεύουν σωστά)
- Περιλαμβάνεται original λογισμικό Τotal Media Theater
- Δεν χρειάζεται να έχεις τα BDs σε μορφή ISO

Αλλά έχεις 2 κάρτες αντί για μια. Επίσης έχεις χαμηλότερες επιδόσεις σε παιχνίδια (αδιάφορο στην προκειμένη περίπτωση..).

Αν πας στη δεύτερη έχεις το θετικό της μίας κάρτας που κάνει τα πάντα.

Αλλά:
- Δεν περιλαμβάνεται original λογισμικό για αναπαραγωγή BD. Θα πρέπει να αγοράσεις το PDVD.
- Το PowerDVD που φαίνεται να παίζει σωστά, δεν παίζει σκέτα αρχεία. Μόνο ISO, που σημαίνει ένα βήμα ακόμα για τη μετατροπή (και κάποιο επιπλέον χρόνο - περίπου 15 λεπτά αν έχεις δύο εσωτερικούς δίσκους και διαβάζεις από τον έναν και γράφεις στον άλλο (ιδανικό σενάριο) μέχρι 40 λεπτά+ αν έχεις δίσκους USB.
- Έχεις κάποιον θόρυβο από το blower της κάρτας γραφικών. Με mod μπορείς να βάλεις άλλον ανεμιστήρα, αλλά ανεβάζει το κόστος και μερικές φορές δεν είναι πρακτικό (περιορισμοί χώρου)..

Οπότε, διαλέγεις και παίρνεις.

Όσο αφορά τα Media Players, μεγάλη κουβέντα.. Βασικά θα σου λείψει η ευελιξία του HTPC, το οποίο παίζει τα πάντα απροβλημάτιστα.

σας ευχαριστω κ τους δυο!
Δημητρη :grinning-smiley-043
στο pc εχω(λογω μιας ¨καψουρας" που ειχα πριν κανα 2-3 χρονια με overclocking κ.τ.λ) υδροψυξη και για καρτα ηχου την creative x-fi platinum fatal1ty champion series απο την οποια εστελνα αναλογικα στον παλιο avr μου..br drive δεν εχω...προβολεα epson 700(δεν δεχεται 24p) kai tv lg 37 lcd hdready...
στην περιπτωση της asus θελω 210-275 ευρω(αναλογως την εκδοση) για την καρτα..θα στελνω εικονα και ηχο απο την καρτα αυτη με ενα hdmi στον avr?στα αρνητικα,αν καταλαβα,η υποχρεωτικη χρηση του συνοδευτικου προγραμματος και μόνο..

στην 2η περ. θελω 110ευρω για την 5750 συν το software..στα αρνητικα η "ταλαιπωρια" της εγκαταστασης υδροψυξης στη νεα καρτα(νεα μπλοκ κ.τ.λ.) μου φαινεται θα την ξηλωσω να ησυχασω...

το θεμα ειναι στο software αναπαραγωγης...
κ τα 2 προαναφερθεντα παιζουν απροβληματιστα(εκτος του iso για PDVD) ή με καποιους συμβιβασμους?

υπαρχει καπου συγκριτικο οσον αφορα στην ποιοτητα εικονας απο htpc και media player κυριως για .mkv και εν συνεχεια για br?

επειδη με βλεπω να πλατιαζω....
Εσυ,σε αναλογη περιπτωση με μενα,ποιον "δρομο" απο τους 3 θα διαλεγες(αν βαλουμε κ τη λυση media player) ?

Last edited:
σας ευχαριστω κ τους δυο!
Δημητρη :grinning-smiley-043
στο pc εχω(λογω μιας ¨καψουρας" που ειχα πριν κανα 2-3 χρονια με overclocking κ.τ.λ) υδροψυξη και για καρτα ηχου την creative x-fi platinum fatal1ty champion series απο την οποια εστελνα αναλογικα στον παλιο avr μου..br drive δεν εχω...προβολεα epson 700(δεν δεχεται 24p) kai tv lg 37 lcd hdready...
στην περιπτωση της asus θελω 210-275 ευρω(αναλογως την εκδοση) για την καρτα..θα στελνω εικονα και ηχο απο την καρτα αυτη με ενα hdmi στον avr?στα αρνητικα,αν καταλαβα,η υποχρεωτικη χρηση του συνοδευτικου προγραμματος και μόνο..

Στην Ευρώπη κυκλοφορεί η Asus HDAV 1.3 Slim στα ~140 ..

Η Asus θα συνδεθεί σε σειρά με το σήμα που δίνει η κάρτα γραφικών σου, ώστε να συνδυάσει σήματα εικόνας & ήχου, και να τα στείλει μαζί στον AVR.

Ναι, για full BD playback δουλεύει μόνο με το TMT.

το θεμα ειναι στο software αναπαραγωγης...
κ τα 2 προαναφερθεντα παιζουν απροβληματιστα(εκτος του iso για PDVD) ή με καποιους συμβιβασμους?

Βαριά λέξη το "απροβλημάτιστα", ειδικά για το PDVD..

υπαρχει καπου συγκριτικο οσον αφορα στην ποιοτητα εικονας απο htpc και media player κυριως για .mkv και εν συνεχεια για br?

Για mkv, δες ένα που είχα κάνει εγώ πέρυσι: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32715

Αν ψάξεις στο net σίγουρα θα βρεις κι άλλα..

Για BD δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να συγκρίνεις, καθότι όλα ίδια παίζουν..

επειδη με βλεπω να πλατιαζω....
Εσυ,σε αναλογη περιπτωση με μενα,ποιον "δρομο" απο τους 3 θα διαλεγες(αν βαλουμε κ τη λυση media player) ?

Διάλεξα HTPC με Asus HDAV 1.3 Slim.

πρεπει να εχεις 2 hdmi που να φευγουν απο το pc στον ενισχυτη?
ενα απο την καρτα γραφικων για εικονα και ενα απο την asus μονο για ηχο?

Όχι.. Η Asus έχει είσοδο HDMI, στην οποία δέχεται το σήμα εικόνας από την κάρτα γραφικών σου, και έξοδο HDMI όπου συνδέεται με τον AVR.

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται το απαραίτητο καλώδιο για τη σύνδεση κάρτας γραφικών / Asus.

Κάνει "Open Disk" ή "Open Directory" και έχει επιλογή υποτίτλων, ροών video και ήχου.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο αυτό ή τα 2-3 λεπτά αναγκαστικής καθυστέρησης (διαφημίσεις - νομικά) που έχει ένα μέσο BD.

Περί ορέξεως σαφώς, αλλά υπάρχει και το θέμα του ότι δεν μπορείς να δεις ένα νοικιασμένο ή αγορασμένο BD, τουλάχιστον χωρίς να έχεις εγκατεστημένο AnyDVD HD.

Οπότε, κάπου θα "τα σκάσεις".. Είτε στη Cyberlink, είτε στην Arcsoft, είτε στη Slysoft.. είτε και στις τρεις (για τις ανίατες περιπτώσεις.. :p).

ok, εγω δεν εχω βαλει οπτικο drive στο πισι μου...
Ενα μεγαλο θετικο του mpc ειναι οτι μπορεις να φορτωσεις εξ. υποτιτλους, ενω ενα αρνητικο ειναι η δυσκολη προσβαση στα εξτρα.

Last edited: