ΝΕΑ FUJI FILM Finepix S100 FS !

Όλα μαζί ΔΕΝ γίνονται και με κανένα τρόπο.

Χωρίς να έχω κάνω πλάκα, αυτά που ζητάς κοστίζουν πάνω από 4000 ευρώ, και δεν είναι εύκολα κουβαλήσιμα με κανένα τρόπο. Τα νυχτερινά χωρίς τριπόδι σημαίνει ότι θέλεις μια μηχανή με καλό (δηλ. καθαρό) ISO 4000+ και φωτεινό φακό, ο οποίος όμως δεν θα είναι ζουμ.

Άρα για να πάρεις 4000 iso θέλεις κάποια από τις CANON 5D/5D MKII/7D (μετά βίας), ΝΙΚΟΝ D700/D3/D3S. Ίσως (και πάλι ίσως) μπορεί αν σε καλύψει και η CANON 550D, αλλά οριακά. Φακό για τα νυχτερινά θέλεις κάτι με διάφραγμα 1.8 ή 1.4 (μάλλον το δεύτερο), άρα θα πας για τους CANON 50 1.4/SIGMA 50 1.5/CANON 50 1.8/NIKON 50 1.4/1.8 ίσως και τον CANON 35/2.0 ή τον CANON 28 1.8. Όμως αυτά τα σετάκια δεν περιλάμβάνουν IS/VR δηλ. σταθεροποιητές εικόνας. Και φυσικά δεν έχουν κάποιο ζουμ, που για να το πάρεις θέλεις κι άλλα χρήματα (τουλάχιστον 450 ευρώ για ένα αξιοπρεπές ζουμ).

Θα σου πρότεινα να δεις εκ νέου τις προτεραιότητές σου και ίσως εξετάσεις την υπόθεση τρίποδο καθώς με αυτό, θα έχεις κάποιο βάρος στο κουβάλημα, αλλά τουλάχιστον 2500 ευρώ περισσότερα στην τσέπη σου.

και για να καταλάβεις καλύτερα αυτές οι φωτο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=6841&page=99 έχουν τραβηχθεί με NIKON D700 και φακό 50 1.8 με ανοιχτό διάφραγμα όχι εντελώς όμως αλλά σε iSO 3200.

Σε ευχαριστω κι εσενα φιλε ΒΛΑΣΙΔΗ!

Οντως ημουν λιγο υπερβολικος με αυτα πιυ ζητησα! .... Απλα ειδα τον φιλο Ευαγγελο που μιλησε τοσο ενθουσιασμενος σε σημειο να λεει λοτι πούλησε ΟΛΟ το προηγουμενο υλικο που ειχε και πηρε αυτη την μηχανη, σε σημειο που σκέφτηκα ότι θα ικανοποιει ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ αυτες τις αναγκες που θελω....

ΒΑΣΙΚΑ όπως εγραψα και παραπανω την θελω για ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ χρηση.... Οποτε το θεμα βαρους/φακων/φορητοτητας/αυτονομιας παιζει ΜΕΓΑΛΟ ρόλο για μενα...... ΔΕΝ ειναι ευκολο να κουβαλαω στο λαιμο μου 2-3 κιλα βαρος και κανενα "τεράστιο" φακό συνεχεια, σε σημειο που θα την βαρεθω και μετα δε θα την παιρνω μαζι μου καθολου...

Από την άλλη θελω ΓΡΗΓΟΡΗ εστιαση, και καποιες υψηλες ευαισθησιες για νυχτερινη φωτογραφιση ( ΟΧΙ εξιδικευμενη φυσικα) !!!

Αυτος ειναι και ο λογος που ΔΕΝ θελω να παω παλι σε compact !!!
ΕΚΣΤΟΣ και πιστευεις οτι υπαρχει καποιο μοντελο που μπορει να μου καλυψει τα παραπανω .... :ernaehrung004:

Last edited:
Απάντηση: Re: ΝΕΑ FUJI FILM Finepix S100 FS !

Σε ευχαριστω κι εσενα φιλε ΒΛΑΣΙΔΗ!

Οντως ημουν λιγο υπερβολικος με αυτα πιυ ζητησα! .... Απλα ειδα τον φιλο Ευαγγελο που μιλησε τοσο ενθουσιασμενος σε σημειο να λεει λοτι πούλησε ΟΛΟ το προηγουμενο υλικο που ειχε και πηρε αυτη την μηχανη, σε σημειο που σκέφτηκα ότι θα ικανοποιει ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ αυτες τις αναγκες που θελω....

ΒΑΣΙΚΑ όπως εγραψα και παραπανω την θελω για ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ χρηση.... Οποτε το θεμα βαρους/φακων/φορητοτητας/αυτονομιας παιζει ΜΕΓΑΛΟ ρόλο για μενα...... ΔΕΝ ειναι ευκολο να κουβαλαω στο λαιμο μου 2-3 κιλα βαρος και κανενα "τεράστιο" φακό συνεχεια, σε σημειο που θα την βαρεθω και μετα δε θα την παιρνω μαζι μου καθολου...

Από την άλλη θελω ΓΡΗΓΟΡΗ εστιαση, και καποιες υψηλες ευαισθησιες για νυχτερινη φωτογραφιση ( ΟΧΙ εξιδικευμενη φυσικα) !!!

Αυτος ειναι και ο λογος που ΔΕΝ θελω να παω παλι σε compact !!!
ΕΚΣΤΟΣ και πιστευεις οτι υπαρχει καποιο μοντελο που μπορει να μου καλυψει τα παραπανω .... :ernaehrung004:

Λοιπον σημερα ειδα τι μου ρωτησες ! :ernaehrung004:

Λοιπον θα πω 3 σημεια που σε αφορουν και τα οποια αφορουσαν και εμενα !

1) Η Μηχανη δηλ, ο φακος της κανει για το 95% των περιπτωσεων που θα αντιμετωπισεις !
Το δε εστιακο ευρος ειναι απιστευτα μεγαλο 28 εως 400 mm θα σε καλυψει ανετα στα παντα σχεδον και να υπολογιζεις και το πολυ καλο μακρο !!!
Η μηχανη ζυγιζει 1 κιλο σχεδον και ειναι στο μεγεθος μιας μαζεμενης SLR με κιτ φακο !!ο Ογκος δεν με προβληματισε μεχρι τωρα !! αυτο που μου την εδινε οτι δεν μπορω να κουβαλαω φακους και να ειναι ολοι αχρηστοι σχεδον.......

2)Η εστιαση ειναι γρηγορη οχι αστραπιαια οπως των φακων USM της CANON
αλλα μπορω να πω γρηγορη και μεχρι τωρα δεν με προβληματισε !
Σιγουρα δεν φτανει τα επιπεδα των ΚΑΝΟΝ αλλα σου το λεω δεν θα σε προβληματισει σε αρκετα μεγαλο βαθμο εκτος και αν φωτογραφιζεις πιτσιρικια που τρεχουν γυρω γυρω ..... τοτε χ.. στα.... :ADFADF1:

3)Νυχτερινη φωτογραφιση μπορεις να κανεις σχεδον με πολλες μηχανες ΑΡΚΕΙ να εχεις ΤΡΙΠΟΔΟ η να την αφησεις καπου σταθερα !
Τωρα στο χερι αν θελεις φωτος που ειναι μεσα σε σκεπαστο μερος χωρις δυνατο φωτισμο η φωτος νυχτερινες μπορεις ανετα να δουλεζεις με 400 ΙSO χωρις να φαινεται θορυβος απο εκει και πανω αρχιζει να φαινεται και στα 800 αρχιζει να ενοχλει !!
αυτο το σημειο σε συγκριση με την ΚΑΝΟΝ 450 μπορω να πω οτι πανω απο τα 400 ISO δεν την φτανει αλλα ΔΕΝ θα πω οτι ειναι τοσο χειροτερο που να δικαιολογει σκεψη να μην παρεις αυτη τη μηχανη !!!

Ειλικρινα ειναι πολυ καλυτερη απο την ΦΟΥΤΖΙ 9600 σε αυτο τον τομεα του Θορυβου !!
και πλησιαζει αρκετα τις SLR!!

αυτο που θα σε νευριασει ειναι το ηλεκτρονικο σκοπευτρο στο οποιο σου φαινεται οτι βγαζεις μαπα φωτο ενω η φωτο εχει τραβηχτει αψογα !!!!

η Οθονη αντιθετως ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη των CANON 400 - 450D αλλα μικροτερη !

ελπιζω να βοηθησα !

να βαλω και ενα τεταρτο σημειο το οποιο πρεπει να επισημανω
4) Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ !! δεν ψαχνεται !!!

απο τις 500 φωτος που εχω τραβηξει 4 βρεθηκαν ανεστιαστες .

Last edited:
Από τη στιγμή που μια κόμπακτ δεν είναι πραγματική κόμπακτ, συγγνώμη αλλά θα προτιμήσω την slr μου. Φυσικά δεν μπορώ να αγνοήσω τους πραγματικά καλούς φακούς που έχουν ορισμένες, και το καλό αποτέλεσμα που παίρνεις σε χαμηλά (έως 200, βία 400 σε ελάχιστες) iso.

Λοιπον θα βαλω φωτος μερικες την πρωτη μερα που ειχε ηλιο βγαλμενες απο το μπαλκονι μας !

Οι αλλες οι συνεφιασμενες με ΧΑΛΙΑ φωτισμο σημερα απο μια γιορτη στη ΛΟΥΦΤΧΑΝΣΑ και οι εσωτερικες στα 400 ISO !!

καμια επεξεργασια μονο συμπιεση ..

Attachments

• DSCF1010.jpg
    DSCF1010.jpg
    97.5 KB · Views: 14
  • DSCF1015.jpg
    DSCF1015.jpg
    95.6 KB · Views: 8
  • DSCF1016.jpg
    DSCF1016.jpg
    70.3 KB · Views: 8
  • DSCF1017.jpg
    DSCF1017.jpg
    85.2 KB · Views: 10
  • DSCF1019.jpg
    DSCF1019.jpg
    58 KB · Views: 10
  • DSCF1052.jpg
    DSCF1052.jpg
    74.3 KB · Views: 11
  • DSCF1053.jpg
    DSCF1053.jpg
    69 KB · Views: 14
  • DSCF1061.jpg
    DSCF1061.jpg
    29.9 KB · Views: 8
  • DSCF1064.jpg
    DSCF1064.jpg
    44.5 KB · Views: 10
  • DSCF1069.jpg
    DSCF1069.jpg
    61.5 KB · Views: 13
και καποιες αλλες επισης καμια επεξεργασια .....

Attachments

• DSCF1072.jpg
    DSCF1072.jpg
    48.2 KB · Views: 7
  • DSCF1099.jpg
    DSCF1099.jpg
    45.2 KB · Views: 7
  • DSCF1121.jpg
    DSCF1121.jpg
    77.1 KB · Views: 4
  • DSCF1124.jpg
    DSCF1124.jpg
    78.8 KB · Views: 5
  • DSCF1129.jpg
    DSCF1129.jpg
    102.6 KB · Views: 8
  • DSCF1139.jpg
    DSCF1139.jpg
    79.8 KB · Views: 7
  • DSCF1177.jpg
    DSCF1177.jpg
    107.6 KB · Views: 10
  • DSCF1178.jpg
    DSCF1178.jpg
    112.2 KB · Views: 5
  • DSCF1181.jpg
    DSCF1181.jpg
    102.6 KB · Views: 8
  • DSCF1188.jpg
    DSCF1188.jpg
    93.6 KB · Views: 6
και αλλες

Attachments

• DSCF1199.jpg
    DSCF1199.jpg
    121.2 KB · Views: 6
  • DSCF1208.jpg
    DSCF1208.jpg
    76.5 KB · Views: 3
  • DSCF1218.jpg
    DSCF1218.jpg
    85.5 KB · Views: 4
  • DSCF1222.jpg
    DSCF1222.jpg
    65.4 KB · Views: 6
  • DSCF1231.jpg
    DSCF1231.jpg
    89 KB · Views: 3
  • DSCF1252.jpg
    DSCF1252.jpg
    30.1 KB · Views: 5
  • DSCF1271.jpg
    DSCF1271.jpg
    79.9 KB · Views: 8
  • DSCF1272.jpg
    DSCF1272.jpg
    72.8 KB · Views: 6
  • DSCF1273.jpg
    DSCF1273.jpg
    81.5 KB · Views: 5
και αλλες λιγες ακομα...

ολες οι φωτος εκτος απο τις ηλιολουστες

ειναι με χαλια φως ημερας.. σορυ αλλα δεν μπορουσα να βγω οταν ειχε καλο καιρο :ADFADF1:

Attachments

• DSCF1276.jpg
    DSCF1276.jpg
    89.4 KB · Views: 4
  • DSCF1281.jpg
    DSCF1281.jpg
    63.9 KB · Views: 3
  • DSCF1284.jpg
    DSCF1284.jpg
    76.8 KB · Views: 7
  • DSCF1289.jpg
    DSCF1289.jpg
    50.4 KB · Views: 9

Από τη στιγμή που μια κόμπακτ δεν είναι πραγματική κόμπακτ, συγγνώμη αλλά θα προτιμήσω την slr μου. Φυσικά δεν μπορώ να αγνοήσω τους πραγματικά καλούς φακούς που έχουν ορισμένες, και το καλό αποτέλεσμα που παίρνεις σε χαμηλά (έως 200, βία 400 σε ελάχιστες) iso.

και εγω βεβαια προτιμησα να παρω SLR για την ευελιξια που προσφερουν αλλα το να κουβαλας φακους λεμονια η μη πρακτικους η με μη ευελικτο εστιακο μηκος και να πρεπει να καθεσαι να αλλαζεις και αλλη χροια να εχει ο ευρυγωνιος αλλη ο τελε .... δεεεε λεει !

αμα θες σωμα SLR πρεπει να βαλεις ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ το χερι στην τσεπη για να πεις οτι εχω ρε παιδι μου φακο εργαλειο και δεν τον κουβαλαω τσαμπα !!

Ξερεις τι ειναι να σε βλεπουν ολοι με σωμα SLR και φακο χοντρο και οι φωτος να ειναι για τα μπαζα ;;;;;;

σου ρχεται να τα πεταξεις απο το παραθυρο ολα !

Δεν θα συμφωνήσω με το πολύ βαθειά στην τσέπη. Βέβαια για συνθήκες καλού φωτισμού και όπου δεν θέλουμε τον μεγάλο έλεγχο στο βάθος πεδίου (κι εν τέλει στο αποτέλεσμα) που μας δίνει μια slr (την οποία εννοείται πως ξέρουμε να τη χειριζόμαστε για να πάρουμε αυτό που θέλουμε), μια κόμπακτ δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Κι εγώ έχω μια Kodak P880 που είναι μια χαρά (έχει και φακό 24-140)

οποιος θελει τις αυθεντικες να τις στειλω με εμαιλ δεν ξερω πως να τις κανω να μην συμπιεζονται τοσο !
σας επαναλμβανω οτι ειναι πολυ οξυτερες και πεντακαθαρες ενω εδω φαινονται ολες λιγακι θολες , δεν εχουν την οξυτητα των αυτθεντικων φωτογραφιων !

Δεν θα συμφωνήσω με το πολύ βαθειά στην τσέπη. Βέβαια για συνθήκες καλού φωτισμού και όπου δεν θέλουμε τον μεγάλο έλεγχο στο βάθος πεδίου (κι εν τέλει στο αποτέλεσμα) που μας δίνει μια slr (την οποία εννοείται πως ξέρουμε να τη χειριζόμαστε για να πάρουμε αυτό που θέλουμε), μια κόμπακτ δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

βρες μου εσυ φακο 28 / 400 ζουμ που να στοιχιζει 350 ευρω αντε 400 και να εχει την ιδια αποδοση ...

....και την ξαναβαζω στο ΕΒΑΥ αυριο παλι για πουλημα !!
δεν κολωνω ουτε ντρεπομαι να πω για αν εχω κανει μαπα αγορα για κατι ..

οπως και εγω ελεγα να παω σε SLR αμα βρω τετοιον φακο (ΑΜΑ βρω λεω εγω τωρα......)

ξανααγοραζω σωμα SLR μονο και μονο διοτι το θεωρω αναβαθμιση λογω ευελιξιας αλλαγης φακων και ταχυτητας !

Το χρειάζεσαι πραγματικά το 28-400 ζουμ σε καθημερινή χρήση; Πχ σε βόλτα ή ταξίδι που δεν θέλεις να κουβαλάς πράγματα. Ένα πρόσφατο ταξίδι το έβγαλα με έναν 15-30 και τον 28-135 πάνω στην Canon μου. Δίνουν κάλυψη αντίστοιχη με 24-216mm. Δεν θέλησα παραπάνω. Και υπάρχουν αρκετοί τίμιοι έως και καλοί all-around στον χώρο των slrs με ικανοποιητικό εύρος. Υπάρχει ο πολύ φθηνός 18-105 της Νίκον, υπάρχει ο 16-85 της, η Canon έχει τον νέο πολύ καλό 15-85... Εννοείται για το παραπάνω κουβαλάμε και τελε-ζουμ, δεν γίνεται να τα έχουμε όλα σε ένα. Αλλά αυτό που θέλει διευκρίνιση και προπαντων αναζήτηση από εμάς, είναι το θέμα των "αναγκών" μας. Πριν τους ζουμ φακούς, ένας ψαγμένος χομπίστας είχε τον 50ρη του, έναν 35ρη για ευρυγώνιο (ή 28ρη στην καλύτερη!) και έναν 135ρη για τελε και πορτρέτο και ήταν άρχοντας.

Re: Απάντηση: Re: ΝΕΑ FUJI FILM Finepix S100 FS !

αμα θες σωμα SLR πρεπει να βαλεις ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ το χερι στην τσεπη για να πεις οτι εχω ρε παιδι μου φακο εργαλειο και δεν τον κουβαλαω τσαμπα !!

Ξερεις τι ειναι να σε βλεπουν ολοι με σωμα SLR και φακο χοντρο και οι φωτος να ειναι για τα μπαζα ;;;;;;

σου ρχεται να τα πεταξεις απο το παραθυρο ολα !

Εγω παντως εχω την DLSR με ενα pancake μαζι μου συχνα και στην αρχη με κοροιδευουν που ειναι τοσο μικρη η μηχανη:))
Για ταξιδια και εγω μονο με 2 φακους παω πια, με ενα ευρυγωνιο (11-22 η 22-44 στο ΦΦ) και ενα τελε (40-150 η 80-300 στο ΦΦ), και δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο.Αμα εισαι στη φυση μπορει να εχω και τον μακρο.
Μια καλη λυση για σενα παντως θα ηταν και τα micro4/3

Το χρειάζεσαι πραγματικά το 28-400 ζουμ σε καθημερινή χρήση; Πχ σε βόλτα ή ταξίδι που δεν θέλεις να κουβαλάς πράγματα. Ένα πρόσφατο ταξίδι το έβγαλα με έναν 15-30 και τον 28-135 πάνω στην Canon μου. Δίνουν κάλυψη αντίστοιχη με 24-216mm. Δεν θέλησα παραπάνω. Και υπάρχουν αρκετοί τίμιοι έως και καλοί all-around στον χώρο των slrs με ικανοποιητικό εύρος. Υπάρχει ο πολύ φθηνός 18-105 της Νίκον, υπάρχει ο 16-85 της, η Canon έχει τον νέο πολύ καλό 15-85... Εννοείται για το παραπάνω κουβαλάμε και τελε-ζουμ, δεν γίνεται να τα έχουμε όλα σε ένα. Αλλά αυτό που θέλει διευκρίνιση και προπαντων αναζήτηση από εμάς, είναι το θέμα των "αναγκών" μας. Πριν τους ζουμ φακούς, ένας ψαγμένος χομπίστας είχε τον 50ρη του, έναν 35ρη για ευρυγώνιο (ή 28ρη στην καλύτερη!) και έναν 135ρη για τελε και πορτρέτο και ήταν άρχοντας.

το 24 ειναι καλυτερο του 28 αλλα το 200 με τιποτ;α δεν μου αρκει σε φακο ...

μου λες πως η Canon έχει τον νέο πολύ καλό 15-85.. ποσο κοστιζει αυτος ;;;;;

μη λεμε πως υπρχουν τιμιοι φακοι μονο αλλα να λεμε ποσο κοστιζουν και επιβαρυνουν το τελικο ποσο!

παντως ολα ειναι ευπροσδεκτα !:ernaehrung004:

αν είναι ο φίλο μα να χρησιμοποιήσει τρίποδο, τότε μπορεί να πάρει μια μηχανή σαν του Βαγγέλη Μπέλλου και να καθαρίσει. Ή σχεδόν γιατί μέσα στις εκκλησίες και πάλι δεν...

Αν είναι να πάει σε DSLR τότε η πρότασή μου είναι CANON 550D + CANON 15-85 + CANON 28 1.8 (για τα νυχτερινά χωρίς τριπόδια). θα είναι οριακά κάτω από 2000 ευρώ και μάλλον θα κάνει τη δουλειά που θέλει (χωρί τρίποδο).

αν είναι ο φίλο μα να χρησιμοποιήσει τρίποδο, τότε μπορεί να πάρει μια μηχανή σαν του Βαγγέλη Μπέλλου και να καθαρίσει. Ή σχεδόν γιατί μέσα στις εκκλησίες και πάλι δεν...

Αν είναι να πάει σε DSLR τότε η πρότασή μου είναι CANON 550D + CANON 15-85 + CANON 28 1.8 (για τα νυχτερινά χωρίς τριπόδια). θα είναι οριακά κάτω από 2000 ευρώ και μάλλον θα κάνει τη δουλειά που θέλει (χωρί τρίποδο).
Υπάρχει και αυτή εδώ επίσης, σε κιτάκι με ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ 18-55 φακό ! ( και απο οτι λενε τραβαει παρα πολυ καλες νυχτερινες ληψεις χωρίς φλας )

PENTAX K-X
http://www.mobile-news.gr/gr/articles/view/6716/agkusmia_prwtia_gia_thn_pentax_k_x/

Τι γνωμη εχετε ?
Λεω αν ειναι να παω σε dSLR τελικά, και επειδη το budjet μου ειναι λιγο περιορισμενο, να την προτιμησω..... Γενικά από PENTAX τί εντυπώσεις υπάρχουν ? :grandpa:

Υ.Γ. Εχει και αυτόματο συστημα καθαρισμου αισθητηρα από σκόνη και Dust Alert φίλτρο που προειδοποιει αν υπαρχει σκόνη στο φακό ...

Υπάρχει και αυτή εδώ επίσης, σε κιτάκι με ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ 18-55 φακό ! ( και απο οτι λενε τραβαει παρα πολυ καλες νυχτερινες ληψεις χωρίς φλας )

PENTAX K-X
http://www.mobile-news.gr/gr/articles/view/6716/agkusmia_prwtia_gia_thn_pentax_k_x/

Τι γνωμη εχετε ?
Λεω αν ειναι να παω σε dSLR τελικά, και επειδη το budjet μου ειναι λιγο περιορισμενο, να την προτιμησω..... Γενικά από PENTAX τί εντυπώσεις υπάρχουν ? :grandpa:

Υ.Γ. Εχει και αυτόματο συστημα καθαρισμου αισθητηρα από σκόνη και Dust Alert φίλτρο που προειδοποιει αν υπαρχει σκόνη στο φακό ...

Η υπόθεση καλός φακός του κιτ είναι μάλλον αστεία. Απλώς είναι αξιοπρεπής και τίποτε παραπάνω. Πρώτα απ' όλα ένας φακός 18-55 μάλλον θα σου πέσει κοντός, άρα θα χρειαστείς κι άλλο φακό, τηλεφακό. Άρα έτσι κι αλλιώς θα ανεβείς σε κόστος. Αλλά και πάλι και με όποιο φακό πάρεις (ακόμη και 1000 ευρώ να δώσεις) και είναι ζουμ, δεν θα έχεις επιτυχία στα νυχτερινά.

Είτε θα πρέπει να χρησιμοποιείς τρίποδο (και τότε μπορεί να τελειώσεις με 600 ευρώ συνολικά με το τρίποδο μέσα) είτε θα χρειαστείς κι άλλο φακό με ζουμ με φωτεινότητα 1,4.

Ξεχασα να αναφερω οτι απο τα 2 σωματα των ΚΑΝΟΝ περασαν και οι :

TAMRON 18 - 300mm 3,5 6,3f DI ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ για μενα δεν εστιαζε πουθενα ουτε στο τελε ουτε στο ευρυγωνιο μαλον εχει προβλημα ..

CJZ 180mmT 2,8f Πολυ καλος μικρος συλεκτικος (Made in West Germany) αλλα μη πρακτικος !! επρεπε να εστιαζεις προσεκτικα και μετα απο λιγο το ματι μου επρεπε να το τριβω.... μου φαινεται καλομαθαμε με τα AUTO FOCUS......

μεχρι τωρα τον φακο της φουτζι κανεις δεν τον ξεπερασε !!

και το λεω με πληρη γνωση και συνειδηση χωρις να αδικω κανενα φακο επιτηδες !
αυτος ηταν και ο λογος που πηραν ολα δρομο !!

δεν λεω μπορεις να βρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ σωμα οπως τα 2 της ΚΑΝΟΝ που ειχα αλλα απο φακο να δωσεις επισης και τα διπλα για ενα μεσαιο ζουμ τυπου 18 55 η 18 70 και αυτο ηταν ! με 850 ευρω εισαι μισοκαλυμενος !!

Last edited:

PENTAX K-X

Τι γνωμη εχετε ?

Για το σύστημα καθαρισμού, το έχουν πλέον όλες οι εταιρείες. Μην περιμένεις και θαύματα.
Η Pentax (όπως και η Sony, και η Olympus) έχει σύστημα σταθεροποίησης, που επενεργεί στον αισθητήρα. Όχι τόσο αποδοτικό όσο τα οπτικά συστήματα των Canon/Nikon, αλλά το έχεις με κάθε φακό.

Η Κ-x δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, αλλά θα θελήσεις να προσέξεις τους φακούς εάν θέλεις να έχεις απαιτήσεις από φωτογράφηση σε ιδιαίτερες συνθήκες. Ένας στάνταρ φωτεινός ζουμ σαν τον Ταμρον 17-50/2.8 (350 ευρώ, o απλός, δεν χρειάζεται ο νεος με τη σταθεροποίηση) θα της πήγαινε μια χαρά, από εκεί και πέρα η Πένταξ έχει πολύ καλούς φακούς αλλά μάλλον "τσιμπημένους". Μάλιστα σε σταθερούς έχει λύσεις μάλλον εξωτικές, σε εμφάνιση, χαρακτηριστικά, ίσως επιδόσεις και σίγουρα τιμή.
Πχ οι 31/1.8 (100 ευρώ!), 43/1.9 (600!), 77/1.8 (850!)
Η Σίγμα η Τάμρον και η Τοκίνα έχουν βέβαια πολύ καλές εναλλακτικές προτάσεις.
Για φωτεινό μπορείς να πάρεις πχ τον Σιγμα 30/1.3 ΕΧ (440 ευρώ).