tromb1
AVClub Addicted Member
- 26 September 2007
- 1,371
Όλα μαζί ΔΕΝ γίνονται και με κανένα τρόπο.
Χωρίς να έχω κάνω πλάκα, αυτά που ζητάς κοστίζουν πάνω από 4000 ευρώ, και δεν είναι εύκολα κουβαλήσιμα με κανένα τρόπο. Τα νυχτερινά χωρίς τριπόδι σημαίνει ότι θέλεις μια μηχανή με καλό (δηλ. καθαρό) ISO 4000+ και φωτεινό φακό, ο οποίος όμως δεν θα είναι ζουμ.
Άρα για να πάρεις 4000 iso θέλεις κάποια από τις CANON 5D/5D MKII/7D (μετά βίας), ΝΙΚΟΝ D700/D3/D3S. Ίσως (και πάλι ίσως) μπορεί αν σε καλύψει και η CANON 550D, αλλά οριακά. Φακό για τα νυχτερινά θέλεις κάτι με διάφραγμα 1.8 ή 1.4 (μάλλον το δεύτερο), άρα θα πας για τους CANON 50 1.4/SIGMA 50 1.5/CANON 50 1.8/NIKON 50 1.4/1.8 ίσως και τον CANON 35/2.0 ή τον CANON 28 1.8. Όμως αυτά τα σετάκια δεν περιλάμβάνουν IS/VR δηλ. σταθεροποιητές εικόνας. Και φυσικά δεν έχουν κάποιο ζουμ, που για να το πάρεις θέλεις κι άλλα χρήματα (τουλάχιστον 450 ευρώ για ένα αξιοπρεπές ζουμ).
Θα σου πρότεινα να δεις εκ νέου τις προτεραιότητές σου και ίσως εξετάσεις την υπόθεση τρίποδο καθώς με αυτό, θα έχεις κάποιο βάρος στο κουβάλημα, αλλά τουλάχιστον 2500 ευρώ περισσότερα στην τσέπη σου.
και για να καταλάβεις καλύτερα αυτές οι φωτο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=6841&page=99 έχουν τραβηχθεί με NIKON D700 και φακό 50 1.8 με ανοιχτό διάφραγμα όχι εντελώς όμως αλλά σε iSO 3200.
Σε ευχαριστω κι εσενα φιλε ΒΛΑΣΙΔΗ!
Οντως ημουν λιγο υπερβολικος με αυτα πιυ ζητησα! .... Απλα ειδα τον φιλο Ευαγγελο που μιλησε τοσο ενθουσιασμενος σε σημειο να λεει λοτι πούλησε ΟΛΟ το προηγουμενο υλικο που ειχε και πηρε αυτη την μηχανη, σε σημειο που σκέφτηκα ότι θα ικανοποιει ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ αυτες τις αναγκες που θελω....
ΒΑΣΙΚΑ όπως εγραψα και παραπανω την θελω για ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ χρηση.... Οποτε το θεμα βαρους/φακων/φορητοτητας/αυτονομιας παιζει ΜΕΓΑΛΟ ρόλο για μενα...... ΔΕΝ ειναι ευκολο να κουβαλαω στο λαιμο μου 2-3 κιλα βαρος και κανενα "τεράστιο" φακό συνεχεια, σε σημειο που θα την βαρεθω και μετα δε θα την παιρνω μαζι μου καθολου...
Από την άλλη θελω ΓΡΗΓΟΡΗ εστιαση, και καποιες υψηλες ευαισθησιες για νυχτερινη φωτογραφιση ( ΟΧΙ εξιδικευμενη φυσικα) !!!
Αυτος ειναι και ο λογος που ΔΕΝ θελω να παω παλι σε compact !!!
ΕΚΣΤΟΣ και πιστευεις οτι υπαρχει καποιο μοντελο που μπορει να μου καλυψει τα παραπανω .... :ernaehrung004:
Last edited: