Νεα forma ηχου σε htpc;

tansap

Established Member
30 June 2008
192
Παιδια εχω ανοιξει και ενα αντιστοιχο θεμα στο htpc guides αλλα επειδη δεν πηρα απαντηση ποσταρω και εδω.
Φιλος μου εχει τον ενισχυτη sony dg 910.Θελει να τον συνδεσει με htpc με καρτα γραφικων ati 4770.
Το htpc μπορει να κανει αποκωδικοποιηση των νεων forma ηχου για να μην αναγκαστει να αλλαξει ενισχυτη;

γραφεις για την καρτα γραφικων αλλα δεν μας λες ποια καρτα ηχου (που ειναι το βασικο) εχει. επισης ο σονυ εχει αναλογικες εισοδους?

Για καρτα ηχου εχει την onboard της μητρικης (maximus formula).
Επισης ο sony ξερω οτι εχει 3 hdmi in και ενα out αν αυτο βοηθαει, αλλα μπορει να περασει σημα μεχρι 1080p (περναει,δεν κανει upscale).
Νομιζω ομως οτι δεν εχει σημασια η καρτα ηχου γιατι στη συνδεση με hdmi στην κάρτα γραφικων αναγνωριζεται σαν ξεχωριστο κυκλωμα ο ηχος και ξεχωριστό η εικονα (διορθωστε με αν κανω λάθος)

Σε htpc μαλλον θα πρεπει να συνδεσεις αναλογικα (αν εχεις τις καταλληλες εξοδους στην καρτα ηχου και εισοδους στον ενισχυτη).Εγω προσωπικα περιμενω να κυκλοφορισει η asus xonar slim 1.3 για ενα κανω passthrough τα νεα φορμα σε ονκυο ενισχυτη που τα υποστηριζει ομως( με hdmi συνδεση).Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι με συνδεση hdmi στην δικη σου περιπτωση η αναλογικη οδος ειναι μονοδρομος.

Last edited:
Όπως έχει αναφερθεί αναλυτικά στο φόρουμ σε συγκεκριμένα threads, το βασικό πρόβλημα είναι το beatstream. Για να δεις στον ενισχυτή σου να ανάβουν λαμπάκια DTS-HD & TRUE-HD πρέπει να καταφεύγεις στην άνωθεν προτεινόμενη λύση. Νομίζω με την 4770 περνάει ήχος με adaptor DVI-HDMI αλλά επειδή φτάνουν (οι κάρτες γραφικών) μέχρι HDMI 1.2 θα παίρνεις ήχο DTS ή PCM (που βέβαια PCM είναι αρκετά ικανοποιητικός), αλλά όχι HD ήχο.
θα σου πρότεινα να υλοποιήσεις κάτι τέτοιο και αν δεν ικανοποιηθείς τότε να δώσεις και άλλα χρήματα.
Αν χρειαστείς guidance πες μου και όπως μπορώ θα σε βοηθήσω.

αν καταλαβα καλα μιλαμε γι αυτη την καρτα:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1228188
αλλα σε "πιο φτηνο"?
οταν με το καλο την παρουμε πως θα γινουν οι συνδεδεις?
ενα hdmi απο xonar σε ενισχυτη για ηχο (με τις αποκωδικοποιησεις)
ενα δευτερο hdmi απο καρτα γραφικων στην tv για εικονα? ή μηπως στον ενισχυτη?(δεν θα μπερδευτουν τα κυκλωματα? απο που θα οριζεται απο που θα "παιρνεται" ο ηχος?)
και ενα αλλο απο το ουτ του ενισχυτη σε ιν της tv?
τα εχω χασει εντελως.:furious3:

Περιμενε να βγει η ιδια καρτα σε slim που θα ειναι και φτηνοτερη και θα μπαινει και σε μικρα κουτια.Η σειρα ειναι απο την καρτα γραφικων hdmi καλωδιο στην hdmi εισοδο της καρτας ηχου και απο την hdmi εξοδο της καρτας ηχου hdmi καλωδιο στον ενισχυτη και μετα αλλο hdmi καλωδιο στο προβολικο μεσο (tv,προβολεας).